28.10.04, 13:54
Jak tam Wasza waga? idzie do przodu czy narazie jeszcze spada?
Po 6tc starciłam 1kg ale już go nadrobiłam smile W pierwszej ciąży przytyłam
10/11 kg i nie chciałabym teraz przybrać więcej smile w końcu to nie nikt inny
tylko ja będę rodziła wink
Obserwuj wątek
    • rosanna Re: Waga 28.10.04, 17:26
      U mnie bez zmian, choc brzuszek jakby wiekszysmile
      W pierwszej ciazy przytylam tylko 10 kg, teraz tez nie
      chcialabym wiecej.
      • lolo09 Re: Waga 28.10.04, 22:28
        ja w 1 ciąży przytyłam 16 kg. Nie było tego widać i dzień po porodzie ubyło 12
        (młody miał 4320g), idealnie 4 kg została na karmienie, tylko że przed tą ciążą
        byłam już 5 kg na minusie. Teraz przybrałam 1 kg (9 tc) ale to raczej piersi.

pozdrawiam
        • andrzejowa Re: Waga 29.10.04, 09:05
          a to moja 1 ciaza i zaczynam ja ze spora nadwaga; nie powinnam przybrac wiecej niz 12 kilo; mam nadzieje, ze wszystko pojdzie gladko
          smile)))
          GOSIA i MALENSTWO
    • agamroz Re: Waga 29.10.04, 09:08
      Jestem w 5 tyg. jak do tej pory mialam bole podbrzusza i nabrzmiale
      piersi....trzy dni temu przeszlo jak reka odjal i od tygodnia spada mi waga.
      Mimo apetytu na slodycze, ktorego wczesniej nie mialam.
      Doszly mnie sluchy,ze na poczatlu ciazy tak bywa....nie mam zdania to moja
      pierwsza.
      W kazdym razie nie wiem jak Panie, ale ja juz wzmacniam miesnie brzucha
      codzienna gimnastyka wink
      Pozdrawiam!
      • mama-in-spe Re: Waga 29.10.04, 10:56
        Na razie stoismile
        • lesia28 Re: Waga 29.10.04, 17:33
          u mnie 1 kg mniej , ale zaczelam z mala nadwaga wiec sie musz pilnowac -zero
          slodyczy
      • hakdil Re: Waga 30.10.04, 13:25
        Hej!
        Uwazaj z ta gimnastyką,brzuszki sa w ogóle zabronione,dowiadywalam sie,bo dotąd
        chodzilam na aerobic i musialam zrezygnowac z niego,przynajmniej w pierwszym
        trymestrze,gimnastyka jak najbardziej,ale poczytaj dokladnie co mozesz a czego
        nie.Nie wolno cwiczen rozciagajacych,cwiczen ramion(podnoszenie rąk do
        góry),nawet nie wiemy jak pozornie proste cwiczenia moga tylko poszkodzic.
        3naj sie!
    • mamalgosia Re: Waga 31.10.04, 13:48
      u mnie na razie stoi i dobrze byłoby tak do końca I trymestru. W pierwszej ciąży
      przytyłam 8 kg i teraz też nie chciałąbym więcej
    • hakdil Re: Waga 01.11.04, 14:20
      Hej Dziewczyny!
      Jak to jest,ze przytylyscie tylko 10-15 kg?Czy to zalezy od predyspozycji
      genetycznych czy tez stosowalyscie jakies ograniczenia,typu zero slodyczy,zero
      póznych kolacji,tylko ciemne pieczywo?To moja 1 ciaza,nie chcialabym wygladac w
      9 mies.jak wieloryb,ciaze zaczelam z 50kg/164cm.wzrostu.Obiecalam sobie ,ze nie
      bede jesc slodyczy i jasnego pieczywa,ale moze macie jeszcze jakies swoje
      pomysly na to,by waga nie przekroczyla 20kg.Napisze Wam co znalazlam w
      dodatku "Claudii":
      Prawidlowy przyrost wagi podczas ciazy:3,5 kg -
      dziecko
      3kg-krew i dodatkowe plyny
      2 kg warstwa tluszczu na biodrach,posladkach i udach
      1 kg-powiekszona macica
      1kg-piersi
      1kg-wody plodowe
      1kg
      łożysko
      razem:12,5 kg
      • nonu Re: Waga 03.11.04, 16:32
        Jestem w 8tc i waga na razie stoi w miejscu. W pierwszej ciąży przytyłam 11 kg,
        po porodzie zrzuciłam ok 15 kg. W pierwszej ciaży bardzo sie pilnowalam, ale
        teraz nie zamierzam, bo i tak wiem, ze jak bede karmic piersia to szybko zrzucę
        zbędne kilogramy. W końcu to moja ostatnia ciąża. Zamknęliśmy z
        mężem "warsztat"smile)); dwójeczka nam wystarczy.
