10.01.06, 11:06
Czy wiecie cos na temat wypadku wczoraj na przystanku autobusowym przy metrze vis a vis gminy, ok. 18 ? Ktos podobno zeslizgnął sie z oblodzonej górki pod koła autobusu. Czyżby pierwsza ofiara nieposprzatanych ze sniegu przystanków? Współczuję...
Obserwuj wątek
    • roody102 Re: wypadek 10.01.06, 13:02
      Lekko ranny starszy pan trafił do szpitala. Nie udało mi się potwierdzić, czy
      to faktycznie kupa śniegu była przyczyną. Jeśli ktoś z Państwa to widział, to
      bardzo proszę o informację.
      • kazuyoshi78 Re: wypadek 11.01.06, 10:13
        Tam już dawno powinni zlikwidować zatokę i wprowadzić parkowanie autobusu na
        jezdni. Sa dwa pasy ruchu, więc autobus nie zablokuje przejazdu. Obecnie
        strasznie to wygląda, gdy tlumy ludzi tłoczą się na wąskim paseczku.

A zresztą po co ja to piszę? Już setki słów na tern temat napisano (na tym
        forum), wysyłano listy i maile, a miejscy "spece" i tak "wiedzą lepiej" :((((
        • roody102 Re: wypadek 11.01.06, 11:05
          Czy to na pewno było tam, nie kawałek dalej, na światłach przy Suzina?
        • rosebud68 Re: wypadek 11.01.06, 19:19
          kazuyoshi78 napisał:

> A zresztą po co ja to piszę? Już setki słów na tern temat napisano (na tym
          > forum), wysyłano listy i maile, a miejscy "spece" i tak "wiedzą lepiej" :((((

niemozliwe...
          • Gość: achtung Re: wypadek IP: *.acn.waw.pl 12.01.06, 01:21
            Tak, przejście przy Suzina przypomina rzeźnię - nawet pomimo tego, że sprzątnięto ten kolorowy
            śnieg. To mróz tak utrwala dramaty.
            • kobiszcze Re: wypadek 12.01.06, 15:43
              Boshe, wyglądało to strasznie. Myślałam że ten pan zginął. Szczególnie, że po
              wypadku leżał nadal na jezdni, podczas gdy dwóch panów, dzwoniących widocznie
              po pomoc stało jednak na chodniku. Pan leżał dokładnie przed skrętem w boczną
              uliczkę, więc cud że żaden jadący samochód go dodatkowo nie przejechał...(tym
              bardziej że był ubrany na ciemno i mało się odróżniał od jezdni szczególnie że
              to było koło godz. 18:00) Czemu w tej fantastycznej dzielnicy tak bardzo
              oszczędza się na: odśnieżaniu, piasku czy soli??? To jest dramat.
              • roody102 Re: wypadek 12.01.06, 20:40
                To nie w dzielnicy - to w całym mieście.
                • kobiszcze Re: wypadek 12.01.06, 21:29
                  Masz rację - ale osobiście najbardziej doskwiera mi to w dzielnicy w której
                  mieszkam :)
                  • roody102 Re: wypadek 12.01.06, 21:45
                    Jasne, ale chodzi mi o to, że nie specyfika naszej dzielnicy (w domyśle: nie
                    wina jej władz) - to ogólnomiejski zarząd oczyszczania się nie popisał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka