czeresniak12
28.10.10, 16:03
Na wstępie chciałem przywitać Sołtysiaka2012. Cieszę się ze forum znowu ożywa. Już martwiłem się, że gdzieś wyjechałeś, bowiem bardzo cenie sobie Twoje komentarze.
A teraz apeluje do właścicieli strony, mysiadło.eu i do Orylka, aby pomogli mi zrozumieć ich artykuł.
Nasze główne zastrzeżenia budzi:
- sklasyfikowanie terenów wzdłuż kanałku jako usługowo/mieszkaniowych, co oznacza zredukowanie powierzchni biologiczno czynnej do 10%,
- zmiana klasyfikacji terenów o charakterze rekreacyjnym (np. plac zabaw przy ul.Polnej), na usługowo/mieszkaniowe
- brak wytyczenia drogi serwisowej na granicy z Ursynowem, uniemożliwiające korzystanie z planowanego układu drogowego: węzeł Zamienie - Puławska
- zmiana układu i przebiegu dróg o znaczeniu ponadlokalnym (na nierealistyczne, niegospodarne! i niefunkcjonalne)
- lokalizacja stacji kolejki dla Mysiadła (na nierealistyczną i niegospodarną!)
- utrzymanie normatywu dla miejsc parkingowych na 1 dla gosp. domowych do 70 m2
- brak sklasyfikowania terenów i starodrzewu nad stawem i w pobliżu willi Eizelogo jako strefy chronionej (pomniki przyrody i zabytki kultury)
Proszę wiec tych z nas, którzy mają wiedzę, aby właczyli się tej merytorycznej dyskusji.
Ja zacznę pierwszy
- brak wytyczenia drogi serwisowej na granicy z Ursynowem, uniemożliwiające korzystanie z planowanego układu drogowego: węzeł Zamienie – Puławska
Od tego jest plan zagospodarowania PRZESTRZENNGO a nie w/w dokument.