Dodaj do ulubionych

Cholesterol

01.04.13, 19:38
Jak pójdziesz do lekarza to zaraz cholesterol ci badają. Okazuje się ,że to lobby farmaceutyczne.
kefir2010.wordpress.com/2012/11/18/masz-wysoki-cholesterol-i-dobrze-bedziesz-dlugo-zyl-przekretow-mafii-farmaceutycznej-ciag-dalszy/
Obserwuj wątek
    • filip505 Re: Cholesterol 01.04.13, 22:23
      .....niezly tekst na 1 kwietnia,
      ponoc wysokosc nie jest az tak wazna,istotny jest stosunek
      jednego do drugiego,moj kol ma 600 jak przestrzega diety,ale
      koncentruje sie na stosunku,jednego do drugiego,....zeby byla
      jasnosc,
    • pierogi_z_jagodami Re: Cholesterol 01.04.13, 23:11
      Byłam kiedyś na wykładzie o związku choroby niedokrwiennej serca ze sposobem żywienia się. Wykład prowadziła dietetyczka z pewnym wsparciem kardiologa. Miodzio. Lobby farmaceutyczne nie byłoby zadowolone z wniosków płynących ze spotkania. Dowiedziałam się, że jest dobry cholesterol i zły, dobrze jest się postarać, aby aby ich proporcje były odpowiednie i do tego służy dieta i ruch fizyczny (więcej: wyborcza.pl/1,75476,12600439,Cholesterol_dobry_i_zly.html ). Dużo różnych rzeczy mi naopowiadali i generalnie trudno byłoby się nie zgodzić. Jakieś statystyki, słupki, kolumienki, filmiki, zdjęcia pozatykanych naczyń krwionośnych, potem poodtykanych i wyniki badań naukowych. Tylko jaki to ma związek z margaryną to nie wiem, akurat margaryna to wyjątkowe świństwo, pełne emulgatorów, E-coś tam i inszych środków zapachowych i smakowych "identycznych z naturalnymi" wink . Nawiasem mówiąc wg wykładowców tłuszcze, które są nam potrzebne, są w wystarczającej ilości w orzechach i pestkach. Mamy nie najlepsze nawyki żywieniowe, stąd takie ciśnienie na smarowanie pieczywa tłuszczem. Nie wiadomo, po co i ten tłuszcz i to pieczywo smile

To wszystko jest w skrócie pod podanym linkiem.
      • amityr Re: Cholesterol 02.04.13, 15:58
        Trochę pojechałaś za daleko jeśli chodzi o pieczywo.Ty to lubisz przeginać .
        • pierogi_z_jagodami Re: Cholesterol 02.04.13, 16:25
          Zdrowy niech sobie weźmie kotleta, popije wódeczką, zakąsi jeszcze ogóreczkiem i nie czyta smile
    • amityr Re: Cholesterol 02.04.13, 16:14
      A co sądzisz o diecie E. Dąbrowskiej
      • pierogi_z_jagodami Re: Cholesterol 02.04.13, 23:52
        Amityr, walczę z upierdliwością o lekutko złośliwym charakterze, rzadka postać nowotworu, przerabiałam leczniczą owocowo warzywną Dąbrowskiej, 4 kilo w miesiąc ze mnie spadło i guz też się obkurczył, hardcore jak dla mnie, ale do licha, pomogło! Przymierzam się teraz do Gersona. Może po prostu przejdę na witarianizm i dietę sokową. Dopóki nie kupie wyciskarki będę funkcjonować na Dąbrowskiej.
        Więc naprawdę warto, moim zdaniem, jeśli ktoś chory. Farmaceutyki na jedno pomagają, a drugie rozwalają, poza tym działają powierzchownie, więc lepiej podejść do tego odcinając chorobie korzenie, a nie tylko kosmetycznie liżąc objawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka