justynawis1 06.04.07, 17:56 czy kto z Panstwa ma info kiedy odbedzie sie walne zgromadzenie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neuron8 Re: walne zgomadzenie 06.04.07, 20:38 Oficjalnie nic nie wiadomo Nie oficjalnie, jedna z sąsiadek usłyszała w administracji, że jak III etap bedzie miał akty (lub zacznie podpisywać). A kiedy III etap będzie podpisywał akty? Jak wiemy z innych informacji - te już uzyskane z TBS - we wrześniu Pozwólcie, że ze względu na święta pozostawię to bez komentarza... Odpowiedz Link
beryllus Re: walne zgomadzenie 06.04.07, 21:26 Na wlasciwe glosowanie przyjdzie nam jeszcze poczekac , ale narazie planujemy zorganizowanie cos na ksztalt rady osiedla. Bedzie to "cialo" majace za zadanie wspolpracowac z administratorem i wypracowywac standardy po zatwierdzeniu wspolnoty. Wiecej info w odpowiednim czasie. Odpowiedz Link
mak_22 Re: walne zgomadzenie 17.04.07, 08:42 Hej wszystkim !!! Jesli chodzi o zgromadzenie to dowiedzialam się od Pana administratora ze rzeczywiscie bedzie dopiero po podpisaniu aktow przez 3etap.(prawdopodobnie wedlug jego informacji maj czerwiec - ale slyszal o wrzesniu tylko w tak zwanych "plotkach")Jesli chodzi o zarząd to podobno został juz wybrany przez TBS i kilku wlascicieli mieszkan ktorzy podpisali akty jako pierwsi , bylam jedna z osob ktore podpisaly akt jako pierwsze (jak mi sie wydawalo -okazuje sie )i napewno nikogo nie wybieralam .)))Kto jest w zarzadzie niestety nie wiem i podejrzewam ze sie nie dowiem ale : Jesli zarzad czyta forum to prosimy o przedstawienie się , mysle ze jako lokatorzy mamy prawo wiedziec kto jest w zarzadzie , jakie uchwaly podejmuje owy zarzad.Jedyne co pocieszajace to to ze podobno zarzad bedzie wybierany jeszcze raz na zgromadzeniu wszystkich lokatorow .Aczkolwiek nie bardzo juz wiem w co wierzyc .Pozdrawiam !!!! Odpowiedz Link
abramczyki Re: walne zgomadzenie 19.04.07, 08:21 Zarząd został wybrany Uchwałą nr 2 z 2006 r. W zarządzie jest 5 osób z trzech bloków J, D i G. Kolejne wybieranie zarządu ma być po podpisaniu aktów notarialnych III etapu. Mam pytanko do Neurona czy można byłoby do strony www.horowa.pl doczepić zakładkę np. z Uchwałami zarządu, planowanymi zebraniami, wnioskami lokatorów, aktami prawnymi dot. wspólnot? Odpowiedz Link
neuron8 Re: walne zgomadzenie 19.04.07, 20:47 Oczywiście Tylko pytanie jest zasadnicze - kto będzie NAM te uchwały itp przekazywał - skoro sami musimy WYRYWAĆ tak znaczące dla nas wszystkich informacje, że mamy już zarząd wybrany z NAS mieszkańców. Kto został wybrany - osoby Kiedy są posiedzenia i jakie decyzje w stosunku do nas i w naszym imieniu zostały podjęte. Zapewne wszystkie materiały opublikujemy - konkretnie Zbyszek admin (i autor) naszej strony - tylko chcielibyśmy je mieć. PS. Pryz okazji, tak sie zastanawiam dlaczego zarząd tworzy tylko 5 osób skoro budynków jest 7 (I i II etap) Pytanie do beryllus`a: Czy to jest ta tymczasowa rada osiedla o której pisałeś wcześniej o czym sie wkrótce mieliśmy dowiedzieć? Czy też zostałeś zaskoczony? Odpowiedz Link
marekkolod Re: walne zgomadzenie 18.04.07, 20:38 Żeby tylko Pana społecznikowski zapał nie spalił jak proch na panewce, już za chwilę tj. tylko maj, czerwiec, lipiec będzie Pan wybierał ulepszał przebudowywał rewitalizował działał planował burzył przez 24/h i nikt o zdrowych zmysłach nie będzie Panu przeszkadzał w społecznym zaangażowaniu na rzecz Wspólnoty HG. wytrzymaj Pan ciśnienie już wkrótce wybory. i proponuję zidentyfikuj się to wybierzemy Ciebie prezesem nawet na kolejne 100 lat. płaćcie regularnie czynsz i zgłaszajcie swoje kandydatury do wyborów zarządu Wsp. HG. społecznej roboty jest huk i dla wszystkich wystarczy. P.S. Uwaga na CBA! Szukają chętnych prezesów można parę lat odpocząć w ośrodku przy ul. Ciupagi. Odpowiedz Link
mak_22 Re: walne zgomadzenie 18.04.07, 21:25 Nie Pan tylko Pani prosze Pana )))to raz a dwa to nie pale się do bycia pania prezes ,ale uwazam ze jako jedna z wlascicielek mieszkania na wspolnym osiedlu mam prawo wiedziec kto nim zarzadza jak i jakie postanowienia czy inne sprawy sa podejmowane i rowniez mam prawo wyboru - chyba ze sie myle - prosze mnie oswiecic )))Szanowny Panie ))Zwlasza ze sadze ze powinnismy wszyscy byc powiadomieni ze taki zarzad zostal wybrany ,ale nie bede rozciagac tego tematu bo nie za bardzo to ma sens - POCZEKAMY ZOBACZYMY ))Moze pan zostanie prezesem to bedzie najlepiej moj glos juz Pan ma .Zycze rowniez powodzenia !!! i pozdrawiam oczywiscie )) Odpowiedz Link
marekkolod Re: walne zgomadzenie 19.04.07, 16:29 mak_22 napisała: > Nie Pan tylko Pani prosze Pana : Za głos na mnie dziękuję ale nie kandyduję, przepraszam ale myślałam ze pani to pan. Co do nerwowej reakcji to miejsce parkingowe mam jedno, a w tajemniczym układzie budującym to osiedle jestem od chwili powołania przez ZW NSZZ Policjantów KSP od roku ,roku nie pamiętam chyba pierwsze uchwały głosowalismy w 1999, szkoda że TBS sprzedał mieszkania osobom nie mającym poczucia humoru, ale na to nie miałem wpływu. Gdybym dziś miał głosować za tą inwestycją to na pewno bym głosował na NIE. Panią mak_22 jeszcze raz bardzo przepraszam. Marek Kołodziej Odpowiedz Link
mak_22 Re: walne zgomadzenie 20.04.07, 13:00 ja sie absilutnie nie gniewam))).Pozdrawiam. Odpowiedz Link
artivii Re: walne zgomadzenie 18.04.07, 21:36 Skąd taka nerwowa reakcja? Czyżby głos jednego z członków tajemniczego ukła.. przepraszam: zarządu? ))) Odpowiedz Link
censca Re: walne zgomadzenie 19.04.07, 09:11 ponadto wydaje mi się że zarząd i administrator powinni co jakiś czas (raz do roku) przedkładać sprawozdanie z działalności - szczególnie finansowej - może to właśnie członkowie zarządu mają podwójne miejsca parkingowe Odpowiedz Link