ladybird1981 18.04.06, 20:36 korzystał ktos z pomocy tego lekarza??jakie 'wrażenia'?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solarium.leppera Re: Nedal Aidi - Poznań 19.04.06, 08:07 Ja korzystam , jestem bardzo zadowolona, pelen proesjonalizm i znakomite podejscie do pacjenta wiecej info moge podac na maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ladybird1981 Re: Nedal Aidi - Poznań 19.04.06, 12:38 bardzo prosze o info na jego temat na maila....mam umówiona wizyte u niego na 1 czerwca... bede wdzięczna... czekam z niecierpliwością Odpowiedz Link
makki3 Re: Nedal Aidi - Poznań 19.04.06, 18:55 wiem tylko ze to jeden z najdroższych ortodontów w Poznaniu: 3000 za jeden porcelanowy łuk to chyba za drogo, nie twierdzę że lekarz nie jest profesjonalistą, ale inni o równie dobrej renomie biorą za taki sam łuk od 1800 do 2200, różnica jest więc spora.Ciekawa jestem ile kosztują u niego wizyty kontrolne. Pozdrawiam Odpowiedz Link
solarium.leppera Re: Nedal Aidi - Poznań 19.04.06, 19:02 100zl wizyty kontrolne, jesli sa juz dwa luki cena ta sama. Wyslalam na maila info Odpowiedz Link
ladybird1981 Re: Nedal Aidi - Poznań 19.04.06, 19:06 dzieki solarium.leppera zaraz sprawdzam maila Odpowiedz Link
ladybird1981 Re: Nedal Aidi - Poznań 19.04.06, 19:03 za pierwsza wizyte płace u niego 100 zł a za inne kontrolne nie wiem ile sie płaci...a może polecisz mi jakiegoś dobrego, tańszego sprawdzonego ortodonte z Poznania??bo ten własnie został mi polecony przez znajoma, ale z zastrzeżeniem że mam sie nastawic na ogromny wydatek Odpowiedz Link
solarium.leppera Re: Nedal Aidi - Poznań 19.04.06, 19:20 ogromny wydatek? tzn 100zl co 1.5miesiaca to chyba nie tak zle, przy kazdej wizycie mialam zmieniany luk i nic nic koszta nie wzrastaja, zawsze tak samo,wydaje mi sie ze wydatek wiekszy to chyba tylko zalozenie aparatu , a co do wizyt to chyba w wiekszych miastach 100 zl to norma co do wizyty,ja tez poszlam z polecenia do Nedala i jestem bardzo zadowolona, z dokladnoscia jak przez mikroskop mam wszystko robione przy zebach, przyklejanie zamkow, wczesniej wypelnienie ubytku, cale leczenie jest jak przyklad z ksiazki Odpowiedz Link
ladybird1981 Re: Nedal Aidi - Poznań 19.04.06, 19:24 mówiąc o ogromnym wydatku znajoma miała na mysli cały koszt który poniosła za naprawę a nie koszt wizyt a kobieta jest przy kasie wiec jak ona powiedziała 'ogromny wydatek' to pomyslałam sobie o jakis niewyobrazalnych kwotachno ale z tego co napisałas w mailu to nie jest tak źle...pozdrawiam Odpowiedz Link
makki3 Re: Nedal Aidi - Poznań 19.04.06, 22:03 100 zlotych za każda wizytę to jednak dość drogo, nawet w dużych miastach- z tego co wiem to normą jest 50 zł w Poznaniu (u bardzo dobrych ortodontów- poszukaj na forum), często jest to 50 za zwykła kontrolę a 100 jak jest wszystko zmieniane, ale też da się znaleźć tak że 50 złotych za każdą wizytę i w tym jest już wymina drucików. Ja własnie ze względu na koszty szukam innego orto- duzo więcej za aparat i za same wizyty- to ponad 2500 tys więcej za takie samo leczenie. pozdrawiam Odpowiedz Link
outhlar Re: Nedal Aidi - Poznań 19.04.06, 23:09 Ja leczę się w małym mieście i za 1 wizytę kontrolna na aparat dolny i has na podniebieniu zapłacę ponad 100. Odpowiedz Link
solarium.leppera Re: Nedal Aidi - Poznań 20.04.06, 08:09 Pewnie ze mozna znalezc wizyty za 40 zl, tylko czy aby na pewno dobry specjalista je wykonuje? 100zl to koszt przy zmianie lukow , poza tym ta kwota nie zmienia sie przez caly okres leczenia, dotyczy to wymiany obu lukow rowniez. Odpowiedz Link
solarium.leppera Re: Nedal Aidi - Poznań 20.04.06, 08:10 acha i zwykla kontrola u Nedala to zmiana lukow, wymiana gumek itp.a nie tylko podkrecenie Odpowiedz Link
mustardseed Re: Nedal Aidi - Poznań 20.04.06, 11:01 Byłam u niego jak wybierałam ortodontę - polecany przez juz zadrutowanych, przemiły, ma dobry sprzęt, a jednak nie skorzystałam. Powód: juz za 1 wizytę na 'dzień dobry' skasował 100 zł, to znaczy tylko za spojrzenie w szczękę i pokazanie mi jakie zamki ma do zaoferowania (oczywiscie robi tylko najdroższych firm). Poza tym jego gabinet jest pełen kręcacych sie ludzi, moze innym to nie przeszkadza, ale ja nie lubię, jak siedza z rozdziawiona gęba a tu kręcą się praktykanci, inni pacjenci (!) i ktokolwiek jeszcze się napatoczy. Wybrałam równie profesjonalnego, szalenie przemiłego ortodontę, który za 1 wizytę nie skasował mnie (bo niby za co: pozyskanie klienta powinno być za darmo, prawda?) za wizyty kontrolne bierze w zależności od tego co robi - wymiana łuków kosztuje więcej, niż tylko zmiana gumek i mam komfort ze przechodnie mi w paszczę nie zagladaja. Natomiast nie neguję oczywiscie profesjonalizmu Nedala, dzielę się subiektywnymi odczuciami, z którymi trzeba się przez parę lat potem godzić. Odpowiedz Link
makki3 Re: Nedal Aidi - Poznań 20.04.06, 11:58 czy mozesz podać namiary na twojego ortodontę. Ja jestem juz po kilku wizytach i na początku maja mam wizytę u lekarza u którego chyba będę się leczyć, ale skoro ten twój jest miły i za konsultację raczej nie weżmie kasy, myslę że warto iść do niego też. I czy możesz mi podać ile u niego kosztuje aparat ceramiczny? U orto o którym myślę 2000. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
solarium.leppera Re: Nedal Aidi - Poznań 20.04.06, 12:52 Nie chce tutaj negowac jakiejkolwiek opinii, tylko chialam powiedziec ze Ci krecacy sie ludzie to pomoce stomatologiczne, poza powiedziana byla jedna wazna rzecz bardzo dobrej jakosci sprzet i do tego dobry doktor, racja ze za konsultacje placi sie 100zl ale kazde nastepne wizyty sa w tej samej cenie, u innych natomiast 1 wizyta bezplatna a nastepne 150(co sie bardziej oplaca0 .Poza tym wiem ze sa dlugie terminy oczekiwania, wiec jakby kazdy "latal" za darmo na konsultacje za darmo to pewnie za rok mozna by bylo sie tam dostac Poza tym kazdy ma prawo wyboru, za drogo to dzie to tanszego i juz. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mustardseed Re: Nedal Aidi - Poznań 20.04.06, 13:44 Solarium.leppera, Oczywiscie, jak mówisz, jak zreszta napisałam, nie neguję profesjonalizmu Nedala, ale dziele sie własnymi, subiektywnymi odczuciami. Poza tym wspomniałam też, ze był bardzo miły, prawda? A propos terminów, to też był powód, który skłonił mnie do innego lekarza, z racji mojej pracy i czestych 'wyskakujacych' wyjazdów nie mogłam pozwolić sobie na sztywny harmonogram wizyt lub ich wypadanie. Pozdrawiam! Mój ortodonta przyjmuje w Dentalu na Szyperskiej (Garbary), tel. do nich: 8530520. Odpowiedz Link
solarium.leppera Re: Nedal Aidi - Poznań 20.04.06, 15:23 O to chodzi, ze kazdy mowi o swoich doswiadczeniach co do orto Po to jest to forum aby wymieniac poglady i spotrzezenia, pewnie gdybym slyszala jakies zle opinie o danych dr. to bylabym wyczulona itd. dlatego fajnie ze kazdy (mam nadzieje)pisze szczerze!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
anik89 Re: Nedal Aidi - Poznań 21.04.06, 19:57 polecam dr Kurzawskiego- bardzo dobry specjalista a za wizyte bierze 50zł Odpowiedz Link
duszeczek116 Re: Nedal Aidi - Poznań 18.03.19, 11:21 Mustardseed czy możesz powiedzic, który ortodonta cie leczył? Odpowiedz Link