Dodaj do ulubionych

slyszeliscie???

19.01.05, 16:15
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2500898.html?nltxx=1077927&nltdt=2005-01-19-04-06
co o tym sadzicie???
Obserwuj wątek
    • zoskaanka Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 16:29
      tak, słyszałam
      szczerze mówiąc nie żałuję faceta, sam się o to prosił i gdyby to było możliwe,
      to jeszcze bym mu tyłek skopała, że takie wyścigi urządza sobie w środku dnia,
      kiedy może skrzywdzić przypadkową osobę
      ta trasa jest znana z takich rajdów, tak jak niedaleko mnie ścigają się na
      Wóycickiego, bo jest szeroko, prosto i długo
      • konrado80 Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 16:36
        a czytalas komentarze???
        opinie:
        miasta.gazeta.pl/warszawa/72,34862,2500898.html?v=3&a=19613429#opinie
        miasta.gazeta.pl/warszawa/72,34862,2500898.html?v=3&a=19616399#opinie
        miasta.gazeta.pl/warszawa/72,34862,2500898.html?v=3&a=19618414#opinie
        miasta.gazeta.pl/warszawa/72,34862,2500898.html?v=3&a=19624355#opinie
        miasta.gazeta.pl/warszawa/72,34862,2500898.html?v=3&a=19625383#opinie
        rece opadaja jak przeczytalem te komentarze
        • zoskaanka Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 16:43
          tiaaaaaa...
          ręce opadają, ale każdy kij ma dwa końce, zawsze są zwolennicy i przeciwnicy i
          tego się nie zmieni
          ja zdania nie zmienię, należało mu się, przynajmniej już nikogo nie narazi na
          niebezpieczeństwo
    • md0512 Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 16:50
      Cześć !!

O... ściganko - to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Kumple dłubią... tigra
      2.0 16V 160 KM, corsa 2.0 16V Turbo 280 KM, opel combo 2.0 16V Turbo 300 KM :-
      D .
      OK. Wyścigi odbywają się na zlotach w wydzielonych miejscach (np. na
      lotniskach) z zabezpieczeniami, pomiarem czasu, itd. Wyścigi na ulicach raczej
      są tępione. Tak samo jak któryś młody gniewny opisuje swoje wyczyny, to zaraz
      spotka się z mało pochlebnymi komentarzami.
      Co do zapinania pasów - toczy się burzliwa dyskusja. Ja zapinam.
      • zoskaanka Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 16:54
        md0512 napisał:

> Cześć !!
        >
        > O... ściganko - to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Kumple dłubią...
        tigra
        >
        > 2.0 16V 160 KM, corsa 2.0 16V Turbo 280 KM, opel combo 2.0 16V Turbo 300 KM :-
        > D .
        > OK. Wyścigi odbywają się na zlotach w wydzielonych miejscach (np. na
        > lotniskach) z zabezpieczeniami, pomiarem czasu, itd. Wyścigi na ulicach
        raczej
        > są tępione.
        Raczej tępione??? powinny być tępione skuteczniej, a karą powinno być
        zamknięcie w szpitalu psychiatrycznym do końca życia, bo tym ścigającym się na
        drogach publicznych gówniarzom najwyraźniej brakuje wielu zwojów mózgowych

Tak samo jak któryś młody gniewny opisuje swoje wyczyny, to zaraz
        > spotka się z mało pochlebnymi komentarzami.
        > Co do zapinania pasów - toczy się burzliwa dyskusja. Ja zapinam.
        >
        • md0512 Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 17:22
          Cześć !!

Cóż, wszystkim się charakteru nie wyprostuje. Tych najbardziej napalonych na
          ściganie wytępiła policja (przekroczyli 24 punkty). Okazuje się że największe
          zagrożenie stwarzają ci młodsi tak 18 - 25 lat. Starsi na ogół już w stałych
          związkach, żonaci z dziećmi są spokojniejsi... Czasem też zdarza się że ktoś ma
          zły dzień i dusi ile wlezie po mieście (dzisiaj, koleżanka: 10 pkt./400 zł).

A oto opis wyczynu jednego gostka:
          "...jechałem do piaseczna tigi a dziewczyna w stronę warszawy. na skrzyżowanie
          wjeżdżałem z prędkością około 110km/h. kobieta skręcała w lewo i nawet nie
          stanęła zobaczyć czy coś jedzie. wyskoczyła zza samochodów skręcających w lewo
          po mojej stronie. dostała strzała w prawy bok między bocznym lusterkiem a kołem
          (bliżej koła)."

i moja odpowiedź:
          "I oto jedna z przyczyn tego wypadku [nadmierna prędkość]. Po prostu Kolega
          przyczynił się do tego zdarzenia.
          Jeżeli było to w terenie zabudowanym, to w toku postępowania powypadkowego
          udowodnione zostanie znaczne przekroczenie dopuszczalnej prędkości i wypłacone
          odszkodowanie zostanie zmniejszone o 25% (myślę, że ten przepis jeszcze
          obowiązuje). Poza tym niestety, ale myślę że Kolega zostanie uznany współwinnym
          tego wypadku."
          • pacio Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 22:29
            zapraszam na wał zawadowski od czasu do czasu, można się spróbować

pomijając bezmyślność młodego człowieka, gościa z tira postwiełbym przed sądem
            za nieumyślne spowodowanie wypadku śmiertelnego.
            Bezmyślność sięga szczytu głupoty.

md0512 jak sądzisz ile do setki rozpędza się sam ciągnik siodłowy bez naczepy ?
            • zoskaanka Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 22:30
              szybkosmile)))))))))
              • pacio Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 22:35
                baaaardzo szybko
                • hispana Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 10:33
                  na trasie torunskiej korki i straz pozarna wyciagajaca zwloki z samochodow to
                  staly element krajobrazu
                  • zoskaanka Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 10:46
                    niestetysad
                    kiedyś słyszałam, że policja ma "organizować" takie wyścigi nocą na tym pasie
                    obok trasy toruńskiej, którym sie jedzie do IKEA, ale nie sądzę, żeby to kogoś
                    interesowało, w końcu "najlepsze" to co zakazane
                    • anisua Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 11:02
                      takie wyścigi odbywają się w całym kraju
                      rozumiem tych,którzy potrzebują trochę adrenaliny w zyciu
                      jeśli ryzykują swoje życie-no cóż kwestia wyborów
                      niektórzy wolą żyć szybko ,ale intensywnie
                      i umrzeć młodo
                      jeśli narażają innych to już co innego
                      totalna głupota
                      takim gościom powinno się odbierac prawko,karać
                      i ..leczyc głupotę elektrowstrząsami;/
                    • anisua Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 11:05
                      no chyba, że policjanci będą palić gumy razem z amatorami szybkiej jazdy....
                      • zoskaanka Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 11:11
                        może jakiś wariat by się znalazłsmile)
                        • konrado80 Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 11:12
                          i od razu by mu mandat wlepili smile))
                      • zoskaanka Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 11:14
                        coś mi się przypomniało i wypadałoby się przyznać przy tej całej krytyce
                        raz w życiu jechałam 220km/h
                        było to w nocy, na szerokiej, pustej drodze i obcym kraju... doświadczenie
                        niesamowite, ale nie zamierzam go powtarzać
                        chociaż chętnie bym sie przejechała takim bolidem F1 albo IndiCarsmile))
                        oczywiście w warunkach kontrolowanych i bezpiecznych
      • coobad Re: slyszeliscie??? 03.02.05, 21:35
        zapięte pasy to podstawa przeżycia! jak dla mnie, to ci co pasów nie zapinają,
        powinni być od razu pozbawiani prawa jazdy za głupotę!!! ja nawet jak kota w
        transporteku wiozę, to budkę przypinam pasami!

ja jeżdżę tak samo z pasażerami, czy bez... z tą tylko różnicą, że biorę pod
        uwagę fakt, że samochód cięższy... nie chwaląc się - jeszcze nikt się nie bał
        (może tchu nie mogli złapać..wink, nawet kobiety-kierowcy, chociaż jeżdżę zdrowo
        ponad przepisami... to chyba nie kwestia prędkości, a raczej opanowania i
        umiejętności...

poza tym, jak wsiadasz w polsce do samochodu, to licz się z tym, że zginiesz!
        opla omegę mojego ojca przestawili o dobre dwa metry, kiedy on siedział w
        zaparkowanym na chodniku samochodzie!!! szczęściem nikt po chodniku nie szedł!
        bo by jego zmasakrowało chyba! omega poszła do kasacji! a dwóch gnojków, którzy
        pijani jechali BMW, odbili się, wpadli na torowisko, wjechali spowrotem na
        jezdnie i pojechali dalej!

co do wyścigów - to ja widzę sens takich akcji tylko w dłuższych rajdach, no bo
        co to za sport - sprinty samochodowe? że masz stosunek mocy do masy lepszy albo
        potworny moment obrotowy - to można sprawdzić na hamowni!

chętnie bym się jednak na jakiś kursik dokształcający zapisał, bo im więcej
        wiesz... zastanawiam się jednak, jak się taki kurs odbywa, bo chyba niechciałbym
        próbować poślizgów na łukach moim samochodem... pomijam już opony (które jakoś
        tak szybko łysieją...)

PS: moze to nie jest forum na takie wieści, ale podzielę się moją wiedzą:
        kupiłem opony Conti Sport Contact 2 - niby wysoka półka. Bieżnik to miał chyba z
        5 cm jak nowe były! co z tego, kiedy po 20 tysiącach mają już płyciuuutki...

więc co do takich opon: trzymają auto an jezdni jak diabły, super odprowadzają
        wodę i są w miarę ciche... ale

zużywają się szybko! za przyjemność trzeba płacić (i to nie mało!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka