Dodaj do ulubionych

Ósemkiii!!! wazne:/

27.02.08, 16:18
Witam
Postanowilem wyrwac sobie osemki przez ktore przednie dolne zeby mi sie lekko
tak jakby obrocily wokol wlasnej osiuncertain i mam pytanie...mozna wyrwac jedna
osemke a druga zostawic?? czy musza byc wyrwane odrazu dwie?? i czy cena 100
zl za ekstrakcje dwoch osemek nie jest za niska?? dzwonilem do innej poradni i
tam jest od 120-300 zl!!!
Dziwne...
Aha i czy jak wyrwe te dwie osemki to jest ryzyko ze zeby przesuna mi sie
jeszcze dziwniej??
Bede ogromnie wdzieczny za pomocsmile
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • katelol Re: Ósemkiii!!! wazne:/ 27.02.08, 18:44
      a wyrywasz je do aparatu? czy tak sobie? jak tak sobie to zeby
      raczej nie wroca do normalnosc nie 'odkręcą się' spowrotem raczej.
      naraz 2 sie nie wyrywa zebów, raczej ;D a cen ysą przeróżne al
      wlasnie chyba od 100 do 300 nawet
      • littlefrog Re: Ósemkiii!!! wazne:/ 27.02.08, 21:36
        jeśli one są z obu stron to pod żadnym pozorem nie wyrywaj obu na raz! jak sobie
        wyobrażasz funkcjonowanie i chociażby jedzenie jak będziesz miał z obu stron
        szczęki istną masakrę i wielkie bolące rany? wyrwij jedną a drugą stronę zostaw
        sobie zdrową żeby na czas gojenia mieć czym gryźć i nie umrzeć z głodu wink
        • matis_87 Re: Ósemkiii!!! wazne:/ 29.02.08, 09:52
          Chce je wyrwac tez m.in. z tego wzgledu ze one moga caly czas rosnac i
          przekrzywic te zeby jeszcze bardziej...stomatolog powiedzial ze jesli wyrywanie
          to tylko wchodzi w gre wyrwanie dwoch ale po jakims czasie oczywiscie ten
          drugi....poza tym wydawalo mi sie ze osemki nie biora udzialu w przezuwaniu...sa
          tak na prawde zbedneuncertain
          • olcia71 Re: Ósemkiii!!! wazne:/ 29.02.08, 10:39
            ale po wyrwanej ósemce będziesz mieć otwrtą polącą Cię ranę... Jak jeszcze z dwóch stron, to żal mi Cię!! Przecież jak jesz to raczej jedzenie byle gdzie trafia. Z takiej rany nie możesz tego tak po prostu wygrzebać językiem. Ja bym cierpiała katusze. No, chyba, ze będziesz sie odżywiać przez rurkę.
            • matis_87 Re: Ósemkiii!!! wazne:/ 29.02.08, 13:44
              no bez przesady chyba az tak zle nie bedzie??uncertain
              Pare dni sie moge pomeczyc...a wlasnie...ile mniej wiecej czasu sie to goi??
              mocno po wyrwaniu jest spuchnieta twarz??sad
              • olcia71 Re: Ósemkiii!!! wazne:/ 29.02.08, 14:40
                To chyba zależy od ludzia ;o) Po wyrwaniu ósemki minął chyba tydzień, może ciut więcej zanim wszystko się zasklepiło. Ale i tak jeszcze potem nie gryzłam na tej stronie, żeby czegoś nie rozbabrać. Po 4 bardzo szybko, bo to mały ząb w porównaniu.
                Nie wiem jak jest z 8.
                • olcia71 po wyrwaniu 6 miało być!! 29.02.08, 14:41
                  Boże co ja piszę. ósemki mam wszystkie :o)
                  • sun.dew 8 29.02.08, 15:36
                    Ja miała dłutowane dolne ósemki, wyrywane górne, wyrywane też dolne
                    czwórki. Miałam bardzo stłoczone zęby. Wyrywanie czwórek to pikuś, i
                    po dwóch dniach juz sie o tym nie pamięta. Ale wyrywanie ósemek to
                    horror, już wolałam dłutować, bo wtedy przynajmniej mialam zaszyta
                    tę ranę, po wyrwaniu jest gigantyczna dziura, która goi się przez 2
                    tyg, tydzień siedzenia w domu z lodem przy twarzy masz jak w banku,
                    mnie się jeszcze za każdym razem robił siniak na policzku, nic nie
                    jadłam prawie przez tydzien tylko łykałam środki przeciwbólowe. Ale
                    oczywiście każdy reaguje inaczej... Dobrze, że mam to juz za soba wink
                    • matis_87 Re: 8 29.02.08, 15:53
                      dziekismile juz chyba wszystko wiem...mimo wszystko wole sie pomeczyc przez te
                      kilka tygodni niz miec przekrzywione jeszcze bardziej te zebysad
                      nie mam innego wyjscia chyba niestety
                      • littlefrog Re: 8 29.02.08, 16:41
                        usuń je koniecznie. chodzi tylko o to żebyś nie usuwał ich obu na raz tylko w
                        jakimś odstępie czasu.
                        • olcia71 Re: 8 29.02.08, 21:05
                          Mogę coś powiedzieć o wyrwaniu 8. Moja mama właśnie wczoraj miała wyrywaną. Dzisiaj przyszła opuchnięta, cała ta strona ją bolała i nie umiała bez bólu otworzyć buzi. Tzn nie miała szczękościsku jak ja kiedyś (jak mi wyrastała ósemka), ale niczego przyjemnego nie odczuwa niestety. Pozostaje mieć nadzieję, że różnie to różni ludzie przechodzą. JA życzę powodzenia w każdym razie! ;o)
                          • matis_87 Re: 8 01.03.08, 21:28
                            nie mam zamiaru wyrywac obu narazsmile
                            nigdy w zyciu heh
                            Dopiero jak sie zagoi jedna strona pojde na wyrwanie z drugiej
                            Dzieki wszystkim bardzosmile
    • sebeq85 Re: Ósemkiii!!! wazne:/ 03.03.08, 19:22
      Moja dziwczyna miala tydzien temu usuwane wszystkie cztery osemki
      naraz. robila to w czwartek, a w poniedzialek juz normalnie poszla
      do pracy. czwartek i piatek to byl horror, nie czula caly dzien nic,
      wladowali jej okolo 15 znieczulen. co najlepsze wyciagali jednego
      zeba godzine - musieli go rozbic na 4 czesci, bo nerw zaplatal jej
      sie w korzen. W ostatni piatek (8 dni po zabiegu wyciagnieto jej
      szwy i jest wszystko ok. koniec bolu glowy spodowanego osemkami big_grin
      Co do ceny, to robila to prywatnie w niemczech (to byla normalana
      operacja) 800€ za cztery zeby + kontrole + tabletki + plyn do
      dezynfekcji (okolo 120€wink