abramczyki 29.01.07, 11:19 Szanowni sąsiedzi chciałam się zkontaktować z osobami, u których przeprowadzono ekspertyzę wymienioną w piśmie (niepodpisanym)prawdopodobnie firmy KALTER dot. wymiany uszczelek w oknach? Czy komuś może już je wymienili? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mati9957 Re: uszczelki perforowane 29.01.07, 12:48 tak sie z nami licza ze nawet nie ma kto pisma podpisac bo to zadne badania nie byly i nikt nie chce wziac odpowiedzialnosci za to co jest napisane. WSTYDZILI BY SIE JUZ NAPRAWDE ZENADA. Odpowiedz Link
mak_22 Re: uszczelki perforowane 29.01.07, 17:54 Witam, dzis wlasnie odpisalam i zanioslam pismo w tej sprawie do TBs i proponuje kazdemu kto otrzymal takie pismo zrobic to samo , TBS najwyrazniej chce sie pozbyc "problemu wentylacyjnego" ze tak to ujme , szczytem bylo dla mnie osobiscie stwierdzenie w pismie ze jesli sie nie zgodze na wymiane uszczelek to jednoznaczne jest z tym ze rezygnuje z dalszych roszczen gwarancyjnych z tego tytulu , jesli sie nie myle to zadnym z warunkow gwarancji nie jest danie zgody na wymiane uszczelek!!!!!I nikt mnie do tego napewno nie zmusi i nie pozbawi mnie z tego tytulu gwarancji a jesli bedzie probowal to skonczy sie na drodze prawnej , prawnikiem nie jestem ale wydaje mi sie ze to lekka przesadza z tym pismem !!!!Poza tym napisano ze dokonana zostala ekspertyza w 3 mieszkaniach , ciekawi mnie czemu nie zostala ona dolączona do pisma z podpisami i pieczatkami osob uprawnionych ?? Zglosilam wiec swoja gotowosc do udostepnienia lokalu w celu przeprowadzenia ekspertyzy w moim mieszkaniu , zobaczymy co dalej .Pozdrawiam sasiadow !!!!! Odpowiedz Link
abramczyki Re: uszczelki perforowane 30.01.07, 08:31 Ja poprosiłam ich o wyniki przeprowadzonych ekspertyz i zapytałam czy zrobili ekspertyzy już po zamontowaniu uszczelek (jeżeli takowe zrobili to też niech mi załączą) - ponadto zarządałam planu technicznego kominów mojego mieszkania i całego pionu, w którym mieści się moje mieszkanie (wraz z opisem materiałów jakich użytych do jego budowy) - termin im dałam 7 dni od doręczenia pisma. Odpowiedz Link
marian_xx Re: uszczelki perforowane 30.01.07, 15:18 Jak dostaniecie - podzielcie się nowinami z tych ekspertyz... Odpowiedz Link
abramczyki Re: uszczelki perforowane 25.02.07, 21:25 W ten wtorek dostałam odpowiedź na moje pismo z firmy KALTER ( w załączeniu dostałam ekspertyzy kominiarskie oraz aprobaty techniczne na materiały, z których zrobione są kominy). Plany techniczne mam do wglądu podobno w administracji. Więcej informacji zamieszczę w tygodniu. Odpowiedz Link
abramczyki Re: uszczelki perforowane 01.03.07, 08:30 Szanowni sąsiedzi, mam przeskanowane dokumenty, które dostałam od firmy KALTER - osoby chcące zapoznać się z nimi niech do mnie napiszą na adres: abramczyki@gazeta.pl Odpowiedz Link
abramczyki Re: uszczelki perforowane 01.03.07, 12:35 Sprostowanie - w moich skanach jest brak nr-ów lokali, w których była ekspertyza (zamieszcze je jak skontaktuje się z ich lokatorami czy wyrażają na to zgodę) - za co serdecznie przepraszam, że nie pomyślałam o napisaniu tej notki wcześniej. Odpowiedz Link
rrobi Re: uszczelki perforowane 26.02.07, 11:46 Witam. Chciałabym zapytać, czy propozycja wymainy uszczelek w oknach jest odpowiedzią TBS na zarzuty źle działającej wentylacji. W moim mieszkaniu (dokładnie w toalecie) w ostatnich dniach panuje iście zimowa aura to znaczy ok 8-9 stopni i powiem szczerze, że już mam dośc tych przepychanek wokół tematu. Prosiłam kilkakrotnie o udostępnienie ekspertyz, również tych po wizycie pseudo kominiarzy i nic. Bardzo proszę o info, czy komuś udało się zdziałać coś więcej. A tak na marginesie obawiam się, że założenie uszczelek nic nie da gdyż w moim mieszkaniu wentylacja nie działa nawet przy rozszczelnionych oknach (trzeba otworzyć przynajmniej jedno). Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odpowiedz Link
abramczyki Re: uszczelki perforowane 26.02.07, 12:27 Witam. Ja dostałam kopie ekspertyz przeprowadzonych w dwóch budynkach mieszkalnych na naszym osiedlu. W tym tygodniu je przeskanuję i chętnym udostępnie. Oprócz protokołów kominiarskich dostałam aprobaty materiałów, z których zrobione są kominy. Będę powoływać własnego eksperta i w tej sprawie zamierzam dziś iść do administracji w celu uzgodnienia formalności w tym zakresie. O sprawie będę informować na forum. Z tego co się oriętuję sytuacja taka panuje na całym osiedlu. Odpowiedz Link
rrobi Re: uszczelki perforowane 26.02.07, 13:33 Dzięki za info. I będę wdzięczna za przesłanie szanownych ekspertyz na adres robertynka@wp.pl. Z góry dziękuję. PS. Czy pod pojęciem własnego eksperta można rozumieć kominiarza, czy budowlańca z zakresu wentylacji? Bo też o tym myślałam. Odpowiedz Link