Dodaj do ulubionych

Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia

16.02.06, 00:57
mieszkanie 2-3 pokojowe ok 50-60 metrów kwadratowych kupię w
Piasecznie,mieszkanie juz gotowe-czyli nie budujące się dopiero przez
developera,bo chciałabym je kupic w przeciągu od 3-6 mcy,a znając developerów
im ciągle coś się przedłuża.
proszę o kontakt na meila
Obserwuj wątek
    • kolorador Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 16.02.06, 14:54
      Napewno chcesz miszkać na Multi-Hekku? Poszukaj lepiej coś na Kandro lub na Lechu.
    • gregor7212 Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 16.02.06, 20:50
      Czy Ty kiedyś widziałaś blok ARKADIA??? To oczywiście kwestia gustu ale
      przemyśl to jeszcze - widzę ten blok z okien...
      • hanka1980 Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 17.02.06, 01:02
        tak,napewno na Arkadia,wiem jakie sA tam mieszkania.Jedyny minus MH to
        przedLuZajAcu siE termin realizacji.
        • basiakoc Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 17.02.06, 10:11
          Niestety to nie jedyny minus MH. Jest dużo więcej i dużo gorsze. Na forum były
          już chyba wątki na ich temat. Ja ich "znam" z lokalnej prasy i z relacji
          znajomych mających wątpliwą przyjemność mieszkać na osiedlu Słowicza.
          • hanka1980 Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 17.02.06, 14:09
            osiedle Słowicza a os. Arkadia to zupełnie dwie inne sprawy-tam ejst tylko
            jedenblok więc takich rzeczy jak tłok ścisk itd parkowanie na uliczkach nie
            będzie.
            Poza tym nie ma co powtarzać zasłyszanych plotek,jeśli samemu się nie
            sprawdzi.Ja sprawdziłąm jestem zadowolona, wszystko co jest źle idzie do
            poprawek,więc dla mnie jedyny minus to czas budowy
            pozdrawiam
            I prosze o jakieś wiadomości jak ktoś będzie miał do sprzedania mieszkanie na
            Arkadii
            a osobom postronnym dziękuje za te wypowiedzi:)bo racji nie macie-fakt osiedle
            słowicza to porażka ale to jest zupelnie inne i budowane już inna technologią
            • gregor7212 Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 21.02.06, 13:37
              Niby nie moja sprawa ale jeżeli byłaś na Arkadii to na pewno wiesz ile tam jest
              mieszkań a ile miejsc parkingowych... To dokładnie druga Słowicza, mieszkałem
              to wiem. Teraz mieszkam na osiedlu JANA PAWŁA II 29/31 - zapraszam jeżeli
              chcesz zobaczyć jak może wyglądać osiedla za te same pieniądze. Ale proszę
              bardzo - Twój wybór.
              • giovanita Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 21.02.06, 14:12
                I wogóle jak mozna zachwalać developera nie mieszkając wcześniej w mieszkaniu
                które on wybudował....
                Ludzka naiwność.
                • hanka1980 Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 23.02.06, 00:14
                  giowanita a co Ty mieszkaleas? ze sie wypowiadasz?
                  akuurat wiem jak teraz buduja i jak mówię że chce w tym bloku to w tym,więc
                  chyba wiem co chce kupić!!!!
                  Pisałam już że postronnych uwag nie potrzeba tu pisać,chce konkrety a jak
                  narazie to pisza osoby które nie mają nic wspólnego z tym tematem.

A tak apropo akurat garazy jest tyle ile mieszkań-fakt czasami ludzie maja po
                  dwa auta,ale niektórzy tez ich nie mają,więc napewno lepiej niż na słowiczej tu
                  jest tylko jeden blok a nie osiedle z wąskimi uliczkami
                  • bellisea Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 23.02.06, 01:29
                    Hanka 1980 nie rozumiem cie po co prowadzisz agitke na rzecz Multi-Hekka i
                    osiedla Arkadia we wszystkich watkach na forum. Podoba ci sie Arkadia, nie
                    wystraszylas sie dewelopera OK jak ktos napisal - twoja sprawa, twoje
                    pieniadze. Nie zmienia to jednak faktu, ze MH jest najgorszym "partakiem" na
                    rynku piaseczynskich nieruchomosci. Dla niewtajemniczonych polecam obejrzenie
                    budynku (pistacjowo-pomaranczowy) na Sikorskiego 1 za basenem. Piekny
                    architektonicznie obiekt mieszkalny, fenomenalne okna i odpadajacy tynk
                    ukazujacy nagie cegly przeorane bruzdami wyrzezbionymi przez czynniki
                    atmosferyczne. A jezeli pracujesz dla Multi-Haka to powiedz wlascicielowi, zeby
                    poszedl do jakies szkoly budowlanej nadrobic braki edukacyjne, moze
                    Politechnika???????
                    • hanka1980 Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 23.02.06, 12:53
                      Boże ballisea Panie zlituj sie nad nim
                      Nie mam sił,napisałam uwag nie musicie robić wiem co chce kupic i intereuje
                      mnie jedynie ten blok.
                      A jeśli uważacie że cos jest nie tak to proszę wytknijcie co robia nie tak,bo
                      ja tego nie widze.
                      Hmm przypuścmy niech zrobia tynki krzywo itd- za ta cenę co proponuje MH a np
                      Lech jak sama położe tynki i gładzie to zapłacę z 5 tysiecy a nie np 100tys
                      jaka jest różnica w Lechu
                      Tak czy siak opłaca się samemu zrobic poprawki jeśli są bo ebdzie to mneijszy
                      koszt niz 100tysiecy
                      troche ekonomii:)by sie przydało w waszych wypowiedziach
                      p.s. nie pracuje dla MH jestem kupcem mieszkania i chcę jeszzce drugie wiec
                      wiem jak sprawa wygląda,jak robią ten blok i etc,jak wy nie zakupiliscie to co
                      możecie wiedziec o tej inwestycji...... każdy mądry umie się wymądrzać a prócz
                      tego nic nie wynika
                      • hanka1980 Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 23.02.06, 13:01
                        POWTARZAM TEMAT FORUM BO ZROBIŁ SIĘ BAŁAGAN WYPOWIEDZI:

--------------------------------------------------------------------------------
                        mieszkanie 2-3 pokojowe ok 50-60 metrów kwadratowych kupię w
                        Piasecznie,mieszkanie juz gotowe-czyli nie budujące się dopiero przez
                        developera,bo chciałabym je kupic w przeciągu od 3-6 mcy,a znając developerów
                        im ciągle coś się przedłuża.
                        proszę o kontakt na meila
                        • edigher Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 23.02.06, 16:26
                          Hanka - pogadaj z mieszkańcami osiedli wybudowanych przez M-H. Jak 50% z nich
                          zachwali to osiedle to dobrze dla Ciebie.. ale nie sądzę bys tylu znalazła.
                          Mieszkam obok, często bywam na osiedlu zbudowanym przez M-H.. jak dla mnie
                          koszmar (nie uwierzę, że komuś moze się to podobać).
                          A nie czytałas wątku o Arkadii, jak ludzie opisywali, jakie przejścia mieli z
                          deweloperem?... jakie problemy w garażach (stojąca woda, grzyb...). Poszukaj
                          tych watków.. A jak nikt nie jest w stanie Cię przekonac, to kup.. a za 2 lata
                          (a pewnie wczesniej) napisz relację, jak się mieszka na Arkadii.
                          Aha, żebys się nie wstydziła mówić innym, że mieszkasz na Arkadii.. tak jak
                          dzisiaj wstydzą się o tym mówic ludzie mieszkający na osiedlu Słowicza.. i nie
                          chodzi tylko o zagęszczenie.. ale chodzi o to, kto budował osiedle.
                          • hanka1980 Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 23.02.06, 16:45
                            edigher hmm wątki o Arkadii czytałam bo sama na to forum uczęszczam i nikt nie
                            pisał tam o grzybie w garazach.
                            Fakt narzekalismy ale jedynie na termin budowy bo przeciagnelo sie to ponad rok
                            jak mieli w planach oddanie budynku.
                            Poza tymi rzeczami raczej są to typowe usterki.Mam nadzieje ze nie bede sie
                            mmusiala wstydzic ze mieszkam na Arkadii,czy to wybuduje MH czy Dupa Wujka to
                            wszystko jedno,ważne by dało się mieszkac:) U mnie w mieszkaniu wszystko idzie
                            jak najlepiej choc tez miałam pare ładnych wad, i przez to się to przeciągnęło
                            Garaze sa ok byłam ostatnio tam nawet jest sucho.
                            • edigher Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 23.02.06, 16:50
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=21047976&v=2&s=0
                              widziałam, ze sie tam udzielałas.. Kupiłas tam juz mieszkanie.. i jeszcze
                              chcesz? Chyba jakiś odosobniony przypadek? Ja wiem, że ludzie chętnie wynajmują
                              mieskzania na osiedłu Słowicza, bo sa tanie.. więc jesli kupujesz mieskzanie na
                              wynajem, to spoko.. Zrozumiałabym Twoje checi kupienia kolejnego mieszkania,
                              właśnie tam... bo sama tam będziesz mieszkac w 2 poziomowym mieszkaniu...Spoko.
                              Opinie ludzi opisujących osiedle Arkadia (właściciele mieszkań zakupionych tam)
                              przekonaliby mnie, ze osiedle nie jest warte nawet zainteresowania, a co
                              dopiero zakupu... Ale wolny kraj.. wolny wybór.
                          • hanka1980 Re: Kupie mieszkanie najlepiej os.Arkadia 23.02.06, 16:50
                            a tak apropo w piasecznie sa tez bloki z wielkiej płyty i uważam że osiedle
                            Arkadia jest 100% lepsze:)więc i nie jest najgorsze z tych wszystkich.mi
                            osobiście podoba sie te osiedle bo jest jeden blok więc nie będzie tam
                            wielkiego osiedla
                      • bellisea Kilka sprostowan 23.02.06, 21:15
                        Kilka sprostowan do twojego watku:
                        1) Nie wzywaj imienia Pana Boga swego na daremno - moze warto zastosowac???

2) TOTALNIE MI WISI I POWJEWA, gdzie chcesz kupic swoje drugie mieszkanie czy w
                        multihekowej Arkadii, na Kensinghton Road obok krolowej brytyjskiej czy na
                        Brooklynie - prowizji od tej transakcji i tak nie uzyskam,

3)Multti-Hekk to "partaki" o czym kazdy wie kto mieszka w Piasecznie dluzej niz
                        rok. Niedowiarkom ponownie polecam obejrzec budynek na Sikorskiego 1
                        (pistacjowy za basenem),

4)Na osiedlu SLOWICZA mieszkaja lokatorzy, ktorym po 2 latach mieszkania
                        zlecial caly tynk z sufitu niszczac meble i panele albo mieszkanie nie posiada
                        wywietrznikow (znikaja w tajemniczy sposob na ostatnich pietrach - pewnie Harry
                        Potter to sprawil) a jest zainstalowany wlasny piec do CO. Mieszkania tych
                        ludzi powinny byc rozebrane wg prawa budowlanego, TYLKO NIKT NIE MA SUMIENIA IM
                        TEGO ZROBIC. Odrebna sprawa jest kto przyjal odbior tego "dziela sztuki
                        budowlanej".

5)Oczywiscie sa tez osoby w pelni zadowolone z tej lokalizacji, ktorzy mieli
                        farta i kupili mieszkanie budowane wtedy, gdy "wesola ekipa" byla we wzrostowej
                        fazie biorytmu. Nigdy temu nie przeczylam.

6)Na posty dotyczace wiarygodnosci deweloperow i ich inwestycji odpowiada sie z
                        powodu EMPATII do ludzi, ktorzy czesto oszczednosci zycia, zycia ich rodzicow +
                        kredyty inwestuja w mieszkanie. Tutaj sa ludzie z calej Polski i forum to
                        czesto jedyne miejsce, gdzie moga skonfrontowac reklame dewelopera z
                        rzeczywistoscia. A ludzie krytycznie piszacy o MH daja im tylko rade - jak masz
                        malo pieniedzy i musisz gdzies mieszkac to kup w Multi-Heku, ale jak stac cie
                        na troche wiekszy wydatek to idz do sprawdzonych deweloperow.

7)Z ekonomia na pewno nie jestem na bakier. Jesli kupujesz pod wynajem to mozna
                        kupic kazdy syf, byle wynajmujacy chcial za niego zaplacic odstepne i pokryc
                        dodatkowe oplaty.
                        Istnieje cos takiego jak "wartosc dodana" zawierajaca min. marke dewelopera.
                        Jak ci sie wydaje za 10 lat (jezeli bedzie wiecej nowych budynkow na rynku i
                        plytowce sie nie zawala), kto otrzyma wiecej pieniedzy za swoje mieszkanie -
                        wlasciciel sensownego osiedla typu Kandro, Piekut, Klinkier itd czy ty za swoja
                        Arkadie, gdzie sasiadowi mozesz obejrzec zawartosc talerza i marke dewelopera
                        MH. Juz dzis czesc klientow z "gornej polki" nie chce kupowac tych mieszkan.

8) To nie jest wymadrzanie sie tylko naga prawda, ktora jest dla ciebie bardzo
                        niewygodna, bo kupilas w Arkadii jedno mieszkanie i chcesz nastepne (tak wynika
                        z twoich postow, choc pokretnie).
                        • giovanita bellisea 24.02.06, 11:09
                          lepiej bym tego nie ujęła...
                          Ale podziwiam, że chciało Ci się tyle pisać, bo hanka i tak już podjęła decyzję.
                          :)))))))

Ja nigdy nie kupiłabym mieszkania wybudowanego przez tego developera. Za dużo
                          złego się o nim czyta i słyszy. Zbyt duże ryzyko utopienia pieniędzy w gównie.
                          I w przenośni i dosłownie, bo jakiś czas temu koleżanka która nieszczęśliwie
                          kupiła mieszkanie na osiedlu Słowicza, mówiła że nieczystości ściekowe zalały
                          im samochód w hali garażowej.

• hanka1980 Re: Kilka sprostowan 24.02.06, 11:13
                          Juz nie mam mieszkania i wcale nie zamierzam kupic drugiego.
                          Chciałam zobaczyć jak będzie wrzeć temat MH:) i wcale się nie pomyliłam było
                          gorąco hehe

Widze ze poniektórzy to żyją tym forum osobiście,a sprawy developerów nie są im
                          obce.Pełno ekspertów ma Piaseczno hehe w sprawie kupowania mieszkania.
                          Tak naprawdę chciałam zobaczyć jak rozwinie się temat a kupić mieszzkanie
                          chciała moja znajoma właśnie na Arkadii tyle że nie ma internetu.
                          Co poniektórzy sie tak wczuli w życie forum,że pisali nawet tu długie
                          eseje,które zajęły im zapewno 10-15 minut pisania i wymyslania jak to pieknie
                          ująć w słowach "bellisea"(a jesli Ci wisi kto chce gdzies kupic mieszkanie to
                          po co az się tak wczuwasz w role piszącego)i odradzić MH,ale z tego co też
                          czytałam po wejściu do UE developer musiał takze zmienic standardy
                          budownictwa,wiec moze juz lepiej bedzie stawiac bloki.
                          życze wszystkiego dobrego i więcej udzielania się w życiu osobistym;)
                          jeszcze raz przepraszam za zajmowanie coniektórym wiele czasu na burzliwy
                          temat,który dla mnie jest juz skonczony
                          • giovanita Re: Kilka sprostowan 24.02.06, 11:30
                            hanka...

hehehehehe... ale żartownisia z Ciebie ... hehehehehehe.... a może, żartowniś
                            skoro się podszywasz pod kogoś kim nie jesteś... hehehehehehe...nie ładnie,
                            kłamczuszku .... hehehehehehe
                            • hanka1980 Re: Kilka sprostowan 24.02.06, 11:37
                              giovanita jeszcze raz przepraszam:)
                              Ale sama stwierdzisz ze temat był gorący
                              Mysle ze najlepiej chyba wracając do budownistwa wybudowac sobie samemu wie sie
                              co sie ma i w jakim stanie
                              • giovanita Re: Kilka sprostowan 24.02.06, 11:44
                                temat jest gorący....
                                może i tak...
                                mnie nie parzy, bo nie mam nic wspólnego z multi hekkiem...
                                ale parzy ludzka głupota, bo ludzie za małe pieniądze chcą kupić super
                                mieszkanie... i naprawdę wierzą, że materiały z którego bedą robione ściany są
                                wysokiej jakości. Tylko że cena by była tak niska musi zawierać niskie koszty a
                                to się wiąze z dziadowaniem nie tylko na materiałach budowlanych, rurach ale
                                także na specjalistach...

A tak poza tym to mi też to zwisa i powiewa co ludzie robią z własnymi
                                pieniędzmi.... ja bym swoich w ten sposób na pewno nie zainwestowała :)
                          • sensorek Re: Kilka sprostowan 24.02.06, 11:37
                            "Co poniektórzy sie tak wczuli w życie forum,że pisali nawet tu długie
                            eseje,które zajęły im zapewno 10-15 minut pisania i wymyslania jak to pieknie
                            ująć w słowach "bellisea"(a jesli Ci wisi kto chce gdzies kupic mieszkanie to
                            po co az się tak wczuwasz w role piszącego)i odradzić MH"

Czyste chamstwo.
                            Ludzie, którzy próbują pomóc innym, poświęcając swój czas zostają teraz oczernieni.
                            Do piaskownicy !
                            • hanka1980 Re: Kilka sprostowan 24.02.06, 11:46
                              Sensorek nie no niektóre wypowiedzi były ok,bo naprawde koleżanka zastanawia
                              sie nad kupnem mieszkania własnie na tym osiedlu,bo są tam dosc tanie-a napewno
                              tansze niz w warszawie
                          • rabena Re: Kilka sprostowan 24.02.06, 11:44
                            hanka1980 napisała:

> Juz nie mam mieszkania i wcale nie zamierzam kupic drugiego.
                            > Chciałam zobaczyć jak będzie wrzeć temat MH:) i wcale się nie pomyliłam było
                            > gorąco hehe

Jeśli chciałaś wywoływać burzę w szklance wody to Ci się po części udało,
                            jednak myślę że takie forum i wiele innych jest potrzebne, a większość rad i
                            porad sprawdza się w 80%, myślę też że to wynika z konkretnej potrzeby czy
                            danej chwili, ja nie wiedziałam o tych forach do czasu aż szukając mieszkania
                            do kupienia trafiłam tutaj (styczeń 2006)
                          • bellisea Re: Kilka sprostowan - do hanki 1980 24.02.06, 19:30
                            Wiem, ze istnieje grono "hodowcow" postow, ktorzy rzucaja na forum temat i
                            podliczaja liczbe wpisow. Tylko ze ty wylacznie pojawisz sie tam, gdzie ktos
                            krytykuje inwestycje MH - z przeslaniem lepiej kupic gotowe niz czekac na
                            oddanie dlugimi latami. Zachowujesz sie jak agent lub sprzedawca, a nie jak
                            nudzacy sie internauta. Szczerze watpie, aby watek "Kupie mieszkanie najlepiej
                            os.Arkadia" byl tylko dla jaj. Prawdopodobnie chcialas sprzedac lub calkiem
                            niedawno sprzedalas swoje super-mieszkanie, a watek byl puszczony po to, aby w
                            odzewie wyluskac jakiegos losia (ja tez chce kupic, juz teraz, ale
                            fajnie...huuura.... jest prawie gotowa Arkadia) lub poprawic wizerunek MH w
                            wiadomym celu. Rozumiem twoj wysilek, bo trudno jest sprzedac mieszkanie na
                            rynku wtornym skoro na pierwotnym rozchodza sie z oporami.

W moim poscie pkt. 1,2 i 8 dotyczyl wylacznie ciebie czyli wisi mi i powiewa
                            gdzie ty tzn hanka 1980 kupisz sobie mieszkanie lub zrobisz cokolwiek innego.
                            Czytaj ze zrozumieniem ty-2 os.lp a nie oni-3.os.lm. Chyba golym okiem widac
                            roznice?. Pozostale pkt.3-7,(a 7 czesciowo) byl wlasnie skierowane do "onych",
                            aby mieli rzetalna informacje o rynku piaseczynskich nieruchomosci i nie dali
                            sie nabrac pojawiajacym sie na forum agitatorom o rzekomym profesjonalizmie MH.

Pragne ci podziekowac za troske o min. moje zycie osobiste i zapewnic, iz nawet
                            10-15 minut spedzone na forum nie wplynie na nie destrukcyjnie. Tyle trwa blok
                            reklamowy w TV lub zrobienie kanapek. Ale ciesze sie, ze pod wplywem czytania
                            postow wzrasta ci poziom empatii do innych ludzi.

I NAJWAZNIEJSZE- z mojej strony juz bez odzewu, bo wtedy rzeczywiscie ucierpi
                            strefa osobistych doznan, a pora zaczyna byc jak najbardziej wlasciwa na takowe.

Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka