mapcz 07.04.05, 10:09 Witam Sąsiadów, Chciałem zapytać czy w Waszych mieszkaniach są puszki elektryczne? U mnie w II etapie czegoś takiego nie widziałem. Przy okazji zapytam co sądzicie o cenach za poprawki w instalacji? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diveliusz Re: instalacje elektryczne 07.04.05, 11:20 Witam! U nas puszki są. Były montowane na etapie tynkowania. Cena na rynku za punkt elektryczny to 30-35 zł. Instalacja wykonana przez wykonawcę jest srednio (przypadkowe ułożenie przewodów, szeregowe łaczenie gniazd) - należy to też brać pod uwagę przy porównywaniu ofert. Pozdrawiam, Olek Odpowiedz Link
m.wilkowski Re: instalacje elektryczne 11.04.05, 00:33 Czy podane przez Ciebie ceny rynkower uwzgledniaja takze otynkowanie skutych scian? Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link
diveliusz Re: instalacje elektryczne 11.04.05, 08:16 Witam! Ja płac włąsnie tyle (35zł) za punkt w gotowej i otynkowanej ścianie. Prce wykonywane w ramach to: 1. Wykucie tynku do puszki 2. Połozenie przewodu 3. Wyrównanie bruzdy Myślę że gdyby mowa była o nieotynkwanej ścianie mógłbym wynegocjować mniejszą cenę za punkt. Faktem jednak jest że zazwyczaj na takie przniesienie punktu jak u mnie zużywa się mniej przewodu niż na ciągnięcie od tablicy zupełnie "na nowo". Pozdrawiam, Olek PS. Na pewno jednak jakość wykonania obecnie instalowanych punktów (nawet w oczach laika) jest znacznie wyższa - np. puszki UDAJE się umieścić równo na tej samej wysokości co wykonawcy się nie udawało :-) Odpowiedz Link
m.wilkowski Re: instalacje elektryczne 13.04.05, 15:33 W takim razie ja też chętnie zapoznałbym się z ofertą Twojego instalatora. Byłbym wdzięczny za namiary :-). Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link
diveliusz Re: instalacje elektryczne 15.04.05, 18:25 Pomyślałem że może pozostali Sąsiedzi też będą chcieli porównać tę ofertę z innymi więc dodałem namiar na stronie www w dziale rekomendacji: www.naszawilla.waw.pl/rekomendacje.php (to ten opisany najniżej) Pozdrawiam serdecznie, Olek Odpowiedz Link