Dodaj do ulubionych

Ligatury metalowe

17.04.07, 09:33
Czy to ortodonta decyduje czy założy mi ligatury gumowe czy metalowe? Czy moge
ją poprosic zeby mi załozyła druciki i poprostu mi załozy? Może da ktos fotke
z ligaturami metalowymi ?
Obserwuj wątek
    • flashy00 Re: Ligatury metalowe 17.04.07, 13:25
      Zbyt bardzo to Ci raczej nie pomogę. Mi orto najpierw założyła druciki, a
      dopiero przy zmianie łuku gumki. Mam dwa niewyraźne małe zdjęcia moich zębów
      (aparat mam na razie tylko na dole) z ligaturami metalowymi i w gumeczkami, może
      coś na nich wypatrzysz tongue_out (druciki widać tylko z bliska)
      img217.imageshack.us/img217/3540/ligaturylj5.jpg
      Pozdro smile
      • ewelinka_1986 Re: Ligatury metalowe 22.05.07, 17:00
        Ja nie polecam metalowych bo mnie np. strasznie uwieraja, byc moze rozni orto
        maja rozne sposoby ale wolalabym zdecydowanie gumeczki. Z metalowymi co noc
        musze zakladac wosk a z gumeczkami wcale.
        • najila1 Re: Ligatury metalowe 23.05.07, 18:05
          img238.imageshack.us/my.php?image=s5007135qg6.jpg moje druciki są fajne i
          nie uwierająsmile i się nie barwią!
          • zajacowna Re: Ligatury metalowe 24.05.07, 08:40
            najila1 uwazam ze to jakis bład w sztuce, zakładac aparat kosmetyczny i do
            tego ligatury metalowe.
            Jak kosmetyczny to po to aby go bylo mniej widac... a ligatury metalowe dla
            podkreslenia aparatu? nie rozumiem tego.
            • najila1 Re: Ligatury metalowe 24.05.07, 19:17
              nie miałam na to wpływu, po prostu mi zalożono, ponoc dzialaja lepiej od gumek,
              bardziej "ściągają". Eeeee, naprawdę jest spoko i z daleka nadal nic nie widacsmile
              • malinowymis Re: Ligatury metalowe 04.06.07, 17:46
                powiedzialam mojemu orto zeby nie zakladal mi zasem tych metalowych ligaturek tylko biale. on ze na poczatek beda biale ale w pewnym czasie mozliwe ze bedzie musial zalozyc metalowe bo sa mocniejsze i lepiej dzialaja.
                • mmissiaa Re: Ligatury metalowe 06.06.07, 13:21
                  hellosmile

Raczej orto decyduj o tym, jakie ligaturki będziesz nosić. Dopiero, gdy założy
                  Ci gumowe, zaczniesz o czymś decydować - o kolorze smile hehe smile.

Pozdrawiam
                  • cally Re: Ligatury metalowe 13.11.07, 15:15
                    Od tego jakie ligatur mamy na ząbkach zależy tylko i wyłącznie od
                    orto. Metalowe bardziej działają na zęby.Natomiast gumowe zakłada
                    sie najczesniej przy zakladaniu aparatu i w ciagu jego noszenia przy
                    zmienianiu łuku. I faktycznie gumowe sa o tyle przyjemniejsze ze
                    wypelniaja zamek z zewnatrz i nie kalecza dziasel itdsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka