Dodaj do ulubionych

szukam ortodonty w Białymstoku.

13.03.06, 00:26
Witam.Chce zalozyc aparat i nie wiem do jakiego ortodonty sie udac w
Bialymstoku.naczytalam sie o partaczach i teraz nie wiem gdzie mam podjac
leczenie za przystepna cene.
Obserwuj wątek
    • karolina.sokol Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 13.03.06, 17:34
      Ja też mialam ten sam problem kilka miesiecy temu. W sumie byłam u 3
      ortodontów, tzn u dr Szarmach na Alei Pilsudskiego (byla ok, ale bylam u niej
      jeszcze bez zdjęc tylko na baaaardzo wstępnej rozmowie, aparat metalowy
      kosztował u niej chyba 1500zł), kilka dni pozniej odwiedzialam dr Herud na
      Sienkiewicza (o zgrozo, odradzam jak tylko moge, gdy wyszlam z gabinetu
      rozplakałam sie bo wg pani dr nic sie nie da zrobić, przypadek prawie
      beznadziejny, zero informacji, odrazu powalająca diagnoza, bez żadnego
      wyjaśienia) i w ten sposób znalazlam sie u dr Cwaliny na ulicy Kamiennej 5
      (bardzo miły i kompetentny lekarz, wyjasnił mi wszystko łopatologicznie smile; ja
      nosze aparat damona, kosztowal 1800 za łuk, ale są tez tańsze matalowe za 1600
      i zwykły za 1300 jesli dobrze pamietam, wizyta kosztuje 95zł). po ponad 2
      miesiacach noszenia roznica jest kolosalna, zeby sa prawie równe, praktycznie
      nie odczuwam żadnego bólu (no może raz na jkiś czas bola mnie niektore zeby),
      ale jest o niebo lepiej niż sobie wyobrażalam smile
      Życzę Ci wiec udanego wyboru lekarza!!
      • shiela Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 30.05.06, 17:13
        Hej! Ja też chodzę do dr Cwaliny smile Ale ceny to ma niebanalne... ;P
    • katii24 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 13.03.06, 18:39
      Dziekuje Ci za wstepne rady.Dzis zrobilam pantomogram ,z ktorym mam sie udac do
      orto.Mam poleconego orto przez moja stomatolog,oby nie jakis partacz tego sie
      boje.Napewno skonsultuje sie z innym orto dla porownania ich diagnoz na temat
      moich zebow.A moja stomatolog to sasiadka bardzo dobra wiec mysle ,ze raczej
      dobrze doradzi.Jak bede znala nazwisko napiszewink.
      • aga2111 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 06.04.06, 13:58
        A ja się leczę właśnie u dr Herud, już 8 miesięcy i mam prawie proste zęby,
        zostało kilka szpar do zamknięcia. Fakt na pierwszej wizycie sprawia niezbyt
        miłe wrażenie, ale zdecydowałam się na nią bo miałam żywy przykład - kolegę,
        który leczył się u niej już chyba 7 lat temu i ma piękny uśmiech wink Kolejne
        wizyty były już bardziej przyjemne, dokładnie miałam omówiony plan leczenia,
        pokazane zdjęcia wady podobnej do mojej i jak wygląda po wyleczeniu oraz
        pokazane zdjęcia tej osoby w takim aparacie retencyjnym jaki będę nosiła.
        • pigulka1 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 30.05.06, 15:03
          Hej, ja się lecze u dr Rzewnickiej, jest ponoć dobra - i dość tania, ale
          kolejki są do niej olbrzymie - tak jak wszędzie trzeba czekać około miesiąca.
          Jutro zakładam aparat więc tak do końca nie wiem jak to będzie z efektem
          leczenia, ale poleciła mi ją moja stomatolog,bo leczy w tym gabinecie swojego
          syna, więc myslę, że mogę jej zaufać. Napisz jak u Ciebie idzie leczenie i czy
          masz już aparat. Trzymaj za mnie kciuki jutro. smile
          • hexe25 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 30.05.06, 18:24
            też polecała mi ją moja była stomatolog (są koleżankami, więc poleca ją chyba każdemu kto ma problemy z ząbkami). ja jej jednak nie wybrałam. a w kolejce do innej orto czekałam tydzień.
          • hexe25 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 30.05.06, 18:26
            aha, jeszcze jedno. pigulka1 możesz napisać ile kosztują wityty u tej dr i ile kosztuje aparat? bo jestem ciekawa
            • pigulka1 Re: do hexe25 31.05.06, 06:48
              ona robi tylko aparaty metalowe, ale w moim przypadku to nie przeszkadzało, bo
              i tak miałam zakładać metalowy (ach te pieniążki). Za aparat płacę 1400 a za
              wizyty dokładnie nie wiem, bo miało być 30 ale za wizytę z wyciskiem płaciłam
              40 więc i tak nie dużo. Aparat zakładam dzisiaj, więc jeszcze się wzystkiego
              dowiem. Zakładanie separatorów było bezpłatne, wizyta pierwsza z konsultacją -
              też bezpłatnie.
              • pigulka1 Re: do hexe25 31.05.06, 06:48
                a Ty u kogo się leczysz?
                • hexe25 Re: do pigulka1 31.05.06, 19:20
                  to faktycznie wizyty tanie ma kobieta. ja za aparat metalowy płaciłam 1300zł za jeden łuk, a wizyty są w granicach 70-90zł. a leczę się u dr Ireny Grodzkiej. już prawie 13miesięcy za mną smile
                  • outhlar Re: do pigulka1 31.05.06, 20:24
                    Aż wierzyć mi się nie chce, że 30 złotych...ja ostatnio płaciłam za wizytę z 1
                    aparatem i zmianą drutu 80 zł. Niedługo zakładam drugi aparat, a cena wizyty się
                    podwoi...
                    • pigulka1 Re: do pigulka1 01.06.06, 07:28
                      wczoraj założyłam to metalowe cudo..... Wczoraj było ok, ale dziś juz cierpię
                      na bezsenność, bo czuje wszystkie zęby...z jedzeniem - powrót do serków,
                      jogurtów i kaszek, jak pierwszego dnia przy separatorach. Ale przecież wy to
                      wszystko wiecie....
          • emilia283 Re: szukam ortodonty w Białymstoku. 14.06.13, 16:56
            Witam!

Mam takie pytanie do pigulki 1 chodzisz do ortodonty do Rzewnickiej możesz mi podać w jakiś godzinach ona przyjmuje????.

Pozdrawiam miłego dnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka