gevv
14.08.15, 01:09
Witam! Może moje pytanie zabrzmi trochę głupio, lecz nie znam się na tym, a problem, który mam bardzo mi przeszkadza. Mam tyłozgryz, który jest bardzo widoczny, ale po wysunieciu dolnych zębów do przodu i zacisnieciu siekaczy moj wygląd bardzo się poprawia. Może od dwóch/trzech lat zacząłem tak robic podczas spotkan ze znajomymi, gdy koło mnie przechodziła jakaś ładna dziewczyna, ale było to bardzo trudne, ponieważ nie moglem wytrzymać tak długo i dół wracał do tylu. Teraz wysuniecie dołu do przodu i zacisniecie siekaczy nie robi mi żadnego problemu i mogę trzymać tak bardzo długo. Często o tym zapominam, a i tak jest dobrze. Jestem wtedy zadowolony, bo lepiej wyglądam niż z cofnietą brodą. Niestety podczas spania lub skupienia sie dół wraca do tyłu i wygląda to źle. Od 3 lat nauczyłem się już wysuwac dół szczęki, wcześniej moglem tak wytrzymać tylko chwile, a teraz tylko podczas spania/skupienia sie na czym gdy zapominam, dolne zęby wracają do tyłu. Nie chcę mieć aparatu, ale chciałbym się dowiedzieć czy problem może zniknąć, czy to co robię coś daje i dolne zęby przestaną się całkiem cofać do tyłu, gdy teraz jest już o wiele lepiej? Dodam, że mam 19 lat.