08.12.13, 10:25
Cześć, jeśli chcecie zrobić sobie wspaniały prezent i spotkać historię, nie tę podręcznikową, oficjalną, a żywą, opowiedziana szczerze, bez lukru, z sercem, historię kresów, tak jak wyglądały ich dzieje oczami zwykłych ludzi, to kupcie sobie książkę. Kosztuje niewiele a warto, naprawdę warto. Jedno z wydawnictw nie chciało wydać tej książki z powodu możliwości obrazy uczuć (tylko nie wiem o co chodzi, bo mnie to nie obraża), ta książka to ważna wypowiedź: [url=http://www.ebooki123.pl/zwichrowane-zycie_p294?fb_action_ids=755429721138149&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_mapsad1430819370468504]&action_type_mapsad%22og.likes%22]&action_ref_mapsad]#close]tu jest link do ebooka[/url]

Spotkałam go kiedyś na eioba.pl. Miałam wielką przyjemność poznać osobiście, to niezwykły człowiek, żywotny starszy pan nie do zdarcia. Nie dziwne, że go tamte czasy nie złamały, chociaż mocno podkruszyły. Poza tym osobowość, jakich mało, mocno kresowa. Zresztą poczytajcie sami. W jego prozie jest ogromna miłość życia, przyrody i uczciwość pisarska. Majątku nie stracicie a przyjemność będzie.

No tak to jest jak reklama, ale właściwie to nie reklama, a informacja. Skoro wiem, że zrobię przyjemność i jemu i wam, to czemu nie? big_grin
Obserwuj wątek
    • pierogi_z_jagodami Re: znowu sznurek nie dziala normalnie :( 08.12.13, 10:25
      www.ebooki123.pl/zwichrowane-zycie_p294?fb_action_ids=755429721138149&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_mapsad1430819370468504]&action_type_mapsad%22og.likes%22]&action_ref_mapsad]#close
      • misia007 Re: znowu sznurek nie dziala normalnie :( 08.12.13, 12:22
        Dzięki pierogi,z pewnością skorzystam !
        • konfirm Re: znowu sznurek nie dziala normalnie :( 13.12.13, 20:55
          I ja dziękuję. Będę szukać wydania tradycyjnego - może znajdę?
          • pierogi_z_jagodami Re: znowu sznurek nie dziala normalnie :( 15.12.13, 09:46
            Książki jeszcze nie przeczytałam, leży na dysku, ale czytałam parę opowiadań autora które są w necie i myślę, że są zbyt niegrzeczne żeby je wydał ktokolwiek, są uczciwe, nieco antyklerykalne, musiałby chyba sam sobie sponsorować wydanie, a jest emerytem.
            • kla-ra Re: znowu sznurek nie dziala normalnie :( 15.12.13, 10:13
              Wielkie dzieki. Juz rozumie dlaczego nie ma ksiazkowego ; (
              • natla Re: znowu sznurek nie dziala normalnie :( 15.12.13, 10:54
                I właśnie dlatego nie poważam historii. Jest zakłamywana i wybiórcza. Na naszych oczach tworzy sie historia, a już jest przekręcana, subiektywna, przemilczana albo interpretowana na tyle sposobów, ilu interpretatorów.
                • misia007 Re: znowu sznurek nie dziala normalnie :( 15.12.13, 11:26
                  No cóż to chyba naturalne,że przedstawiamy wydarzenia w sposób subiektywny.Na obiektywizm trudno się zdobyć nawet po latach.Niemniej warto poznawać różne relacje i wyciągać własne wnioski,tez subiektywne.Lepsze takie niż....żadne.Jestem po lekturze "Smoleńska" Torańskiej i polecam bo mnie ta książka przywróciła właściwy wymiar tej tragedii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka