Dodaj do ulubionych

Szukam przyjaciela

07.03.12, 20:16
Witam
Jak w temacie szukam przyjaciela.
Może to nie zbyt dobre miejsce ale spróbuję.
Mam 35 lat, jestem fajną, wesołą, pewną siebie kobietą.
Będzie mi bardzo miło, jeśli odezwie się do mnie mężczyzna kulturalny, z dużym poczuciem humoru z woj. lubelskiego.

Dodam jeszcze, że nie szukam sponsora ani pana, który skacze ,, z kwiatka na kwiatek,, - bez obrazy jak również panów zajętych, którzy chcą uatrakcyjniać sobie życie skokiem w bok.

Pozdrawiam odwiedzających

Obserwuj wątek
    • ewu76 Re: Szukam przyjaciela 07.03.12, 20:57
      Fakt - to nie mój tekst ale tak mi się spodobał i odzwierciedla to co sama myślę, ze postanowiłam go skopiować z góry przepraszam autorkę tekstu:

Szukam mężczyzny świadomego siebie, gdy trzeba silnego, zdecydowanego, konsekwentnego, samodzielnego, gdy trzeba czułego, troskliwego a nawet romantycznego, poza tym dobrze wychowanego i ambitnego.... Takiego Męskiego Mężczyznę, który potrafi okazać szacunek i szacunek wzbudza. Wykazuje spójność zarówno w sądach jak i postępowaniu. I mniejsze znaczenie mają tu wiek, wygląd zewnętrzny czy status. Bo męskość dla mnie tkwi w sercu i umyśle a nie w powierzchowności.
      Męski mężczyzna sprawia, że kobieta właśnie przy nim potrafi się poczuć prawdziwą kobietą, że przy nim jej kobiecość rozkwita.
      Wspólnie wypita (chociażby w milczeniu) szklanka herbaty czy kieliszek wina po ciężkim dniu pracy znaczy więcej niż najcudowniejsze frazesy wystukane na klawiaturze komputera. "Klikam z Tobą" nigdy nie będzie w stanie zastąpić "Jestem z Tobą"....
      • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 14.03.12, 21:33
        Ambitny - co to znaczy?
        • nom73 Re: Szukam przyjaciela 15.03.12, 21:14
          silencjariusz napisał:

> Ambitny - co to znaczy?

Nic, możesz sobie podstawić to co chcesz. smile
          Wszystko jest względne. Kiedyś wykładowca na logice zapytał nas "kiedy mężczyzna jest łysy?"
          No to my prawie chórem: "kiedy nie ma włosów".
          A on się pyta: "a jak ma 1 włos to już nie jest łysy?". smile
          Tak samo z cechami, dzisiaj mogę być ambitny a jutro już nie, bo złapałem lenia. smile

• torado Re: Szukam przyjaciela 15.03.12, 22:28
            nom nom nom big_grin
          • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 16.03.12, 18:13
            To męski punkt widzenia. A mnie interesuje co kobieta ma na myśli mówiąc, że ewentualny partner ma być ambitny. Tak mnie to jakoś ostatnio frapuje.
            • nom73 Re: Szukam przyjaciela 16.03.12, 19:38
              silencjariusz napisał:

> To męski punkt widzenia. A mnie interesuje co kobieta ma na myśli mówiąc, że ew
              > entualny partner ma być ambitny. Tak mnie to jakoś ostatnio frapuje.

To zależy która kobieta, każda pewnie co innego. smile
              • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 16.03.12, 20:00
                Że każda coś innego? To pewne. Może jednak jakieś wspólne elementy definicji "ambitny" da się ustalić wink
                • ewu76 Re: Szukam przyjaciela 17.03.12, 13:51
                  Witam Panowie!

Nie wiem co autorka miała na myśli, ja natomiast miałam na myśli mężczyznę, którego spełnieniem nie będzie siedzenie ciągle przed TV, który będzie miał pomysły na wspólne spędzanie czasu, ja ze swojej strony również i będziemy je razem realizować, któremu będzie się chciało po prostu.
                  W większości ambitny kojarzy się z zarabianiem pieniędzy, karierą - ale w moim opisie znaczyło to co wyżej.

Pozdrawiam
                • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 17.03.12, 16:43
                  oj, nie dostaniesz jednej odpowiedzi....
                  co kobieta to inny punkt widzenia, dobrze rzecze Nomwink

a ambitny to ktoś kto się rozwija...może to być na polu zawodowym...albo rozwija swoje pasje...
                  to mężczyzna, który nie stoi w miejscu...
                  • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 17.03.12, 21:48
                    Nie rozumiem co ma ambicja do rozwijania pasji?
                    • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 18.03.12, 12:16
                      nazwij to jak chcesz...
                      zależy o jakiej pasji mówimywink

bo chęć rozwijania się...pokonywania granic dotąd niezdobytych, pokonywania swoich ograniczeń, lęków....odrobina ambicji wskazana...
                      • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 18.03.12, 20:20
                        Skoro lubię biegać i biegam niemal przez cały rok - czy to oznacza, że koniecznie muszę brać udział w maratonie? Bo inaczej wyjdzie, że jestem pozbawiony wszelkich ambicji?
                        Stresować się bez powodu, podnosić sobie ciśnienie tylko po to by pokonywać swoje lęki i ograniczenia, które w niczym mi nie przeszkadzają? To głupie.
                        Czy już nikt nie ceni nudnego, spokojnego, przewidywalnego życia? Koniecznie trzeba być ... ambitnym?
                        • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 08:30
                          czy mi się wydaje, czy Ty się czepiasz?wink

jedni cenią, inni nie....
                          a trochę ambicji w życiu każdego wskazane....
                          • lonelyshe29 Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 15:11
                            czarny.onyks napisała:

> czy mi się wydaje, czy Ty się czepiasz?wink
                            >
                            > nie wydaje Ci się, czepia się!!!;d
                    • lonelyshe29 Re: Szukam przyjaciela 18.03.12, 17:56
                      silencjariusz napisał:

> Nie rozumiem co ma ambicja do rozwijania pasji?

To akurat jest proste - facet bez pasji to facet bez ambicji, to ktoś kto nic konkretnego nie wymyśli, kiedy zajdzie taka potrzeba. Ambitny to chyba taki, co się nie poddaje i nie poprzestaje na tym co ma, a taki co ma pasje to właściwie jest zmuszony, by się ciągle rozwijać. Posiadanie życiowej pasji zmusza człowieka do stawiania sobie nowych celów ... do próby realizacji. I dlatego mi się wydaje, że ambicja i pasja idą niejako w parze.

• silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 18.03.12, 20:21
                        Czy Tobie przypadkiem nie myli się ambicja z zaradnością?
                        • lonelyshe29 Re: Szukam przyjaciela 18.03.12, 21:46
                          silencjariusz napisał:

> Czy Tobie przypadkiem nie myli się ambicja z zaradnością?

...nawet gdyby, to tylko dlatego, że te dwie cechy w niektórych aspektach się pokrywają
                          • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 18.03.12, 21:57
                            "w niektórych aspektach się pokrywają"

A w jakich na przykład? Bo nie mam żadnych ambicji, a czasem jednak pomysłowy Dobromir mi się odpala.
                            • lonelyshe29 Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 15:10
                              silencjariusz napisał
                              nie mam żadnych ambicji, a czasem jednak pomysłowy Dobromir mi się odpala.

hehe może masz ukryte ambicje ;d ?

• silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 20:10
                                czarny.onyks napisała:
                                czy mi się wydaje, czy Ty się czepiasz?

lonelyshe29 napisała:
                                nie wydaje Ci się, czepia się!!!

Ta, jasne. Dzięki Tobie i Onyksowi wylazła na wierzch moja ukryta ambicja – nie czepiać się – nawet jeśli nie czepiam się tongue_out
                                • lonelyshe29 Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 20:25
                                  silencjariusz napisał:

> Ta, jasne. Dzięki Tobie i Onyksowi wylazła na wierzch moja ukryta ambicja ̵
                                  > 1; nie czepiać się – nawet jeśli nie czepiam się tongue_out

...ciesz się, że się ludzie nad Tobą pochylają smile próbując zgłębić Twoją smile wysoce (jak widać) skomplikowaną osobowość smile.
                                  • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 20:47
                                    że co.....???

......ja się nie pochylam i nic nie zgłębiambig_grin
                                  • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 20:53
                                    Jakże to? Cieszyć mam się? Przecie jawny gwałt mnie tu spotyka. Chłopię ciekawe świata jestem, o dziwy niezrozumiałe dla prostaczka pytam, a miast odpowiedzi - "czepiasz się" słyszę - co jak kuksańce w oba wychudłe na przedwiośniu boki odbieram tongue_out
                                  • nik.a75 Re: Szukam przyjaciela 01.09.12, 01:31
                                    Ambicja (łac. ambitio - żądza uznania) - postawa człowieka, cecha charakteru polegająca na silnym poczuciu godności osobistej oparta na stawianiu sobie trudnych celów i dążeniu do ich realizacji (człowiek ambitny).

Rozwój ambicji u człowieka następuje od dzieciństwa jako czynnik sprzyjający rozwojowi woli (wtedy przejawia się jako silna tendencja do samodzielności) a jej ustabilizowanie następuje w okresie dojrzewania, kiedy to kształtowanie ambicji może przerodzić się w "przedwczesną dorosłość" lub pozostać zaniedbane co skutkuje brakiem wiary we własne możliwości.
                                • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 20:48
                                  na nas kobiety zawsze możesz liczyć....big_grin
                                  • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 21:09
                                    Nie wątpię. Dzięki temu już niedługo chyba będę musiał poprosić Pancerną żeby mnie zabrała na konferencję, na której będą specjaliści z Tworek i Choroszczy wink
                                    • lonelyshe29 Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 21:37
                                      wkrótce powstanie cały leksykon na Twój temat smile... jest już w przygotowaniu smile
                                      • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:02
                                        jaki skromniś...myślałby kto....suspicious

a ja dzięki niemu przechodzę ...Inicjację...wink
                                        jednak forum potrafi uczyćwink
                                        • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:21
                                          Uważaj z tą inicjacją, bo bywa i tak:

Życie roi się od szyb, by przebić głową
                                          i wskoczyć prosto do ust Królowej.
                                          Życie roi się od gwiazd, co niszczą oczy,
                                          gnieżdżą się w lampie i w mózgu.

A to nie są szyby z cukru ani koce.
                                          A to nie jest Królowa co ma zmysł
                                          pieszczoty, i wypluwa na bruk w kałużę krwi.
                                          A to są gwiazdy, co się śmieją trzypiętrowo.
                                          • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:30
                                            tylko nie każ mi rozbierać na czynniki pierwsze i omawiać co poeta miał na myśliwink
                                            bo na poezji to ja się nijak nie znamwink

ale bycie Królową jest chyba na plus...cierpi ten....wyautowanywink
                                            • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:50
                                              Królowa = śmierć
                                              trzypiętrowe gwiazdy = budynek
                                              przebijać głową szybę = skok
                                              wypluty na bruk w kałuże krwi = upadek z wysokości

Czy bycie Królową jest na plus?
                                              • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:54
                                                innymi drogami szły me myśli..

a śmierć...tak, czasem wydaje się być jedynym i najlepszym wyjściem......
                                                gdy na jednej szali jest cierpienie, ból, lęk, samotność, brak nadziei...a na drugiej.....ulga..
                                      • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:02
                                        Znam tytuł tego dzieła: "Czepiasz się - czyli sto kobiecych sposobów na wmówienie mężczyźnie, że robi coś nie tak jak powinien" wink
                                        • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:10
                                          ja prosta kobieta jestem....i nie czepiam siętongue_out

a tego dzieła nie znamtongue_out
                                          • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:28
                                            Nie dziwię się. No bo jak to ma być dzieło o mnie (zgodnie z tym co napisała lonelyshe29) to jedynym efektem lektury jest to, że "nawet poezja, pierdnąwszy w drzwiach, wyszła z pokoju, by udać się na pętlę tramwajów i kontrolerce w budce przeszkadzać w spełnianiu obowiązków służbowych" wink
                                        • lonelyshe29 Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:23
                                          silencjariusz napisał:

> Znam tytuł tego dzieła: "Czepiasz się - czyli sto kobiecych sposobów na wmówien
                                          > ie mężczyźnie, że robi coś nie tak jak powinien" wink

Tak a rozdział 1 brzmiał będzie: "W poszukiwaniu zaginionej ambicji"smile
                                          • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:35
                                            Nie można szukać czegoś, czego się nie zgubiło,
                                            bo nie zgubiło się czegoś, czego nigdy nie miało tongue_out
                                            • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:38
                                              ech...kolejny...

chce by go chwalić, stawiać na piedestaletongue_out
                                              • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:45
                                                O tak. Na czułe słówka łasy jestem niesłychanie. Więc szepnij mi w uszko coś miłego wink
                                                • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:48
                                                  i co jeszcze....podrapać ..za uszkiem?tongue_outsuspicious
                                                  • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:52
                                                    A na to, to musisz sobie zasłużyć. Zacznij od czułych słówek. A potem się zobaczy tongue_out
                                                  • czarny.onyks Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 23:00
                                                    obcy facet mówi mi, ze mam zasłużyć...<olaboga>
                                                    wypisuję się z tej bajkibig_grin

i idę poprasować....big_grin
                                            • lonelyshe29 Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:39
                                              hehhehee no to 1 rozdział musisz zaproponować osobiście smile, sam przecież wiesz najlepiej czego jeszcze nie masz smile
                                              • silencjariusz Re: Szukam przyjaciela 19.03.12, 22:56
                                                Ja bym raczej skupił się na tych z nadmiernymi ambicjami. To chyba potrafi bardziej w życiu uwierać niż brak ambicji.
                                                • ewu76 Re: Szukam przyjaciela 20.03.12, 08:54
                                                  Heh i z mojego poszukiwania wywiązała się niezła dyskusja...
                                                  • lonelyshe29 Re: Szukam przyjaciela 20.03.12, 12:06
                                                    ewu76 napisała:

> Heh i z mojego poszukiwania wywiązała się niezła dyskusja...

smile niestety trochę nie na temat smile
                                                  • ewu76 Re: Szukam przyjaciela 20.03.12, 13:12

smile niestety trochę nie na temat smile

nie szkodzi
    • ewu76 Już nie szukam! 07.04.12, 21:02
      Znalazłam!!!!!! wink)))
      • lilyrush Re: Już nie szukam! 07.04.12, 21:47
        fajna optymistyczna wiadomosc smile
    • krokodylek1307 Re: Szukam przyjaciela 24.08.12, 17:07
      smile Hmmmm....................smile
      Zawsze można kogoś zapoznaćwink
      Miłego i powodzonka Niuniowink
      Na pewno kogoś zapoznasz i będziesz zadowolona ze znajomościwink
      • ewu76 Szukam dalej 25.08.12, 20:39
        Niestety...
    • eurypides40010 Re: Szukam przyjaciela 25.11.12, 20:55
      Witaj.
      Napisz więc do mnie, mężczyzny 56 letniego z Gliwic. Hey. Ryszard.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka