domariusza 08.08.05, 19:44 Jak Wam idzie malowanie? Biała farba nie odpada? Słyszałem opinię, że użyli jakiieś gorszej jakości i schodzi całymi plastrami. Jakimi farbami malujecie? Gruntujecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neuron8 Re: Malowanie 09.08.05, 07:28 My malujemy Duluxem Kolory Świata. Przed malowaniem dokładnie zeszlifowaliśmy wszystkie ściany i sufity – teraz wszystko jest gładkie jak pupci niemowlaka (a pyły było ze hoho). Sufit biała farba, ładnie pokryła po 1 malowaniu. Wczoraj pomalowaliśmy kuchnię i mały pokój więc efektu jeszcze nie wiem - bo dopiero dziś zobaczymy jak wyschnie. Ale malowało się OK., dobrze kryje. Odpowiedz Link
agac1_21 Re: Malowanie 09.08.05, 08:43 Hej, Nie ukrywam, że też bardzo chciałam pomalować swoje mieszkanko, żeby wyglądało tak jak sobie wczesniej zaplanowałam. Ale w końcu spasowałam.... W trakcie rozmów ze specjalistami okazało się, że lepiej a przynajmniej do wiosny nie malować z powodu "ruchów bloku". Bloki, w których mieszkamy są nowiutkie i mają prawo osiadać. A tymbardziej, że są nierówno obciążone, więc mogą pękać i wysychać..... nie ukrywam, że byłam tą informacją troszke załamana, bo w takim przypadku będzie mnie czekał w następnym roku remont i znowu bałagan i znowu sprzątanie ..... wrrrrr.... Odpowiedz Link
neuron8 Re: Malowanie 10.08.05, 09:54 A wiec... efekt był taki ze malowalismy jeszcze raz. Pozostałe sciany zagruntowalismy, zobaczymy jaki tego bedzie efekt. Odpowiedz Link