Dodaj do ulubionych

Jak schudnąć?

02.09.24, 11:10
1. Dzień rozpoczynaj śniadaniem, do pół godziny po przebudzeniu.

PS Codziennie będę wstawiać kolejny punkt, ( jest ich 19) możecie swoje porady dokładaćsmile
Obserwuj wątek
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 13:01
      2. Posiłki zjadaj co 3 godziny, przyspieszymy w ten sposób przemianę materii i tym samym spalanie tkanki tłuszczowej bez spalania tkanki mięśniowej.
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 14:46
        Czy Ty sobie jaja robisz z przyzwoitych ludzi? Codziennie będę wstawiać kolejny punkt... Wchodzi na forum, dajmy na to kobieta szukająca pomocy, chce zacząć odchudzanie (od już) zestresowana, pełna nadziei i co...ma czekać? L I T O Ś C I!
        • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 16:54
          e-zybi napisał:

> Czy Ty sobie jaja robisz z przyzwoitych ludzi? Codziennie będę wstawiać k
          > olejny punkt...
          Wchodzi na forum, dajmy na to kobieta szukająca pomocy,
          > chce zacząć odchudzanie (od już) zestresowana, pełna nadziei i co...ma c
          > zekać?
          L I T O Ś C I!
          >
          Już tu pisałeś pod różnymi nickami. Wklejasz cudze zdjęcie kobiety z jakiegoś wyrwanego kontekstu. I nabijasz się z otyłości. Nie dasz ludziom tu odpocząć od siebie znudzony typie. Cały czas zaznaczasz tu swoją obecność jak jakiś pies.
          • e-zybi Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 17:10
            Czytam te Twoje wynaturzenia i odnoszę wrażenie, że coś Cię boli, jakbyś trzepną nabiałem o krawężnik
      • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 16:44
        Masz swoje forum prywatne i inne też zamknięte. Po co tu piszesz i dla kogo. Dobrze wiesz że jedne i te same osoby się odzywają i czekają na to. Tyle już było o tym rozmowy.
        • e-zybi Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 17:08
          >Po co tu piszesz i dla kogo.

Jesteś ostatnią osobą, która powinna o to pytać. Piszę do osób, które potrafią czytać, rozumieją i potrafią prowadzić konwersację. Ty do nich nie należysz, ciągle jesteś zdziwiony, ciągle zaskoczony i roszczeniowy.
          • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 17:50
            Wrzuć sobie na luz. Jakiś środek na uspokojenie. Po co znowu rozwalasz to forum. Tyle już było rozmowy o tym. Nie musisz być w każdym wątku. Nie jesteś specem od odchudzania i dietetykiem. Tak to wygląda jakbyś kogoś prześladował. No wybacz człowieku. Nie wiem co ci to daje????
            • e-zybi Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 18:20
              Nie prościej siebie samego zapytać, co Tobie to daje??? Nie jesteś od tego by mówić mi co ja mam robić, gdzie mam pisać i jak mam pisać. Nie jesteś moim idolem, ba...nawet wzorem do naśladowania. Wchodzisz, bredzisz, a jak zadam konkretne pytanie to brak merytorycznej odpowiedzi.
        • xstefciax Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 19:59
          Pisze, gdzie chcę. Może komuś przydadzą się zalecenia dietetyka. To forum jest dla 50 plus, więc to miejsce dla mnie. Nie wnikam w to, gdzie Ty piszesz i z kim rozmawiasz. Pozdrawiam
          • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 21:05
            Pewnie tak nie musisz się ukrywać. Tylko dziwaki zaraz pojawiają. Jak zwykle w Twoich wątkach. Przecież nie tylko tu. I to już długo.
      • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 21:46
        > 1. Dzień rozpoczynaj śniadaniem, do pół godziny po przebudzeniu.
        2. Posiłki zjadaj co 3 godziny, przyspieszymy w ten sposób przemianę materii i tym samym spalanie tkanki tłuszczowej bez spalania tkanki mięśniowej.

a jak te punkty mają się do stosowanego przez niektórych IF , gdzie nie jada się od razu po nocy, i raczej całe jedzenie z całej doby załatwia sie w 8-12 godzin a nie co 3 godziny?

podstawą do takiego rozumowania jest że trzeba ograniczyć kalorie, nie ma cudów

Jeden facet wstaje rano i od razu je śniadanie a potem co 3 godziny dorzuca kolejne posiłki - razem 2800 kcal
        Drugi wstaje rano i jeszcze czeka parę godzin, potem je ze 3 razy i po 18 już nic nie je - razem 2000 kcal

który z nich schudnie a który przytyje, zakładając że dziennie spalają 2400 kcal?
        • xstefciax Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 22:26
          Nie mogę się głodzić, bo podnosi mi się ciśnienie i spada poziom cukru. Każdy organizm jest inny. Jem 4 posiłki dziennie, co 3, 4 godziny.
          • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 22:34
            Nie ma cudownej diety. Jest tyle tego w necie że głowa mała. Każdy zna swój organizm. Najlepiej siebie zaakceptować i tyle. Co tam fałdy na brzuchu lub pogrubiony podbródek. Liczy się co innego niż diety cud.
    • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 16:19
      Rozumiem, że ty się stosowałaś do tych rad i schudłaś. Zawsze dużo pisałaś o swojej otyłości. To teraz pochwal się rezultatem i wrzuć swoje foty po metamorfozie. To będzie motywacja dla tych co chcą schudnąć i mają zamiar stosować się do twoich rad. Ja mam to szczęście że akurat nie muszę. Ale chętnie poczytam co tam ciekawego wydumałaś. I czekam na foty.
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 18:22
        Obawiam się, że czekanie pozostanie jedynie zaspokojeniem Twojej ciekawości wink
        • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 18:34
          Niech zrobi dobry uczynek i sam wrzuci 🤣
      • xstefciax Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 19:53
        Nie stosowałam tych zaleceń, ale znam osobę, która dużo schudła dzięki tym wskazówkom.
      • xstefciax Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 20:00
        Jak schludne 10kg, to wstawię zdjęcie. Na razie schudłam 4kg.
    • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 18:01
      Śniadanie z kawą i jakiś jogurt. Czasami dwie kanapki. Obiad przeważnie o 14, ale jak jestem na ranczo to później. Kolacja wcześniej i jedno piwo czasami. Podwieczór na osiedlową siłkę jak znajdę czas. Powinienem odrzucić wszystkie kiełbasy, ale ciężko z tym. Masz ten bilard, trzy w jednym, ale wieczorem pewnie nie masz z kim zagrać. Zwłaszcza jak się pracuje. Kupiłem paletki i siatkę do tenisa stołowego, ale też nie ma z kim zagrać. Choć stoły są.
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 18:24
        Ja mam z kim zagrać i gram, kiedy tylko mam na to ochotę. Przyjemność z natury wink
        • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 21:01
          e-zybi napisał:

> Ja mam z kim zagrać i gram, kiedy tylko mam na to ochotę. Przyjemność z natury
          > wink
          >
          Ty jedynie masz czas spędzania na forach od rana do wieczora. Taka to twoja rola.
      • xstefciax Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 19:55
        Nie lubię bilarda. Wolę tenis stołowy. badmintona. Gram z siostrą, byłyśmy na siłce i przejażdżce rowerowej, półtorej godziny ruchu.
    • hana2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 21:07
      Ja też próbuje zrzucić kilka, więc chętnie poczytam. A potem napiszę co ja stosuję. Póki co udało mi się zatrzymać wagę w miejscu.
      • xstefciax Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 21:15
        To super. Ja po menopauzie sporo przytyłam, czyli w ciągu 3 lat i źle mi z tym. Na razie od weekendu majowego zgubiłam 4kg.
      • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 21:23
        Miałaś kiedyś receptę na odchudzanie. W pewnym wieku ciężko coś zrzucić. Zresztą tryb życia i wiek. Pogoda też nie sprzyja do tego. Teraz wieczorem da się żyć. Byłem się przejechać rowerem. Ludzie mają lampki przymocowane do kierownicy i strasznie oślepiają. Rano na mammografię z żoną. Zaczęła ostatnio dbać o swoje zdrowie i chwała jej za to. Nie dało się wyjść z auta. A byliśmy w paru sklepach.
        • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 21:28
          Do Hani bo to ona miała kiedyś różne diety i recepty na to.
    • stasi1 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 22:23
      U mnie działa dużo słodyczy. Znaczy nie do chudnięcia tylko do nie tycia.
      Wstawałem tak około 4.30 śniadanie jadłem tak po 9, o tej porze otwierali sklep i jakoś z nadwagą nie miałem problemu
      • xstefciax Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 22:28
        Lubię się napić kawę z rana, a nie chcę jej pić na czczo i w tym problem.
      • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 22:40
        Jak pracowałem od rana do wieczora, to duża czekolada z orzechami codziennie nie robiła różnicy. Obiadokolacja na szybko i spać. To wszystko można spalić. Ale trzeba jedynie tryb życia zmienić. A nie da się jak sam sobie nie gotujesz, tylko musisz obdzielić garami jeszcze jednego.
        • stasi1 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 20:24
          Ja normalnie do 18 jestem po kolacji. Może jakaś czekolada, albo 30 deko ciastek przed snem. Ale zważywszy że od maja już nie kupuje zostały tylko marne resztki z zapasów
    • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 03.09.24, 23:43
      Pierwsze to powinnaś sobie zrobić badania krwi, na tarczycę, na cukier. A Ciebie zawlec do lekarza to koniami trzeba. Drugie to stres nie wpływa dobrze na odchudzanie. Póki się ruszasz to żyjesz.
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 04.09.24, 08:53
      3. Staraj się wypijać co najmniej 1,5 - 2,5 l wody mineralnej dziennie. Woda oczyszcza organizm z toksyn, poprawia pracę jelit oraz łagodzi uczucie głodu w początkowej fazie odchudzania.

Udanego dzionka!
    • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 04.09.24, 15:53
      7 nie pij piwa. nie oszukuj się że w lecie dla ochłody
      piwo ma 220 kalorii, 4 -pak zawiera prawie 1000
      • xstefciax Re: Jak schudnąć? 04.09.24, 16:03
        Rzadko pije piwo, mąż w ogóle nie pije, bo mówi, że jest niezdrowe.
        • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 04.09.24, 17:34
          xstefciax napisała:

> Rzadko pije piwo, mąż w ogóle nie pije, bo mówi, że jest niezdrowe.
          To chyba jest zdrowy jak byk. Jeszcze Cię przeżyje😜
      • xstefciax Re: Jak schudnąć? 04.09.24, 16:27
        PS

19. Pamiętaj, że alkohol to puste kalorie i sam zdecyduj, czy warto go pić tak często?
        • xstefciax Re: Jak schudnąć? 14.09.24, 14:34
          Macie punkt 19 podany 4 września o godz. 16::27.
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 05.09.24, 06:52
      4. Wprowadź do diety ryby przynajmniej 2-3 razy w tygodniu.
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 05.09.24, 09:43
        Jak Ci się tak chce, od tego się tyje. Zamiast bez owijania w bawełnę zamieścić całą dietę, to wydzielasz jak skąpiec wiedzy. Ta gra wstępna jest przydługa...do niczego to nie prowadzi, ani orgazmu, ani schudnięcia!
    • e-zybi Re: Jak schudnąć? 05.09.24, 18:01
      Moim zdaniem wystarczą trzy punkty i efekt gwarantowany:
      1. Żreć z umiarem (16 - 17 ostatni posiłek)
      2. Odstawić słodycze i alkohol
      3. Więcej ruchu (choćby codzienny godzinny spacer)
      Efekt gwarantowany...bez cudaczenia i wymądrzania się wink
      • hana2 Re: Jak schudnąć? 05.09.24, 22:41
        "Odstawić słodycze i alkohol"

Odstawić problemy. Przynajmniej u mnie by wystarczyło.
        • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 05:06
          Niektóre posty to szkoda komentować Kortyzol stresu. U Ciebie sen bo z tym masz problem cały czas i koło się zamyka. Tu jest link fajny o tym warto go przeczytać. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.ankadziedzic.pl/uwolnij-sie-od-stresu-i-schudnij-jak-to-zrobic/&ved=2ahUKEwje1J-0qa2IAxXOVfEDHcQoFtcQFnoECFkQBQ&usg=AOvVaw1o-JuKs5T4JUgVmJYf6Xgj
          • e-zybi Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 05:20
            Szczególnie Twoje "mondrosci" mogą dostarczać takich "przyjemności" wink
        • e-zybi Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 05:18
          Zawsze kojarzyłem problemy ze stresem, a jak stres to raczej się chudnie. Choć znajome są mi przypadki, że bywa odwrotnie. Niektóry swoje problemy leczą podjadaniem i nie wychodzi to na dobre.
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 07:55
      5. Staraj się włączyć do codziennej diety przynajmniej 1-2 owoce i 4 porcje warzyw. Niej jedz owoców na noc, gdyż maja one cukry proste.
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 12:37
        Najlepiej mirabelki i szczaw wink
      • uoia Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 17:32
        xstefciax napisała:

> 5. Staraj się włączyć do codziennej diety przynajmniej 1-2 owoce i 4 porcje war
        > zyw. Niej jedz owoców na noc, gdyż maja one cukry proste.

Co znaczy "stararaj sie"? Owoce jesz zamiast np. schabowego {mocno ograniczajaac banany, winogrona).Ktos tu bardzo bpbrze napisal : ograniczyc (drastycznie) porcje, wyeliminowac cukier, zwiekszyc aktywnosc fizyczna. Cale zycie to stosuje, czasem z bolem, ale dzialiala i polecam.
        • xstefciax Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 18:53
          To nie są moje porady, ale siostrzeniec dużo schudł na tej diecie.
          • e-zybi Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 19:24
            Nie prościej przekierować nas do źródła. To jedynie wymądrzanie się, a może coś z własnego podwórka? 🤣
            • hana2 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:36
              e-zybi napisał:

> Nie prościej przekierować nas do źródła. To jedynie wymądrzanie się, a może coś
              > z własnego podwórka? 🤣
              >

Można też założyć, że każdy potrafi zadać pytanie w google i nie zakładać wątku. I tym sposobem powoli uśmiercać fora, bo po co rozmawiać, skoro wszystko można znaleźć. Ja jestem ciekawa w którą stronę ludzie idą próbując schudnąć. Czy wybierają stare sprawdzone metody czy próbują nowych..

Swego czasu z prostych zapytań, ciekawe rozważania się robiły. Te czasy już nie wrócą.
              • e-zybi Re: Jak schudnąć? 07.09.24, 04:16
                Dyskutować można, a nawet i trzeba. Wszystko zależy od wartości tej dyskusji, wiedzy konwersantów i ich doświadczeń. Tworzenie wątku i rozciąganie w czasie jego zawartości merytorycznej to bezsens. Nie prościej przekazać myśl w całości i poddać opini forumowiczów? Chyba, że ma ktoś problemy zdrowotne 😉 i 19 punktów jest poza jego zasięgiem umysłiwym i musi temat rozkminiać!
                • e-zybi Re: Jak schudnąć? 07.09.24, 04:18
                  ...umysłowym 😉
        • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 19:21
          uoia napisała:

> xstefciax napisała:
          >
          > > 5. Staraj się włączyć do codziennej diety przynajmniej 1-2 owoce i 4 porc
          > je war
          > > zyw. Niej jedz owoców na noc, gdyż maja one cukry proste.
          >
          > Co znaczy "stararaj sie"? Owoce jesz zamiast np. schabowego {mocno ograniczajaa
          > c banany, winogrona).Ktos tu bardzo bpbrze napisal : ograniczyc (drastycznie) p
          > orcje, wyeliminowac cukier, zwiekszyc aktywnosc fizyczna. Cale zycie to stosuj
          > e, czasem z bolem, ale dzialiala i polecam.
          Dawno Cię nie widziałem. Możesz się ruszać ograniczyć wszystko i tak mało chudniesz. O ile wiem to kobitka pracuje i uczy w szkole i się rusza. I chyba za bardzo bierze sobie do serca jakieś dziwne odchudzanie. Przecież ona to wszystkie wie. Są na necie cudowne rady. Wystarczy zgubić fałdy na brzuchu i trochę twarzy. W pewnym wieku to już nie jest logiczne zbijanie wagi. Byle zdrowym być jedynie.
          • xstefciax Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 20:56
            Otyłość nie sprzyja zdrowiu.
          • hana2 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:39
            "Wystarczy zgubić (...) trochę twarzy"

Zaciekawiło mnie to i wrzuciłam w Google.

"Co to znaczy stracić twarz?
            *Stracić twarz - umniejszyć sobie szacunek u innych lub wyrzec się swoich przekonań."

Wątpię, aby to był dobry sposób na odchudzanie.

• xstefciax Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:43
              Słyszałaś, Haniu, o skrócie myślowym? U mnie najbardziej na twarzy widać, że zgubiłam parę kg ( i na brzuchu)
            • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 07.09.24, 04:36
              Catherine Deneuve powiedziała, że w pewnym wieku „Albo twarz, albo dupa”. Czyli albo nie masz zmarszczek, ale za to więcej kształtu na pośladkach, albo jesteś bardzo szczupła, ale za to masz zmarszczki. Podobno.
              • e-zybi Re: Jak schudnąć? 07.09.24, 05:41
                Chcesz powiedzieć, że Catherine była krótkoskóra, ściskała doopę by wygładzić twarz? Nie sądzę, była bogata i na wszystko mogła sobie pozwolić 😉
    • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 19:49
      Wracając do tematu. To Piotr daje rozpiskę jak zbudować mięśnie i usunąć trochę tłuszczu. Co prawie jest niemożliwe. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.trener40plus.pl/spalac-tluszcz-i-budowac-miesnie.html&ved=2ahUKEwjm1brm766IAxWEMhAIHZOQJg0QFnoECEYQBQ&usg=AOvVaw1Z3TW5uPfU8vkpD8foDDuD
      • uoia Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:07
        hrasier_2 napisał:

> Wracając do tematu. To Piotr daje rozpiskę jak zbudować mięśnie i usunąć trochę tłuszczu. Co prawie jest niemożliwe.

Na odchudzaniu duzo ludzi zarabia wielkie pieniadze i to jest problem. Ludzie sluchaja ekspertow i staja sie coraz grubsi. Zeby schudnac 1 kg, organizm musi miec niedobor okolo 7000 kalorrii, przy niedoborze 200 kal.dziennie, potrzebujesz na to miesiac. To juz jest recepta na porazke. Ja uwielbiam jesc, kocham slodycze lubie gotowac i zdarza sie, ze trace umiar. Jak zauwazam, ze moja odzez ?jakby sie kurczy< , bardzo ograniczam porcje. Jem wszystko,(slodycze jesli nie jest to tiramisu, w mikroskopijnej ilosci) i to dziala.
        Autorce watku polecam zredukowac porcje do 1/3, tluszczyk sie robi z nadmiaru jedzenia, rowniez zrob badania krwi, jak pracuje Twoja tarczyca? Moze potrzebuje troche pomocy, wiekszosc starych bab (sorry, ja nia tez jestem) ma problem z tarczyca.
        • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:39
          Bardzo ma dobre opinie. Cieszę się że się pojawiłaś. W pewnym czasie zniknąłaś. Postaram się odbudować to forum. Ja ma problemy z kręgosłupem. Lata pracy i dźwigania. Jestem umówiony na wizytę do neurologa, w październiku. Nawiasem moja kuzynka. Byłem na różnych zbiegach. Operacje wykluczam. Spokojnego wieczoru.PS O tarczycy też jej pisałem.
        • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 23:37
          "Sorry też jestem. Wiesz co. Starość może być cudna. Dzieci odchowane, pieniądze na konto. Można używać życia. Kobiety są cudowne i tyle mają samokrytyki do siebie. Spokojnej nocy.
          • e-zybi Re: Jak schudnąć? 07.09.24, 04:03
            Co Ty bredzisz, komu ten kit chcesz wcisnąć? Kiedyś robiłeś z siebie takiego macho, myślałem, że facet wysportowany ze mnie się naśmiewa, a tu okazuje się, że pokręcony rencista, schorowany...od lekarza do lekarza. Jakiej kobiecie Ty chcesz zaimponować i czym? Bo inteligencją nie grzeszysz, tym bardziej inne sprawy w grę nie wchodzą. Wystarczyło poczekać i prawda ujrzała światło dzienne. 🤣🤣🤣
        • hana2 Re: Jak schudnąć? 08.09.24, 07:20
          Tarczyca rzadko choruje. Większość objawów na tarczycy pokazuje nieprawidłowości w innych miejscach. Na przykład w wątrobie, która przekształca nieaktywny hormon T4 na aktywny T3. Zamiast przyjmować hormony lepiej zadbać o wątrobę. Jeśli mamy nadmiar tkanki tłuszczowej na brzuchu to i wątroba jest odtłuszczona i ma utrudnioną pracę.
          • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 08.09.24, 09:08
            Ostropest plamisty, karczoch zwyczajny oraz mniszek lekarski. Te dwa ostatnio brałem. Ale się skończyło. Mam blisko siebie dobrze zaopatrzony sklep zielarski.
            • xstefciax Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 20:19
              Karczoch pomaga schudnąć
              • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 21:48
                Ostatnio ograniczyłem te wynalazki. Moja nowa sąsiadka za płotem ćwiczy na kole hola- hop. A wcale nie jest gruba. Szczupła drobna kobietka. Czytam że fajna jest skakanka. Nawet nie trzeba się katować.
    • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:15
      12 stosuj monodiety - szybciej poczujesz się napchany

np. przez cały dzień jesz tylko twaróg chudy (można popijać herbatą albo kawą bez cukru)

sniadanie oczywiście w ciągu 30min po pobudce jak zaleca opka : 250 g twarogu
      obiad - tu można zaszaleć 2 kostki czyli 500 g twarogu
      kolacja lżejsza, tylko 250 g

razem mamy 960 kcal, w tym 200g białka i 35g węgli

jeżeli ktoś jeszcze czuje się po tym głodny, to może przed snem skubnąć jeszcze jedną kostkę 250g

https://images.openfoodfacts.org/images/products/20858087/nutrition_pl.23.400.jpg
      • uoia Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:24
        heniek.8 napisał:

> 12 stosuj monodiety - szybciej poczujesz się napchany

Probowales kiedys monodiety? Po niej czujesz sie zapchany, ale nie usatysfakconowany. Ciale masz ochote cos zjesc, Organizm potrzebuje wszystkiego, inaczej mozesz miec niedobory.
        • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:36
          uoia napisała:
          ]
          > Organizm potrzebuje wszystkiego, inaczej mo
          > zesz miec niedobory.

niedobory np witaminy C to będziesz mieć ale po 3 - 4 miesiącach a nie po kilku dniach czy tygodniu
          tak że spokojnie

a że nie będziesz usatysfakcjonowana to fakt - jak ktoś myśli o ciastkach, marzy o czekoladkach, jak zrobić keto piernik sernik no to wiadomo że ma na punkcie jedzenia jakiegoś fisia

ale to tak samo jakby narkoman powiedział że jak nie weźmiesz działki to czegoś będzie brakowało
        • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 23:43
          Dieta ta skupia się na wartościach jednego produktu. Jak piszą cudu nie ma.
      • xstefciax Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:27
        Ciekawe, nie słyszałam o tym.
        • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:40
          xstefciax napisała:

> Ciekawe, nie słyszałam o tym.

to by zadziałało ale na krótką metę

jest coś czego ludzie nie chcą zaakceptować :
          dzisiaj masz nadwagę, ważysz powiedzmy 100kg i potrzebujesz 3000kcal żeby to utrzymać

przechodzisz na dietę i chudniesz do powiedzmy 80 kg

i tu jest bolesna prawda : żeby trzymać 80kg nie ma powrotu do "normalności" czyli 3000 kcal
          nowa normalność to jest ok 2400 kcal
          • xstefciax Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:45
            Schudłam 5 kg od weekendu majowego.
            • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:53
              xstefciax napisała:

> Schudłam 5 kg od weekendu majowego.

no i elegancko

chociaż teraz przyszło mi do głowy że jak ktoś powie "schudłem 5 kg" ktoś kogo nie znamy i nie widzieliśmy
              to pierwsza odpowiedź przychodzi "ok gratulacje" - tak jakby było normalne że każdy waży za dużo i jak schudnie 5kg to mu to dobrze zrobi smile
              • xstefciax Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:55
                Ja mam z czego zrzucićsmile
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 06.09.24, 21:54
      6. Urozmaicaj swoje posiłki, nigdy nie jedz w ciągu jednego dnia dwóch takich samych posiłków np. kanapek, czy nabiału itp.

PS Ograniczyłam chleb i produkty z białej mąki. Jem więcej warzyw i owoców, bo jest na nie sezon. Mam swoje warzywa na działce. Owoce też, choć ten rok jest wyjątkowy- susza!!!
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 07.09.24, 04:22
        A co z wędlinami, też podlegają takiemu reżimowi?
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 08.09.24, 08:05
      Włącz do diety ciemne pieczywo, ciemny makaron i ciemny ryż, grube kasze.

PS Udanej niedzieli!
      • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 08.09.24, 09:13
        xstefciax napisała:

> Włącz do diety ciemne pieczywo, ciemny makaron i ciemny ryż, grube kasze.

a jeżeli ktoś nie jada tych chlebów, makaronów to powinien to dodawać? pytanie tylko po co?
        • xstefciax Re: Jak schudnąć? 08.09.24, 09:52
          Nie musi, mnie chodziło o to, by zamienić białe pieczywo na ciemne, koleżanka w ogóle nie je chleba i dużo schudła.
          • e-zybi Re: Jak schudnąć? 08.09.24, 15:29
            No dobra, jedzenie, jedzenie...jedzenie! A co z seksem, zabroniony, czy dozwolony? Jeżeli dozwolony, to w jakich pozycjach spala się najwięcej tkanki tłuszczowej?
            • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 11:23
              We wszystkich które Kamasutra opisuje wink
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 06:43
      Staraj się stopniowo zwiększać udział błonnika pokarmowego w diecie. Na początku może być to łyżeczka otrąb pszennych/owsianych. Błonnik pomaga oczyszczać organizm z toksyn i złogów tłuszczu.

PS Udanego poniedziałku!
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 07:08
        Czy zgrzeszę jeżeli dodam dwie łyżeczki otrębów pszennych/owsianych?
        • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 11:24
          Tak. A pokutą będzie dzień na sedesie wink
      • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 11:49
        xstefciax napisała:

> Błonnik pomaga oczyszczać org
        > anizm z toksyn i złogów tłuszczu.

ciekawe, czyli mamy w kiszce złogi tłuszczu i toksyn, których nic nie rusza, ale w końcu dzięki błonnikowi poleci dwójeczka i wszystko ze sobą zabierze?
        • xstefciax Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 20:20
          Nie wiem.
          • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 20:40
            Coś doradzasz a nie wiesz po co. Dziwne to.
            • e-zybi Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 21:05
              Dziwne, niezrozumiałe i brak polotu wink
            • xstefciax Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 22:11
              Nie ma przymusu czytania, nie jestem dietetykiem.
              • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 22:49
                Chodzą takie mendy się czepiają. Nikt z tym nie dyskutuje bo i poco. Jednego już Urszula pogoniła. Wkleja te emotki jak jakiś stuknięty. Facet co nie ma klasy. Znudzony swoim życiem.
                • e-zybi Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 05:59
                  Większej mendy od Ciebie nie spotkałem rencisto bezrobotny, więc nie rozumiem tych komentarzy. Przyjrzyj się sobie i nie mierz wszystkich swoją miarą. Przyklejony do sutka, jak zmienisz krótkie spodenki na spodnie to zrozumiesz co to znaczy być mężczyzną.
                • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 08:58
                  Doceniam Boguś twoją samokrytykę smile
              • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 06:08
                Skoro nie jesteś dietetykiem to nie wciskaj ludziom kitu. A jak już wciskasz to chociaż się dowiedz jak to dziala i dlaczego.
                • xstefciax Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 06:43
                  Daj mi spokój!
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 22:14
      9. Znajdź czas na zjadanie przynajmniej jednego ciepłego posiłku w ciągu dnia.
      • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 09.09.24, 22:22
        a jak jest gorąco i ograniczę się do sałatek z fetą to nie schudnę?

https://wykop.pl/cdn/c3201142/c14b359c88916bc2e9425a62d47d47152df6b86cec242c2a77d91c43ccf9fdff,w800.jpg?author=Maniek145&auth=20e1f16ac535e7c735d6efffa1c3c01b
        • e-zybi Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 06:11
          Co kobieta, to inny pomysł...
        • xstefciax Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 06:44
          Nie wiem, ja po sałatkach jestem głodna.
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 06:46
      10. Staraj się ograniczyć produkty wysokotłuszczowe np. smażone w głębokim tłuszczu mięsa, tłuste sosy, panierki itp.
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 07:52
        To co z tych przyjemności pozostanie?
        • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 08:54
          Tylko seks, tylko seks smile
          • e-zybi Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 09:42
            A jak się przeje? wink
            • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 09:59
              Dla ciebie to powinien być admin. Już tu raz złapałeś bana na pół roku. Trollujesz, jesteś uzależniony od neta. Wypisujesz takie głupoty. Tylko te wpisy wysłać twojej rodzinie. Wstyd człowieku jeśli cię można nazwać. Tacy powinni być wyeliminowani z życia społecznego. Żenada, dno. Na innym forum to samo. Tylko że tam cię zablokowali. Chory człowieku. Tylko dlatego że kobieta nie chce z tobą dyskutować, a kiedyś byliście razem na wspólnych wycieczkach. Mściwy, bezczelny i głupi typ. Co raz rozwalił to forum kiedyś swoim trolloewniem.
              • e-zybi Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 10:38
                Ty czytasz to co tutaj wypisujesz, czy tylko tak piszesz żeby mnie oczerniać? Wszystko, cokolwiek napiszesz o mnie jest nieprawdą, nie wstyd Ci powielać niesprawdzone informacje? Przerobiła Cię "fanka", sama tkwiąc latami w błędzie, a Ty naiwny we wszystko uwierzyłeś. Lubię jak się ekscytujesz, wypluwasz te wypociny, sprawdź niczym napiszesz...bo geniuszem nie jesteś, sam dobrze o tym wiesz wink
              • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 10:57
                Przepraszam, że się wtrącę. Ty byś tylko wszystkich eliminował. I to jeszcze z życia społecznego. Już zapomniałeś co sam pisałeś? Teraz też nazywasz innych mendami. I oczywiście uważasz że ty jesteś w porządku? Tobie i tej pani wyraźnie szwankuje poczucie humoru. Jak oboje wrzucicie na luz to łatwiej się wam będzie żyło. A ty nie udawaj takiego prawego i sprawiedliwego bo wszyscy na forach wiedzą ile złego zrobiłeś kobietom panie taniarada (kopiuj wklej).
            • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 10:36
              To wtedy dieta!
              • e-zybi Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 10:40
                Przerwa w stosunkach prowadzi do otyłości. Ładna mi dorada sad
      • xstefciax Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 11:47
        Panowie, boksujcie się na priv, nie zaśmiecajcie mi wątku!
        • e-zybi Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 13:01
          Pisz do prowokatora, nie zwracaj się obligatoryjnie do wszystkich. Naważyłaś kiedyś piwa to pij!
          • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 14:03
            Racz się odczepić ode mnie i nie wpisywać się. Chyba nie czytasz tego co ty wypisujesz za brednie. Nie ma innej opcji by cię wygasić. Bez odbioru człowieku.
            • e-zybi Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 14:21
              Przecież do Ciebie się nie zwracałem, więc nie rozumiem o co te żale?
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 11:51
      11. Wyklucz z diety słodzone napoje typu cola oraz słodycze! Nigdy nie jedz przed komputerem czy TV. Posiłek zjadaj z należytą celebracją przy stole spokojnie przeżuwając każdy kęs. Nie tracisz wtedy kontroli nad tym, co i ile zjadasz, a także ułatwiasz późniejsze trawienie i wchłanianie związków.
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 12:45
        To jest jedynie teoria, sama wiesz, że w praktyce to rzadko się udaje. Nadal obstaję przy swoich 3 punktach, gwarantuję, efekt szybko widoczny.
    • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 12:20
      20 Wstrzykuj sobie ozempic. Jeżeli cię nie stać to poczekaj jeszcze 1.5 roku aż wygaśnie patent i będzie to produkowała Pollena za część tej ceny.
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 12:59
        A co ze skutkami ubocznymi? drlifestyle.pl/dietetyka/ozempic-cudowny-lek-na-odchudzanie-skutki-uboczne-a-efekty-opinia-dietetyka/?srsltid=AfmBOooa_YFkxkY6ASLZwN1_wOBf51wPG_bL1lHm4DmHuIWFuseUIrB5
        • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 15:04
          e-zybi napisał:

> A co ze skutkami ubocznymi? drlifestyle.pl/dietetyka/ozempic-cudowny-lek-na-odchudzanie-skutki-uboczne-a-efekty-opinia-dietetyka/?srsltid=AfmBOooa_YFkxkY6ASLZwN1_wOBf51wPG_bL1lHm4DmHuIWFuseUIrB5
          >

nie wiem ja nie stosuję
          ta "ozempicowa twarz" mi się wydaje że to ściema, przeciez każdy jak schudnie to mu wywala zmarszczki

patrz Dorota Wellman 63 wygląda trochę młodziej, wielka okrągła twarz, gdyby schudła ze 20 kilo to by się postarzała na twarzy
          • hrasier_2 Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 15:39
            Przecież to wiadomo. Na górze jest cytat pewnej aktorki, wspaniałej kobiety. Starzeje się ciało dusza nie. I kocha się na dobre i złe z wadami jego. Byle człowiek zdrowy był i tyle.
            • e-zybi Re: Jak schudnąć? 10.09.24, 17:00
              Co ma dusza do odchudzania? Racz wyjaśnić!
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 11.09.24, 06:51
      12. Zacznij jeść częściej, ale mniejsze porcje. Nie popijaj jedzenia. Pij 30 minut przed jedzeniem lub co najmniej 0,5- 1 h po jedzeniu.
    • xstefciax Re: Jak schudnąć? 11.09.24, 19:22
      13. Ogranicz picie kawy do maksymalnie 2 filiżanek dziennie. Nigdy nie pij kawy na pusty żołądek.

14.Pij mleko 2 procentowe oraz staraj się wybierać produkty mleczne półtłuste lub chude. Napoje mleczne owocowe zastąp naturalnymi, gdyż nie zawierają one cukru.

15. Wieczorem staraj się sięgać po produkty białkowe np. gotowane mięso, chude wędliny, twaróg, ryby z puszki, jogurty, sery np. Mozzarella light itp.

16. Pieczywo chrupkie zjadane na śniadanie zastąp zwykłym razowym chlebem. Jest on o wiele bardziej sycący i zawiera dużo związków mineralnych i witamin z grupy B, które poprawiają trawienie.

17. Pamiętaj, że aktywność fizyczna jest ważnym elementem Twojego życia. Ćwicz przynajmniej 3-4 razy w tygodniu.

18. Unikaj dań mącznych, parówek, tłustych mięs, ciasta drożdżowego, alkoholu, nadmiaru żółtego sera i pleśniowego, kawy rozpuszczalnej.

PS Jestem zmęczona, muszę odpocząć od forum i ludzi.
      • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 11.09.24, 20:16
        Odchudzanie męczy. Ale napisz jeszcze coś o suplementacji wspomagającej utratę wagi.
      • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 11.09.24, 22:26
        Stefcia tutaj to pojechałaś że ja nawet nie
        13 : 2 kawy a dlaczego nie 3?
        14: pij mleko 2 procentowe a dlaczego nie pij mleka?

już nawet nie komentuję że "zamień pieczywo takie na inne" bo co jak ktoś nie je pieczywa?

odp: będzie zgubiony smile
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 12.09.24, 04:52
        Co z punktem 19-tym, czyżby pod nim kryła się cała prawda o odchudzaniu? Czekam z niecierpliwością, nie żebym był nachalnie ciekawy, ale dzieło wypada zakończyć bo słowo się rzekło.
        • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 12.09.24, 06:04
          Punkt 19 to taki punkt G. Trzeba samemu poszukać wink
          • e-zybi Re: Jak schudnąć? 12.09.24, 06:17
            Wystarczy poszukać...
    • maszkaroni Re: Jak schudnąć? 14.09.24, 13:47
      Czy doczekamy się punktu 19? Bez niego proces odchudzania jest niepełny. I może okazać się nieskuteczny.
      • e-zybi Re: Jak schudnąć? 15.09.24, 06:11
        Zguba się znalazła, to o alkoholu, ten punkt należy wykluczyć, choćby po to by jak z odchudzaniem nic nie wyjdzie w świat bajkowy się wprowadzić 🤣🤣🤣
      • heniek.8 Re: Jak schudnąć? 15.09.24, 16:24
        maszkaroni napisał:

> Czy doczekamy się punktu 19? Bez niego proces odchudzania jest niepełny. I może
        > okazać się nieskuteczny.

Po tym jak punkt się znalazł, mam pytanie czy możemy liczyć na wydanie tych złotych myśli w postaci książeczki, do której można wrócić w chwilach zwątpienia, lub podarować komuś w prezencie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka