konrado80 19.01.05, 16:15 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2500898.html?nltxx=1077927&nltdt=2005-01-19-04-06 co o tym sadzicie??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoskaanka Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 16:29 tak, słyszałam szczerze mówiąc nie żałuję faceta, sam się o to prosił i gdyby to było możliwe, to jeszcze bym mu tyłek skopała, że takie wyścigi urządza sobie w środku dnia, kiedy może skrzywdzić przypadkową osobę ta trasa jest znana z takich rajdów, tak jak niedaleko mnie ścigają się na Wóycickiego, bo jest szeroko, prosto i długo Odpowiedz Link
konrado80 Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 16:36 a czytalas komentarze??? opinie: miasta.gazeta.pl/warszawa/72,34862,2500898.html?v=3&a=19613429#opinie miasta.gazeta.pl/warszawa/72,34862,2500898.html?v=3&a=19616399#opinie miasta.gazeta.pl/warszawa/72,34862,2500898.html?v=3&a=19618414#opinie miasta.gazeta.pl/warszawa/72,34862,2500898.html?v=3&a=19624355#opinie miasta.gazeta.pl/warszawa/72,34862,2500898.html?v=3&a=19625383#opinie rece opadaja jak przeczytalem te komentarze Odpowiedz Link
zoskaanka Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 16:43 tiaaaaaa... ręce opadają, ale każdy kij ma dwa końce, zawsze są zwolennicy i przeciwnicy i tego się nie zmieni ja zdania nie zmienię, należało mu się, przynajmniej już nikogo nie narazi na niebezpieczeństwo Odpowiedz Link
md0512 Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 16:50 Cześć !! O... ściganko - to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Kumple dłubią... tigra 2.0 16V 160 KM, corsa 2.0 16V Turbo 280 KM, opel combo 2.0 16V Turbo 300 KM :- D . OK. Wyścigi odbywają się na zlotach w wydzielonych miejscach (np. na lotniskach) z zabezpieczeniami, pomiarem czasu, itd. Wyścigi na ulicach raczej są tępione. Tak samo jak któryś młody gniewny opisuje swoje wyczyny, to zaraz spotka się z mało pochlebnymi komentarzami. Co do zapinania pasów - toczy się burzliwa dyskusja. Ja zapinam. Odpowiedz Link
zoskaanka Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 16:54 md0512 napisał: > Cześć !! > > O... ściganko - to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Kumple dłubią... tigra > > 2.0 16V 160 KM, corsa 2.0 16V Turbo 280 KM, opel combo 2.0 16V Turbo 300 KM :- > D . > OK. Wyścigi odbywają się na zlotach w wydzielonych miejscach (np. na > lotniskach) z zabezpieczeniami, pomiarem czasu, itd. Wyścigi na ulicach raczej > są tępione. Raczej tępione??? powinny być tępione skuteczniej, a karą powinno być zamknięcie w szpitalu psychiatrycznym do końca życia, bo tym ścigającym się na drogach publicznych gówniarzom najwyraźniej brakuje wielu zwojów mózgowych Tak samo jak któryś młody gniewny opisuje swoje wyczyny, to zaraz > spotka się z mało pochlebnymi komentarzami. > Co do zapinania pasów - toczy się burzliwa dyskusja. Ja zapinam. > Odpowiedz Link
md0512 Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 17:22 Cześć !! Cóż, wszystkim się charakteru nie wyprostuje. Tych najbardziej napalonych na ściganie wytępiła policja (przekroczyli 24 punkty). Okazuje się że największe zagrożenie stwarzają ci młodsi tak 18 - 25 lat. Starsi na ogół już w stałych związkach, żonaci z dziećmi są spokojniejsi... Czasem też zdarza się że ktoś ma zły dzień i dusi ile wlezie po mieście (dzisiaj, koleżanka: 10 pkt./400 zł). A oto opis wyczynu jednego gostka: "...jechałem do piaseczna tigi a dziewczyna w stronę warszawy. na skrzyżowanie wjeżdżałem z prędkością około 110km/h. kobieta skręcała w lewo i nawet nie stanęła zobaczyć czy coś jedzie. wyskoczyła zza samochodów skręcających w lewo po mojej stronie. dostała strzała w prawy bok między bocznym lusterkiem a kołem (bliżej koła)." i moja odpowiedź: "I oto jedna z przyczyn tego wypadku [nadmierna prędkość]. Po prostu Kolega przyczynił się do tego zdarzenia. Jeżeli było to w terenie zabudowanym, to w toku postępowania powypadkowego udowodnione zostanie znaczne przekroczenie dopuszczalnej prędkości i wypłacone odszkodowanie zostanie zmniejszone o 25% (myślę, że ten przepis jeszcze obowiązuje). Poza tym niestety, ale myślę że Kolega zostanie uznany współwinnym tego wypadku." Odpowiedz Link
pacio Re: slyszeliscie??? 19.01.05, 22:29 zapraszam na wał zawadowski od czasu do czasu, można się spróbować pomijając bezmyślność młodego człowieka, gościa z tira postwiełbym przed sądem za nieumyślne spowodowanie wypadku śmiertelnego. Bezmyślność sięga szczytu głupoty. md0512 jak sądzisz ile do setki rozpędza się sam ciągnik siodłowy bez naczepy ? Odpowiedz Link
hispana Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 10:33 na trasie torunskiej korki i straz pozarna wyciagajaca zwloki z samochodow to staly element krajobrazu Odpowiedz Link
zoskaanka Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 10:46 niestety kiedyś słyszałam, że policja ma "organizować" takie wyścigi nocą na tym pasie obok trasy toruńskiej, którym sie jedzie do IKEA, ale nie sądzę, żeby to kogoś interesowało, w końcu "najlepsze" to co zakazane Odpowiedz Link
anisua Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 11:02 takie wyścigi odbywają się w całym kraju rozumiem tych,którzy potrzebują trochę adrenaliny w zyciu jeśli ryzykują swoje życie-no cóż kwestia wyborów niektórzy wolą żyć szybko ,ale intensywnie i umrzeć młodo jeśli narażają innych to już co innego totalna głupota takim gościom powinno się odbierac prawko,karać i ..leczyc głupotę elektrowstrząsami;/ Odpowiedz Link
anisua Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 11:05 no chyba, że policjanci będą palić gumy razem z amatorami szybkiej jazdy.... Odpowiedz Link
zoskaanka Re: slyszeliscie??? 20.01.05, 11:14 coś mi się przypomniało i wypadałoby się przyznać przy tej całej krytyce raz w życiu jechałam 220km/h było to w nocy, na szerokiej, pustej drodze i obcym kraju... doświadczenie niesamowite, ale nie zamierzam go powtarzać chociaż chętnie bym sie przejechała takim bolidem F1 albo IndiCar)) oczywiście w warunkach kontrolowanych i bezpiecznych Odpowiedz Link
coobad Re: slyszeliscie??? 03.02.05, 21:35 zapięte pasy to podstawa przeżycia! jak dla mnie, to ci co pasów nie zapinają, powinni być od razu pozbawiani prawa jazdy za głupotę!!! ja nawet jak kota w transporteku wiozę, to budkę przypinam pasami! ja jeżdżę tak samo z pasażerami, czy bez... z tą tylko różnicą, że biorę pod uwagę fakt, że samochód cięższy... nie chwaląc się - jeszcze nikt się nie bał (może tchu nie mogli złapać.., nawet kobiety-kierowcy, chociaż jeżdżę zdrowo ponad przepisami... to chyba nie kwestia prędkości, a raczej opanowania i umiejętności... poza tym, jak wsiadasz w polsce do samochodu, to licz się z tym, że zginiesz! opla omegę mojego ojca przestawili o dobre dwa metry, kiedy on siedział w zaparkowanym na chodniku samochodzie!!! szczęściem nikt po chodniku nie szedł! bo by jego zmasakrowało chyba! omega poszła do kasacji! a dwóch gnojków, którzy pijani jechali BMW, odbili się, wpadli na torowisko, wjechali spowrotem na jezdnie i pojechali dalej! co do wyścigów - to ja widzę sens takich akcji tylko w dłuższych rajdach, no bo co to za sport - sprinty samochodowe? że masz stosunek mocy do masy lepszy albo potworny moment obrotowy - to można sprawdzić na hamowni! chętnie bym się jednak na jakiś kursik dokształcający zapisał, bo im więcej wiesz... zastanawiam się jednak, jak się taki kurs odbywa, bo chyba niechciałbym próbować poślizgów na łukach moim samochodem... pomijam już opony (które jakoś tak szybko łysieją...) PS: moze to nie jest forum na takie wieści, ale podzielę się moją wiedzą: kupiłem opony Conti Sport Contact 2 - niby wysoka półka. Bieżnik to miał chyba z 5 cm jak nowe były! co z tego, kiedy po 20 tysiącach mają już płyciuuutki... więc co do takich opon: trzymają auto an jezdni jak diabły, super odprowadzają wodę i są w miarę ciche... ale zużywają się szybko! za przyjemność trzeba płacić (i to nie mało!) Odpowiedz Link