        Pozdrawiam wszystkie chudzinki i pulpaski
        P.S. do hakdil ; ciemne pieczywko z reguły powoduje zgagęsmile))
      • lolo09 Re: Waga 03.11.04, 21:57
        hej
        twoja waga podobnie jak moja jest troche niska w stosunku do wzrostu (ja mam
        53kg/172 cm) więc spokojnie możesz sobie przybrać 16 kg (ja tyle właśnie miałąm
        i zrzuciłam az nadmiar, a wcale się nie pilnowałam, zresztą jak brzuch rośnie
        to i jedzenie przestaje się mieścicć smile)))))

mamusie o wadze ok w stos do wzrosytu powinny przybrac ok 12 kg, a panie
        troszkę puszyste ok 8 kg, bo już maja rezerwy tłuszczowe.

trzeba jednak pamiętać ze ktoś może miec male dzicko i malo wod , a inny dużo.
        wagę kontroluje gin, jak bedzie cos nie tak to ci od rzzu powie )))))))

buziaczki
      • maral97 do hakdil 05.11.04, 16:27
        Ja żadnej diety nie stosowałam smile jadłam to na co miałam ochotę- przede
        wszystkim słodycze smile)
        • ewucha28 Re: do hakdil 05.11.04, 18:33
          Przy pierwszej ciąży przytyłam ok 13 kg,teraz jestem wstrząśnięta widze u
          siebie brzuszek-już i przytyłam 3kg.Faktem jest ze same piersi chyba z 1 kg
          więcej wazą,ale troche mnie martwi to moje tycie;-/moze potem sie unormuje???
    • martaglowacka Re: Waga 03.11.04, 15:29
      U mnie spadła z 1 kg (na razie). W pierwszej ciąży przybyło mnie 11 kg, a
      Mateuszek ważył tylko 2,900 smile Za to od razu po ubyło - teraz też mam taką
      nadzieję smile
      • rengii Re: Waga 03.11.04, 18:31
        U mnie wwga jak na razie stoi w miejscu. Za to w talii kilka centymetrów wiecej.
    • rene41 Re: Waga 08.11.04, 13:01
      Hej przytylam ok 16kg-dziecko3900g w 1 ciazy ale szybko stracilam to co niepotrzebne teraz to 8tc i wydaje mi sie ze troche przytylam w swoje ubrania jeszcze sie mieszcze hihi, wcinam to na co mam ochote jak moje dziecko uda sie w starszego brata to niebedzie problemu z nadwaga(6miesi warzyl-9800g)pozdrawiam RENATA
    • maral97 Re: Waga 13.11.04, 21:38
      pomimo widocznego brzuszka waga stanęła w miejscu.
    • sgosia5 Re: Waga 14.11.04, 17:48
      U mnie mija 10tc. ale niestety chyba schudłam ze 2-3 kg bo ciągle męcza mnie
      mdłości. W pierwszej ciąży przytylam ok. 12kg (mała 2740g), zaraz po porodzie
      spadło mi 6kg a następne 6 po ok. pół roku karmienia. W ciąży raczej jadłam
      wszystko co chciałam, ale raczej dbałam o to, aby przytyć, bo zawsze byłam
      chudzielcem (47kg przed ciążą) i miałam nadzieję, że mi trochę zostaniesmile
    • maria70 Re: Waga 16.11.04, 08:09
      Dziewczyny jak piszecie ,że macie po 164/170 wzrostu i ważycie po 50 kg to
      nabawiłam się kompleksów. Ja mam 165 i waże 59 kg - w 8 tc. Co do jedzenia to
      lekarz nakazał diete wyskobiałkową. Mam nadzieje, że nie przytyje więcej jak 10
      kg. ale narazie mam apetyt.
      • lolo09 do maria 16.11.04, 22:28
        hej
        przy pierwszej ciazy wazylam 60 kg. do 53 spadlam latajac za moim brzdacem
        i wcale nie jestem z tego dumna
        moj maz to sie cieszy ze sie zaokragle
        chodzi tylko o to ze nie wazne ile sie przytyje bo i tak nasz skarby zadnbaja o
        nasz ruch
        pozdrawiam smile))))))
    • jola-kropek Re: Waga 16.11.04, 09:02
      wlasnie, jak to jest z ta waga dziewczyny... to moja pierwsza ciaza. 9tc,
      przybylo mi moze z 1,5kg... ale moja waga lubi sie wachac... mam 175 cm, a wage
      normalna jakos w okolicach 60-63 kg, wiec tak naprawde trudno mi ocenic czy
      przytylam czy nie... jem wiecej, chyba. zauwazylam pewna cykliczna prawidlowosc.
      zawsze chcialo mi sie jesc przed miesiaczka a teraz mino ze nie ma tych
      miesiaczkowych zmian to tez obserwuje cyklicznosc apetytu... czy to ma sens?
      wlasnie jakos teraz (gdyby nie kropeksmile) powinnam miec @ smile i czuje sie taaaaka
      opuchnieta... mam nadzieje ze przejdzie za pare dnismile co wy na to? dodam ze
      jakies 4 tygodnie temu wlasnie tak bylosmile
    • olga06 Re: Waga 16.11.04, 13:10
      cześć.
      Moja zdecydowanie spada. W 10tc waże o 4kg mniej (powód: wymioty, braz apetytu)
      Przed ciążą dawno tyle nie ważyłam! Dobry moment na wskoczenie po raz ostatni w
      wąski ciuch! Ale szczerze, to nie mogę się doczekać tych parę kilo więcej i
      widocznego brzuszka!!
      Olga
    • mamalgosia Re: Waga 16.11.04, 14:37
      Jeszcze niedawno pisałam, że wsga stoi, ale niestety już drgnęła. Na razie
      ostrzegawczo : pół kilo, ale obawiam się, ze juz się zaczęłosad (10 tc)
      • olina77 Re: Waga 16.11.04, 18:25
        Ja póki co spadłam 1 kg (10,5tc). Brak apetytu. Odrzuca mnie od wszystkiego co
        ma zapach. Wczoraj pierwszy raz "wypadł" ze mnie obiad - mąż zrobił kurczaka po
        chińsku. To było straszne, współczuję wszystkim zwracającym posiłki!
        ---
        truskawka
        • romilka Re: Waga 22.11.04, 14:50
          Moja waga spadła jakis kilogram.Jestem w 9 tyg.Nie naleze do szczupłych,ale nie
          jestem gruba,mam masywna budowe i duzo miesni bo uprawiałam wyczynowo
          sport,bardzo sie boje ze bardzo duzo przytyje,bo mam tendencje,a jeszcze teraz
          duzo mniej ruchu.Kiedys 3 razy w tyg aerobic,teraz nie moge...Pozdrawiam
    • coronella Re: Waga 22.11.04, 15:07
      u mnie w tej i poprzedniej ciazy waga rosla i rosnie powoli, ale
      systematycznie. Poprzednio stanela w 7 miesiacu na +_6 kg i tak zostalo.
      Ostatnie 2 miesiace waga nie skoczyla, ale ja schudlam- widzialam po rekach i
      nogach
    • martucha1 Re: Waga 22.11.04, 16:24
      U mnie (9tc) 1 kg do przodu. W poprzedniej ciąży przytyłam 30 kg !!!
      Rodziłam w styczniu i właśnie miałam zacząć dietę by zgubić ostatnie 5 kg kiedy
      okazało się, że jesetm w ciąży smile
      Jeżeli chodzi o gubienie kilogramów to pierwsze 20 zgubiłam w ciągu 2 miesięcy.
      Poważnie!
      Myślę, że przyczyniło się do tego karmienie piersią (500 kilokalorii na dobę!),
      brak czasu na porządne jedzenie i uczulenie małej na mleko co powodowało
      możliwość jedzenia samych świństw błeeee. Żadnej diety nie stosowałam. Mam
      jednak nadzieję, że tym razem mniej przybiorę.
      Marta
    • gumecka Re: Waga 22.11.04, 17:00
      Ja przed wazylam 58kg, pozniej poszlam do pracy i schudlam do 55kg ale wtedy to
      juz bylam w ciazy(chociaz niewiedzialam), no a teraz bedac w 10tc waze 56kg i
      chyba bedzie szlo w gore.
    • strzala04 Re: Waga 28.11.04, 08:52
      Moja waga spadła. Między jedną a drugą wizytą schudłam 2,5 kg. Pewnie dlatego,
      że mam średni apetyt. Mam nadzieję, że to nie wpływa źle na fasolkę. Staram się
      jeść wartościowe pożywienie. Wystrzegam się słodyczy i ciasteczek. Wiem jakie to
      zdradliwe.
      • rosanna Re: Waga 29.11.04, 09:40
        Udalo mi sie przytyc 1 kg, apetyt niezly,
        aczkolwiek nudnosci nadal mi dokuczaja.
        No i zaokraglilam sie ladnie!
        Ciesze sie, co przy poprzedniej ciazy bardzo schudlam
        i nie moglam wcale jesc. Prawie sie odwodnilam,
        na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka