natla 03.07.10, 15:00 Dostałam w poczcie...chodzi o emerytury yfrog.com/b8dochodkyveurope11j Czy nadal chcesz pomagać Grecji??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Dobre pytanie 04.07.10, 21:24 3 x NIE ale i tak musimy pomóc, tak trzeba (((((((((((( Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Dobre pytanie 04.07.10, 21:45 Tą mapką co sugerujesz ? Że nam emerytury wzrosną jak nie pomożemy Grekom ? Inna sprawa że popieram Greków , ludzi i związki zawodowe , za kryzys powinni płacić ci któzry go wywołali . Czy pojedynczy ludzie też są w kryzysie , oczywiście jakaś częśc tak ale większość ma się dobrze . Więc dlaczego mają pogorszyć sobie byt życia . Żeby znów jakaś grupa cwaniaków więcej zarobiła ? Niby dlaczego ? Jak się jest we współnocie to trzeba pomagać i tyle . Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Dobre pytanie 05.07.10, 09:08 Wróciłam do mapki: Emerytury w Grecji 1600 euro, w Niemczech 791, w Polsce ponad 400 euro. Wspólnota, ale różnice porażające. To tak jak w rodzinie: jedno oszczędza, pracuje tyle, że nie ma nawet czasu na korzystanie z życia. Drugie więcej wydaje, niż ma przychodów, wesoło mu, bo zawsze może liczyć, że rodzina pomoże. To statystyczna średnia. Wokół mnie są ludzie, którzy nie mają nawet 200 euro polskiej emerytury. I tylko powtórzyć słuszne pytanie Natli. -- a spróbuj nie - thing not done and you are gone - grafika widok z okna Odpowiedz Link
filip505 Re: Dobre pytanie 07.07.10, 03:03 ...jak ktos zyje ponad stan to potem ma klopoty,takie zycie,jak sie wpadlo miedzy wrony......,wiec chyba trzeba,choc nie jestem do konca przekonany. Odpowiedz Link