regine 05.12.05, 18:05 A może tak. Jak Wam się to podoba ??? Dla mnie super!!!!!!!! www.maxior.pl/?p=index&id=5973&0 Trzeba zjechć niżej pod te dziewczyny, poczekać otworzy się okno, słuchawki radzę mieć na uszach ) Miłej zabawy !!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krista57 Re: Dekoracja domu na święta..... 05.12.05, 21:42 Swietny podklad muzyczny ...pobudza do życia! Odpowiedz Link
malwina52 Re: a ja sobie..... 07.12.05, 18:23 kupilam do dekoracji wigilijnego stolu dwie czerwone serwety, poloze je bialy obrus, przystroje swierkiem tylko musze jeszcze czerwone swieczki dokupic juz nawet widze jak to bedzie wygladalo ))) Odpowiedz Link
malwina52 Re: a ja sobie..... 07.12.05, 18:25 dodam ze zakup ten zrujnowal moj budzet, ale byly naprawde sliczne i nie patrzylam na cene Odpowiedz Link
regine Re:Tak wyglądała w ubiegłym roku... 07.12.05, 20:01 Jak będzie w tym, zobaczymy, ale oprócz "żywej" choinki zawsze pod sufitem, nad stołem coś wisi.Oczywiście na stole świece i też dekoracja ze świerkowych gałązek. img50.imageshack.us/img50/2443/1393904img6qi.jpg Odpowiedz Link
krista57 Re:dekoracja.. 07.12.05, 20:19 Zaszalalam i już kupilam złoty obrus ,na nim biała serweta wykonana haftem richelieu prezentuje sie odswiętnie. Choinka swierkowa do sufitu. Kiedys mialam jodłę kaukazką...owszem piękna i nie opada igliwie wolę zwykłe swierkowe ale pachnące drzewko! Odpowiedz Link
tesunia Re:dekoracja.. 07.12.05, 21:24 usch....powystawialam sw "pierdulki"mikolajowe, obrus posiadam,dekoracje extra od malwinki na swieczuszki tez juz mam i stol pod kawcie swiateczna gotowy) bo na swieta tym razem jestesmy proszeni) acha....zakupie tylko kremowa gwiazde betlejemska i przy aniolku postawie z masa kartek swiatecznych,ktore co roku znieram a od niedawna nawet je fotografuje. Odpowiedz Link
tesunia Re:dekoracja..z kwiatami... 19.12.05, 19:28 niedosc,ze dostalismy juz stroiki od najblizszych,dzis zakupywalam dla niech by porobic i zrobilalamdla nas w koszyczku z palaczkiem,nadspodziewanie wyszlo pieknie),strasznie lubie chatke nimi przystrojona... acha...dzis rowniez w pomarancze gozdziki powkuwalam,tak jaby zaznaczac cwiatki, mowie Wam,zrobcie sobie toto...pachnie juz w calym domku) mozna rowniez tasiemeczka/wstazeczka przewiazac,jakby paczuszke i powiesci gdzies..zapach bedzie bardziej sie rozchodzil. Odpowiedz Link
krista57 Re:dekoracja..z kwiatami... 19.12.05, 21:33 Pomarancze z gozdzikami juz tez mam...pachnie ale tez szybko potem gnije. Zakupiłam gałąz jemioły z ogromna iloscia kulek.Nie mam pomysłu co nią zrobic.Nad drzwiami nie mam na czym zawiescic.Na lampie tez nie bardzo,moze ciezar gałęzi ja urwac i narobie sobie kłopotu)) Odpowiedz Link
ewka1021 Re:dekoracja..z kwiatami... 21.12.05, 01:12 1. jak się robi pomarańcze z goździkami? 2. A na haku, na którym wisi lampa nie możesz powiesić jemioły? Ja tak w zeszłym zrobiłam(jemioła zwisała poniżej lampy-plafonu na jakimś sznureczku) => fajny efekt. I jak na codzień nie używam sufitowego oświelenia, tak wtedy używałam Odpowiedz Link
natla Re:dekoracja..z kwiatami... 21.12.05, 01:31 Z jemiołą też tak zawsze robie, a w tym roku jeszcze zracjonalizuje, bo dostałam kiedyś kwiaty na takim wiklinowym kółku, które można powiesieć właśnie pod lampą. Pooplatam je jemiołą i bedzie fajnie )) Ja tę pomarańczę, to bym ponakłuwała nożem, a w dziurki wsadziła po prostu goździki. Odpowiedz Link
axsa Re:dekoracja..z kwiatami... 21.12.05, 06:35 Nawet nakłuwać nożem nie trzeba, goździki są twarde i dają się wetknąć bez pomocy narzędzi. Zapach najlepiej sie rozchodzi gdy pomarańczka jest w pobliżu źródła ciepła, np wisi nad lampą, nad grzejnikiem, lezy na czymś na parapecie nad grzejnikiem lub na ciepłej części kominka. Odpowiedz Link
tofika Re:dekoracja..z kwiatami... 22.12.05, 08:43 sliczne pomysly,jestescie artstycznie uzdolnieni, tylko,daczego tak mlo z tgo mamy,,trzeba to starac przeksztalcic w dochod,, bo podwyzki ,,zmusaja dziac,,poprostu nie przetrwam,,szykujacych podwyzek??? nie,,przestane jesc... to raz,,to 2 jeszcze, nie pojde na aerobikplatny,tylko jezcze ja innym goudostepnie..dobrze mysle??? Dekoracje robimy jutro,,my tu tak zapracowani... ale ,musi tak byc,jet praca sa many)))) Odpowiedz Link
wiktoria53 Moja pomarańcza 25.12.05, 20:15 Do jej dekoracji użyłam 4 paczuszki goździków to chyba było 4 dag, ale trochę mi zabrakło, przydałaby się jeszcze 1 paczuszka. Zawiesiłam ją pod lampa. img327.imageshack.us/img327/9692/pomaracza15yk.jpg img327.imageshack.us/img327/6848/pomaracza26nk.jpg img327.imageshack.us/img327/5839/pomaracza32sn.jpg Odpowiedz Link
fleur1 Re: Moja pomarańcza 25.12.05, 21:14 Wiktorio śliczna jest Twoja pomarańcza, podziwiam Twoją cierpliwość. A oto część mojego wystroju światecznego w pokoju. Mamy jeszcze prawdziwa choinkę w drugim pokoju, 1,30 m, ale bardzo ładna, ubierała ją moja córka. img349.imageshack.us/my.php?image=dekoracja16ds.jpg img401.imageshack.us/my.php?image=dekoracja27nz.jpg img456.imageshack.us/my.php?image=dekoracja49mv.jpg Pozdrawiam Was świątecznie i DOBRANOC. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Moja pomarańcza 25.12.05, 22:05 Fleur, ładna dekoracja, ale śliczny obrusik, haftowany w choineczki Odpowiedz Link
tesunia Re: Moja pomarańcza 26.12.05, 10:33 by pomarancza nie zgnila w srodeczku,i mozna ja bylo pozniej powiesci w szafie lub garderobie,trzeba ja umiescic blisko jakiegos cieplego zrodla,coby intensywnie wysychala,przez to zachowa swoj zapach na dluzej. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Dekoracja domu na święta..... 12.04.06, 07:03 Wielkanoc to zwiastun wiosny. Wielkanocne akcenty na stole: bukszpan, pisanki i wiosenne kwiaty. U kogo elegancko i klasycznie, a u koga modnie i z fantazja rodzina zasiadzie do stolu? Ja swietuje u mamy wiec niewiele mam do powiedzenia. Jak mama zarzadzi tak bedzie Odpowiedz Link
kryzar Re: Dekoracja domu na święta..... 12.04.06, 08:02 To masz dużo szczęścia bo masz mamę, zazdroszczę Ci Odpowiedz Link
natla Re: Dekoracja domu na święta..... 12.04.06, 08:15 To prawda. W dużym flakonie stoją prawie 2-metrowe bazie, w innym gałązki obwieszone jajkami, ale te jajka chyba zlikwiduję. Gdzie wejdę, takie same wiszą....w każdym sklepie i domu.....juz mi sie opatrzyły. Będzie olbrzymi bukiet żonkili. Odpowiedz Link
axsa Re: Dekoracja domu na święta..... 12.04.06, 08:48 Ja już od kilku dni "chomikuję" wydmuszki i codziennie "tworzę" z nich pisanki. Farbuję, potem oklejam papierowymi wycinankami, oklejam nitkami, koronką albo ozdabiam pisakami /permanent/, a jakie efekty daje zastosowanie białego korektora / niektóre starsze pisanki nabrały, dzieki niemu, nowego charakteru. Często łączę różne sposoby. W tym roku niektóre moje pisanki bedą wisiały, ale nie na gałązkach tylko przy firankach i przy ... ale to jeszcze niesprawdzony sposób, wiec o nim potem. Będą kompozycje w koszyczkach. Nie wiem co jeszcze przyjdzie mi do głowy. Odpowiedz Link
axsa Dekoracja domu na święta..... 15.04.06, 09:49 Kolorowe wydmuszki w koszyczkach img142.imageshack.us/img142/4821/kwiecie2006017a5dy.jpg img142.imageshack.us/img142/5202/kwiecie20060186gz.jpg img88.imageshack.us/img88/2299/kwiecie2006028a6bq.jpg img88.imageshack.us/img88/6375/kwiecie20060687pt.jpg Kolorowe wydmuszki w innych miejscach img88.imageshack.us/img88/4727/kwiecie20060479yq.jpg img88.imageshack.us/img88/1536/kwiecie20060338eb.jpg img88.imageshack.us/img88/1528/kwiecie20060661bo.jpg img146.imageshack.us/img146/9301/kwiecie20060392wm.jpg img146.imageshack.us/img146/9720/kwiecie20060415bi.jpg img96.imageshack.us/img96/8973/kwiecie20060427fq.jpg Oczywiście jeszcze bazie, kwiaty i witrażyki w oknach. Odpowiedz Link
tesunia Re: Dekoracja domu na święta..... 15.04.06, 11:34 sliczne axo Twe pisanki.... nieposiadam zdolnosci kreatywnych,niemniej co roku dokupuje jakies ciekawe jajo do kolekcji wielkanocnej, kiedys galazki brzuzek w wazonach mialam z puchatymi wiszacymi kurczaczkami, alergia sprawila,ze galazki wisni wkladam, latem udalo mi sie wielgasne pira z bazanciego ogona znalesc,swietny akcent dekoracyjny. Wesonych Swiat. Odpowiedz Link
natla Re: Dekoracja domu na święta..... 15.04.06, 12:19 Axsa, Ty jesteś MAKSYMALISTKĄ. )) Odpowiedz Link
krista57 Re: Dekoracja domu na święta..... 15.04.06, 22:55 Wielkanocne drzewko wiszące pod sufitem img127.imageshack.us/my.php?image=p41507048fc.jpg Odpowiedz Link
grazyna10 Re: Dekoracja domu na święta..... 16.04.06, 00:34 Pomysl pisanek przyczepionych do firanek bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link
fleur1 Dekoracja wielkanocna... 16.04.06, 10:23 u mojego znajomego w Niemczech. img232.imageshack.us/my.php?image=nawielkanoc2jm.jpg Odpowiedz Link
fleur1 A to moje wielkanocne gałązki brzozy 16.04.06, 10:39 img100.imageshack.us/my.php?image=wilelkanocnybukiet1dj.jpg img101.imageshack.us/my.php?image=elementdekoracji8qk.jpg Gałązki brzozy zerwałam gołe 9 kwietnia, przez 2 tygodnie tyle się zmieniło i mamy na Wielkanoc wiosnę w domu. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Dekoracja domu na święta..... 21.11.06, 07:29 polki sklepowe pelne swiatecznych swiecidełek i jak tu sie nie skusci nabylam stroik na swiecznik i komplet szklanych aniołkow na choinke, do swiat pewnie jeszcze niejedna ozdobka wpadnie do mojego koszyczka zakupowego tez macie takie ciagotki?????? Odpowiedz Link
tesunia Re: Dekoracja domu na święta..... 21.11.06, 10:14 no zaczyna sie to najprzyjemniejsze, lubie ogladac takie ozdoby,ale w tym roku postanowilam sama cos wykreowac swoimi lapkami,zakupilam wielgasne babki i chce je sama pomalowac i w prezeciku dac siostrzenicom. Odpowiedz Link
dankarol Re: Dekoracja domu na święta..... 21.11.06, 14:28 Bardzo lubię oglądać świąteczne ozdóbki, ale bardziej szukam w nich inspiracji. W internecie wypatrzyłam piernikowy łańcuch ozdabiający stół, a ja postanowiłam ciasteczkowym łańcuchem ozdobić swoją niby choinkę. Może nawet ciasteczka polukruje na kolorowo. Odpowiedz Link
dr.wal2 swiateczny wystruj domu i w damu ... 21.11.06, 16:21 .. przed chatami lampki/diody nawet na bezlistnych drzewkach i krzaczkach ,w domu czerwone firanki (tradycja),na stole swiecznik z czterema swieczkami- pierwsza zapala sie w trzecia niedziele przed wigilja ,druga w druga ,a trzecia w ostatnia przed wigilja-w wigilje wszystkie cztery swiece sie pala. nie ma siana pod obrusem,grzybowej z uszkami itp.jarskie zarcie ,w wigilje ci co lubia rzucaja sie na "bigos" slodko-kwasny bez mieska a puzniej na köttbulle (kulki miesne) malenkie kielbaski "prince korv" te oba dania na cieplo puzniej pozeranie gotowanej w slodkawej zaprawie marynowanej szynki i b.dobrej "sylt" (taki salcesonopodobny), zakanczamy rybami gdzie "lutfisk" ( ryba w zamian karpia), "lax"a (wedzony losos) i "gwozdziem programu" "risgröt" (mulisty ryz z smietana i poziokowym sosem),nastepnie kazdy sam idzie do drzewka i szuka paczuszki z swoim imieniem-darczynca niezapomina napisac ze to od niego, u nas w rodzinie tylko calkiem male dzieci dostaja paczki od "Tomten" ci wieksi co juz liczyc potrafia - z gazlazek zbieraja koperty z swoim imieniem (pieniadze,niech sobie same/sami prezenty kupia)ponizej 500 SEK w zadnej kopercie niema ,- dzieci zbieraja po kilka takich kopert dla siebie - dla nich to rzeczywiscie "Jul Afton" (Wigilja), wszystkie koperty sa podpisane "Frân Tomten" bez wzgledu kto byl/jest darczynca. Po swietach jestesmy najwiekszymi w Europie konsumentami lekow zoladkowych ... nie lepiej bylo by swietowac 1-go Maya ? niebylo by taniej ?. Odpowiedz Link
tesunia Re: swiateczny wystruj domu i w damu ... 21.11.06, 17:49 no tak, piekne sa te skandynawskie tradycje, nawet szynka w tym dniu smakuje wyborniej niz w inne dni) Odpowiedz Link
krista57 Re: swiateczny nastrój... 22.11.06, 09:43 Wlasnie dzisiaj "zarabiam" ciasto piernikowe,ktore ma lezakowac w chlodnym miejscu miesiąc czasu.Przed wigilią napiekę pierniczkow,część będzie ozdobą świątecznego stołu,część powieszę na choince.Reszta pięknie zapakowana powedruje do moich bardziej leniwych przyjaciól)) Odpowiedz Link
tesunia Re: swiateczny nastrój... 22.11.06, 09:59 oj! to beda pszepyszne pierniczki tez myslalam zarobic to ciasto,ale nie moge sie jakos zmobilizowac Odpowiedz Link
tofika Re: swiateczny nastrój... 22.11.06, 10:20 Krista, pamietam ubiegloroczne Twoje ciasteczka, sa w gawiarenkowym archiwum, dolaczysz do ubieglorocznycj zdjecie i bedziemy znowu Twoje zdolnosci ciasteczkowe podziwiac... ja tez bb chce zrobic ciasto juz, gdzie jest?? przepis..byl w ubieglym roku..gdzie znalezc?.. Krista , pomoz.. Odpowiedz Link
krista57 Re: swiateczny nastrój... 22.11.06, 12:42 Skarbie...chyba Ci nie pomogę bo slabo poruszam się po wątkach i bolą mnie oczy. Jezeli faktycznie chcesz sie napracowac... to jutro podam od nowa...tylko,że to tyle pisania.Zgapilam przepis z "Galeri potraw" Odpowiedz Link
mania1119 Re: swiateczny nastrój... 22.11.06, 18:31 Ja pójde chyba w kierunku zdobniczym...otoczenia.Raz zaszalałam i zrobilam kruche ciasteczka,ale takie miniaturki,ze ręki sie prawie nie opłacało po nie wyciagać-bo niewspółmiernie wiecej jej to wymagalo.A jak robie z kolei jakies uszka czy pierogi,to poniewaz kazdą ugotowaną partie musze dokladnie wyprobowac- czy na pewno sie udaly i czy na pewno sa dogotowane-to na koniec jakos niewiele zostaje (choc startuje z maksimum). __________________________________________ Ciesz się chwilą.Ta chwila to Twoje życie. Odpowiedz Link