Dodaj do ulubionych

USTERKI!!! jak utrzec nosa Millenium

26.06.07, 08:34
Nie mogąc doprosić się dokończenia usuwania usterek, takich jak wymiana
parepetu w moim mieszkaniu, zaczęłam kombinować jak to rozwiązać. Okazuje
się, że wcale nie trzeba prosić w nieskończoność o łaskawe wykonanie tego, co
należy do obowiazków naszego "kochanego" Millenium. W & 5 aktu notarialnego
wyrażnie napisano, iż jeżeli w terminie 30 dni od pisemnego powiadomienia o
ujawnionych usterkach Millenium nie przystapi do ich usuwania, lub po
rozpoczęciu przerwie ich usuwanie na ponad 7 dni, ja jako właściciel mam
prawo do usunięcia tych usterek na koszt Millenium. Także w niedługim czasie
otrzymają piękną fakturkę do zapłacenia.Jeżeli macie podobne problemy i
wybierzecie też ten sposób ich rozwiązania,to może wreszcie po poniesieniu
znacznych kosztów Millenium zacznie wywiazywac się ze swoich obowiązków, bo
na razie to Wiola itp. tworzą swój "prywatny folwark" i robią sobie co chcą.
Obserwuj wątek
    • ania_dawid Re: USTERKI!!! jak utrzec nosa Millenium 26.06.07, 10:29
      No to super - my 8 maja zgłosilismy ze nam kafelki odpadają w łazience i od
      tamtej pory cisza, maja to gdzieś...ciekawe czy jak dostana fakture to będa
      szczęśliwi - bo beda musieli według tego paragrafu ja zapłacić skoro nie
      wywiązuja sie ze swoich obowiązków
      • krystek1 Re: USTERKI!!! jak utrzec nosa Millenium 26.06.07, 12:08
        Nic z tego!
        Reklamowałem panele położone w salonie, które się wybrzuszyły. Kiedy
        bezskutecznie nosiłem pisemka powołując się na powyższy paragraf z aktu
        notarialnego, po upłynięciu owych 30 dni firma Kalter odesłała mi pisemko, w
        którym stwierdza, iż owa szkoda spowodowana jest złą pielęgnacją przez mnie
        (prawdopodobnie myjąc podłogę notorycznie zalewałem ją wodą). Stwierdzono to na
        podstawie oględzin ekipy montującej owe panele, która to ekipa została wezwana
        do mnie przez Kaltera. Panowie Ci powiedzieli, iż wina nie leży po stronie
        montażu (oczywistym że będą bronić swojej pracy) a po stronie wykonacy paneli,
        które są beznadziejne. Uśmiałem się bardzo, ale po wymuszonym spotkaniu z Panem
        Szarkiem dowiedziałem się od niego, że firma Millenium nie ma nic do tego. Oni
        nam tylko sprzedali super lokale po super cenie, a wszelkie reklamacje
        powinniśmy składać do Kaltera. Według niego jedyne co mi pozostało, to powołać
        biegłego rzeczoznawcę, który za 1200 PLN wystawi mi opinię, która pozwoil
        domagać się od Kaltera zwroty nakładów poniesionych na połólżenie nowych
        paneli - koszt ok. 600 PLN. K... gdzie tu sens. Poprostu złodziej goni
        złodzieja w wyścigu do naszych portfeli!
        Za punkt honoru wziołem sibie wyszarpanie z tej pseudo firmy moich pieniędzy.
        Powołam tego biegłego.
        Pytanie do innych lokatorów, czy ktokolwiek z Państwa również ma problemy z
        panelami, aby wspólnie powołać tego biegłego i wystosować jakiś zbiorowy pozew.
        Pozdrawiam.
        • bylozadarmo Re: USTERKI!!! jak utrzec nosa Millenium 26.06.07, 23:03
          Witam, nie rozumiem jak dałeś sie tak wymanewrować smile. Po pierwsze to za
          wszystko jest odpowiedzialny TBS ponieważ to im płaciłeś. Nie interesuje ciebie
          kto to dla nich zrobił i za ile poprostu "Wiola" ma to naprawić! tongue_out. Powołaj
          PRZED wymianą rzeczoznawcę bo to jedyny dowód dla sądu przy ewentualnych
          roszczeniach. Jak już bediesz miał opinię to walisz im to na dziennik lub za
          potwierdzeniem i czekasz na wymianę. Jak WYMIENIĄ SAMI !! to dołóż kolejne
          300PLN i na odbór poprawek powołaj swojego przedstawiciela z uprawnieniami
          budowlanymi celem reprezentowania twojej osoby - patrz dupy smile. Jak spieprzą
          naprawę to bedziesz miał odrazu podpis osoby z "kwitami" jak bedzie ok to
          zapłacisz 300PLN i bedziesz spokojnie spał że ci ew nocy panele nie
          zaatakują smile Zawsze potem możesz iść po bandzie i założyć sparwę TBS o zwrot
          kosztów rzeczoznawqcy i kontrolnego i na 100% oddadzą smile I JEŚLI TAK ZROBI
          PRZYNAJMNIEJ 10 OSÓB TO WIOLA ...MA PRZESRANE tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka