anula001 17.02.05, 20:13 grazie mille per questo pacco!! Mamma mia che bella sorpresa!) Ti voglio bene*** Mi manchi!!! baci PS informuje ze sie pilnie ucze i jak przylece w lato, bede juz z ojcem Gio mowic plynnie po wlosku) (PARLI BENE -ti ricordi???))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady_milka Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 20:16 hmmm anula świetnie ci idzi ja narazie to kuleje i tylko podstawy a tu psuje pięknnie "parować" we wakacje Odpowiedz Link
anula001 Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 20:18 dzieki, ale cos Ty, ile jak zapomnialam juz a i systematyczna nie jestem, wrrr ale ucze sie ucze, mam cel jedziesz do pracy do wloch w wakacje? bo nie skumalam. Odpowiedz Link
lady_milka Re: Ho amici cari:) 18.02.05, 08:18 częściowo do pracy częściowo na wakacje, w pewnej części też chciałabym kogoś zobacyć, a mój włoski sprowadza się do przedstawienia się i powiedzenia że nie rozumiem. no para italiano. Odpowiedz Link
lady_milka Re: Ho amici cari:) 18.02.05, 10:10 anula a w który rejo włoch się wybierasz ? Odpowiedz Link
lady_milka Re: Ho amici cari:) 18.02.05, 11:43 najperw na kilka dni chciałam jechać do mantovy 200 km od mediloanu a później wyląduje gdzieś nad morzem ale to wszystko nie jest zależne odemnie bo nie wiem gdzie dostanę prace. Odpowiedz Link
zapalniczka Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 20:21 chyba nie jestem wtajemniczona co to za Gio i o co tu idzie ale widze ze jest tu tez ktos interesuje sie tym pieknym jezykiem Odpowiedz Link
anula001 Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 20:23 Ewa to moja kochana przyjaciolka, mieszka we wloszech, gio to jej maz Ucze sie italiano, kocham wlochy, i ludzi tam, i w ogole, i TESKNIE JUZ ZA ITALY i za Ewikiem moim tez Odpowiedz Link
mariolka99 Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 20:25 Hmmm, jedyne co umiem po włosku "tu sei veranente gentile oggi" czy jekoś tak;PPP Odpowiedz Link
zapalniczka Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 20:33 super Aniu ja tez jestem Ewa i tez jestem pasjonatka, piacere Odpowiedz Link
zapalniczka Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 20:40 tylko uwazaj z tym ti voglio bene we wloszech Odpowiedz Link
iwona2727 Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 21:15 Io sono Iwonka i tez KOCHAM Wlochy na caaaaaaaalej linii.. Odpowiedz Link
iwona2727 Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 21:29 hihihi a ja mam ochot na limoncello i wiecie co.. mam malenka buteleczke, ktora kupilam w Sorento, w ksztalcie ksiezyca, ale nie mam sumienia otworzyc.. Odpowiedz Link
anula001 Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 21:30 a mamo, ale Ci zazdroszcze ja sie zbieram zeby zrobic limoncello, mam przepis i sie chyba zbiore moze jutro)) Otwieraj, nie ma co odkladac na potem! Odpowiedz Link
iwona2727 Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 21:32 OK, zapraszam Cie na te odrobineczke.. jak znow pojade, mam nadzieje to znow kupie BA!! wiecej tym razem, ah i jeszcze te boskie buleczki w zalewie, ale zapomnialam nazwy.. a zreszta .. wszystko bylo super Odpowiedz Link
anula001 Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 21:35 ok, dzieki za zaproszenia mnie sie marzy prawdziwa pizza, mmmmm i kawa tylko tak dobrze tam smakuje.. ehhhhhhh Odpowiedz Link
iwona2727 Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 21:55 o tak, pizza na cienkim ciescie i jeszcze jak robi ja taaaaaaki booooooski Ragazzo Odpowiedz Link
anima Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 22:55 anula001 napisała: > nastepna fascynatka))) piacere anch'io piacere Odpowiedz Link
herezja Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 21:55 Vedo che qualquno vuole andare in Italia I znowu zaczynam tęsknić... Odpowiedz Link
anula001 Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 21:57 ) sobie tez, chce juz zeby byl czerwiec!!! Odpowiedz Link
iwona2727 Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 22:01 tak, to wszystko przez to , ze nie moglysmy sie rozpoznac w Toruniu, przed naszym wyjazdem na karnawal BA! i kawa, i pizza i CALA RESZTA, choc czesciowo, bo Wloch nigdy dosc, bylaby "posmakowana" Odpowiedz Link
herezja Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 22:52 Vasco Rossi świetnie mi robi na ożywienie wspomnień i ukojenie tęsknoty na czas jakiś... Jak dobrze że nikt mnie nie słyszy - mogę pośpiewać na głos Odpowiedz Link
zapalniczka Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 22:54 mi dobrze robia siostrzyczki tzn paola & chiara Odpowiedz Link
zapalniczka Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 22:58 a i zauwazylam cos, vasco jest tam uwielbiany przez mlodych, starych e tutti normalnie... i jest sporo takich spiewajacych panow w dojrzalym wieku za ktorymi mlode wloszki poszlyby w ogien, nie wyobrazam sobie jak w polsce dziewczyny na koncertach wyskoczylyby z plakatami "rysiu pozbaw mnie dziewictwa" (chodzilo mi o rynkowskiego ) Odpowiedz Link
anima Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 23:12 zapalniczka napisała: nie wyobrazam sobie jak w polsce dziewczyny na > koncertach wyskoczylyby z plakatami "rysiu pozbaw mnie dziewictwa" (chodzilo mi > o rynkowskiego ) no, ale Krawczyk ostatnio podbija Polskę wzdłuż i wszerz )) Odpowiedz Link
herezja Re: Ho amici cari:) 17.02.05, 23:25 Bez przesady Vasco i Rynkowski to zupełnie różne typy Jedynie wiekiem są zbliżeni jak sądzę. Ale rzeczywiście znają go i uwielbiaja chyba wszyscy Włosi. Zaraz zaśpiewam "vivere" dołaczysz? Odpowiedz Link
bambolinka Re: Ho amici cari:) 18.02.05, 02:05 Anek, dzieki! Cieszymy sie, ze paczka dotarla, bo juz sie balismy, ze ktos na poczcie wyczul czekoladki... A tak apropos... babo jedna, czemu Ty ciagle przesiadujesz na tym forum, a dla mnie na maila to juz nie ma czasu, co? Juz mi nawet tu zostawiasz wiadomosci?????? Znaczy ze juz korzenie zapuscilas..! No nic, ciesze sie, ze i tu sie na Tobie ludziska poznali, bo jestes zloty czlowiek. Sciskam mocno, Gio sie dolacza, choc ma straszna grype i ledwo zyje... Pozdrawiam wszystkich forumowiczow! Ide spac, choc wcale mi sie nie chce pa! SOGNI D'ORO!!!!! Odpowiedz Link
anula001 Re: Ho amici cari:) 18.02.05, 11:31 a wiesz ze paczka przyszla zafoliowana, bo sie podarla? szok, ale na szczescie OK. W porownaniu z tym co kiedys to ja malo teraz przesiaduje na forum pani...i bede jeszcze mniej maile pisze, nie mow ze nie( na gg tez gadamy ucaluj Gio, poverino. ci sentiamo dopo, va bene?? buona giornata anek Odpowiedz Link