katii24 13.03.06, 00:26 Witam.Chce zalozyc aparat i nie wiem do jakiego ortodonty sie udac w Bialymstoku.naczytalam sie o partaczach i teraz nie wiem gdzie mam podjac leczenie za przystepna cene. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolina.sokol Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 13.03.06, 17:34 Ja też mialam ten sam problem kilka miesiecy temu. W sumie byłam u 3 ortodontów, tzn u dr Szarmach na Alei Pilsudskiego (byla ok, ale bylam u niej jeszcze bez zdjęc tylko na baaaardzo wstępnej rozmowie, aparat metalowy kosztował u niej chyba 1500zł), kilka dni pozniej odwiedzialam dr Herud na Sienkiewicza (o zgrozo, odradzam jak tylko moge, gdy wyszlam z gabinetu rozplakałam sie bo wg pani dr nic sie nie da zrobić, przypadek prawie beznadziejny, zero informacji, odrazu powalająca diagnoza, bez żadnego wyjaśienia) i w ten sposób znalazlam sie u dr Cwaliny na ulicy Kamiennej 5 (bardzo miły i kompetentny lekarz, wyjasnił mi wszystko łopatologicznie ; ja nosze aparat damona, kosztowal 1800 za łuk, ale są tez tańsze matalowe za 1600 i zwykły za 1300 jesli dobrze pamietam, wizyta kosztuje 95zł). po ponad 2 miesiacach noszenia roznica jest kolosalna, zeby sa prawie równe, praktycznie nie odczuwam żadnego bólu (no może raz na jkiś czas bola mnie niektore zeby), ale jest o niebo lepiej niż sobie wyobrażalam Życzę Ci wiec udanego wyboru lekarza!! Odpowiedz Link
shiela Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 30.05.06, 17:13 Hej! Ja też chodzę do dr Cwaliny Ale ceny to ma niebanalne... ;P Odpowiedz Link
katii24 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 13.03.06, 18:39 Dziekuje Ci za wstepne rady.Dzis zrobilam pantomogram ,z ktorym mam sie udac do orto.Mam poleconego orto przez moja stomatolog,oby nie jakis partacz tego sie boje.Napewno skonsultuje sie z innym orto dla porownania ich diagnoz na temat moich zebow.A moja stomatolog to sasiadka bardzo dobra wiec mysle ,ze raczej dobrze doradzi.Jak bede znala nazwisko napisze. Odpowiedz Link
aga2111 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 06.04.06, 13:58 A ja się leczę właśnie u dr Herud, już 8 miesięcy i mam prawie proste zęby, zostało kilka szpar do zamknięcia. Fakt na pierwszej wizycie sprawia niezbyt miłe wrażenie, ale zdecydowałam się na nią bo miałam żywy przykład - kolegę, który leczył się u niej już chyba 7 lat temu i ma piękny uśmiech Kolejne wizyty były już bardziej przyjemne, dokładnie miałam omówiony plan leczenia, pokazane zdjęcia wady podobnej do mojej i jak wygląda po wyleczeniu oraz pokazane zdjęcia tej osoby w takim aparacie retencyjnym jaki będę nosiła. Odpowiedz Link
pigulka1 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 30.05.06, 15:03 Hej, ja się lecze u dr Rzewnickiej, jest ponoć dobra - i dość tania, ale kolejki są do niej olbrzymie - tak jak wszędzie trzeba czekać około miesiąca. Jutro zakładam aparat więc tak do końca nie wiem jak to będzie z efektem leczenia, ale poleciła mi ją moja stomatolog,bo leczy w tym gabinecie swojego syna, więc myslę, że mogę jej zaufać. Napisz jak u Ciebie idzie leczenie i czy masz już aparat. Trzymaj za mnie kciuki jutro. Odpowiedz Link
hexe25 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 30.05.06, 18:24 też polecała mi ją moja była stomatolog (są koleżankami, więc poleca ją chyba każdemu kto ma problemy z ząbkami). ja jej jednak nie wybrałam. a w kolejce do innej orto czekałam tydzień. Odpowiedz Link
hexe25 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 30.05.06, 18:26 aha, jeszcze jedno. pigulka1 możesz napisać ile kosztują wityty u tej dr i ile kosztuje aparat? bo jestem ciekawa Odpowiedz Link
pigulka1 Re: do hexe25 31.05.06, 06:48 ona robi tylko aparaty metalowe, ale w moim przypadku to nie przeszkadzało, bo i tak miałam zakładać metalowy (ach te pieniążki). Za aparat płacę 1400 a za wizyty dokładnie nie wiem, bo miało być 30 ale za wizytę z wyciskiem płaciłam 40 więc i tak nie dużo. Aparat zakładam dzisiaj, więc jeszcze się wzystkiego dowiem. Zakładanie separatorów było bezpłatne, wizyta pierwsza z konsultacją - też bezpłatnie. Odpowiedz Link
hexe25 Re: do pigulka1 31.05.06, 19:20 to faktycznie wizyty tanie ma kobieta. ja za aparat metalowy płaciłam 1300zł za jeden łuk, a wizyty są w granicach 70-90zł. a leczę się u dr Ireny Grodzkiej. już prawie 13miesięcy za mną Odpowiedz Link
outhlar Re: do pigulka1 31.05.06, 20:24 Aż wierzyć mi się nie chce, że 30 złotych...ja ostatnio płaciłam za wizytę z 1 aparatem i zmianą drutu 80 zł. Niedługo zakładam drugi aparat, a cena wizyty się podwoi... Odpowiedz Link
pigulka1 Re: do pigulka1 01.06.06, 07:28 wczoraj założyłam to metalowe cudo..... Wczoraj było ok, ale dziś juz cierpię na bezsenność, bo czuje wszystkie zęby...z jedzeniem - powrót do serków, jogurtów i kaszek, jak pierwszego dnia przy separatorach. Ale przecież wy to wszystko wiecie.... Odpowiedz Link
emilia283 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 14.06.13, 16:56 Witam! Mam takie pytanie do pigulki 1 chodzisz do ortodonty do Rzewnickiej możesz mi podać w jakiś godzinach ona przyjmuje????. Pozdrawiam miłego dnia Odpowiedz Link