mwilusz 01.07.13, 10:19 Witam Podany został wstępny harmonogram odbioru odpadów komunalnych. Proszę rozesłać wiadomość do Sąsiadów. www.lesznowola.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=7160&menu_id=0 Pozdrawiam M.W. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.nie.nie Re: Harmonogram odbioru odpadów 01.07.13, 10:24 czy ja dobrze widze i rozumiem, że śmieci z Nowej Woli będą odebrane dopiero 27 lipca??? Odpowiedz Link
zbyszek.czapnik Re: Harmonogram odbioru odpadów 01.07.13, 10:30 Obawiam się, że to tylko jakaś osoba która nie potrafi obsługiwać MS Office robiła tę tabelkę. Moim zdaniem pole "Nazwy ulic" powinno brzmieć "miejscowości" a wymienione miejscowości powinny zostać wymienione łącznie. Tak forma jak jest wprowadza tylko w błąd i budzi frustrację. Niestety takich pracowników zatrudnia gmina za nasze pieniądze. 7 800 zł miesięcznie na rękę (wedle uchwały budżetowej gminy na rok 2013). Odpowiedz Link
ania.nie.nie Re: Harmonogram odbioru odpadów 01.07.13, 11:54 tiaaaa....miszcz excela! teraz już nie ma dat...jest KAZDY...dzień tygodnia Odpowiedz Link
mwilusz Re: Harmonogram odbioru odpadów 01.07.13, 10:32 W razie pytań proszę o kontakt z Urzędem Gminy (22 757 93 40 do 42, 22 708 93 40, 22 708 93 93 ) i prosić Referat ds. Gospodarki Odpadami Komunalnymi. Odpowiedz Link
kprzem Re: Harmonogram odbioru odpadów 01.07.13, 11:53 Witam. Na stronie gminy dostępny jest harmonogram wywozu odpadow: dl.dropboxusercontent.com/u/5771233/harmonogram_odpady%20lesznowola%20odpady%20komunalne_xls.jpg Dotyczy odpadow zmieszanych. Z posesji jednorodzinnych z Mysiadla i Nowej iwicznej śmieci zabierane będą w kazdy czwartek,a z wielorodzinnych we wtorki i piątki. Harmonogram dostępny na stronie był niejednoznaczny w związku z tym poprosiłam referat "śmieciowy" o doprecyzowanie pewnych kwestii. W najbliższych dniach firma Jarper przygotuje harmonogram odbioru śmieci posegregowanych.Odbior tych frakcji będzie prawdopodobnie w innych dniach. Bardzo proszę o przekazanie informacji sąsiadom. Pozdrawiam Katarzyna Przemyska PS.Na stronie jest już korekta harmonogramu.Teraz jest czytelniejszy Odpowiedz Link
zbyszek.czapnik Re: Harmonogram odbioru odpadów 01.07.13, 10:25 Osoba która wpadła na pomysł, by umieścić to w tak nieczytelny sposób zasługuje na tytuł "spejalnego ignoranta do spraw strony internetowej gminy Lesznowola"! Poniżej link do czytelnej wersji: dl.dropboxusercontent.com/u/5771233/harmonogram_odpady%20lesznowola%20odpady%20komunalne_xls.jpg Odpowiedz Link
valdore Re: Harmonogram odbioru odpadów 01.07.13, 10:30 Coś mi tu nie pasuje. Jeżeli nie segreguję śmieci to mam pojemnik na "zmieszane". Wg. info z folderka gminy taki pojemnik w zabudowie wielorodzinnej miał być odbierany 2x w tygodniu, a ja tu widzę tylko 1x w tygodniu swoja ulicę. Odpowiedz Link
valdore Re: Harmonogram odbioru odpadów 01.07.13, 10:32 Ach, ok - wtorek i piątek jest odbierany wg. obu załączników, czyli wywózka jutro i w piątek. Zamotałem się ;) Odpowiedz Link
zzuuuza z wywiadu z Wójt Gminy ... 01.07.13, 19:44 ... Lesznowola jest bardzo dobrze przygotowana do tej ustawy ( śmieciowej) ... CHYBA INACZEJ ROZUMIEMY SFORMUŁOWANIE " dobrze przygotowana" :( www.tvpiaseczno.pl/wywiady,1,33.37,1424 Odpowiedz Link
zbyszek.czapnik Re: Harmonogram odbioru odpadów 02.07.13, 10:03 Dzwoniłem przed chwilą do firmy Jarper w sprawie pojemników na śmieci. Ceny podane przez radną Gawędę na stronie WWW Nowej Iwicznej są nieaktualne. Za pojemnik 120 litrowy chcą 150 zł+VAT (łącznie 184,50 zł). Dla porównania taki pojemnik w Auchan był po 139 zł (brutto) a w OBI po 129 zł (brutto). Odpowiedz Link
tomas-dlonias Re: Harmonogram odbioru odpadów 03.07.13, 23:59 gratuluję gminie lesznowola świetnego pr'u... mimo że nic się tu kupy nie trzyma to gmina i pani wójt odbiera nagrodę za nagrodą.. śmiech na sali! wszystkie informacje dotyczące odbioru śmieci zawierają sporo tekstu i 0 istotnych informacji. na większość pytań nurtujących mieszkańców trudno doszukać się odpowiedzi. Odpowiedz Link
tomas-dlonias Re: Harmonogram odbioru odpadów 04.07.13, 00:12 firma sita proponowala mi sprzedaż pojemnika na śmieci za 30 pln. pani z gminy zasugerowała żebym się wstrzymał i spokojnie czekał na informację dotyczącą zasad odbioru nieczystości, która miała do mnie dotrzeć do końca czerwca. żadna informacja do mnie nie dotarła, a teraz okazuje się że muszę na własną rękę kupić pojemnik,który w w leroy merlin kosztuje 150 pln. czy gmina zwróci mi te pieniądze? przez pracownika gminy jestem stratny 120 pln! bardzo proszę o rekompensatę! Odpowiedz Link
zbyszek.czapnik Re: Harmonogram odbioru odpadów 04.07.13, 00:52 Jeszcze ciekawsza jest cena pojemników w firmie Jarper! Pojemnik 120 l. kosztuje 150 zł+VAT czyli 185 zł. Ciekawe czy kiedykolwiek dowiemy się także dlaczego koszty administracyjne stanowią 40% kosztów wywozu śmieci? Moim zdaniem to powinna być wartość jednocyfrowa. Odpowiedz Link
ania.nie.nie Re: Harmonogram odbioru odpadów 04.07.13, 08:29 we wtorek zebranie w Nowej Woli, zapytamy radnego Kwiatkowskiego może cos zdradzi na ten temat...? Odpowiedz Link
mwilusz Re: Harmonogram odbioru odpadów segregowanych 05.07.13, 14:45 Witam Harmonogram odbioru odpadów segregowanych www.lesznowola.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=7160&menu_id=0 W Mysiadle Z zabudowy wielorodzinnej odpady selektywne odbierane będą, co drugi poniedziałek począwszy od 8 lipca. ( Następny 22 lipiec itd.) Z zabudowy jednorodzinnej odbiór odpadów selektywnych rozpocznie się od środy 10 lipca i będzie kontynuowany, co drugą środę. Pozdrawiam Odpowiedz Link