Dodaj do ulubionych

Oddanie II etapu!!!

10.10.05, 19:24
Witam sąsiadów,
słyszeliście że oddanie 2-óch pierwszych budynków czyli C2 i D2 odbędzie się
około 20.10??a pozostałe około 30.11?? To tragedia...ja musze się niedługo
wyprowadzić ze swojego mieszkania które wynajmuje i co pójdę pod most. Poza
tym podobno są straszne awarie kanalizacyjne, podobno wybija z kibli woda i w
ogóle aż strach pomyśleć co się będzie działo, słyszałem też coś już o
wilgoci. Napiszcie jak coś wiecie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marian_xx Re: Oddanie II etapu!!! 11.10.05, 09:52
      A skąd takie masz informacje?
    • edyta_marcin Re: Oddanie II etapu!!! 11.10.05, 14:21
      Nikt takiej informacji z TBS nie potwierdził !
      Bloki C2 i D2 mają być oddawane od 17.10 natomiast A3 i A1 od 24.10. Wszystko
      zależy od tego czy elektrownia zamontuje liczniki w budynkach C2 i D2 do końca
      tego tygodnia. Tak więc dla nas ( budynek A3 ) jest to tydzien poslizgu w
      stosunku do informacji z dni otwartych. Gazownia podobno montuje liczniki nawet
      na drugi dzień po podpisaniu umowy.
      Pozdrawiam
      E.
      • lukaszwawa76 Re: Oddanie II etapu!!! 11.10.05, 15:49
        Otrzymalme podobna informacje jak Edyta i Marcin.

pozdr
        Lukasz
        • edyta_marcin Re: Oddanie II etapu!!! 11.10.05, 16:25
          Uff nareszcie jakies informacje sie zgadzają smile
          Mam nadzieje, że już niedługo się spotkamy na osiedlu z pędzlami malarskimi w
          ręku smile
          E.
          • marian_xx Re: Oddanie II etapu!!! 12.10.05, 09:40
            No wlasnie - ja tez mialem takie informacje (tj. A3 od 24.10). I tak niech
            zostanie, bo od 2.11 przychodzi glazurnik, parkieciarz i murarz (3in1) wink.
            Pzdr,
            M.
    • a.zawisza Re: Oddanie II etapu!!! 14.10.05, 12:55
      czy wiadomo cokolwiek o odbiorze kluczy 17.10?
    • agnieszka.jg Re: Oddanie II etapu!!! 14.10.05, 13:04
      niestety informacja ta jest nieaktualna ciągle nie ma liczników, elektrownia
      nie ma ich fizycznie i ściaga.. przed chwilą dzwoniłam.. więc termin 17.10jest
      nierealny! niestety...
      • kani998 Re: Oddanie II etapu!!! 14.10.05, 13:19
        NIEEE to jest już przegięcie!!!!!!!!!!!!! Ustalają sobie te terminy jak chcą!!!
        Jak tak dalej będzie to odbierzemy swoje mieszkania razem z 3 etapem.A kogo
        obchodzi, że Elektrownia nie ma liczników.Mamy w umowach zapisanie zakończenie
        inwestycji na 30 września.Coraz bardziej mnie to wkur....
      • a.zawisza Re: Oddanie II etapu!!! 14.10.05, 13:41
        czy powiedzieli z TBSu moze kiedy spodziewaja sie oddawac kluczy? jaki telefon
        jest do biura, ja dzwonie pod 424-70-31 i nkt nie odbiera?
        • kani998 Re: Oddanie II etapu!!! 14.10.05, 13:44
          Ja tez dzwonilem po dten ale nikt nie odbieral.Zadzwonilem pod ten z koncowka
          30 i powiedzieli mi ze sami narazie nie wiedza bo Elektrownia NIE MA
          LICZNIKÓW.Biednemu zawsze wiatr w oczy!!!!! Jak nie urok to sraczka wink
    • klk28 Re: Oddanie II etapu!!! 14.10.05, 17:09
      Witam serdecznie! Miałam dziś okazję rozmawiać Z osobą odpowiedzialną za budowę
      ale zadzwoniłam do KSP i też otrzymałam odpowiedź że 17.10.2005 to termin nie
      realny - natomiast Pan przypuszcza iż w momencie gdy elektrownia zacznie
      zakładać liczniki w poniedziałek 17.10 to jest szansa że otrzymamy klucze w tym
      samym tygodniu - myślę jednak że to nie będzie w tym tygodniu... niestety
      Kaśka
      • ra121 Re: Oddanie II etapu!!! 14.10.05, 20:01
        witam ! ludzie niewierzcie w slowa ludzi z TBS, to nie elektrownia jestwinna ze
        nie ma licznikow tylko wykonawcy. Nie maja ludzi do wykonczenia robót i dlatego
        jest taka obsówa. Nie nauczyli sie na przykladzie pierwszego etapu ( choć oni i
        tak byli lepsi bo mieszkania odbierali tylko z 2-tygodniowym obsówem).
    • agnieszka.jg Re: Oddanie II etapu!!! 17.10.05, 22:05
      Czy ktoś może wie coś nowego? mi się już nawet nie chce do nich dzwonić ... w
      niedziele widziałam budowe i już wiem skąd te opóźnienia budynek półokrągły z
      zewnątrz jest nie gotowy a o środku to już nie chce myśleć.. szczerze mówiąc to
      chyba pora wystąpić z jakimś pismem o odsetki bo to wszystko to przegięcie..
      zero informacji jeśli są to ciągle te same... albo gazownia.. albo
      elektrownia... a wszystko to niestety nie prawda... nie ma co się łudzic..;-( i
      tylko niech ktoś napisze że TBS jest niewinny!!
      • klk28 Re: Oddanie II etapu!!! 17.10.05, 22:35
        Niestety nikt jeszcze nie wie kiedy nastąpi ta magiczna chwila odbioru
        mieszkań. Z informacji które dzisiaj uzyskałam wynika, że może to się jeszcze
        sporo przedłużyć gdyż w elektrowni brakuje liczników. Ja straciłam nadzieję że
        będzie to październik.Pozdrawiam Kaśka
        • misaki10 Re: Oddanie II etapu!!! 18.10.05, 08:44
          Wczoraj powiedziano nam że do końca października wszystkie mieszkania będą
          oddane.
          • izakosinska Re: Oddanie II etapu!!! 18.10.05, 09:10
            A nam wczoraj powiedziano, to co wciąż czytamy na forum: nie odebraliśmy
            mieszkań ponieważ nie ma liczników. TBS cały czas ponagla, stara się ale nic
            nie może zrobić. Nie potrafili nam powiedzieć kiedy zaczną oddawać nam
            mieszkania.
            Miejmy nadzieję, że tym razem słowa TBS się sprawdzą. Jednakże po tym wszystkim
            już sami nie wiemy co o tym myslec. Uwierzymy chyba dopiero kiedy otrzymamy
            zawiadomienie o odbiorze naszego mieszkania.
            Pozdrowienia dla wszystkich.
            A i R (D2,32).
            • edyta_marcin Re: Oddanie II etapu!!! 18.10.05, 11:11
              My też otrzymalismy wczoraj informacje, że nie ma zamontowanych liczników z
              winy elektrowni, która od dawna wiedziała o naszym osiedlu ale nie zamówiła
              odpowiedniej ilości liczników. Podobno prezes TBS już u nich interweniował.
              Pozostaje dalej czekać ale coraz mniej nam się to podoba
              Pozdrowienia
              E & M
              • martairobert Re: Oddanie II etapu!!! 18.10.05, 12:46
                Witam
                Właśnie dzwoniłam do TBS. Powiedziano mi że jutro zaczynają zakładać liczniki.
                Jeśli zostanie założona większa ilość to oddanie mieszkań rozpoczną już w
                czwartek czyli 20.10.05.Jeśli elektrownia się nie wyrobi to odbiór mieszkań
                rozpocznie się w poniedziałek.Przekazywanie mieszkań zaczynają do bloku C2 i
                D2.Podobno będą powiadamiać telefoniczne.
                pozdrawiam
                • edyta_marcin Re: Oddanie II etapu!!! 18.10.05, 12:53
                  Tez otrzymałam taka odpowiedź, będziemy powiadamiani telefonicznie i moze się
                  zdarzyć ze z dnia na dzień bedziemy sie umawiać na odbiór.
                  E.
                  • marian_xx Re: Oddanie II etapu!!! 18.10.05, 13:48
                    HURA!!!!!!!
                    Wreszcie "Cos optymistycznego" wink.....
                    • misaki10 Re: Oddanie II etapu!!! 19.10.05, 13:52
                      Dziś powiedziano mi że zaczynają na 100% oddawać w poniedziałek, ale bardzo
                      możliwe że jak elektrownia się dobrze spisze to już w piątek oddadzą pierwsze
                      mieszkania. Jutro mają do nas dzwonić wink wink wink
                      Mam nadzieje że już nic się więcej nie zmieni...no chyba że na naszą korzyść wink

pozdrawiam i do zobaczenia już niedługo..
                      • edyta_marcin Re: Oddanie II etapu!!! 19.10.05, 14:32
                        Tez tak słyszałam, od poniedziałku budynki C2 i D2 smile) Niestety budynek A3
                        musi jeszcze poczekać, najwczesniej od 31.10 sad(
                        E
                        • marian_xx Re: Oddanie II etapu!!! 19.10.05, 15:10
                          UUUU.... a mnie nie bedzie wtedy w Wawie. Mam nadzieje, ze 2.11 to bedzie
                          ostateczny termin oddania mojego mieszkanka.
                          • enduro03 Re: Oddanie II etapu!!! 20.10.05, 20:36
                            Jutro czyli 21.10. odbieramy nasze mieszkanka.Huuuraaaa.Pozdrawiam wszystkich
                            mieszkańców.
                            • agnieszka.jg Re: Oddanie II etapu!!! 20.10.05, 21:56
                              a my w sobote hurra!!! wink
                              • marian_xx Re: Oddanie II etapu!!! 21.10.05, 09:30
                                A czy ktos z A3 tez?? Mozna dzwonic do TBS i nalegac??
                                • pawlak608 Re: Oddanie II etapu!!! 21.10.05, 09:49
                                  wczoraj dzwoniła pani ze mam odbiór mieszkania w sobotę o godz 16 więc coś
                                  ruszyło pierwszaa dobra wiadomość od ix czsu.jestem z d2 i pisałem podanie o
                                  odbiór w pierwszej kolejności
                                  • agnieszka.jg Re: Oddanie II etapu!!! 21.10.05, 09:52
                                    a ja niepisałam i odbiram o 15 w sobote wink))
                                    • misaki10 Re: Oddanie II etapu!!! 21.10.05, 09:55
                                      My też jesteśmy z d2 i odbieramy dziś

pozdrawiamy i do szybkiego zobaczenia wink
    • klk28 Re: Oddanie II etapu!!! 21.10.05, 19:33
      Witam serdecznie!o godz.8.00 odebraliśmy mieszkanko (5G) jeszcze troszkę i
      zakorzenimi na stałe. Jestem bardzo zadowolona bo wszystko od początku do końca
      przebiegało bez zarzutu - oczywiście oprócz drobnego poślizgu jeżeli chodzi o
      oddanie mieszkania ale to rzucam w niepamięć. Pozdrawiam Kaśka
      • krystek1 Re: Oddanie II etapu!!! 21.10.05, 20:47
        Gorąco gratuluję i zazdroszczę!
        My jeszcze niestety nie mamy terminu odbioru (bud. A1), ale mam pytanie - jak
        długo trwa oddanie jednego mieszkania i czy wyrabiają się z jedną klatką
        dziennie - chodzi mi o to, że w porównaniu z I etapem, teraz dzień jest krótszy,
        a trzeba oddawać przy świetle dziennym.
        Dodatkowo nie wiecie Państwo, czy rzeczywiście "idą" dwoma blokami równocześnie???
        Dziękuję i pozdrawiam
        • agnieszka.jg Re: Oddanie II etapu!!! 21.10.05, 21:02
          idą dwoma blokami rownocześnie a na reszte odpowiem jutro wink
    • klk28 Re: Oddanie II etapu!!! 21.10.05, 21:32
      Już odpowiadam - oddanie mieszkania trwa około godziny - wszystko idzie bardzo
      sprawnie.Dzisiaj były jednocześnie oddawane mieszkania w dwóch budynkach, a
      gość z firmy budowlanej mówił że ten półokrągły bloczek ma być oddany wcześniej
      niż pod koniec listopada, gdyż wyrobią się wcześniej.Zostaną im tylko lokale
      usługowe.
      • krystek1 Re: Oddanie II etapu!!! 21.10.05, 23:41
        Mam nadzieję, że to przeoczenie i nie pod koniec listopada a pod koniec
        października.
        Omal mi serducho nie stanęło.
        • enduro03 Re: Oddanie II etapu!!! 22.10.05, 10:14
          Wczoraj odebraliśmy nasze mieszkanko w d-2.Wszystko poszło szybko i
          sprawnie.Jesteśmy bardzo zadowoleni.Pozdrowienia dla sąsiadów.
    • agnieszka.jg Re: Oddanie II etapu!!! 22.10.05, 17:53
      a my nie odebralismy mieszkania - mamy 2 strony uwag (oczywiście nie znaleźliśmy
      ich sami tylko wynajeliśmy fachowca), zobaczymy co bedzie dalej... O atmosferze
      nie chce mi się pisać bo była nieprzyjemna, możecie sie nastawic na pyskówki z
      "PANIAMI". Wcale nie ukrywały swojego niezadowolenia z faktu, iz towarzyszy nam
      osoba, która zna się na sztuce budowlanej i w naszym imieniu wynajduje błędy
      (jedna z nich chciała nawet wszystkich - oprócz nas - wyprosić!!!). Coś co nas
      rozbawiło to to, że jak pokazywaliśmy brak kąta prostego w jednym z narożników,
      to PANIE stwierdziły, że przyjdzie ICH fachowiec z ICH kątownikiem na którym
      będzie kąt prosty big_grin Sprawdzajcie okna (rysy!), kaloryfery (tak samo: rysy,
      rdza), drzwi (np. uszkodzona okleina na drzwiach wejściowych)... Jedynie pan A.
      (wykonawca), ktory nadzorował nasz blok był w porządku wink

Życzę wszystkim szybkich i udanych odbiorów mieszkań!
      p.s. zarezerwujcie sobie zdecydowanie więcej czasu jak jedną godzinę...
      • krystek1 Re: Oddanie II etapu!!! 22.10.05, 22:51
        A czy możesz zdradzić jaki jest koszt wynajęcia takiego fachowca i gdzie go
        szukać? Nasuwa mi się jeszcze jedna myśl - albo ty miałas rzeczywiscie pecha z
        wykonaniem twego mieszkania albo inni odbierający niezbyt dokładnie to robią,co
        się może w przyszlości zemścić.
        • agnieszka.jg Re: Oddanie II etapu!!! 22.10.05, 23:04
          koszt wynajecia ok 250 zł (podlega negocjacji wink namiary na priv moj email
          agna8@wp.pl a co do pecha to nie mielismy go raczej tylko my...odbierał tez
          mieszkanie naszego znajomego na Horowej i też niestety tyle samo uwag ;-( My
          jesteśmy bardzo zadowoleni że z nami byl bo sprawdzenie niektorych rzeczy nie
          przyszło by nam wogole na myśl ;-(
    • mati9957 Re: Oddanie II etapu!!! 25.10.05, 18:30
      Cześć Wam. Dowiedziałem sie dziś że odbiór budynku A3 odbędzie się od 29
      października.Czy Państwo też uważacie że jest to śmieszne co wyprawia
      Millenium.Termin odbioru przekładają z tygodnia na tydzień i myślą że jest
      wszystko ok. Czekamy już od 3 października i nic. Jak Milenium bedzie
      administrowal tym osiedlem to to czrno widzę.
      • marian_xx Re: Oddanie II etapu!!! 26.10.05, 14:47
        Chyba siępośpieszyłeś. I ciekawe, skąd te wieści. Ja dziś odebrałem - A3/8.
        • ra121 Re: Oddanie II etapu!!! 26.10.05, 19:35
          tak tylko ze w A3 oddaja najpierw pierwsza klatke dlatego odebrales
          • marian_xx Re: Oddanie II etapu!!! 27.10.05, 08:22
            Nie przeczę. Ale była mowa o tym, że A3 dopiero od 29. Co oczywiście jest
            nieprawdą. I tylko o to mi chodziło.
            Życzę wszystkim A3-owiczom szybkich i sprawnych odbiorów wink.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka