Dodaj do ulubionych

łańcuszki

06.03.07, 22:59
Miałam robiony stripping na 4 i teraz mam łańcuszki od 4-5 i od czasu
założenia aparatu czyli 5 miesiący jeszcze sie tak nie nacierpiałam.
Wcześniej mnie praktycznie nic nie bolało a te łańcuszki mnie dobijają.
Mam też pytanie czy zakłada sie też łańcuszki np od 1-2 po strippingu ?
Bo to kiepsko wygląda i nie wyobrażam sobie mieć łańcuszków na przednich
zębach.
Obserwuj wątek
    • wszczeliniesnu Re: łańcuszki 07.03.07, 06:25
      Owieczko, mnie wczoraj zmienili drut na dużo grubszy i założyli wieeelką
      spreżynę, ciągnącą się od jedynki i trójki. Boli jak cholera, a wyglądam tak,
      że tylko płakać. Więcej napiszę po powrocie z pracysmile
    • khaldum Re: łańcuszki 07.03.07, 07:13
      U mnie 3 ciągną 5 w górnym łuku, kosmos... drutu, sprężynek od diabła...

Boli dolny łuk, poza tradycyjnym mam dołożony drugi drut gruby prostokątny który
      ciągnie zębiska w dół, zęby je skrócić...

Wymiana drutów na wizycie zajmuje już godzinę tyle tego jest, usta mam bardziej
      wypchnięte niż lara Croft, ale co tam, jeszcze jakieś 8 miesięcy i będę "piękna"

najważniejsze, że EFEKTY SĄ

co do bólu, bolało pierwszy tydzień, mowa o sprężynkach

co do dodatkowego drutu w dolnym łuku, boli cały czas, drut rani wewnętrzną
      stronę ust, już mi się odciski porobiły, zużywam tony wosku do oblepiania
      wystających części (można kupić w CEZALU)

co do bólu, może jestem stuknięta, ale lubię jak "ciągnie" wiem, że działa, to
      po pierwsze, po 2 - mniej jem i ciuchy lepiej leżą

dasz radę, i do ilości druciska też się przyzwyczaisz smile
      najważniejszy efekt końcowy wink
      • khaldum adn strippingu 07.03.07, 07:17
        co do dtripingu,
        też miałam, siekacze na dole, i wcale nie bolało, może za bardzo ci je
        zeszlifowali ?
      • owieczka.k Re: łańcuszki 07.03.07, 07:52
        Widze, że te moje 2 łańcuszki to nic w porównaniu z tym co Wy macie smile
        Mam nadzieje, że ja aaż tyle tego nie będę miała założonego.
        • littlefrog Re: łańcuszki 07.03.07, 11:33
          łańcuszki można zakładać nawet na na cały uśmiech, od pierscienia do pierscienia wink
          ja tez zauwazylam ze te wszystkie dodatkowe sprzety powodują dużo bólu, na
          szczęscie po 2 dniach wszystko wraca do normy..
          • owieczka.k Re: łańcuszki 07.03.07, 11:38
            jakto od pierścienia do pierścienia ? smile słabo moge sobie to wyobrazić ?
            Ja mam od 4- 5 łańcuszek a na nim taki kawałek plastiku, który wygląda jak
            makaron przyklejony do zębów... paskudne to. Nie wyobrażam sobie mieć tego na
            przednich zębach.
            • littlefrog Re: łańcuszki 07.03.07, 12:21
              przezoczysty łąncuszek na calej szerokosci czyli od 6 do 6, na wszystkich
              zebach. pooglądaj fotki w wątku "pokażcie się", tam było parę takich zdjęc smile
              • pata92 Re: łańcuszki 17.04.07, 09:39
                Pani na oststniej wizycie powiedziała mi ze mi załozy łańcuszek... nie dokońca
                wiem o co chodzi... może jakies zdięcie by ktos dał? i co wogóle daje taki
                łańcuszek?
                • owieczka.k Re: łańcuszki 20.04.07, 14:02
                  Łańcuszki przyciagają zęby do siebie. Ja ide teraz i będę miała od 5 do 5
                  masakra sad
                  • luka80 Re: łańcuszki 20.04.07, 18:59
                    ja mam łańcuszek juz 3ci miesiąc, od 6 do 6 na górze i mi on wogóle nie
                    dokucza, więc nie straszcie, nie jest tak źle
                    • owieczka.k Re: łańcuszki 08.05.07, 08:53
                      I znowu się zaczęło mam łańcuszki od 5 do 5 boli strasznie szczególnie przednie
                      zęby, które mnie bolą i tak cały czas, ale teraz jest tragicznie nie wiem jak
                      ja to przetrwam sad
    • czarnykwiat Re: łańcuszki 09.05.07, 10:16
      no muszę ci powiedzieć, że jakoś nie zwracałam uwagi na te łańcuszki, a mam ich
      kilka założonych. na górze leci jeden po prawej od 4 do 6 (5 usunięta) i po
      lewej tak samo. I na dole po lewej od 4 do 6. Jak je na wizycie założy to
      rzeczywiści przez pierwszy dzień czuję ciągnięcie a potem koniec. Ja to sie w
      ogóle mam dobrze, nosze aparacik juz prawie 2 lata i ani razu szczeka nie
      bolała. Tylko jak na dole miłąm założone sprężynki żeby zrobić więcej miejsca
      to mnie skurzały niemiłosiernie. Cały czas byłam poobcierana, że nie wspomne
      o wbitej spręzynce w warge każdego ranka, ależ byłam szcześliwa jak mi to
      badziewie usuneła. Nic sie nie martw z każdym dniej jest lepiej smile)
      • malinowymis Re: łańcuszki 04.06.07, 18:04
        do czego sluza te lancuszki ?
        • agna76 Re: łańcuszki 04.06.07, 19:23
          W moim przypadku łańcuszek ma za zadanie przesunąć piątke na miejsce wyrwanej
          czwórki a jednocześnie utrzymać trójke na tym miejscu co jest w tej chwili i
          nie dać jej "wskoczyć" na wolne miejsce po tej czwórce. Założony jest od prawej
          piątki do lewej czwórki. Pierwsze dni po zalożeniu bardzo nieciekawesad po samym
          założeniu aparatu tak nie cierpialam, ale na szczęście bolalo tylko 4-5 dni.
          Później ok. Może szybciej dzieki temu zniknie szpara po wyrwanym zębie.
          pozdrawiam
          Aga
          • owieczka.k Re: łańcuszki 05.06.07, 08:07
            A ja dzisiaj ide na wizyte i mam nadzieje że już nie będzie tych łańcuszków.
            W moim przypadku chodzi o cofnięcie wszystkich zębów do tyłu dlatego mam na
            całym przedzie łańcuszki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka