starymieszkaniec 01.08.11, 18:59 Witam. Jak z odbiorem sygnału telewizji DVB-T z nadajnika z Tatarskiej Góry z Przemyśla. Jest zasięg? Odbiera ktoś z Birczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dezyderiusz500 Re: DVB-T w Birczy 25.06.12, 11:21 Ciekawe czy w Birczy bedzie umieszczony nadajnik dvb-t gdzie bedzie wreszcie wieksza liczba kanałow niz dwa programy tv publicznej. Odpowiedz Link
starymieszkaniec Re: DVB-T w Birczy 02.03.13, 07:11 No mam nadzieję że w Birczy zostanie zamontowany nadajnik dvbt. W tej chwili nie mam możliwości ściągnięcia sygnału ani z Przemyśla ani z Krosna. Wiem, że wiele osób z różnych miejscowości przyległych do Birczy mają ten sam problem. Odpowiedz Link
aszmira Re: DVB-T w Birczy 17.03.13, 16:06 Czy to prawda że od 20 marca będzie możliwość oglądania DVB z Birczy Odpowiedz Link
starymieszkaniec Re: DVB-T w Birczy 18.03.13, 19:18 Tak, prawda. Jutro tj 19.03 o północy sygnał anologowy ma zostać wyłączony, a w środę do południa ma być włączona telewizja naziemna. Odpowiedz Link
starymieszkaniec Re: DVB-T w Birczy 20.03.13, 14:23 Od wczoraj mamy już sygnał dvbt. Niestety tylko mux3. Zadzwoniłem na infolinie, dowiedziałem się, że na stacjach doswietlających (jaką jest stacja na g. Kamiennej) będzie tylko ten mux. Aczkolwiek jeśli było by dużo zgłoszeń w tej sprawie to na pewno zajęto by się doświetleniem dla muxu 1 i 2. Dodam, że mój telefon był drugi w tej samej sprawie z gm Bircza. Odpowiedz Link
zygmunt96 Re: DVB-T w Birczy 20.03.13, 23:06 Z tego co mi wiadomo to sprawą powinien się zająć władze gminy Bircza. Niektóre gminy na których terenie był słaby zasięg lub był brak zasięgu nowej tv cyfrowej pisały oficjalne pismo do MCiA w którym opisywały sytuację. W naszym urzędzie nie ma ludzi którzy by się tego mogli podjąć. Bo i kto, no i po co, jak się nikt na takich sprawach nie zna. Według mnie dopóki nikt nie zajmie stanowiska z UG na ten temat nie pomorze dzwonić na infolinię. W tej sprawie mogli by pomóc radni. Choć raz zrobili by coś wspólnymi siłami, a nie tylko wiecznie się kłócić kto ma rację. Swoją drogą ciekawe czy ktoś to będzie czytał z osób mogących pomóc w osiągnięciu pełnego nadawania wszystkich multipleksów a nie tylko jednego. Odpowiedz Link