Dodaj do ulubionych

Co z tą Świdnicą

12.01.07, 14:47
Witam,
czy nie jesteście wścikli, ja mieszkam w Świdnicy od 1998r i niestety mam bardzo złe zdanie o Świdnicy, właściwie o mediach odpowiedzialnych za informowanie co w tej świdnicy "piszczy" . Jeżeli weźmiemy do ręki jakąkolwiek gazet zwłaszcz Świdnicką to dowiemy się żę będą jakiś przedstawienia, rozgrywki ale szkolen, przedszkole, śpiewania dzieci itp i tyle!!!. Konia z rzędą temu kto znajdzie gdzie się wybrać na piwo, posłuchać muzyki, potańczyć, obejrzeć coś ciekawego. Nawet GW to pomija w dodatki "Co jest Grane". Mieszkając tu już od 9 lat stwierdzam że nie jest to nudne miejsce, mówię tu o paru klubach, pabach które są (zwłaszcz o "Piwnicy Świdnickie" której jestem wdzięczny za ich bezinteresowny wkład w kulturę Świdnicką, za friko koncerty na żywo w każdy weekend) o miejscach w niedalekiej okolicy. Pytanie dlaczego nie ma gazety która o tym wszyskim by nas poinformaowała. Niestety nie ma gazety która napisała by i ty ważne przed a nie po fakcie. Co tym myślicie.

Piotr
Obserwuj wątek
    • jarod17 Re: Co z tą Świdnicą 14.01.07, 15:37
      Wole mieszkać w świdnicy niż we wrocławiu bleee.
      Mi bardziej brakuje kina, gokartow, kregli i takich tam niz informacji co sie
      bedzie dzialo w pubie albo gdzie isc na impre
      • andre57 Re: Co z tą Świdnicą 14.01.07, 18:40

wynika to z tego, że w żadnej gazecie świdnickiej nie ma tzw. działu
        miejskiego. Redakcje chcą mieć za malutkie pieniadze "dziennikarzy" więc
        zatrudniaja dziewczynki które nie koniecznie maja pojęcie o dziennikarstwie,
        ale potrafia jako tako zapełnić strony rozdmuchanymi, banalnymi tekstami. W
        Świdnicy zadnej gazety nie interesuje czego chce czytelnik. Gazeta po prostu ma
        się ukazac a ludzie i tak ja kupią. To wszystko.
        • piotrurszula Re: Co z tą Świdnicą 14.01.07, 18:57
          Tak, myślę że masz rację, dziennikarstwo w Świdnicy jest żadne, choć ze stwierdzeniem że i tak kupią to chyba nie, ponieważ ja już tego "badziewia" nie kupuje, a kupowałem zawsze, czasami wszystkie Świdnickie, czyli dwie, piszą albo po fakcie (jak to było fajnie) albo o bzdurach tak ja stwietrdziłaś żeby zapełnić szpalty.
          A co do pierwswzej odpowiedzi to chyba zle zrozumieliśmy się - ja nie jestem żadnym imprezowiczem nie chadzam po pabach żeby pić piwo, ale czasami wybrałbym się w jakiś miejsce aby miło czas spędzić np przy jakieś muzyce na żywo i dobrze by było żebym wcześniej miał szanse się o tym dowiedzieć.
          A tak na marginesie zauważyliście że wszystko dużym łukiem mija Świdnice i tutaj będę pił do ludzi którzy mają jakiś wpływ na ww w Świdnicy. Jeżeli jest jakaś trasa koncertowa "X" to wszędzie to jest w Dzierżoniowie, w Żarowie w Bielawie, w Strzegomiu a w Świdnicy NIEEEEEEE - co jest kurna.
    • luboslaw Re: Co z tą Świdnicą 07.03.07, 18:59
      piotrurszula napisał:

> Witam,
      > czy nie jesteście wścikli, ja mieszkam w Świdnicy od 1998r i niestety mam
      bardz
      > o złe zdanie o Świdnicy, właściwie o mediach odpowiedzialnych za informowanie
      c
      > o w tej świdnicy "piszczy" . Jeżeli weźmiemy do ręki jakąkolwiek gazet
      zwłaszcz
      > Świdnicką to dowiemy się żę będą jakiś przedstawienia, rozgrywki ale
      szkolen,
      > przedszkole, śpiewania dzieci itp i tyle!!!. Konia z rzędą temu kto znajdzie
      g
      > dzie się wybrać na piwo, posłuchać muzyki, potańczyć, obejrzeć coś ciekawego.
      N
      > awet GW to pomija w dodatki "Co jest Grane". Mieszkając tu już od 9 lat
      stwierd
      > zam że nie jest to nudne miejsce, mówię tu o paru klubach, pabach które są
      (zwł
      > aszcz o "Piwnicy Świdnickie" której jestem wdzięczny za ich bezinteresowny
      wkła
      > d w kulturę Świdnicką, za friko koncerty na żywo w każdy weekend) o miejscach
      w
      > niedalekiej okolicy. Pytanie dlaczego nie ma gazety która o tym wszyskim by
      na
      > s poinformaowała. Niestety nie ma gazety która napisała by i ty ważne przed a
      n
      > ie po fakcie. Co tym myślicie.
      >
      > Piotr

Witam!

Wiesz może za mało przeglądam, świdnickie gazety i tak naprawdę nie mam
      wyrobionego zdania w tej sprawie. Pamiętam kiedyś, że w portalu ŚOK-u
      próbowałem wyszukać przyszłe i bieżące wydarzenia kulturalne i się zirytwałem
      bo nie mogłem ich znaleźć. Może za szybko chciałem znaleźć i dlatego od razu
      tak się zniecierpliwiłem, że przestałem szukać. W każdym razie życzyłbym sobie
      aby w jakiejś gazecie świdnickiej a także i na stronach internetowych naszego
      miasta były podane z wyprzedzniem wszystkie imprezy. Mam tu na myśli, teatr,
      kabaret, kino, sport, wystawy, muzea. Po prostu wszelkie masowe imprezy. To
      ułatwiło by bardzo zaplanowanie sobie wyjścia na dane wydarzenie artystyczne
      itd. Jednak powiem i to, że dla chcącego nie ma nic trudnego. Bo przecież są
      ogłoszenia na mieście i w gazecie też coś tam napiszą czyli zależy to od nas
      samych czy znajdziemy dla siebie interesującą pozycję. A póki co może by
      zaapelować do świdnickich mediów aby zkoncentrowały wszelkie informacje
      kulturalne i nie tylko w jednym znanym dla wszystkich miejscu. A może to już
      uległo zmianie ponieważ jak wiadomo czas nie stoi w miejscu. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka