Dodaj do ulubionych

Gawiarenka - październik 2007

01.10.07, 14:21
Już otwarta, zapraszamy, jeszcze można skorzystać z posiedzenia
przed Gawiarenką
img179.imageshack.us/my.php?image=gawiar1vq0.jpg
są świeże babeczki
img73.imageshack.us/my.php?image=gaw2in0.jpg
a do jedzenia zachęca napis - tym razem w języku łemkowskim
a brzmi on:
img164.imageshack.us/my.php?image=gawiar3dr1.jpg
czyli po prostu: jedzcie,pijcie, nie dajcie się prosić smile
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: Gawiarenka - październik 2007 01.10.07, 14:27
      Pychooootki ! Sama piekłaś , powiedz dlaczego tak małosmile))
      • natla Re: Gawiarenka - październik 2007 01.10.07, 16:39
        Sagi, opanuj się, tu jeszcze przyjdzie dziś peło gości.
        a my tu z Topem kuleżance wędrowniczce przynosimy książi i
        ksiażeczki. Otwieram jedną i odczytuję toast: obyś Maleństwo tak
        wielka była jak dotąd.....i na jedną nóżke.......obyś zdrowa
        była.......i na drugą nóżkę.......oby Cię mamona bardziej
        pokochała.....i na pierwszą łapkę.......obyś tylko szczęscia
        zaznawała......i na drugą łapkę......oby stary domek sklecił, a nie
        tylko czogi.....i na trzecią łapkę.......a na czwartą łapkę, to
        tylko kolanka!
        Oooooooo, Top śpi rozwalony na podłodze.......to się musi
        spełnić!!! wink))
        Bawcie sie wspaniale, ja niestety wychodzę po angielsku, bo muszę tę
        stajnie A. trochę uprzątnać i spakować parę szmat na kilka dni
        wyjazdu. Ale jeszcze zaglądnę......
        • regine Re: Gawiarenka - październik 2007 01.10.07, 20:02
          Siadam, Danuś, jem, popijam i zagłębiam się w fotel, oglądać będę
          debatujących. Ciekawe kto wygra ? Stawiam pomimo wszystko na A.
          Kwaśniewskiego...
          Zdrowia życzę w nowym miesiącu Gawiarnkowiczom smile
    • sagittarius954 Re: Gawiarenka - październik 2007 01.10.07, 21:45
      To zaśpiewajmy po staropolsku malejdanusi
      www.youtube.com/watch?v=fIkP9Qu9XdI
      • maladanka Re:zatańczmy 01.10.07, 22:07
        www.youtube.com/watch?v=6Fuc20fzd-k
        Dziękuję za miłe słowa, dziś tylko tutaj obchodzę imieniny, domowe
        uroczystości odbędą się w innym terminie - goście w rozsypce -
        zbiorę ich dopiero w listopadzie.
        • dankarol Re:zatańczmy 01.10.07, 22:30
          sto lat zaśpiewaliśmy to teraz za zdrowie i ku czci Maleństwa przeczytajmy jakąś
          stroniczkę albo i dwie
          • maladanka R polewam :) 01.10.07, 22:41
            img222.imageshack.us/my.php?image=2ce13664800b76383252a5eqm9.gif
            • dankarol Re: R polewam :) 01.10.07, 22:59
              no to Twoje zdrowie nieustające
            • natla Re: R polewam :) 01.10.07, 23:12
              Ale pyszne winko! Danuska, pijemy, za Ciebie!
              No, to by było na tyle, ide do wyrka, bo raniutko trzeba wstać.
              Tylko nie narozrabiajcie, żeby Kundzie i p. Witek mi się nie
              skarżyli wink))
              Kunuuundziu! Pamiętaj jutro o kawie i cytrynie na kaca wink)
              • regine Re: R polewam :) 01.10.07, 23:54
                Piję i słucham, a Wy ze mną. Warto.
                www.youtube.com/watch?v=zx-z28iz0ag&mode=related&search=
                To do tych tańców. Ale zmykam już, bopo tym jednym w głowie mi się
                kręci smile
                Dzięki Danuś za przyjęcie smile)
    • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 10:54
      Kawa zaparzona, zwierzaki wybiegane, a na stole zostawiam koszyczek śliwek. Może
      ktoś upiecze z nich ciasto i podrzuci do gawiarenki
      • marinka52 Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 10:57
        Dankarol.. tak spodziewalam,ze juz kawa aromat rosnosi pod supit
        gawiarenkismile i na tarasie zapach tez..
        to jeszcze rogaliki drozdzowe.. dotknij--ciepelkie,,,smacznegosmile
        • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 19:53
          Zajrzałam do gawiarenki, napiję sie kawusi. Zaparzyłam dla każdego
          chcącego sie napić przed snemwink A do kawusi nic, bo juz późno.O!No,
          chyba ze kieliszek koniaczku na sen.
          • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 20:39
            Wiktorio Ty masz super pomysły dzięki za pachnącą kawę i koniaczek.
            • del.wa.57 Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 21:28
              Dzięki,dzieki Wiktorio,koniaczek to jest tosmile))))
              • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 21:34
                Ale sama sobie narobiłam apetytu.Chyba zajrzę do realnego barkuwink
                • del.wa.57 Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 21:43
                  Hahahahaha ja juz to zrobiłam Wiktoriosmile))))))
                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 21:47
                    I co popijamy Delwuniu?
                    Ja naleweczkę malinową, koniaczka u mnie niet!smile
                    • del.wa.57 Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 21:56
                      Znalazł sie u mnie koniaczek,naleweczek pić nie mogę jak juz to
                      czerwone wytrawne,ale teraz smaku koniakiem mi narobiłas i naparstek
                      nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie.
                      Nasze zdrowko Wiktorio!!
                      smile)
                      • del.wa.57 Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 21:59
                        Nie będe taka zołza i podzielę się z Tobą Wiktoriosmile)

img521.imageshack.us/img521/77/cognac2xt2.jpg
                        • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 22:20
                          Hej dziewczyny dajcie choć powąchać
                          • del.wa.57 Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 22:30
                            Danutka bardzo proszę,dla Ciebie wszystkosmile)

img521.imageshack.us/img521/7434/89572515xp6.jpg
                            • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 03.10.07, 22:32
                              O dzięki wielkie, ja wiem na Ciebie zawsze można liczyć
                              • marinka52 Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 09:02
                                Nasz lokal Gawiarenkowy mam nadzieje ze jest pod szczegolnym
                                zabezpieczeniem, bo jesli od dzis Fiskus zaczyna sprawdzac skad co i
                                jak, a dokumentow nie mamy za co kupilismy Lokal Gawiarenkowy?smile

Ale poki co.. slucham muzyczki,
                                teledyski.onet.pl/10172,1558016,teledyski.html
                                pije kawe
                                • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 09:58
                                  Hej Marinko ja też usiądę z kawą i posłucham muzyki, a martwić o papiery
                                  będziemy sie potem
                                  • maladanka Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 16:06
                                    Uff, muszę się wysapać!
                                    kawa mrożona raz! - a tak przy okazji, to rozmyślam,jak to się
                                    dzieje,że ludzie durnowacieją? Dziś spotkałam dawno nie widzianą
                                    znajomą, osobę bywającą w świecie, po studiach itp.- ona mnie zlała
                                    dosłownie słowotokiem wyborczym.Jest zwolenniczką PiS i wolno jej,
                                    ale argumenty jakimi operowała to mnie wbiły w ziemię.
                                    Zacukałam się i udałam,że cos tam muszę...teraz przychodzę do siebie.
                                    • regine Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 20:19
                                      Też przyszłam odpocząć, może herbatki poziomkowej Danuś, albo melisy
                                      się napijmy ?
                                      Durnowarych nie brakuje, czasami jak słucham co mówią, nawet nie na
                                      temat polityki, to głowa mała. Też miałam dziś spotkanie z sąsiadką.
                                      Ręce opadają, co potrafi kobieta, która ma za dużo pieniędzy, dużo
                                      wolnego czasu (bo nie pracuje i nigdy nie pracowała). Koniec świata
                                      chyba, a jest w wieku mojej starszej córki. Mąż w trasę a ta w ciąg
                                      wpada...Makabra, bo 2 córki zostają po jej opieką, 4 i 14 -latka.
                                      Żal mi tej najmłodszej...
                                      • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 21:03
                                        Dziewczyny, nie przeżywajcie tak wszystkiego, bo sie rozchorujecie.
                                        Czasem trzeba puścić w niepamięć wszystkie te zasłyszane bzdury.
                                        Napijmy sie lepiej naleweczki malinowej. Wstawiłąm tu kiedyś
                                        buteleczki wiec nie krępujcie sie, proszę, na zdrowie.
                                        • regine Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 21:34
                                          Może i masz rację Wiktorio, ze nie warto się denerwować, bo na
                                          głupotę niestety lekarstwa ne wynaleziono, zwłaszcza w takim
                                          wydaniu, jak to opisała Danusia, a co do mojej sąsiadki, to też nie
                                          potrafię jej pomóc. Z takimi ludzmi nie da się walczyć, ani nie ma
                                          jak im pomóc. Oni zawsze i od zawsze mają rację ich racje zawsze są
                                          na wierzchu. Niestety jeśli chodzi o politykę (zwłaszcza
                                          takich "nawiedzonych"), i pijaństwo (nałogowe), przestałam walczyć.
                                          To walka z wiatrakami. Nie opłaca się podawać nawet ręki,
                                          gdy "bagno" ciągnie....
                                          Popiję jednak tej melisy i zmykam spać....
                                          • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 21:45
                                            Reniu, zostaw melisę i napij się koniaczku. Dobrze robi na sen.
                                            No a świat byłby nudny, gdyby był pozbawiony ludzi o róznych
                                            upodobaniach, zapatrywaniach na zycie...itd Dajmy im zaznać tego
                                            szczęścia w ich rozumieniu.
                                            • sagittarius954 Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 22:01
                                              to może i ja tej nalewki spróbuje , ciężki dzień miałem a taki napój to jak
                                              lekarstwo na stargane duszyczkę moją , na zdrówko pięknesmile)
                                              • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 22:04
                                                prosze Sagi napij sie i zapomnij o problemach targajacych duszyczkęwink
                                                • sagittarius954 Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 22:22
                                                  Wiktorio jak to przyjemnie spotkać kogoś znajomego , wiesz załóż kurteczkę i
                                                  chodź pooglądać rozgwieżdżone niebo... ojoj drzwi się zaciągnęły , musisz
                                                  troszkę poczekać zanim je naprawię , póki co napełnię ci pucharek a ja tymczasem
                                                  pomajstruje przy drzwiach smile
                                                  • sagittarius954 Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 22:46
                                                    Przez to naprawianie to mi chmury napłyneły i zasłoniły obraz nieba , trudno
                                                    ,ale co sie odwlecze to nie uciecze smile) To i ja coś z pucharka łyknę ...smile)
                                                  • regine Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 22:55
                                                    Za dużo sobie wlałeś i jednym chaustem wypiłeś, stad złe widzenie,
                                                    łasuchusmile
                                                    Niebo nadal lśni gwiazdami a szare obłoczki, nie przeszkadzają w
                                                    widzeniu gwiazd. Widać wszystkie jak na dłoni, nawet księżyc
                                                    wschodzi, wyobraź soobie smile
                                                    Ale nalej i mi kieliszeczk, szybciej usnę. Do kitu ta melisa.
                                                    Wiktoria dobrze radziła, kieliszek koniaku najlepszy na sen.
                                                    -----------------------------------------------------
                                                    ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~
                                                  • sagittarius954 Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 23:05
                                                    Przepraszam ,że spytam a na co ta melisa ? I co to za zwierzę hę? Chętnię ci
                                                    naleję tylko wiesz co , jak nie pójdziesz zaraz spać po tym kielichu to możesz
                                                    tak przesiedzieć przy kompie sporo czasu , a dodam ,że to ja dzisiaj prowadzę
                                                    gadam sobie nocą , ja też mam nalewkę ale z czereśni i gdybys wreszcie podjęła
                                                    męską decyzję to już byśmy ją sączyli gapiąc się na te przestworza , ale
                                                    oczywiście ty wolisz się przekomarzać i niech ci tam , no golnę sobie bo sie
                                                    rozgadałam smile)
                                                  • regine Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 23:11
                                                    "no golnę sobie bo sie
                                                    rozgadałam smile)"
                                                    Płeć nocą zmieniasz, czy co ?
                                                    Melisa, to jest zioło, które koi nasza stargane nerwy, czyli
                                                    wycisza . Dawno nie piłam, a że lubię wszelakie ziółka, to czasami
                                                    jakąś herbatkę na noc piję. Może być i melisa...Z koniakiem czy
                                                    czereśniówką przed snem też nie przesadzaj. No chyba, że
                                                    będziesz "gadał nocą" sam do siebie. Ale będzie co poczytać lub
                                                    posłuchać jutro. Więc do dzieła mięsożerco smile
                                                  • sagittarius954 Re: Gawiarenka - październik 2007 04.10.07, 23:15
                                                    Dopiero po północy , a teraz też chcę się załapać na te zapachy z gawiarenki i
                                                    poodpoczywać za stołem , mówię ci zaraz się przewrócisz smile bo ci sie powieki
                                                    zamykają same wink
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 09:32
                                                    Na deszczową pogodę najlepsza kawa i kominek, w którym trzaska ogień.
                                                    Jeszcze przydałyby sie jakieś gorące rytmy.
                                                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 12:59
                                                    sloneczkowasmile pogode WAM podsylam... smile
                                                    druga kawa sie nal;ezy... coz kawa, sie nadawa.lecz la;lala szybciej
                                                    dzialasmile)))
                                                    nie wiem? cud czy cos-----
                                                    ZAPASY SOM>>> ja MOwie ze WOJCIECH!!!!! cichosza tu od zapasow..smile
                                                    nIech zyje nam!!!!!!!! niech zyje nam Wojciech wie co trzeba
                                                    NAMsmile))))
                                                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 15:12
                                                    nie wiedzialam nic gdy pisalam poprzedni post..
                                                    domyslalam nawiedzin Bocka... ale czekalamsmile
                                                    Zapraszam Wieczorkiem na pepkoweczke..
                                                    serdecznie zapraszamsmile
                                                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 17:59
                                                    Kochani...muzyczka gra...
                                                    zapraszam.. na poczytanie....zmierzch tuz tuz, komus przydarzy
                                                    pobyc w gawiarence..
                                                    wiec nawet komputer tu wczesniej zainstalowalam ,klikajcie i
                                                    Wkusnawo apetita Zyczesmile
                                                    img186.imageshack.us/img186/2244/torcikiresztajf9.jpg
                                                    img74.imageshack.us/img74/3926/2490716xn3.jpg
                                                    img526.imageshack.us/img526/2244/3253310wo9.jpg
                                                    img526.imageshack.us/img526/1470/817nx6.jpg
                                                    img410.imageshack.us/img410/2180/000502201midhr6.jpg
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 18:08
                                                    Toficzko, gdzies przeczytałam, ze zapraszasz do gawiarenki, bo
                                                    zostałaś ponownie babcia! Więc Gratuluje najpierw najserdeczniej,
                                                    zycze aby wnusia zdrowo sie chowała i była radością rodziców,
                                                    dziadków i całej rodziny. No, a teraz skorzystam z wspaniałego
                                                    poczęstunku jaki przygotowałaś. Mniam, pyszny torcik i napitki to
                                                    chyba zostawie na później, a teraz jeszcze kawusi się napije i
                                                    smaczne owocki zjem. Śliczny kącik z komputerem! Siadam wiec i klkam
                                                    sobie do Wassmile
                                                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 18:12
                                                    Witaj Wiktorio pierwszy moj gosciu--dzissmile
                                                    dziekuje serdecznie za zyczonka
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 18:24
                                                    Pyszny ten tort, mniam, mniam, dawno nie jadłam takich słodkości.
                                                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 18:30
                                                    Dankarolcia .. mi pomogla w natychmiastowym przygotowaniu..
                                                    DLATEGO swiezutenkie wszystko --
                                                    jak bum cyk cyksmile
                                                    --zaraz do sloganow polece..
                                                    a co mi tam...jak bum cyk cyksmile
                                                    Sagi znow naprawia drzwi.. dobrze ze zabral poki jasnosci jako
                                                    takie.. zeby jeszcze cos zrobil, zeby mie skrzypialy tak
                                                    zawiasy..jak moje stawy o porankusmile
                                                    Nasz P Witek przygluchawy ,wiec..
                                                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 18:32
                                                    Sagi.. nie naprawi. poki nie "przeczyta" Wiktorciu dopiilnuj
                                                    a pozniej to juz bedziemy spiewac
                                                    "przepijemy babci kapcie..lalalala...smile
                                                  • maladanka Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 19:33
                                                    No to świętujmy urodziny naszego Malucha 2letniego - czyli Humora
                                                    Czarnego! Niech żyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyje nam!
                                                  • czarny.humor Niech żyjeeee!! :))) Forum niech żyje! I my z nim! 05.10.07, 19:59
                                                    Trzeba by się dziś trochę upić nie?
                                                    O! Pardon! Upoić miało być! Upoić literaturą przepiękną.

O godz. 20.04, przyjedzie mgr. Pędzący i przywiezie parę kanistrów rękopisów.

smile))
                                                  • dankarol Re: Niech żyjeeee!! :))) Forum niech żyje! I my z 05.10.07, 20:01
                                                    Och uwielbiam rękopisy Pędzącego, zajmuję miejsce, żeby mie nikt nie podsiadł.
                                                    Zdrowie Humorka mgr. Pędzącego.
                                                  • regine Re: Niech żyjeeee!! :))) Forum niech żyje! I my z 05.10.07, 20:07
                                                    No niech przypędzi ten Pędzący jak najszybciej, bo ubywa, a ubywa
                                                    kartek w książkach. Jest dziś co, z kim i o czym poczytać smile Dwa
                                                    święta razem niezbyt często na forum się trafiają. Więc siadam
                                                    grzecznie i czekam, z pustą szklanicą....
                                                    Bo zaschło mi w gębie od czytania zbyt głośniego smile
                                                  • dankarol Re: Niech żyjeeee!! :))) Forum niech żyje! I my z 05.10.07, 20:12
                                                    Toficzka gości przyjmuje a Was pozdrawia i żałuje że w gawiarence być nie może.
                                                    Reniu jak też z pustą szklanką siedzę i na twórczość Pędzącego czekam, bo coś zimno
                                                  • del.wa.57 Re: Niech żyjeeee!! :))) Forum niech żyje! I my z 06.10.07, 21:37
                                                    Gratuluje Humorku a to jestem starsza od Ciebie o tydzień
                                                    hihihi,mnie dwa latka stuknęło tydzień temu w sobotęsmile)))
                                                    Przybijam Ci ''piątala'' Humorkuwink

img410.imageshack.us/img410/3194/028hello2in5.gif
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 19:59
                                                    Ale tu się święto zapowiada, Toficzka znowu babcią - GRATULACJE , Humorek dwa
                                                    latka skończył, niech nam zdrowo sie chowa i swym humorem tryska - Gratulacje.
                                                    Siadam sobie w kąciku noweleczkę czytam ku czci i zdrowie wznoszę.
                                                  • tesunia Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 20:31
                                                    pozdrawiam Zalowge wieczornie i jesiennie,
                                                    miejcie sobie dobrze.PA;..
                                                  • kazpyt Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 22:27
                                                    jestem tu w gawiarence pierwszy raz ale tu jest wspaniale
                                                    posiedzialam sobie na laweczce i te pyszne ciasteczka
                                                    chyba bede zagladac tu czesciej
                                                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 22:46
                                                    Kaz,,dankarolciu Reginko i kto tylko tu przyjdzie dzis!
                                                    no to po stroniczce..
                                                    abysmy dluuuuuuuuuuuuuuugo tu sie sppotykali i zdrowiu i szczsciu
                                                    przebywali..
                                                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 22:49
                                                    naleweczka kalineczka...jest ,jest!
                                                    Danus,,dziekuje za trzymanie natroju w gawiarence
                                                    no to AQBYSMY.. smile
                                                    podac prosze pucharki i Wiwat za spotkanko za ten milutki
                                                    czas,,gdzie zycie uczy nas, by razem wspolnie --czytac.. i
                                                    zdrowiutkim BYC!
                                                    a hojsmile
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 22:51
                                                    Toficzko czym by była nasza gawiarenka bez czytania stroniczek i większych
                                                    dzieł. No to po stroniczce na dobranoc, bo dzisiaj idę wcześniej spać.
                                                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 05.10.07, 22:55
                                                    Danus, dobra , juz dobra, czekaLolcio zerka oczkiem..
                                                    rozumiem...
                                                    abysmy.. stroniczka i juz.. dobrej nocki,,ale gdyby senek uciekl
                                                    wrocsmile tusmile
    • czarny.humor Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 20:58
      Pędzący już dawno jest, tylko stoi za drzwiami, bo on jest strasznie nieśmiały i za czorta nie zapuka. A może i dobrze, bo się rękopisy schłodzą - jak go znam, to właśnie całkiem świżutką produkcję dostarczył, jeszcze nie przegryzioną i ciepłą.
      Brrr! Tego się nie da na trzeźwo przełk.. przeczytać!

Obiecał, że do każdego dzieła doda coś dla rozsmakowania, żeby się buźki nie zanadto krzywiły od czytania.

Uwaga!
      Dzieła są jednorazowego użytku, a opakowania (okładki) niezwrotne.

smile))
      • czarny.humor Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 21:27
        Nie mam słów na mój komp!
        W krótkim czasie wywalił mnie trzy razy! I to nie tylko z logowania, ale w ogóle z internetu. W trakcie pisania posta, włącza się okienko o granicznym błędzie i pytanie, "powiadomić o błedach?" , apotem po wciśnięciu "nie" zamyka się przeglądarka i nan nowo trzeba wchodzić w sieć.
        Można dostać białej gorączki! W dodatku wszystko każda stronka, czy nawet odświeżanie, otwiera mi się cztery razy dłużej, niż kiedyś.

No to już wpuszczam magistra i zaczynam czytać.

O rany!
        Ale magister się schłodził!!

Ale trzeba przyznać, że chemik-destylator to z niego przedni!

smile))
        • dankarol Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 21:33
          No wreszcie można sie podelektować literaturą. Pędzący zasługuje na nagrodę za
          taką wyborną twórczość
          • dankarol Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 21:36
            Miałam tak samo . Zmieniłam przeglądarkę i pomogło, ale i tak po jakimś czasie
            padł komputer.(Czego nie życzę).
            • tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 21:52
              ja WAm tu ..
              przegladarke dam...smile
              polewam ... i juz na jedna nozke za humorka,,
              na druga nozke za Moja Zosie dzis --wnusie kochanaq, boze .. ludzie
              jaka ona slicna.. ABYSMY i hop...ZDROWIE Gosci!
              • tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 21:56
                Jak tu fajniutko jestsmile)))))))))
                o rany ,nie czytam bo poprostu jest cudnie? a gdzie Humorzasty?
                Humoreczku,, moje .. to tam takie tyci malusie TY TY TYlko !!!
                ty Czarny Humorku!
                a jak?????? sprawuje Humorek?
                • sagittarius954 Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 22:08
                  sie panienka pomylyła , jam łasica smile))))))Sagi sem i wlazłem tu troszku napitku
                  domowego spróbować smile)
                  • tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 22:16
                    SAGIsmile
                    NALEWECZKA Z kALINY
                    i abysmy!
                    ja na wnuka 6l a ty na wnusi-7l tanczyli na weselu
                    nie ma innej wresjii Abysmy!
                    zdroweczko ...juz cyk cyk .. i po robocie(przeczytalismy) hop siupsmile

• sagittarius954 Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 22:21
                      To siupaski do gardziołka kochaniutka smile I jeszczem proszem na drugą nóżkę cobym
                      kierunku nie mylił wychodząć s tond bo jeszcze przede mną noc wrażeń smile)))
                      • regine Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 22:25
                        Bo i mnie 4 razy już wywaliło z sieci. Co jest ? To chyba nie wina
                        naszych komputerów. Podrzucam do degustacji michę orzechów laskowych
                        i włoskich z przydomowych ogrodów. Ja nie jadam, a dostałam tego do
                        licha. Do tego podrzucam "Dziadka do orzechów", oczywiście balet i
                        mój ulubiony "Walc kwiatów":
                        www.youtube.com/watch?v=anIkwFNHVvc
                        Miłego oglądania i chrupania smile
                        • regine Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 22:27
                          I jeszcze jeden kawałek :
                          www.youtube.com/watch?v=cjx8SXzI5xE&mode=related&search=
                          Coby kulturalnie w naszej gawiarence wieczór spędzić smile
                          • dankarol Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 22:41
                            Hej hej Kazpyt częstuj się i przeczytaj coś na zdrowie i ku czci.
                            A jest jeszcze ta naleweczka?
                          • sagittarius954 Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 22:57
                            Oj ku coś mi na oczka padło , tych sikorek tyle , latajom za te choinki - może
                            po nalewkę ?, musi ich być tam cały batalion , kultura kulturą a nalane musi być
                            bo im te śniegi stopnieją i sie okaże że nie zabrały ze sobom kostiumów
                            kompielowych .... smile
                            • tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:00
                              o o o...!
                              Sagus,, mow wyraznie, po tej kalinie tak CI tamtego?
                              naucz czytac bardzo prosze tu ,tu wlasnie! malo bywasz i pozniej
                              takie skutkismile
                            • regine Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:01
                              Jak śniegów topiących się Wam żal, to może to się spodoba. Jakoś mi
                              się znalazło, czego dotychczas nie słyszałam...
                              www.youtube.com/watch?v=x4oqEMjg_9g&mode=related&search=
                              Może to bardziej na wieczór gustowne...Rozrzewniające trochę...Ale..
                              • tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:04
                                ale pieknie..
                                Edytka spiewa az tak uczuciowo uaaaasmile
                                sliczne Reginko.. cudnesmile
                              • sagittarius954 Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:08
                                idę po ręcznik do łazienki ... nie mogem , a ta czemu tak pohukuje , pacałuj i
                                pacałuj , oj tofiko polej mi zaraz kubasek płynu bo już mi tu przyjdzie zapłakać
                                wraz z temi artystkami , noż aleć są ... piknie smile
                                • tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:13
                                  Dobrze Sagus,
                                  wzmacniam cie do mozliwosci najmocniejszej..
                                  a nasze babhciowe dziadziusiowe i babciowe raz jeszcze!
                                  Reniu,,
                                  Sagi..
                                  i ja tofciasmile
                                  za NaszeNasze Nasze i wszystkich forumowiczow!
                                  ABYSMY!!!!!!!
                                  • regine Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:19
                                    A coś taki tkliwy się zrobił ? Chyba Cię te pucharki wychylone za
                                    wnuczęta Tofiki i rocznicę Humorka roztkwiliły, czyli rozmemłały za
                                    bardzo. Bądź męzczyzną i nie marudź smile
                                    • regine Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:21
                                      Abyśy Toficzo !!! Zdrowia maluchom tym malutkim i temu dwulatkowi
                                      naszemu. Oby tak dalej.. ! Oby do przodu...smile
                                      • tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:24
                                        HUMorku .. Twoje zdrowenko!!!
                                        TY nasz dzielny zreperowany.. jak ja jakSagi.. Renia na dwie
                                        nozie ,, nie czaj .. hop i juz co wypijem to dla nas, bo za 100
                                        lat .. co? nie wiem?
                                        • tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:28
                                          o bozus kochany SAGI , nie mowi, co mu jest?
                                          Renius, gdzie SAGI? podzial siemsmile
                                          • tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:39
                                            WSZYSTKIM, ktorzy przybyli dzis do gawiarenki i Ci ktorzy nie , a
                                            zapewne przyszliby gdyby mogli... serdecznie dziekujemy
                                            ja baciatofcia i Jubilat dwulatek CZArNY HUMOREK
                                            BARdZO Dziekujemy..bardzo!smile
                                          • regine Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:41
                                            Widziałam jak z ręcznikiem latał po forum, pewnie łazienkę okupuje
                                            już. Wpadł i wypadł. Ale całą dzisiejszą noc przegadał więc i pewnie
                                            zmęczony. No i pucharków kilka tu wychylił smile
                                            Zmogło go to wszystko.
                                            • tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 23:47
                                              Reginko? mowisz powaznie? SAgi by tak cos tam i go zmoglo?
                                              a recznik to na glowie czy na bioderkach nosi?
                                              • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 06.10.07, 09:10
                                                Wpadłam zaparzyć kawę dla skowronków. Już roznosi sie aromat po
                                                gawiarence, czujecie? Wczoraj narozrabialiście ludki czytając od
                                                nowej linijki, muszę troche posprzątać, a i zwierzaczki wypuszczę
                                                niech sobie pobiegają i załatwia potrzeby.Pogoda zapowiada sie
                                                piekna, okna jeszcze otworzę, no i zapraszam.
                                                • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 06.10.07, 09:13
                                                  Znalazłam w lodówce kawał tortu od Babci Tofiki wiec kto sobie
                                                  zyczy.... ale tak z rana chyba nie, no ja nie mam na razie apetytu
                                                  na słodkie.
                                                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 06.10.07, 10:13
                                                    Wiktorio,
                                                    dobrze ze czuwaszsmile kochana jestes,, ale bylo wczoraj , fajniutko ..
                                                    smile)))
                                                    nawet w nocy poznej Wojtus napisac ze czytal Kalinoweczke z nami..
                                                    inkguto --ale BYL:
                                                    Kawusia mi dobrze uczyni po niespanej nocce--ale to milosc to
                                                    milosc do rodzonych tak czlowieka ..lalalasmile
                                                    tak , tak nad samiuskim ranem polozylam sie dopiero.. tyle emocjii
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 06.10.07, 10:35
                                                    Wikorio jesteś aniołem . Taką wspaniałą kawę zrobiłaś i o zwierzaczkach
                                                    pomyślałaś. Dziekuję.
                                                    Przyniosłam do gawiarenki bukiet jesiennych liści.
                                                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 06.10.07, 10:40
                                                    Poszla Danus na spacerek
                                                    na sloneczko i na wiaterek,
                                                    a tu leca jej na glowe
                                                    liscie zolte i brazowe.......lalala.
                                                    Mysli Danius--lisci tyle ,
                                                    zrobie bukiet z nich za chwile.."

sliczny bukiecik prezentuje cudnie w naszej gawiarencesmile
                                                    jejku, czy moge cos czytnac?
                                                    w nocy naprawde w drewutni byl Wojcieszek
                                                    zapasy -uaaasmile
                                                    tak tyci tyci..
                                                    po stroniczcce cieniutkiej,, za weekendzik,, smile
                                                    ABYSMYsmile

• tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 05.10.07, 22:26
                        SAgus,, masz na druga n?zie,,
                        naleweczka z kaliny,,my ty i ja tylko takom mozen\my siorbac!nio ,
                        mowie CI z warminskiej kaliny to urocze serduszka leczywszystkie z
                        forumasmilenasze!chlup w dziubaska siup.. i
                        za zdrowko tych co nie odzywaja,, tez niech chlup majasmile
                        • kazpyt Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 06.10.07, 17:17
                          naleweczki z kalinki też poproszebo w tej gawiarence tak
                          przyjemnie jakby sie jescze znalazl kawałek tortu to też nie
                          odmówie bo te wczorajsze ciasteczka były pyszne
                          • regine Re: Od nowa zaczynamy :) 06.10.07, 19:12
                            Już sie prawie wyrobiłam. Z rana opędzlowałam balkon, przygotowując
                            go na zimę. Potem fryzjer, w drodze powrotnej zakupy. Powrót do
                            domu, tu stoją śmieci do wyniesienia, trochę gradobicia do piwnicy.
                            Zabrałam się za obiad, dziś serwuję rosół(będzie go na 3 dni), na
                            drugie wątróbka z ziemniakami i kiszonym ogórkiem. Pralka w tym
                            czasie pierze. Potem pogaduszki z przemiłą osóbką z forum smile
                            Teraz obie pognałyśmy do kuchni piec ciasto, moje już dochodzi i za
                            moment będę siedziała z wyciągniętymi nogami, z palcami na
                            klawiaturze, tak, w tym wygodnym fotelu, Helenko, nie wypychaj mnie,
                            co się kokosisz. Wiem ,że dawno Cię tu nie było i wiele obok nosa Ci
                            przeszło. Wytrzymaj chwilkę...smile))No to już siedzę smile
                            • dankarol Re: Od nowa zaczynamy :) 06.10.07, 21:03
                              Znalazłam kawałek tortu czy jest ktoś chętny? W lodówce sobie stał
                              img158.imageshack.us/img158/8784/torcikjd3.jpg
                              • regine Re: Od nowa zaczynamy :) 06.10.07, 21:06
                                Na tort to nie..Ale na miłą lekturkę o tej porze to się piszę smile
                            • del.wa.57 Re: Od nowa zaczynamy :) 06.10.07, 21:52
                              Reniu ja tylko chce zobaczyc co tu sie działo wczoraj,no dobra juz
                              sie nie pcham,wezme kompa na kolana a gdzie to ciasto Reniu?
                              Ja mam załączniki,Dautka biegniej po szkło,Tofiko wyciągnij z
                              lodówki jakąs wędlinę czy ogórki,powinny być tez grzybki,sama
                              przyniosłam niedawno,chyba,ze zeżarliście wczorajsmile))))

img515.imageshack.us/img515/8843/handler8yv7.jpg
                              img521.imageshack.us/img521/8819/att99156dq2.jpg
                              • regine Re: Od nowa zaczynamy :) 06.10.07, 21:59
                                Juz niosę ciasto, tylko o coś zahaczyłam nogą i wylądowało wszystko
                                na podłodze. Czekoladowe, trzyma się jeszcze kupy i nadaje się do
                                konsumpcji. Sprawdzałam smile Pech to pech...A grzybki i reszta szło
                                wczoraj jak świeże bułeczki, więc chyba w lodówce pustawo. Dobrze,
                                że na półkach "książek" nie brakuje smile
                                • tofika Re: Od nowa zaczynamy :) 06.10.07, 22:04
                                  tadammmm grzybki leczo.. smile
                                  i salatka jarzynowa,
                                  i rogaliki z farszem .. kapust-grzybkowe..
                                  NO !!! POWOKUTKU , BO POZNO,, PRZYSZLISCIE..
                                  A CZYTANKO PYSZNE ..
                                  DZIEKI ZA TOMY ZAPASNE.. WIEC hUMORKA I hELUSI dWA lATKA..
                                  Sto lat WAMsmile
                                  • del.wa.57 Re: Od nowa zaczynamy :) 06.10.07, 22:18
                                    Pyszności tu przytargałaś Marylko rogaliki pychotka a sałatka hmmmm
                                    palce lizać,gdzie jest Danutka z tym szkłem co?
                                    • regine Re: Od nowa zaczynamy :) 06.10.07, 22:27
                                      Danutka się pewnie potknęła, tak jak i ja..Oj, oby puste szkło
                                      niosła, bo zbierze manto jak co wylała lub nie daj bóg nadpiła..
                                      Tfu, co ja mówię, znaczy naderwała kawałek kartki smile
                                      • del.wa.57 Re: Od nowa zaczynamy :) 06.10.07, 22:31
                                        A może Ona chora dzisiaj bidulka co? może by tak jakiegoś soku z
                                        ogórkow podrzucic Danutcesmile))
                                        • tofika Re: Od nowa zaczynamy :) 06.10.07, 22:55
                                          hej hej.. smile
                                          na druga nozie.. za Humorka i za HElenkesmile
                                          Wojciech wczoraj poznom pora nocna zapasy w drewutni zrobil---
                                          spoko,spoko.. wszystkim wystarczy --wielostronicowesmile
                                          o prosze jaki usmiech od ucha do ucha,, Dankarolcia jak
                                          dowie,,odrazu przhasa biegusiem do tusmile
                                          • tofika Re: wieczor taki piekny ... 06.10.07, 23:13
                                            chodzmy wiec do naszej gawiarenki..
                                            wiem,wiem...
                                            na zurek goracy napewno skusie sie Dankarolcia--
                                            jak bum cyk cyksmile
                                            • del.wa.57 Re: wieczor taki piekny ... 06.10.07, 23:16
                                              Albo na klina Marylkosmile))))))
                                              • tofika Re: wieczor taki piekny ... 06.10.07, 23:17
                                                hahaha,, skad wiesz Helenkosmile)))
                                            • wiktoria53 Toficzko, a dlamnie zurek? 06.10.07, 23:17
                                              Jestem jakaś potrzebujaca zurkuwinkMoze to wina nalewki malinowejsmile
                                              • del.wa.57 Re: Toficzko, a dlamnie zurek? 06.10.07, 23:32
                                                Cos Wy dzisiaj takie pragnące ciepłej strawy he? Wiktorio,może coś z
                                                drewutni zamiast żurku?
                                                smile)
                                                • wiktoria53 Re: Toficzko, a dlamnie zurek? 06.10.07, 23:34
                                                  ja chyba za dużo malinówki użyłam z sąsiadkawink chce mi się żurku
                                                  jakiegoś czy cóśwink
                                                  • del.wa.57 Re: Toficzko, a dlamnie zurek? 06.10.07, 23:42
                                                    Czekaj moze Tofika poszła gotować ten żurek i zaraz doniesie hihihi
                                                    O żesz!! Wiktorio jak mogłaś tak sie uchlać,to wstydsmile)))))))))
                                                  • wiktoria53 Re: Toficzko, a dlamnie zurek? 06.10.07, 23:51
                                                    Delwuniu, kochanie tylko 800 ml na 2 główkismile)))
                                                  • dankarol Re: Toficzko, a dlamnie zurek? 06.10.07, 23:53
                                                    o coś sie potknęłam, dobrze, że szkło było puste. A teraz to przeczytam coś za
                                                    Halutki rocznicę, moja była w sierpniu tez druga
                                                  • del.wa.57 Re: Toficzko, a dlamnie zurek? 06.10.07, 23:58
                                                    No,wreszcie Danutka a juz myślałm,żeś chora i trzeba by Ci jakiegos
                                                    soczku czy klina,zerknij tam niżej,przytargałam cały regał lekturek
                                                    a Fofika pyszne żarełko przygotowała,teraz gotuje żurek dla Wiktorii.
                                                    smile)
                                                  • tofika Re: Toficzko, a dlamnie zurek? 07.10.07, 00:04
                                                    juz donosze, prosze bardzo prosze ..
                                                    ale trafilam w guscik..
                                                    a kosteczki lodu tez donioslam,ale teraz bedzie smacznitkie
                                                    stroniczkowanesmile
                                                    Abysmy.. abysmy>>>smile
                                                  • dankarol Re: Toficzko, a dlamnie zurek? 07.10.07, 00:06
                                                    z lodem ale nie żurek, lepiej klinik z lodem a żurek na gorąco
                                                  • tofika Re: Danutko:))) 07.10.07, 00:09
                                                    nie ma sprawy..
                                                    z lodem i juz.. smile dobre, dobre smilesmakowitesmile
                                                  • wiktoria53 Toficzko, dzieki za żurek, dobrze mi zrobi 07.10.07, 00:12

• wiktoria53 Danutko, Halutko, macie zaległosci 07.10.07, 00:15
                                                    no jak, druga rocznica, i tak cicho? A gdzie jakieś powieści do
                                                    czytania? Ja dzis jestem po I tomie jakiegoś malinowego i dam radę
                                                    jeszcze cosik poczytaćwink
                                                  • del.wa.57 Re: Danutko, Halutko, macie zaległosci 07.10.07, 00:20
                                                    Coś zaszkodziła Ci Wiktorio ta malinowa lekturka hehehe,obróć
                                                    się,zobacz cały regalik porzadej lekturki przytargałam i kawior
                                                    nawet dołożyłam a co!
                                                    smile))))
                                                  • dankarol Re: Danutko, Halutko, macie zaległosci 07.10.07, 00:30
                                                    img510.imageshack.us/img510/6498/kawiorjpgqd0.jpg
                                                    img130.imageshack.us/img130/1549/krewetkiqp5.jpg
                                                    img250.imageshack.us/img250/2812/owocemorzaft0.jpg
                                                  • dankarol Re: Danutko, Halutko, macie zaległosci 07.10.07, 00:31
                                                    no teraz chyba gawiarenka jest zaopatrzona dostatnio
                                                  • wiktoria53 Danutko, Halutko 07.10.07, 00:37
                                                    aleście teraz zaopatrzyły gawiarenke na kilka dniwink))))Ja juz dziś
                                                    dziękuje za trunki, ale jutro....kto wie...smile)) Chyba ze główka
                                                    będzie bolećsad Ech tam, raz nie zawsze Helenko.
                                                  • wiktoria53 Kołderka mnie przyciaga, idę juz spać dziewczyny, 07.10.07, 00:40
                                                    DOBRANOC! Jeśli nie będę mogła zasnać to wpadne tu jeszcze. Pa, pa.
                                                  • dankarol Re: Kołderka mnie przyciaga, idę juz spać dziewcz 07.10.07, 00:52
                                                    No to zaglądnę jeszcze tu do gawiarenki przed snem
                                                  • del.wa.57 Re: Kołderka mnie przyciaga, idę juz spać dziewcz 07.10.07, 01:03
                                                    Mnie też przyciąga,oj,przyciaga i głowa coś mi sie ciężka zrobiła,to
                                                    napewno ten zapach lasu tak mnie odurzyłsmile)
                                                    Było bardzo miło,smacznie i wesoło do jutra dziewczyny,paaaaaa
                                                    Danutka schowaj te pysznosci do lodówki na jutro.
                                                  • dankarol Re: Kołderka mnie przyciaga, idę juz spać dziewcz 07.10.07, 01:32
                                                    schowam schowam, rano może ktoś będzie chętny. Przygaszam światło i wędruję w
                                                    stronę łóżka
                                                  • tofika Re: Kawy czas...:) 07.10.07, 10:57
                                                    swiezutka ujmujaca, czar..
                                                    zapraszam zostawiam lakomczuchom kawowego smakolyczka.. smile
                                                    www.espresseria.pl/html/kawa_espresso.htm
                                                  • tofika Re: Toficzko, dzieki za żurek, dobrze mi zrobi 07.10.07, 00:15
                                                    Wiktorio..

smacznego.. smile
                                                    juz babusia Tofcia do lozeczka kierunek marsz..
                                                    senek dobry na wszystko smile
                                                    bawcie sie, zapasy sa,, rzadzcie, milego .. smile
                                                  • dankarol Re: Toficzko, dzieki za żurek, dobrze mi zrobi 07.10.07, 00:22
                                                    img250.imageshack.us/img250/5199/2189jg2.jpg
                                                    img128.imageshack.us/img128/4009/wijn28ve5.gif
                                                    img517.imageshack.us/img517/354/635prvnf7.jpg
                                                    to to dodatkowa dostawa na te wszystkie rocznice
                                                  • del.wa.57 Przyda się przyda Danutka:))) 07.10.07, 00:28
                                                    Może nawet na jutro,po dzisiejszym degustowaniusmile
                                                  • del.wa.57 Re: Toficzko, a dlamnie zurek? 07.10.07, 00:16
                                                    To dla mnie też z lodem a żurek Marylko to na jutro zostaw,chyba,że
                                                    Wiktoria bedzie chciała,była tu przed chwilką,pewnie wróci zaraz,tak
                                                    bardzo czegoś gorącego chciała,dziewczyny jaka z tej Wiktorii
                                                    ochlapuska!!
                                                    smile))))))
                                                  • del.wa.57 Re: Toficzko, a dlamnie zurek? 06.10.07, 23:55
                                                    No...to skromniutko,ochlapuski jednesmile)))))))))))))
                                                  • dankarol Re: Toficzko, a dlamnie zurek? 06.10.07, 23:52
                                                    hej dziewczyny a ja chcę klina
              • del.wa.57 Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 06.10.07, 21:31
                To ja za zdrowie malutkiej Zosi,żeby sie zdrowo wychowywała na
                pociechę rodzicom,ale czy cos zostało wogule z tej wczorajszej
                degustacji?
                • tofika Re: Od nowej linijki degstację zacznijmy 06.10.07, 21:45
                  Kochani smile
                  porozgladam posprawdzam zaraz doniose zaczytanowe wiktualysmile
                  tylko mi zdjec nie chce puscvic kompsad
                  zza lodoweczka mala polka a wielkie TOMIKIsmile
                  Dziekuje , za zyczonka
                  zaczynamy poprawiny!smile
                  • tofika Re: o zmierzchu.. czas na mini kawe.. :) 07.10.07, 18:25
                    brrrr jaki chlod..
                    co sie dzieje ? Kundzi nie ma? P Witek,
                    o kominku zapomnial.. potrafie , potrafie --
                    rozpale w kominku , sapcerek z zwierzetami dookola .. znim wroce
                    to juz bedzie ciepelko ,za az..
                    img76.imageshack.us/img76/6541/rus1pm3.jpg
                    • regine Re: o zmierzchu.. czas na mini kawe.. :) 07.10.07, 20:22
                      Kawa dobra na wszystko i ciepełko płynące z kominka również. Ciekawe
                      kto rozpalił ?
                      Siadam, znogami na poręczy fotela i siedzę do bólu. Nie dam się
                      nikomu dziś wygryźć z tego wygodnego fotela...A co, raz mogę chyba ?
                      • tofika Re: o zmierzchu.. czas na mini kawe.. :) 07.10.07, 20:35
                        Juz biegne z rumiankiem zaparzonym,
                        przykladaj gazikiem na te rany,,
                        ojojojku Reginko.. jutro plastry w ruch, bo ranio bedzie boli boli..
                        a teraz goracy barszczyk czerwony ? co ty na to?
                        smacznegosmile
                        • regine Re: o zmierzchu.. czas na mini kawe.. :) 07.10.07, 21:55
                          Za barszczy dzięki, herbatkę ziołowa popijam, a noga już opatrzona.
                          Jakieś tampki na jutro lece przygotować, zeby boso mi nie przyszło
                          latać, bo chłodno z rana jużsmileJutro pośpie dłużej, bo na 9:00 mam
                          dopiero do pracy. Oj, dobra taka praca. Jeden tydzień raniutko,
                          drugi o 2 godziny poźniej. Ale kończę codziennie o 16:20 i to jest
                          wieki plus smile
                          Lecę ciszki jakieś przygotować, postaram się jeszcze dziś wpaść do
                          Was.Rumianku nie mam w domu. Miętę dziurawiec i melisę tylko.
                          Wodą utlenioną przemyłam, przyschnie jak na psie. Rany goją mi się
                          szybko smile
                          • regine Re: o zmierzchu.. czas na mini kawe.. :) 07.10.07, 21:56
                            Miało być TRAMPKI smile
                            • tofika Re: o zmierzchu..przed nocnym:) 08.10.07, 21:20
                              zapraszam na jablka pieczone.. smile
                              • del.wa.57 Re: o zmierzchu..przed nocnym:) 08.10.07, 21:45
                                Pyszne Tofiko a co jabłek?
                                smile)))))))
                                • tofika Re: o zmierzchu..przed nocnym:)SWIETOWANIEM:) 08.10.07, 21:50
                                  Helenko?
                                  wzrok mnie zawodzi? czy tu nie ma Naszego Pana Rekordzika, ?
                                  oc spr w drewutni,, a to chichacz jeden < NO .. SAM .. czytasmile
                                  • del.wa.57 Re: o zmierzchu..przed nocnym:)SWIETOWANIEM:) 08.10.07, 22:06
                                    Nasz rekordzista łasuch,poszedł spać,zmęczył sie gonieniem rekordów
                                    Tofiko a my musimy o suchym pysiu iśc spaćsmile))))
                                    • tofika Re: o zmierzchu..przed nocnym:)SWIETOWANIEM:) 08.10.07, 22:20
                                      kochana helenko.. smile
                                      no taaaaaaaaki rekordzik machnac to musial bbbb byc zmenczymsmilei
                                      niech smacznie spismilea pogilgamy go w piety?oc..
                                      a co nam tam,, nie boje sie wcale,, tylko zeby zaslonie i juzsmile
                                      absolutnie.. czytamy!abysmy!!!!!forumowali dluuuuuuuuuuuugosmile
                                      • tofika Re: o zmierzchu..przed nocnym:)SWIETOWANIEM:) 08.10.07, 22:25
                                        zobacz Helenko>>>smile
                                        sagi do .p marii pobiegl nowiutkiej,, no chlop prawdziywy
                                        najprawdziwszy Chlop..
                                        zuch.. a tu udaje ze nas nie widzi?
                                        widzisz hElenko,ty to rozumiesz, czy mi od czytania wzrok siadl?
                                        no to dusimy teraz Sagiegosmile
                                      • sagittarius954 Re: o zmierzchu..przed nocnym:)SWIETOWANIEM:) 08.10.07, 22:27
                                        masz racje Tofiko , już jestem zmęczony , a nie było mnie bo Czerwony Kapturek
                                        mnie w krzaki zaciągnąła i zrobiła mi kuku smile) A obchody tej zrobimy ..... no
                                        nie wiem kiedy .... przypomniałem sobie ,że praprapra dziadka miałem Szkota . No
                                        , to dobranoc smile))))
                                        • tofika Re: o zmierzchu..przed nocnym:)SWIETOWANIEM:) 08.10.07, 22:34
                                          Sagi?
                                          jak mozesz pozwalac na kuku.. ?zaraz ale to bylo dobre kuku,, w
                                          krzaczkach bo usmiechasz,, to ok..
                                          • regine Re: o zmierzchu..przed nocnym:)SWIETOWANIEM:) 09.10.07, 10:45
                                            Pierwsza dziś w gawiarence jestem, więc okna szeroko otwieram,
                                            zwierzaki na dwór wynocha łapać ostatnie w tym roku muchy, które
                                            słoneczko obudziło z letargu przedzimowego. Będzie chlapa, będziecie
                                            sie wygrzewać a teraz wietrzcie się i swoje futrasmile
                                            Przynoszę również dzban świeżo zaparzonej kawy, mleko w dzbanuszku i
                                            kilka ciepłych rogalików. Kto pierwszy ten się załapie, bo pachnące
                                            i chrupiące z czekoladą w środku smile
                                            Miłego dnia smile
                                            • natla Re: o zmierzchu..przed nocnym:)SWIETOWANIEM:) 09.10.07, 11:00
                                              Ha! Załapałam się i teraz piję pyszna kawę, zagryzając chrupiącą
                                              bułeczką. Zwierzaki dookoła mnie, każdy okruszek chcą pozbierać.
                                              Drab! Nie skacz!....no kurcze, wylejesz mi kawę........no masz
                                              i wynocha smile
                                              A teraz idziemy do ogrodu, wy znów poszaleć, a ja pozbierać trochę
                                              jabłek na szarlotkę.
                                              A a propos......dlaczemu Wy nie zbieracie owoców w naszym
                                              przygawiarenkowym ogrodzie? Patrzcie ile spadów........
                                              • dankarol Re: o zmierzchu..przed nocnym:)SWIETOWANIEM:) 09.10.07, 11:03
                                                Hej dzięki za kawę i zostawienie tego jednego małego rogalika. Wczoraj zbierałam
                                                jabłka, ale ja mam mały piekarnik to mały placek wyszedł.
                                                • tofika Re: dzis juz? jest? wczorajsze papa:)poszlo....... 09.10.07, 12:35
                                                  jak dobrze pozniej wstac...
                                                  kawa podana, rogaliki, porzadeczek
                                                  piekne slonko wygrzewa wszystko dookola po zimnej nocy..
                                                  Reniu dobre--mniamsmile
                                                  Natla.. a przeciez juz robilam jablka z cytryna wg przepisu
                                                  malejdanutki..no, wiedzisz ,, sa tam w piwnicy jabluszka na
                                                  szarlotke.. jeszcze zrobie-zima jak znalazl..
    • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 08.10.07, 22:27
      o rany, nie jadlam dzis od rana nic,, jest tu cos?
      bo zaczytam i do domu nie wroce...
      nasze, nasze forumowe .. poznanie Abysmysmile
      • del.wa.57 Re: Gawiarenka - październik 2007 09.10.07, 17:26
        Komu świeża kawa, komu?? herbatke też zaparzyłam z róży,przyniosłam
        orzechy włoskie całą michę tylko nie wiem gdzie jest dziadek,hmmmm
        smile))))
        • sagittarius954 Re: Gawiarenka - październik 2007 09.10.07, 17:32
          Czym mogę Pani służyc smile) Czyz nie zapytała Pani o dziadka smile)
          • del.wa.57 Re: Gawiarenka - październik 2007 09.10.07, 17:56
            Nie będziesz mi Panie tych orzechów..zębami co? hihi,widziałam go
            leżał tu gdzieśsmile))
            • regine Re: Gawiarenka - październik 2007 09.10.07, 18:49
              No to dobrze sobie radzicie z tymi orzechami. Tylko helenko te
              włoskie dzidkiem zalatwiaj, już się pojawił...Ściskaj aż
              pęknie...smile) A ja kurczę nie mogę sobie poradzić dziś z komputeremsad
              No żółwisko jedno działa na zwolnionych obrotach. Strony strasznie
              się otwierają sad Chyba prędzej mi pójdzie prasowanie, które od
              tygodnia leży i czeka na zlitowanie. Może potem wpadnę, a jak nie,
              znaczy śpię błogim snem, bo jutro trzeba wstać razem ze
              słoneczkiem...Ale poklikam może do Was i jutrosmile
              • regine Re: Gawiarenka - październik 2007 09.10.07, 18:51
                Sorry HELENKo i nie dzidkiem, tylko DZIADKIEM smile
                • del.wa.57 Re: Gawiarenka - październik 2007 09.10.07, 18:55
                  Pojawił sie dziadek i znikł a ja tak mam ochote na orzechysmile)))
                  Reniu,może podrzucę Ci moje prasowanko co?
                  smile)
                  • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 09.10.07, 22:23
                    a gdzie sie znow pochowaliscie? jak nie na gg to na skaypiku, to z
                    czerwonym kapturkiem w krzaczkach,,
                    a forumowac nie ma komu--tylko gadauniaja i gaduniaja..
                    salonik sliczny ..
                    z drewienek plonocych iskierki leca.. w sofke uciskam.. i
                    swietowac czas,
                    ,wczorajsze 130130,Zbyszko..
                    wkupne rihi..
                    a dzisiejsze ... forumowe wszystkich... ja nie bede cyrkulitac..
                    zaczynamsmile 100lat..smile
                    • maladanka Re: Gawiarenka - październik 2007 - 10.10. 10.10.07, 00:21
                      No pora zacząć imieniny miesiąca! A co to tak posnęło wszystko!
                      Bo Chór Aleksandrowa zawołam i jak huknie Kalinkę to się zbiegniecie.
                      A pamiętacie,że kiedys był październik miesiącem filmu radzieckiego?
                      Swoją drogą to obejrzałabym np."Lecą żurawie"..
                      • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 - 10.10. 10.10.07, 01:37
                        Myśl, że nawet Chór Aleksandrowa ich nie obudzi,
                        • natla Re: Gawiarenka - październik 2007 - 10.10. 10.10.07, 01:57
                          Oj, posłuchałabym ich. Moze ktoś obrotny ich załatwi do
                          Gawiarenki? wink
                          A "Lecą żuraiw" też bym pooglądała. Prawdę powiedziawszy, zaczynam
                          po woelu latach doceniać filmy rosyjskie, porównujac je z "sieczką"
                          jaką nam teraz serwują.
                          • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 - 10.10. 10.10.07, 11:19
                            Zwierzaki wybiegane, kawa zaparzona rogaliki rumiane na stole.
                            Nie wiem tylko co się dzieje z Kundzią, bo od jakiegoś czasu jej nie widzę.
                            Czyżby wyjechała do obcych krajów?
                            • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 - 10.10. 10.10.07, 20:47
                              Za oknem zimno, a muszę lecieć na spacer. Chyba herbatkę z jakąś lekturką sobie
                              zaaplikuję.
                              • marinka52 Re: Gawiarenka - październik 2007 - 10.10. 10.10.07, 20:54
                                lec DAnutko i szybciorkiem wracaj , ja z cytrynka herbatusi
                                zrobie.. smile
                                i moze muzyczke jakas cichutko posluchamy..
                                pijac herbate aromatem wiejacasmile
                                • kazpyt Re: Gawiarenka - październik 2007 - 10.10. 10.10.07, 21:22
                                  moge powiedzieć na krotko dobry wieczor bo mnie nie bylo
                                  robilam grzyby juz mi sie w glowie kreci od tych podgrzybkow
                                  opieniek maslakow i gąsek zajrzalam na chwile i zobaczylam
                                  jakie pyszności były serwowane w gawiarence aleja raczej
                                  poczekam na tradycyjne nasze potrawy no to lece pa dobranoc
                                • regine Re: Gawiarenka - październik 2007 - 10.10. 10.10.07, 21:23
                                  Posiedzę i ja z Wami w tą naszą rocznicę smile Z zieloną herbatką
                                  przyszlam, poziomkowa już się parzy...Ale aromat się niesie...?smile)
                                  Czy lubicie poziomki...? Bo ja bardzo, zwłaszcza te leśne, pachnące
                                  są bardzo. A tak jakoś lato mi się przypomniało, bo dziś na targu
                                  widziałam maliny, te z drugiegio zbioru. Śliczne i pachnące, nawet
                                  zakupiłam pudełko, tylko za 6 zł. cenowo, tak jak w sezone...smile
                                  • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 - 10.10. 10.10.07, 23:31
                                    Poziomki, jak fajnie powspominać lato. Dzisiaj widziałam maliny, truskawki i
                                    jeżyny u mnie w budce, ale kupiłam śliwki. Jakoś maliny i truskawki "najwole" w
                                    sezonie
                                    • del.wa.57 Re: Gawiarenka - październik 2007 - 11.10. 11.10.07, 17:56
                                      Kawusia,herbatka co kto lubi,zwierzaki do ogrodu,pobiegać
                                      trochę,no,co sie ociągasz Lolek? dawaj,dawaj zobacz jak Top z Guru i
                                      Drako szaleje,wstawaj leniuchusmile))))
                                      • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 - 11.10. 11.10.07, 18:00
                                        o o o o .. bedzie koncert zyczen czytany? na
                                        trzy latka Forum?
                                        zimno a tu kominek taki skrzacy.. Wojciech byl czy cos,,drew
                                        pelniutko zapasowych.. wiem .. kundzia wyjechala i Witek z rozpaczy
                                        drwa rabie az fruwaja wiory.. zamykamy szybko drzwi do drewutni, bo
                                        jeszcze nas tam wciagnie,, wiadomo co chlopu w glowie.. ?
                                        • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 - 11.10. 11.10.07, 18:05
                                          a sagi z koleii wzywa na badanie ruskie z paluszkiem w kwadraciku..
                                          o nie nie Helenko.. niedajmy sie nabracsmile)))
                                          juz dobrze ze szybko wrocilas.. poczytamy po cichutku, poki mozna
                                          tresc czytana mozna zrozumiecsmile
                                          o lalala.. cichutko na palcach tancze z toba walca.. i raz
                                          dwatrzycztery i td...smile
                                          • regine Re: Gawiarenka - październik 2007 - 11.10. 11.10.07, 19:25
                                            A teraz posiedzę sobie spokojnie, z kawą, mam dość herbat. I tak nie
                                            mogę zasnąć, a na kawę mam dziś niesamowitą ochotę. Druga dzisiaj,
                                            więc nie zaszkodzi. Może ktoś się dosiądzie...Posłuchamy razem
                                            melodi z lat naszej młodości...smile
                                            • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 - 11.10. 11.10.07, 21:58
                                              Reniu późno bo późno ale kawę wypiję i muzyki posłucham
                                              • sagittarius954 Re: Gawiarenka - październik 2007 - 11.10. 11.10.07, 22:19
                                                ... a ja to kawy nie pijam, za to proszę coś z rosą , bo juz chyba zarosiło,
                                                nie?smile)))))
                                              • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 11.10.07, 22:19
                                                Bardzo proszę nie siedźcie za długo w tych ksiażkach, bo
                                                rozchorujecie sie na jakaś chorobę zakażnawink)
                                                • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 11.10.07, 23:15
                                                  Nie było powiedziane, że zakaźna tylko, że tropikalna. Ja w krajach tropikalnych
                                                  nigdy nie byłam, to nie ma problemu. Za oknem zimno to i lekturki oszronione
                                                  • maladanka Re:Czarny niedżwiedź i Lipovinka 12.10.07, 14:04
                                                    ta sie nazywają winka. Miś jest słodkawy,ciemny prawie czarny i
                                                    wspaniale nadaje się na grzańca, a Lipovinka to winko
                                                    białe,półsłodkie, delikatne takie do popijania sobie np.przy
                                                    komputerze albo z kumpelą. Winka to moje pamiątki z wczorajszych
                                                    odwiedzin na Słowacji. Zapraszam....naprawdę dobre.

• natla Re:Czarny niedżwiedź i Lipovinka 12.10.07, 14:41
                                                    Mmmmmm, białe już popijam, a na grzańca późną nocą wpadnę do
                                                    Gawiarenki.
                                                    Ale Ty tak nie zagaduj nas winami, tylko jakieś fotki wrzuć!
                                                    Jasne? wink))
                                                  • regine Re:Siadam i słucham.... 12.10.07, 20:00
                                                    Melodii z lat naszej młodości...Ubiegające lata, nie mają na nie
                                                    wpływu. Są nadal ładne i chyba nadal chętnie słuchane, nawet przez
                                                    młodych..
                                                  • del.wa.57 Re:Siadam i słucham.... 12.10.07, 20:14
                                                    To ja przysiadę sie do Ciebie Reniu,posłucham naszych przebojów z
                                                    wielka przyjemnoscią a co pijemy? winko Małej czy herbatkę?
                                                  • del.wa.57 Re:Siadam i słucham.... 12.10.07, 20:26
                                                    Kto ma ochote na sałatę? mój małżon zrobił miche
                                                    sałaty,pomidor,rzodkiewka,kukurydza,papryka,szczypior i oczywiście
                                                    sałata,pali mnie w ''gebie'' tak doprawił pieprzem huuuuuu
                                                    smile)))
                                                  • regine Re:Siadam i .... 13.10.07, 11:37
                                                    Popijam kawę, zwierzaki hasają po liściach, które pan Witek jeszcze
                                                    nie zgrabił. Ciekawe kiedy się do tego zabierze ? Okna otworzyłam,
                                                    wywietrzy się trochę.
                                                    Pospało mi się zdrowo dziś smile Dopiję kawę i biegnę do prasowania.
                                                    Choć trochę ubędzie w tej stercie...
                                                    Kawa gorąca i pachnąca czeka na przybywających...smile
                                                  • sagittarius954 Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 11:55
                                                    Regine , kawa, kawką ale cos dla smaka trzeba spróbować może by tak ?tego ...
                                                    img101.imageshack.us/img101/7971/zdjcie007zj8.jpg
                                                    Prawda ,że lepiej smakuje smile))
                                                  • regine Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 12:20
                                                    Z rana na kawowo- likierowo-bananowo ? Czy Ty aby dobrze dzień
                                                    zaczynasz ? Ja tak jeszcze dnia nie aczynałam. Wiem jak smakuje kawa
                                                    i sam jej smak i aromat z rana mi wystarczy. Po południu, kawa z
                                                    dobrą piosenką do tego jeden kieliszek likieru, też może być. Taka
                                                    mieszanka muzyczno-likierowo - kawowa.
                                                    Poprobujemy więc wieczorem smile
                                                  • sagittarius954 Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 12:30
                                                    Jaki to ranek jak jest już południe ? A czy ty wiesz jakie są kieliszki do
                                                    likieru , takie małe że nawet usteczek nie można dobrze zamoczyć , ... no dobrze
                                                    , popołudniu ... po południu , popołudniu smile))))Wieczorem smile)))
                                                  • regine Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 12:32
                                                    No smile Lubię ugodowych ludzi smile
                                                  • regine Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 12:35
                                                    Zapomniałam dopisać. Czy wiesz jaką likier posiada moc ?
                                                    Nawet taki, tyciuni kieliszeczek ? Wiem i dlatego czy to z rana czy
                                                    w południe prawie,jak zauważyłeś, likierów się wystrzegam jak ognia.
                                                    Wieczorem w miłym towarzystwie, do poduszki, i łóżka w pobliżu i
                                                    owszem...smile
                                                  • sagittarius954 Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 12:57
                                                    Żaden alkohol nie zaszkodzi i jest dodatkowym smakiem rozbudzającym nasz apetyt
                                                    . Moc nic nie ma tu na rzeczy . Dlatego pijemy go w małych pojemniczkach .
                                                    Uczucie jakiego doznajemy jest oszałamiające i nigdy likierów nie można smakowąć
                                                    w takiej ilośći jak wino czy mocnej wódki . A przecież likier jest smaczny bo
                                                    niektóre są bardzo zdradliwe i utrzymują sie przy większym spożyciu długo w
                                                    organiźmie . Doświadczyłem tego wiele lat temu . Ale to był likier miętowy
                                                    produkcji DDR. Oj dwa dni popijałem wodę i zachodziłem zygzakiem smile))))
                                                  • regine Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 13:06
                                                    No widzisz, ja nie kłamię smile
                                                    Kolejność musi być, nigdy z rana i w południe i tylko JEDEN
                                                    kieliszek wieczorem smile
                                                    Kieliszek likieru, łożko, poduszka i...jaki może być miły wieczór smile
                                                    Wszystko w odpowiednich proporcjach i odpowiedniej porze smile
                                                    I obędzie się bez kaca na drugi dzieńsmile
                                                  • tofika Re:przynioslam... 13.10.07, 15:18

• tofika Re:.. na chwilke tylko.. 13.10.07, 15:24
                                                    zostawiam.. w gawiarence..
                                                  • del.wa.57 Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 16:47
                                                    Kawę poobiednią,przyniosłam placek ze sliwkami,całą
                                                    blaszkę,wystarczy dla wszystkich.
                                                    Smacznegosmile
                                                  • tofika Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 16:48
                                                    Helenko,,dziekismile
                                                    wyjde spod kocyka, to drzyj placuszku.. moj mojsmile
                                                  • kazpyt Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 17:51
                                                    salatke jarzynową zrobilam i szarlotke zapraszam
                                                  • regine Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 18:55
                                                    Załapałam się na sałatkę jarzynową i przegryzę plackiem śliwkowym i
                                                    popołudniową kawę przyniosłam i jabłka "malinówki". Zaraz się
                                                    skończą te owoce, coraz ich mniej na targu. Trzeba korzystać z
                                                    okazji...smile A mięta pachnie, tak jak i ta moja w domu. Też mam
                                                    suszoną i z bazylią suszę. Wiszą gałązki i jednej i drugiej. A przy
                                                    nich "trofiejne" gałązki drzewa laurowego. Kompozycja troszkę
                                                    oryginalna, ale zapachowo pasuje i aż w nosie kręci smile
                                                  • del.wa.57 Re:Siadam i ....też popijam :) 13.10.07, 19:53
                                                    O rany! wieki nie jadłam sałatki,dziękuje Kazpytkosmile)
                                                    Renia,opanuj się!! żołądek Cie rozboli,zostaw troche sałatki ja też
                                                    chcę spróbowaćsmile)
                                                  • wiktoria53 Odpoczywam, dziewczyny juz sie nie 13.10.07, 19:56
                                                    obiadajcie, toż to późna godzina. Proponuję kieliszeczek koniaczku,
                                                    jakis filmik albo rozrywkę i lulu, co?
                                                  • del.wa.57 Re: Odpoczywam, dziewczyny juz sie nie 13.10.07, 20:06
                                                    No co Ty Wiktorio,spać? koniaczek owszem,owszem,telewizji nie
                                                    oglądam i muszę jeszcze szarlotki Kazpytki sprobować a co mi tam!!
                                                    smile))))))
                                                  • krista57 Re: Odpoczywam, dziewczyny juz sie nie 14.10.07, 10:42
                                                  • krista57 Re:udalo mi się.. 14.10.07, 10:43
                                                  • krista57 Re:udalo mi się.. 14.10.07, 10:52
                                                    ..przepraszam,ale siedze w internetowej kawiarence ze stara klawiaturą

Udala sie pogoda wyjątkowo aż żal do domu wracac.Dzisiaj po raz n-ty wstałam w
                                                    chłodny poranek aby spojrzec na morze.Za każdym razem zauwazam cos
                                                    innego....dzisiaj morze "parowalo",pokryte mgłą.

Pozdrawiam Was serdecznie i zapraszam na swiezo zakupiony serniczek leżący tuż
                                                    przede mną.
                                                  • dankarol Re:udalo mi się.. 14.10.07, 15:09
                                                    O wielkie dzięki za serniczek, jak to miło z Twojej strony, że nie zjadłaś
                                                    całego. Wracaj szybko i wrzuć kawałek morza.
                                                  • sagittarius954 Re:udalo mi się.. 14.10.07, 15:13
                                                    stolik , krista , serniczek , mgła nad morzem , oslizły klawisz oczywiście
                                                    komputerowysmile))) Pozdrówka Krysiusmile))
                                                  • dankarol Re:Siadam i .... 13.10.07, 11:56
                                                    Dzięki Reniu, kawa wspaniała wypiję i biegnę na spacer, bo słoneczko pięknie świeci.
    • tofika Re: Gawiarenka - październik 2007 14.10.07, 15:56
      wieczorkiem pobede moze z wami ..
      teraz zaraz zaczynam imprezke w domku, juz ide odszykowac na wazne
      spotkanko.. smilea wy bawcie sie juz milosmile
      zapasy w drewutni somsmile
      • regine Re: Gawiarenka - październik 2007 14.10.07, 17:05
        Porządna z Ciebie koleżanka, że pomimo kłopotów z nieznaną
        klawiaturą, napisałaś słówko. Wracaj, już dość kurowania !!!
        Rozleniwisz się nam na amen..smile
        Ale tego sernika to Ci nie daruję, jak mogłaś sama opchnąć ? Nie żal
        Ci koleżanek... ? Było choć kawałeczk tyciuni zostawić, choćby
        zapaszek...
        Uleciało wszystko z mgłą morską...
        • wiktoria53 Re: Gawiarenka - październik 2007 15.10.07, 09:23
          Zajrzałam tu pierwsza, wiec przewietrzę trochę pomieszczenie,
          odkurzę, podleję kwiatki. Zwierzaczki muszę wypuscić trochę na
          świeze powietrze. No, a teraz wstawiam wodę na kawę. Zaparzę kawę i
          kiedy zajrzycie tu to prosze sobie nalać i raczyć sie jej aromatem.
          • dankarol Re: Gawiarenka - październik 2007 15.10.07, 09:46
            Wiktorio dziękuję, kawa ma wspaniały zapach, a jaki smak.
          • kazpyt Re: Gawiarenka - październik 2007 15.10.07, 15:21
            a ja sobie zrobie kawusi ale jakby tak bez kofeiny to
            bardzo prosze a dla was przynioslam kawalek ciasta z
            brzoskiwiami tylko coś mi polewa nie wyszła troszke sie
            przelewa ale smacznego
            • wiktoria53 Może nikogo to nie inetesuje, ale tu w gawiarence 15.10.07, 16:06
              powiem. Mianowicie przed chwila wysłałam 6000 post !smile)) Ten jest
              juz 6001 smileNo,moze to i nie dużo jak na 2,5 roku bytnosci na forum,
              ale ta liczba cieszy. Taka okrągławink Kurcze muszę na to konto
              wstawić jakas buteleczkę do Gawiarenki. I moze jeszcze coś?
              O, proszę: koniaczek, szarlotkę i kawę.

img145.imageshack.us/img145/8572/koniakti2.png

img145.imageshack.us/img145/4466/szarlotkavj7.png

kawa bez kofeiny

img138.imageshack.us/img138/1404/kawabezkofhk2.png
              kawa "astra" drobnomielona, którą lubie (niskodrażniaca)

img85.imageshack.us/img85/1815/kawaastramn0.png
              • del.wa.57 Brawo Wiktoro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.10.07, 16:57
                Moje gratulacje,takiiiiiiiiii numerek,super!

Ta buteleczka kusi niesamowicie,ale poczekam jeszcze,samej pic nie
                wypada co? a szarlotki nie widzę,biała plama u mnie,za to ciasto
                naszej koleżanki z brzoskwiniami pychotka!!
                smile
              • dankarol Re: Może nikogo to nie inetesuje, ale tu w gawiar 15.10.07, 16:58
                Wiktorio gratulacje za 6000 post
                img299.imageshack.us/img299/9533/397594920ca98d875a3go9.jpg
                i wznoszę toast za następne tysiące
                • regine Re: Może nikogo to nie inetesuje, ale tu w gawiar 15.10.07, 20:05
                  No to piękna liczba, pokazała Ci się na liczniku, Wiktorio.
                  GRATULACJE !
                  Też nie tykam jeszcze sama tej butelczyny, poczekam na Wiktorię, bo
                  jak bez niej ...?smile
                  Ale kawałeczek szarlotki, do popołudniowej kawy, zjem. Pycha smile I
                  lecę umyć gary, sprzątnąć przed nocą. Nigdy nie zostawiam brudnych
                  naczyń, na noc, w zlewie. Zmywarki niestety nie mam...
                  • wiktoria53 Dziewczyny 15.10.07, 21:43
                    Danuś, Helciu, Reniu dziękuję Wam za życzenia. Przyniosłam
                    szarlotkę, która sie przedtem gdzieś schowała i udawała białą
                    plamęwink) Proszę teraz wypijmy po lampeczce koniaczku i częstujcie
                    sie. Starczy i do innych i trunku i placuszka- całą blachę wniosłam.
                    Więc zdrówka życzę wszystkim i długiego jeszcze klikania w zgodzie i
                    szacunku.

img100.imageshack.us/img100/9596/szarlotkavd2.png
                    • dankarol Re: Dziewczyny 15.10.07, 21:49
                      Wiktorio ale piękna szarlotka, prosze o bardzo duży kawałek.
                      A ponieważ mnie też niedługo stuknie okrągła liczba dorzucam
                      img233.imageshack.us/img233/6613/19782if1.jpg
                      a może od razu
                      img233.imageshack.us/img233/3894/37198698084bafeda74muw7.jpg
                      zima idzie
                    • wiktoria53 Re: Dziewczyny 15.10.07, 21:49
                      Wklejam dla uwiarygodnienia smile To na pewno nie jest duzo, ale mnie
                      cieszy właśnie ta okragła liczbawink))) Częstujcie się proszę. Jest
                      jadło i picie wink niech Wam smakuje. Pofatygowałam sie nawet po kawę
                      bezkofeinową.

Witaj wiktoria53
                      Na forum od: 02-04-2005
                      Liczba postów: 6003 Wyszukaj najnowsze
                      • wiktoria53 Danuś, aleś dołozyła książek!!!! He he he he he 15.10.07, 21:52
                        teraz to czytanie zapewnione na długie jesienne wieczory wink
                        • dankarol Re: Danuś, aleś dołozyła książek!!!! He he he he 15.10.07, 22:12
                          No Gawiarenka musi działać zimowymi wieczorami też, a to długie wieczory.
                          Liczyłam, że Wojtuś w drewutniankę nas zaopatrzy, a tu nima Wojtusia.
                          No to za 6000 i następne po lekturce
                          • del.wa.57 Re: Danuś, aleś dołozyła książek!!!! He he he he 15.10.07, 22:19
                            Wiktorio szarlotka przepyszna!!
                            Masz racje Danutka sami musimy zadbać i zrobić zapasy na zimę,ale
                            Wojtuś wróci niebawem(my te zapasy wyczerpiemy do zimy) hahahahaha.
                            • del.wa.57 Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 13:18
                              Zapraszam na poobiednią kawę i pyszne mandarynki.
                              Zwierzaki, lecimy na spacer przewietrzyć futerkasmile
                              • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 14:58
                                ta kawa tak pięknie pachnie, że aż mnie przyssało do komputera
                                • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 19:12
                                  Moi drodzy, czas na poczytanie choćby nowelki. Zapraszam. Ksiazek u
                                  nas całe mnóstwo, osatnio Dankarol zakupiła cały regał. Ja juz
                                  degustuje, chociaż sama, a co, nie można? smile
                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 19:20
                                    No tak, zywej duszy. Sama mam tu siedzieć? Samej smutno jakos. Nie
                                    lubię być sama....sad
                                    • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 19:23
                                      A jaka lekturkę zaczełas Wiktorio? poczytam z Tobąsmile))
                                      • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 19:25
                                        Miło mi Delwusiu kochana. Cały dzień człowiek poza chałupką, teraz
                                        chcę odreagować, odsapnać. Poczytajmy coś dobrego na układ
                                        krązeniawink
                                        • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 19:26
                                          Właśnie popijam kawusię. Do kawy jako dodatek dobry kiliszek
                                          koniaczku, jak mówi pani Lubiczowa z "Klanu", którego to serialu juz
                                          daaaaaaaaaawno nie ogladałam.
                                          • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 19:36
                                            Nie znam tego serialu,ale koniaczku nie odmówię,bardzo dobry na
                                            krązeniesmile)
                                          • kazpyt Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 20:27
                                            dziekuje wiktorio za kawe bezkofeinowa bardzo lubie kawusie
                                            ale niestety zostala mi tylko takado picia ja natomiast
                                            mam dla was ciasteczka domowej roboty
                                            • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 20:37
                                              Kazpyt, a ja z chęcia poczęstuje sie ciasteczkami.
                                              Pycha...mniamuśnesmile
                                              • kazpyt Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 21:10
                                                no bo to są ciasteczka według recepty mojej babci takie
                                                przez maszynke moje wnuczki to bardzo lubia
                                                • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 21:12
                                                  Kazpyt, rzuć przepisikiem. Ja tez takie z maszynki robię, ale
                                                  najważniejsza jest receptura.
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 21:51
                                                    No proszę , ja tu sie męczę z wejściem na forum a tu kawa, koniaczek i
                                                    ciasteczka domowej roboty, moje ulubione. Dobrze, że wreszcie udało mi sie tu
                                                    dojść. Jak miło wieczorem tu z wami poczytać.
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 22:14
                                                    Kazpyt upiekła pyszne ciasteczka,wezme jeszcze parę a niech mi
                                                    urośnie sadełko,zima idzie,cieplej będziewink))))
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 16.10.07, 22:29
                                                    Kazpyt mam prośbę, piecz częściej te pyszne ciasteczka i przynoś do gawiarenki.
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 17.10.07, 19:46
                                                    Jejku, od wczoraj nikt tu nie zaglądał. Teraz juz ciemno, a trzeba
                                                    zwierzaczkom dać jeść i pić, trochę sie boję sama.Moze ktoś się tu
                                                    zjawi. Jeśli nie, muszę iść sama. Poszukam tylko latarki. O! jeszcze
                                                    są ciasteczka własnej roboty, mniam, jakie dobre.
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 17.10.07, 19:52
                                                    Też by,m się bała, Wiktorio, dlatego nie wchodzoiłam. sagi właczył
                                                    jeszcze muzykę, od którj skały pękają. Strach samemu siedzieć. Do
                                                    tego w ciemnościach. Żarówki chyba się poprzepalaly z
                                                    tego "napięcia", które raz spada, raz rośnie...
                                                    Moreli suszonych podrzucam, dobre, bo uspokajają jak żucie gumy. no
                                                    i zdrowsze są o 100% od tego "kleju" w ustach, a potem na butach.
                                                    Dziś dosłownie przykleilam się do chodnika. Ledwo świństwo
                                                    obdrapałam z podeszwy buta...
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 17.10.07, 20:20
                                                    Dobrze Reniu, ze przyszłaś, razem bedzie raźniej. Zaraz wyłączę tę
                                                    głosna muzykę. Oj Sagi, musisz tak włączać na cały regulator?!
                                                    Jestem zmeczona po całym dniu i chcę odpocząć w spokoju. nO,
                                                    najwyzej z Renia pogryziemy sobie moreli, ja bardzo lubie suszone
                                                    owoce.Potem Napijemy się koniaczku i moze juz spać?
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 17.10.07, 20:40
                                                    Nie dość, że późno przyszłam, zaraz mnie wywaliło z sieci. Błędów
                                                    narobiłam, jakby mi się abecadło rozsypało. Niepewnie się czuję
                                                    jeszcze po wczorajszej migrenie. A i dzień miałam dziś ciężki.
                                                    Pora spać Wiktorio. Chyba bez koniaczku się obędzie dzisiaj. Moze
                                                    innym razem.... Oczy się same zamykają...Dobranoc smile
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 17.10.07, 21:47
                                                    O szkoda, że za późno przyszłam. Ominęło mnie gryzienie moreli. A może jeszcze
                                                    ktoś zaglądnie do gawiarenki na wieczorną lekturę i resztę ciasteczek.
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 18.10.07, 08:13
                                                    Zaglądam, przewietrzę, dam stworzonkom jeść, no. A teraz siadam na
                                                    wygodnym krześle i popijając kawę klikam.
                                                  • zielona56 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 18.10.07, 10:53
                                                    Mam chwileczkę wolną ,ale zaraz wnuczkę przyprowadzą . Muszę się
                                                    wkupić , przyniosłam biszkopciki do kawy , którą chętnie tu wypiję.
                                                    Pewnie juz zapomniałyście ,że jest taka Zielona , ale ja jestem !!!
                                                    tylko czasu mam strasznie mało .Wnuczka ma juz prawie dwa lata i
                                                    jest strasznie absorbująca.Wszystko ją ciekawi ,jest bardzo
                                                    gadatliwa . I tak gadamy sobie razem , bawimy się ,
                                                    spacerujemy .Dlatego czasu mam tak mało.Zaś wieczorem komputer jest
                                                    w posiadaniu męża.
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 18.10.07, 12:55
                                                    Witaj Zielona,fajnie że zajrzałaś do nas a biszkopy pycha,właśnie
                                                    chciałam cos do kawy.O tak,dzieci w tym wieku są bardzo ciekawe
                                                    życia,świata i buziunie im sie nie zamykająsmile)
                                                    Wpadaj do nas jak znajdziesz chwilkę,życzę miłych chwil z wnusią.
                                                    Myślałam,ze to Ty o nas zapomniałaśsmile)))))
                                                  • kazpyt Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 18.10.07, 17:41
                                                    pogoda deszczowa to tylko posiedziec w gawiarence czestujcie
                                                    sie pierniczkiem ze sliwkowym nadzieniem a ja napije sie
                                                    kawusi bezkofeinowej a moze zostalo jeszcze biszkopcikow
                                                    to sie poczestuje
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 18.10.07, 19:59
                                                    Zajrzałam do Gawiarenki i co widzę? Pierniczki z nadzieniem
                                                    śliwkowym i biszkopciki. Chociaż jest już późno, ale właśnie piję
                                                    kawę więc do kawusi po ciasteczku. Zielona, witajsmile
                                                  • kazpyt Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 19.10.07, 14:49
                                                    troche deszczowo i robi sie zimno to moze herbatka z miodem
                                                    i cytrynka a do herbatki po paczku z budyniem a tak
                                                    wogole to moze po kieliszeczku nalewki z aroni mnie bardzo
                                                    smakuje zapraszam
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 19.10.07, 15:06
                                                    Bardzo chętnie wypije z Toba herbatkę Kazpytko i pączka też zjem z
                                                    przyjemnoscią,wiesz co? ja wypuszczę zwierzaki do ogrodu,niech sobie
                                                    pobiegają i przyniose troche drewna,rozpalimy pod kominkiem a Ty w
                                                    tym czasie polej po malutkim tej pysznej nalewkismile)
                                                  • kazpyt Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 19.10.07, 18:04
                                                    z przyjemnoscią napije sie z toba del.wa.57 szkoda ze
                                                    niemozemy poczestować innych gości jest tak pyszna ze
                                                    aż zakrecilo mi sie troszeczke w glowie
                                                  • natla Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 19.10.07, 18:20
                                                    I mnieeeete eeż nalej!!! Koniecznie. I jakąś harbatkę zróbcie , bom
                                                    tak zmaezła, że jeszcze po kwadeansie się trzęsę, a u mnie to wprost
                                                    nieprawdopodobne. Nie zauważyłam, ze na termometrze są 4 st i
                                                    szaleje wiatr (no nie na termometrzewink), i poza bielizna miałam na
                                                    sobie cienkie spodnie, sandały oraz letnią kurtkę. Brrrrr.
                                                    Muszę zimową szafę otworzyć chyba.
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 19.10.07, 18:40
                                                    Podrzucam całą salaterkę placków ziemniaczanych, jeszcze gorące .
                                                    To na rozgrzanie. A do tego herbata malinowa. Zmarzłam okrutnie,
                                                    śnieg z deszczem zmoczył mnie doszczętnie, pomimo parasola i kurtki
                                                    przeciwdeszczowej. Spodnie do kolan zmoczone, buty w środku jednak
                                                    suche. Wybrałam się tak jak i Natla. A kurtka zimowa wisi i owszem,
                                                    nawet przygotowałam ją na zimniejsze dni. Niestety rano nie
                                                    widziałam teperatury, a po południu o 16:20 było tylko +3.
                                                    Zakopane zasypane śniegiem, podawali w radio, kłopoty bo nic nie
                                                    odśnieżane, podobno ślizgawica straszna. Zasypało mam chyba naszą
                                                    Maniuchnę ...
                                                    Zima wali drzwiami i oknami...
                                                    A teraz ruszajcie do placków, bo ostygną...smile Heleko, zostaw
                                                    herbatę, moze cos na rozgrzewkę oprócz placków znajdziesz ...smile
                                                    Chętnie "poczytam"...smile Brrrrrrr...Jak jeszcze mi zimno....
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 19.10.07, 19:51
                                                    Bardzo chętnie schrupie placki kartoflane Reniu
                                                    mniam,mniamm,rozpaliłam w kominku a foteli ci u nas
                                                    dostatek,naleweczka Kazpytki,nie powiem,grzeje,grzeje,ale dostałam
                                                    jeden kieliszeczek malusieńkismile)))))
                                                    Chyba drugi raz przejde sie do drewutnismile
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 19.10.07, 19:54
                                                    Narazie koniaczek przytargałam,ale zimno,kurka!!siadam przy kominku
                                                    i nigdzie się ruszamsmile

img100.imageshack.us/img100/9034/cognac2lw0.jpg
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 00:08
                                                    Placki są,koniak też i co? nikogo to nie kusi? nie wierze!!
                                                    smile)
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 00:40
                                                    No to się wyspałam i rozgrzałam raz już. Teraz mogę dawkę powtórzyć
                                                    i znowu zaszyć się, ale tym razem po ludzku i już pod kołdrę. No to
                                                    po jednym Helenko smile
                                                    Na dobry, zdrowy sen...smile Widzisz, a myślałaś, że już nikt się nie
                                                    trafi smile Na mnie mozesz zawsze liczyć smile
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 12:49
                                                    Psy wybiegane i południowa kawa gotowa. Jaka szkoda, że mnie ominęła ta naleweczka.
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 18:54
                                                    Przykro mi Danutka, skończyły się wczoraj zapasiki nalewek. No i ta
                                                    końcówka chyba zaszkodziła Helence. Więc dziś tylko coś na
                                                    niestrawność serwuję. Mięta, dziurawiec i owoc kopru włoskiego,
                                                    dobry podobno na gazy...Może pomoże...Helenko, już masz tu cały
                                                    zestaw ziół i wrzątku. Siadaj, kładź się i pij. Oby tylko pomogło smile
                                                  • kazpyt Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 19:19
                                                    czy zalapie sie na placki ziemniaczane a jesli chodzi o
                                                    niestrawność to przynioslam wam jałowcówke i mietowke mam
                                                    przyjaciolke starsza pania ktoraprzynosi mi takie
                                                    naleweczki wiec apteczka z nalewkami przyda sie na różne
                                                    dolegliwośći a na pocieszenie przynioslam ciasto z malinami
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 19:26
                                                    Ciasto z malinami, ooooo ale sie załapałam. Co do szybkości czytania
                                                    to jesteśmy w czołówce. Cały regał był zastawiony przeróżnymi
                                                    ksiazkami i okazuje sie, ze nie ma żadnej. Dobra dusza Kazpyt
                                                    doniosła naleweczki.Mogę sie poczęstować?
                                                  • natla Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 19:38
                                                    Wpadam na moment, rzucam galopem lekturkami w stół, żeby DelwoRenie
                                                    nie zemdlały......Wiktorio, uważaj, żeby Ci się odłamek szkła gdzieś
                                                    nie wbił!!! ......i pędzę skończyć psiątanie na forum, przynajmniej
                                                    to na dziś zaplanowane......a co mi tam, odbiję jeszcze jeden korek
                                                    i załatwię choć pół strony.......Wasze nieustające.....wink
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 19:43
                                                    Ło,matko!! ostroznie Natla nie rzucaj!!!uff,całe szczęście,ze
                                                    Wiktoria złapać zdażyła,przeciez to profanacja rzucać tak
                                                    interesującymy lekturkamiwink)))))
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 19:48
                                                    No tak. O eksponaty należy dbać, kochani. Proszę nie rzucać tomami
                                                    Natlo, bo pękną ze złości. Masz rację Delwo, zdążyłam złapaćwink
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 19:49
                                                    Dobrze, że część tomów przeniosłaś do drewutni. Teraz takie zimnisko
                                                    nadciaga, że będzie co czytać w długie, zimne wieczory.
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 20:11
                                                    img81.imageshack.us/img81/7154/classicfruitbasketwithrao0.jpg
                                                    Przytargałam kosz z owocami na wieczór i jeszcze jedna lekturkę
                                                    na ...wszelki wypadeksmile)))
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 20:28
                                                    Delwo, jesteś nieoceniona, kochanie. Tyle owoców!smile Wezmę sobie
                                                    jabłuszko. Bardzo je lubię.Pracuś z Ciebie tyle natargałaś.
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 19:39
                                                    Dzieki Reniu,wypiłam miętową herbatkę i poczułam sie odrobinę
                                                    lepiej,może by tak naleweczki naszej Kazpytki spróbować? nie
                                                    zaszkodzi co?
                                                    Wiktorio,częsć lekturek przeniosłam do drewutni,bałam sie że regał
                                                    moze sie załamaćwink)
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 20:39
                                                    Zostawcie troszkę tej naleweczki, miejcie litość...
                                                    Ja za godzinkę, no może wcześniej przylecę. Bardzo proszę... Na
                                                    zioła się nie piszę, ale kielunio od grypy lub na insze choróbska,
                                                    przyda się...Lece, pa...smile
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 20:46
                                                    Reniu a kto pije?? my tu grzecznie z Wiktorią owockami sie
                                                    delektujemy,słyszałaś Wiktorio,Renia będzie za godzinkę,juz
                                                    poszła,no to my cichutko po jednym na rozgrzewke co? psttttt
                                                    smile)))
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 20:48
                                                    Czy już wypiłyście te zielska śmierdziuchy? Wywietrzone? Mogę wejść?
                                                    Jakąś lekturkę bardzo chętnie poczytam, byle nie miętową.
                                                    A Renia tak mnie zaraziła tymi plackami (na które sie już nie załapałam), że ja
                                                    dzisiaj też placki zrobiłam. Jak kto chętny, to proszę.
                                                    Wszyscy z lekturkami, to ja też coś wygrzebała z domowych zapasów.
                                                    img179.imageshack.us/img179/6515/2189ml7.jpg
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 20:54
                                                    Danutka,zadnych śmierdziuchówsmile))))
                                                    Placki pychotka a i lekturka bardzo interesującawink
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 21:03
                                                    Podrzucam trochę sałatki jarzynowej, już wreszcie usiadłam i tej
                                                    naleweczki poproszę smile

Coś mi dziś leci wszystko z rąk, jajko rozbiam, "uciekło" mi na
                                                    podłogę świeżo umytą, groszek rozsypałam na podłogę również, pół
                                                    puszki kukurydzy też poszło, a niech to..A nic jeszcze
                                                    nie "zażyłam" sad Słyszałam łomot jakiś, czyżby to szefowa coś też
                                                    rozbiła. Ręce latają jej jak w gorączce widzę, jak zaczęła
                                                    prządkować wątki...smile
                                                    Wreszcie ktoś kompetenty się za to zabierze, bo bałagan straszny,
                                                    niektóre koniecznie trzeba skrócić i w....Mniejsza z tym nie moja
                                                    działka. Wreszcie, nie moja smile
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 21:12
                                                    I jak tu zdrowym być? placki ziemniaczane,sałatka jarzynowa i sama
                                                    juz nie pamietam co? Kusisz Reniu,kusisz ta sałatką,udała Ci sie
                                                    pycha a pod sałatke to jakies wytrawne chyba co?
                                                    smile
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 21:19
                                                    Tylko i wyłącznie wytrawne ! Trawi wszelkie niestrawności, powstałe
                                                    z różnych powodów...A humorek jak się poprawia po 2-gim...smile))
                                                    Ale drugim gąsiorku smile
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 22:58
                                                    I wytrawne nie skutkuje, coś i ja się teraz źle poczułam, Helenko sad
                                                    Chyba pójdę do wyra, aby jutro trzeźwo myśleć...Może przez noc
                                                    przejdzie. Jednak ziółka są niezatąpione...Może by melisy zażyć i
                                                    Melatoinę..? Sen to zdrowie...smile
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 23:39
                                                    Reniu żadnych ziółek po małym koniaczku i idziemy do spankasmile
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 23:44
                                                    A jutro z samego rana znowu bedziesz na gwałt szukała czegoś, bo
                                                    znowu niestrawności dostaniesz...smile)) Nie, nie ma mowy. Żadnego
                                                    koniaczku, nawet korek od koniaczku schowam, bo rano czkawką będzie
                                                    się odbijać...smile
                                                    Pa, już zmykam...smile
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 20.10.07, 23:48
                                                    Ot,urzadziała mnie Renia,zostały mi tylko ziółka.Napewno mi nie
                                                    zaszkodzą wypije i tez idę spaćsmile)
                                                  • kazpyt Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 17:14
                                                    witajcie a kawusi sie napije jesli ktoś ma ochote na
                                                    bezkofeinową to prosze ale chyba tylko ja taka pije wracam
                                                    z wyborow i prosto do was na spokojność koniaczku sie napije
                                                    mam nadzieje ze nie zabronione nie bede czekać po 20
                                                    przynioslam wam wyborczy placek tak powiedział moj mąż bo to
                                                    mialy byc kieszonki z budyniem i brzoswiniami przepis z
                                                    gazety troche nie wyszły ale w smaku pyszne wiec sie
                                                    czestujcie
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 17:39
                                                    Twój mąż ma rację Kazpyt,placek jest bardzo smaczny,wypije z Toba
                                                    kawę(swoją) hihihihi a kieliszeczek koniaczku jeszcze nikomu nie
                                                    zaszkodił.
                                                    smile)))
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 19:31
                                                    Pozwól Kazpyt, ze się też poczęstuję tymi kieszonkami budyniowo-
                                                    brzoskwiniowymi. Własnie popijam kawę i słodki dodatek będzie
                                                    odpowiedni dla mojego podniebienia.
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 19:45
                                                    Może też poproszę coś na wzzmocnienie...Bo wieczór wyborczy tuż,
                                                    tuż....Czekam z niecierpliwością na wyniki i aż mnie "roznosi"
                                                    Helenko, podrzuć "coś"... Ciasto przynoszę, nie domowe ale ze
                                                    sprawdzonej już dawno cukierni: sernik, jak domowy i rogaliki
                                                    drożdzoowe, bezcukrowe z jabłkiem. Pycha, kawa już dymi...smile
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 20:42
                                                    img204.imageshack.us/img204/4276/koniakti2xo9.png
                                                    Biegłam jak szalona Reniu,przyniosłam cos na uspokojenie,nie wiem
                                                    czy doczekasz sie dzisiaj na te wyniki Reniu.....
                                                    Ja chętnie schrupię te bezcukrowe z jabłkiem do kawy.
                                                    smile)
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 20:49
                                                    Już myślałam, że się nie doczekam. Aleś się zziajała ?
                                                    Siadaj i słuchaj, już za 15 minut będzie wszystko wiadome...
                                                    No i nalewaj, szybciej... Gdzie korkociąg...?
                                                    Niczego dziś nie mogę znaleźć i z rąk mi wszystko leci, 2 talerze
                                                    zbiłam i jedną szklankę..sad
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 21:26
                                                    Dziewczyny dajcie też kropelkę, bo z tą ciszą wyborczą to nie idzie wytrzymać.
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 21:48
                                                    Masz rację Danuś, aż w uszach z tej ciszy dzwoni, a już myślałam, że
                                                    to już po...Marudna się zrobiłam jak nieszczęście...A może to dzień
                                                    przed zmianą pogody, przed deszczem ? Wszystko mi nie tak dziś
                                                    idzie...Tak jak i Komisji Wyborczej. Ciągle i mi i im czegoś
                                                    brakuje, czasu też się nie trzymają... Aj, co za niedziela...A tak
                                                    dobrze się zaczęła..Polewaj Danuś i nie czekaj, bo aż mi ręce się
                                                    trzęsą...Dla spokojności po jednym...Naparstku...Pamiętaj...Bo do
                                                    ogłoszenia wyników nie dotrwamy...smile
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 21:54
                                                    Reniu jakby co to się rano dowiemy, no to nasze...
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 22:22
                                                    Danuś, rano ja do pracy w nerwach nie mogę lecieć. Muszę się
                                                    dziś "uspokoić" i doczekać wreszcie, tego na co czekam z wieką
                                                    niecierpliwością...Mam nadzieję, że do 22:50 doczekam, a potem już
                                                    jak opadną emocje do łożek marsz będzie...smile
                                                    No to pod te wyniki..Jeszcze po jednym..Za ten serwer gazetowy, żeby
                                                    nie padł. Do 17:00 nic nie dało mi napisać, nigdzie wejść, no
                                                    makabra...Nawet komputer poddałam kwarantannie, bo już nie
                                                    wiedziałam co się dzieje...
                                                  • maladanka Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 22:36
                                                    Fajnie jest,nie? Gorzej bo sie nam ze ślubnym kończy to co było na
                                                    toast i wychodzi,że bez powodu pijemy, a to jest już alkoholizm,nie?
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 22:51
                                                    Danuś, każdy powód jest dobry...smile Choć co prawda, to mówią, ze
                                                    picie bez toastów to pijaństwo..Ale nie co wieczór taki wieczór się
                                                    trafia..Więc..Na Zdrowie !!!
                                                  • tofika Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 21.10.07, 23:23
                                                    ZALEZY KOMU TE ZYCZENIA ZDROWIA SA PRZEZNACZONE,MI NIE!!!!!!!!!!
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 22.10.07, 11:51
                                                    Polityka polityką, a zwierzaki trzeba wybiegać i kawy trzeba się napić.
                                                    Cały dzbanek zostawiam i drożdżówki z czekoladą.
                                                  • kazpyt Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 22.10.07, 15:04
                                                    no to już po wyborach to moze zostało jeszcze koniaczku a
                                                    ja dzisiaj przynioslam na odmiane gorące paszteciki z
                                                    barszczykiem czerwonym duzo narobilam wystarczy dla
                                                    wszystkich smacznego
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 22.10.07, 16:46
                                                    No i po co obiad jadłam? a może ''zmieszczę'' pasztecika
                                                    Kapzytki,jednego mniam,mniam pycha!!
                                                    A teraz kawusia poobiednia i relakssmile))
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 22.10.07, 16:48
                                                    Przepraszam Cię Kazpyt,przekręciłam Twego nicka a paszteciki robisz
                                                    pysznesmile)
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 22.10.07, 18:55
                                                    O, jak dobrze, że tu zajrzałam. Załapałam się na paszteciki
                                                    Kazpytki. Ojej, jakie pyszne. Kazpyt, jesteś mistrzem kuchnismile
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 22.10.07, 19:02
                                                    No dziewczyny macie szczęście, że zostawiłyście chociaż jeden pasztecik dla
                                                    mnie. Kazpyt pychota, możesz częściej robić, a barszczyk jak marzenie. Dzięki.
                                                  • kazpyt Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 22.10.07, 19:05
                                                    wpadlam tu jeszcze do was i moze troche pozno na takie
                                                    jedzonko ale mam zapiekanke z ziemniekow z pieczarkami i
                                                    zołtym serem ja to jestem na diecie ale o tej porze to
                                                    moze chociaz troszke a przynioslam dla was na mala przekaske
                                                    a moze by sie znalazlo cos mocniejszego po kieluniu co
                                                    wy na to
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 22.10.07, 21:53
                                                    Kazpyt, ta zapiekanka wygląda wspaniale, ale czy ja sie zmieszczę w ubranka, jak
                                                    tak będę sie opychała smakołykami? No ale na kielunia to chętni zawsze są, choćby ja
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 22.10.07, 22:18
                                                    O rany! jedzą,piją,lulki palą,mało gawiarenki nie rozwalą hahahaha
                                                    Zapiekanki,pieczarki a zostało tych smakołyków trochę? czy wszystko
                                                    zjadłas Danutka he?
                                                    Ja tez chcę jakiegoś''dosypiacza''szkoda,ze Renia nie może tu być,ma
                                                    problemy z wejsciem na forum,współczuję Ci Reniu,mnie wyrzuca co
                                                    chwilę co jest ?
                                                    smile
                                                  • natla Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 22.10.07, 22:22
                                                    Wyrzuca czy odrzuca wink))
                                                    Chyba bedzie sroga zima, bo jecie niemożebnie!! Kazpyt, włącz
                                                    hamulce, bo bedzie trzeba postawić w grudniu większą Gawiarenkę, a
                                                    to koszta przecie....wink
                                                  • del.wa.57 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 22.10.07, 22:34
                                                    Jedno i drugiesmile)
                                                    No,co Ty Natla,nie odstraszaj dziewczyny,wiesz jakie pyszne żarełko
                                                    tu podrzuca? jak trza będzie to rozbudujemy gawiarenke wspólnymi
                                                    siłami a co!
                                                    wink))))
                                                  • regine Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 23.10.07, 07:07
                                                    Zwierzaki jeszcze nie mają chęci na wyjście z domu, patrzą na mnie
                                                    jakoś dziwnie, że już latam w szlafroku. Więc zostawiam Wam dzban
                                                    kawy i rogaliki drożdzowe z jabłkami, bezcukrowe, jeszcze
                                                    z "wyborów" co prawda, ale naprawdę dobro są smile Po ciepłe Natla
                                                    poleci smile
                                                    To miłego dniasmile Nie rozpalam w kominku, bo się usmaruję sadzami. A
                                                    przydało by się, bo coś chłodnawo..Niech ktoś podleje kwiatki...
                                                    Lecę....
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 23.10.07, 08:12
                                                    Oj, zimno, zimno, ale ja też nie mam za duzo czasu na rozpalanie w
                                                    kominku. Zostawiam tę czynność bezrobotnymwink Zwierzaczki wypuszczam
                                                    na powietrze, niech sobie pobiegają i załatwia swe potrzeby
                                                    fizjologiczne. Kwiatki juz podlewam. No, a teraz świeżej kawusi sie
                                                    napiję, mmmmm jaki zapach, aromatyczna ta kawa. Z rana nic nie jem
                                                    więc ciasteczka nie ruszam.Miłego dnia życzę Wszystkim.
                                                  • natla Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 23.10.07, 09:49
                                                    Wiktorio, może i wypuścułaś zwierzaki, ale pozbierać ich z deszczu
                                                    niełaska? Rany, toż to nie osy, to zmokłe kury! Chodźcie
                                                    iedacwa......o, tu, koło kominka.......sie prosi aż sznur rozciągnać
                                                    i was biedacwa przypiąć do osuszenia.......ech, Wiktorio! wink)
                                                    Bułeczki ciepłe? A jakże, przyniosłam. No, a teraz kawa.....pospałam
                                                    sobie zbyt długo, bo czytałam do późna.....znów dzień będzie za
                                                    krótki.....
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 23.10.07, 10:03
                                                    Jak miło kawa, bułeczki i mokre zwierzaki koło kominka.
                                                  • natla Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 23.10.07, 10:14
                                                    Aż parują......i bułeczki i zwierzaczki......kurcze, wilgoć w
                                                    Gawiarence będzie.....i to wszystko przez Wiktorię.........wink))
                                                  • kazpyt Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 23.10.07, 15:46
                                                    witajcie witajcie nieodstaszycie mnie tym ze za duzo wam
                                                    serwuje jedzonka ale u mnie w domu taka tradycja dom
                                                    otwarty dla przyjaciól i zawsze musi cos byc bo nie
                                                    wiadomo kiedy i kto wpadnie glodny taka tradycje wprowadzila
                                                    moja starsza corka i tak juz zostalo a ja sobie usiąde
                                                    kolo kominka bo coś mi jakos zimno a naleweczke mam i
                                                    owszem ale tym razem z derenia od mojej przyjaciolki babci
                                                    a rozgrzewa i na przekaske placuszki z jablkami
                                                  • natla Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 23.10.07, 16:06
                                                    Jeżeli wyląduję zaraz w kuchni nad "jabłkami w szlafroczkach", to Ci
                                                    powiąze i posklejam wszyskie palce u rąk, a i na wszelki wypadek u
                                                    nóg wink)))))
                                                    Rany, ale bym zjadła te Twoje placuszki smile
                                                  • kazpyt Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 23.10.07, 17:43
                                                    o kurcze to mi wyglada bardzo srogo a ja tak lubie
                                                    pitrasić no to chociaż kawusi sie napije a do kawusi
                                                    paczuszek z budyniem
                                                  • wiktoria53 Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 23.10.07, 20:09
                                                    Oj, tak nie wiedziałam, że się rozpada, a poza tym sądziłam, że
                                                    zaraz ktoś po mnie zajrzy do gawiarenki i zajmie się tymi biednymi
                                                    stworzonkami. Okazało się inaczej. Natlo nic im się nie stało,
                                                    rozwiesiłaś zwierzaczki na linkach wink, wysuszyłaś, dosuszyły się
                                                    przy kominku i jest ok!
                                                    Poczęstuje sie tym plackiem budyniowym. Hm, pyszny.
                                                  • dankarol Re: Gawiarenka-pażdziernik-2007... 23.10.07, 21:59
                                                    Wpadłam, żeby trochę po łasuchować. Kazpyt, przepyszny placek. Nic się nie
                                                    przejmuj i podrzucaj tu swoje wspaniałe specjały. Ja tam zawsze jestem chętna na
                                                    przysmaki.
                                                    A teraz jakaś nowelka i po tym mokrym dniu może wcześniej spać pójdę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka