Dodaj do ulubionych

Światłowód

09.01.15, 10:56
Słyszałem z pewnego źródła że w tym roku w naszej gminie ma być kładziony światłowód? Czy to prawda i czy ktoś posiada jakieś informacje odnośnie światłowodu?
Obserwuj wątek
    • 1samiecalfazero Re: Światłowód 09.01.15, 13:23
      Co masz na myśli pisząc o kładzeniu światłowodu?
      • karolekw1906 Re: Światłowód 09.01.15, 15:32
        W kampanii wyborczej były wójt Pan Żydownik mówił , że jest już po wstępnych rozmowach / czy też podpisał , nie pamiętam/ z firmą , która na terenie naszej gminy ma zakładać w tym roku światłowód. Umożliwi on dostęp do mediów w / telefon, internet, TV kablowa/ za kwotę ok. 50 zł.miesięcznie. Miał on być doprowadzany do każdego domu bezpłatnie, a powyższa kwota dot. tych którzy zechcą z tego skorzystać. Na ile była to prawda, a na ile kaczka wyborcza nie jestem w stanie powiedzieć. Sam jestem ciekaw jak to było i jest w rzeczywistości.
        • 1samiecalfazero Re: Światłowód 09.01.15, 18:50
          Kiedyś gadałem z gościem który się tym zajmował to mówił że jak dostanie inwestor dotacje to będą robione te miejscowości gdzie na zebraniach byli przedstawiciele inwestora i tłumaczyli zasady, nie wiem jak teraz sprawy się mają bo go nie spotykam.
          • avilab Re: Światłowód 23.05.15, 09:59
            wiadomosci.onet.pl/rzeszow/do-konca-wrzesnia-potrwa-budowa-szerokopasmowego-internetu/n62z5w

A u Nas ktoś coś wie więcej może na ten temat budują tą sieć czy nie?
            • salamander9 Re: Światłowód 17.06.15, 00:52
              Światłowód kładzie się w ziemi..widział ktoś w gminie jakieś prace ziemne!?..podobno jest w Żurawicy..
              supernowosci24.pl/siec-nowych-swiatlowodow-na-podkarpaciu-ma-liczyc-2013-km/
              A w TV się chwalili, że już 75% Podkarpacia ma..
              • 1samiecalfazero Re: Światłowód 11.07.15, 08:19
                światłowód można kłaść w ziemi jak i napowietrznie w zależności wielu czynników ekonomicznych i technicznych sposób ułożenia jest dobierany przez Inwestora. Kwestia ściągnięcia Inwestora do Birczy gdzie są niekorzystne warunki terenowe ( mało gospodarstw na rozległej powierzchni).
                • starymieszkaniec Re: Światłowód 11.07.15, 09:57
                  Taa. W Roztoce, w Kuźminie kładą, to w Birczy nie położą?
                  • 1samiecalfazero Re: Światłowód 11.07.15, 20:53
                    Hahaha no to samo można było mówić w czasie jak robili gazyfikację Kuźminy:)do dzisiaj w Birczy i okolicach biega się z butlami:(
    • starymieszkaniec Re: Światłowód 04.12.15, 13:28
      Wiadomo coś nowego ws. światłowodu w Birczy? Znajomy w Roztoce już korzysta, jak dobrze pamiętam, od września.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka