kasiaczek78 14.07.08, 10:44 Witam, czy ktoś z Was miał robione takie jakby nadlewki na zębach? Mi zachodzi górna szczęka na dolna i na obu górnych 6-ach ortodontka nadlała mi po trochu żeby bylo wyżej. Czuje straszny dyskomfort z tego powodu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolina100-0 Re: nadlewki 17.07.08, 09:16 Mi nie robiła zadnych nadlewek, ale też u góry, tam gdzie mam pierscienie, to mam wyzej, tak że szczęka opiera mi sie tylko na tych zebach i też mi strasznie nie wygodnie z tego powodu Odpowiedz Link
ewelinka_1986 Re: nadlewki 17.07.08, 18:39 rozumiem o co ci chodzi, mialam tak samo na poczatku bylo to nie przyjemne - kilka dni, ale dalo sie przyzwyczaic zalezy jeszcze na jaka wysokosc masz te nakladki tzn. jaka szpare masz miedzy gornymi a dolnymi ja mialam taka 1mm moze lekko wiecej, ale jak jestes na poczatku to spiluje ci sie troszke mi sie wydawalo ze troche seplenilam, ale to na poczatku, musialam sie przyzwyczaic kiedys tez wzielam krówkę i tak delikatnie jadlam zeby do zamkow sie nie przykleilo i niestey przykleilo sie do tych nakladek i jedna odpadla.. a potem wstyd u pana orto bo trzeba bylo wyznac prawde a nosilam to dosc dlugo.. z rok conajmniej.. zobaczysz, ze bedzie lepiej. Odpowiedz Link
sisigma Re: nadlewki 21.07.08, 15:04 Przyzwyczaisz się. Pewnie masz głęboki zgryz i bez tego górnymi zębami zahaczałabyś o dolne zamki a to jeszcze bardziej niefajne. Te szóstki są przez to bardziej obciążone i mogą bardziej przez to boleć niz reszta zębów. Jak po kilku dniach się nie przyzwyczaisz idź do orto niech Ci trochę to spiłuje. Odpowiedz Link