georgewroc1 12.03.06, 21:07 czy ktos tam sie leczy (leczyl)? Co sadzicie o tym osrodku na ul. Wrocławczyka (okol. Pl. Grunwaldzkiego). Mam tam zaklepana pierwsza wizyte i chcialbym wiedziec czy warto tam sie leczyc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georgewroc1 Re: WROCŁAW Estetica... 30.03.06, 18:58 jeszcze nie bylo. Pierwsza wizyte mam w pierwszej polowie kwietnia. Dluuuuga kolejka- na razie czekam. Ale zrobilem juz sobie zdjecie pantomograficzne ktore bedize potrzebna na 1. wizycie. Odpowiedz Link
luasa Re: WROCŁAW Estetica... 01.04.06, 18:30 nie wiem czy cię nie poinformowali czy zapomniałeś ale do pełnej diagnozy ortodontycznej podstawą jest nie tylko zdjęcie pantomograficzne ale i telegoczne głowy (koniecznie!!!) jeśli ci tego nie zlecą to kiepski z niego\niej lekarz Odpowiedz Link
georgewroc1 Re: WROCŁAW Estetica... 01.04.06, 19:44 szczerze mowiac pytalem w czasie rejestraci czy potrzebne bedzie zdjecie boczne - ale powiedzieli mi ze pantomograficzne wystarczy. Hmmm.... Odpowiedz Link
luasa Re: WROCŁAW Estetica... 02.04.06, 17:32 hmmmm no cóż , miejmy nadzieję, że to pani w rejestracji nie jest kompetentna pozdrawiam Odpowiedz Link
ortodonta Re: WROCŁAW Estetica... 04.04.06, 12:36 rtg cefalometryczne nie zawsze jest konieczne. jeśli nie planuje się zmiany pozycji siekaczy, zabiegów ortognatycznych a tylko przesunięcia zębowe w ramach wyrostka zębodołowego bez wychylania zębów, to wykonywanie cefalogramu jest tylko dodatkowym kosztem i naświetlaniem głowy pacjenta. Odpowiedz Link
georgewroc1 Re: WROCŁAW Estetica... 04.04.06, 18:24 dziekuje za wyjasnienie sprawy. Przyznam, ze juz zaczalem sie niepokoic Odpowiedz Link
luasa Re: WROCŁAW Estetica... 06.04.06, 10:37 bardzo przepraszam za wprowadzenie w błąd, dopytałam i rzeczywiście teleboczne głowy nie zawsze jest podtrzebne.pozdrawiam Odpowiedz Link
georgewroc1 Re: WROCŁAW Estetica... 10.04.06, 17:04 czy warto zaczynac leczenie w "ośrodku" w którym orto przyjmuje dwa razy w miesiacu??? Odpowiedz Link
luasa Re: WROCŁAW Estetica... 10.04.06, 21:48 wiesz zwykle tak jest,ale znam też kliniki gdzie orto przyjmuje przez cały tydzień, ale raz w tygodniu to norma w prywatnych klinikach Odpowiedz Link