Dodaj do ulubionych

ortodonta WARSZAWA

07.09.06, 21:28
Witam smile zdecydowałam się na założenie aparatu mam już zrobione wyciski i
zdjęcia rtg, ale nie mogę się zdecydować na ortodontę.
Proszę napiszcie jakiego lekarza polecacie z WARSZAWY, gdzie robiliście swoje
aparaty?
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: ortodonta WARSZAWA 08.09.06, 11:35
      ja lecze sie od roku u p. dr Marii Tołłoczko-Tarnawskiej i jestem bardzo
      zadowolona. Przyjmuje w gabinecie Orthos ul. Meander 22 (przy stacji metra
      Natolin) tel. 022 649 77 44, pon. 14-20, czw. i sob. 8-14.
      www.ortodonta.waw.pl/
      • littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 11.09.06, 23:51
        Ja u tej samej pani dr, dzisiaj założyła mi separatory smile
      • owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 19.09.06, 14:31
        A jakie są przykładowe ceny leczenia u "Waszych " ortodontów ?
      • orgorn Re: ortodonta WARSZAWA 23.09.06, 21:06
        Witam.
        Co wiecie na temat dr. Joanny Tomaszewskiej Michalskiej z ulicy Hożej 27/2 z
        Waszawy? Zastanawiam sie czy u niej nie rozpoczac leczenia. Czy ktos ma jakies
        doswiadczenia?
      • owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 08:58
        Zapisałam sie właśnie na wizyte do p. dr Marii Tołłoczko-Tarnawskiej na 16.10 smile
        Może ktoś z was będzie ? smile
        • littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 11:06
          Chętnie bym do niej poszła ale mam wizytę dopiero za 2 tyg. smile
          • owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 11:47
            No ja też za 2 tyg. troche żle napisałam date bo wygląda jak godzina sorry wink
            Mam wizyte 16 pażdziernika
            • littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 12:08
              Ja tez 16 pażdziernika!smile)
              Pierwsza zmiana drutu i gumek, godzina 17.10 wink
              • owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 12:39
                A to ciekawe bo ja ide wogóle na pierwszą wizyte ze wszystkimi wyciskami i
                prześwietleniami na godzine 17.00 smile
                • littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 13:09
                  Ciekawe wink
                  Ale i tak nigdy nie udało mi się tam wejść dokładnie o takiej godzinie na którą
                  byłam umowiona wink
                  Poza tym orto pracuje na 2 fotele, i może będzie tak że w tym czasie jak Tobie
                  asystentka będzie pokazywała sztuczne szczęki z różnymi rodzajami aparatów i
                  robiła sesję zdjęciową Twoich zębów to mi orto będzie zmieniała drucik wink
                  • owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 14:19
                    Hehe fajnie smileA ile płaciłaś za pierwszą wizyte ? I czy niedługo po tej wizycie
                    miałaś zakładany aparat? I czy miałaś wyrywane ząbki? Bo u mnie to chyba lepiej
                    będzie wyrwać bo nie widze innej możliwośći tak bardzo mam stłoczone zęby że aż
                    zachodzą jeden na drugi.
                    • littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 14:49
                      Za konsultację zapłaciłam 50 zł. Następnie plan leczenia, czyli wyciski, zdjęcia
                      ząbków, wybór aparatu i opowiadanie co zrobimy - 250zł, ale ta kwota jest potem
                      odliczana od ceny aparatu. Co do wyrywania to też mam duże stłoczenie na dole,
                      myślałam że bez usuwania zębów się nie obędzie, a tu niespodzianka: nic nie
                      wyrywamy, do usunięcia będzie tylko jedna ósemka, która niestety siedzi w
                      dziąśle poziomo, ale mogę się jej pozbyć już po zdjęciu aparatu smile W ogóle
                      słyszałam o tej pani dr, że ona jest zdecydowanie przeciwna wyrywaniu zębów, i
                      taką ewentualność wybiera dopiero jak naprawdę nic się nie da zrobić.
                      Od pierwszej wizyty do założenia minął ponad miesiąc a to dlatego że pierwszy
                      raz wybrałam się do niej w połowie lipca, potem ona poszła na urlop, a potem na
                      drugi wink Aha, po planie leczenia umówiłam się na założenie separatorów, a
                      tydzień potem zakładanie aparatu smile Wizyty są co miesiąc, na każdej zmiana
                      drutów i gumek. Ceny wizyt może nie są najniższe ale płacisz tylko raz w
                      miesiącu, a wszelkie dodatkowe awarie typu odpadnięty zamek naprawiaja Ci za
                      darmo. Dostałam też do aparatu "zestaw startowy" składający się ze szczoteczki
                      ortodontycznej, wyciorka, wosku, nici do czyszczenia aparatu i wykałaczek smile
                      • owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 14:59
                        Ja wyciski i prześwietlenia to juz mam, więc pójde z nimi na konsultacje, więc
                        pewnie ustalimy plan leczenia od razu. A jakie są ceny aparatów (ja myśle o
                        normalnym metalowym)i wizyt co miesiąc?
                        • littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 27.09.06, 15:08
                          Metalowy dwa łuki - 2000zł, ceny wizyt 180-220zł. Nie wiem co prawda co to
                          znaczy 180-220, bo ja mam porcelanę i cenę wizyt mam stałą (i trochę większą:/).
                          • littlefrog Re: ortodonta WARSZAWA 29.09.06, 11:29
                            Wczoraj zadzwoniła do mnie pani z gabinetu z pytaniem jak się czuję w aparaciku
                            i czy nie mam z nim żadnych problemówwink)
                            • owieczka.k Re: ortodonta WARSZAWA 29.09.06, 11:56
                              WOW smile
                        • 5_monika Re: owieczka.k 24.11.06, 09:54
                          jak leczenie u Ciebie ?
                          chciałam się właśnie wybrać do tej ortodonki.
                          Pozdrawiam Monika
    • stephansson Re: ortodonta WARSZAWA 11.09.06, 23:48
      na spoko idź do dr Banaszczyk na Gwiaździstej, tu znajdziesz jej namiary:
      www.ortodoncja.eu
      st.
      • kasianosarzewska Re: ortodonta WARSZAWA 19.09.06, 17:27
        Witam,
        Od niedawna jestem pacjętką dr Banaszczyk-Rozbickiej, przede mna założenie
        aparatu (musze jeszcze tylko pozbyć się zębów smile Powiedz, prosze jak długo do
        niej chodzisz, czy zadpwolony jesteś i dlaczego akurat u niej zdecydowałes sie
        leczyć. Mnie pani dr bardzo przypadła do gustu. zobaczymy jaie bede efekty.
        Pozdrawiam
        • stephansson Re: ortodonta WARSZAWA 23.09.06, 09:32
          Czesc, chodzi do niej moja dziewczyna, to juz bedzie jakies 1,5 roku (zbliza
          sie szczesliwy momentsmile) i z tego co obserwuje to jest calkiem happy, bylem z
          nia kiedys na wizycie kontrolnej i odnioslem wrazenie, ze doktorka bardzo sie
          sie przyklada i jest bardzo zaangazowana w to co robi. Chodzila do niej kiedys
          kolezanka jej starszej siostry i to ona ja polecila. Efekty beda, najlepsze jak
          pierwszego dnia wyjdziesz do ludzi.

st
    • mala_syrenka1 Re: ortodonta WARSZAWA 20.09.06, 09:20
      Witajcie, mam aparat juz prawie 2 lata. Zalozony byl w przychodni na ul.
      Atenskiej, u dr Ratynskiego (jesli tego czlowieka mozna nazwac doktorem).
      Absolutnie nie polecam zadnych kontaktow z ta przychodnia, wyciagaja tylko
      pieniadze od ludzi. Wg zalecenia tego lekarza wyrwalam 2 gorne zeby. Przez ROK
      ten czlowiek zakladal mi tylko gumki, nie podjal bardziej radykalnego leczenia,
      o co prosilam, twierdzil ze tak musi byc. Na poczatku wrzesnia poszlam na
      konsultacje do innego ortodonty i nowy lekarz zlapal sie za glowe jak zobaczyl
      co mam w buzi.
      Stwierdzil, ze przy prawidlowym leczeniu powinnam za 3 miesiace zdjac aparat a
      tak czeka mnie jeszcze conajmniej 6-8 m-cy leczenia i kolejne wydatki.
      W dodatku zeby odebrac z Atenskiej moja karte, wyciski, zdjecia rtg i plan
      leczenia musialam ich o to prosic prawie 2 tygodnie. Z wielka laska mi to
      wszystko wydano, najpierw krecili ze nie moge miec w to wgladu, ze wyciskow nie
      trzymaja tak dlugo bo nie maja miejsca. Jezdzilam tam 2 razy i w koncu po
      wielkiej awanturze laskawie mi to wydali.
      Dodam jeszcze ze za comiesieczna wizyte placilam 200pln, mozna znalezc duzo
      tanszego i bardziej kompetentnego ortodonte.
      Zostalam narazona na dodatkowe koszty (pantomogram i inne zdjecia, nowy plan
      leczenia, wizyta kosztowaly ponad 500pln) i to jeszcze nie wszystkie wydatki.
      Przestrzegam wszystkich przed tym lekarzem, rowniez przed przychodnia na
      Atenskiej i na ul. Saskiej (tam jest ich drugi punkt).
      Pytajcie znajomych, ktorzy nosili aparat i juz go zdjeli, zobaczcie efekty.
      Oczywiscie zebow nie wyprostuje sie w kilka m-cy ale naprawde, uwierzcie,
      wszystko zalezy od lekarza.
      Pozdrawiam!
    • krasnal.pl2 Re: ortodonta WARSZAWA 29.09.06, 21:40
      A może dr.Joanna Nagórska pracuje w prywatnej przychodni tel 646 04
      19 .Naprawdę jest doskonała. Popytajcie o nią.
      • ibelni Re: ortodonta WARSZAWA 13.11.06, 12:34
        a gdzie ona przyjmuje ? mozesz cos wiecej napisac?
      • aneta2910 Re: ortodonta WARSZAWA 15.12.06, 20:43
        Chciałabym więcej informacji na jej temat uzyskać,byłam na pierwszej wizycie i
        to są spore koszty w porównaniu z innymi,powiedz jak przebiega Twoje leczenie?
        czy jestes zadowolaona?
        dzięki za wszelkie info
        • rehlein Re: ortodonta WARSZAWA 25.12.06, 20:27
          czy moglby ktos podac ceny wizyt u dr banaszczyk z ul. gwiazdzistej, na tej
          stronce, niestety, nie zostaly podane...
          • bambino.pl Re: ortodonta WARSZAWA 28.12.06, 13:09
            1,5 roku temu było 1200 za aparat ze zwykłymi (metalowymi) zamkami oraz 80 za wizytę, słyszałam że podobno są jakieś zniżki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka