mojave777 05.07.07, 09:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=65252634&a=65252634 ..i napiszcie, co o tym myślicie.. eM. _____ Najnowsze badania wykazują, że trzech na dziesięciu Polaków żyje w stresie... Pozostałych siedmiu - w Londynie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
singielka_1976 Re: Przeczytajcie 05.07.07, 10:09 Przerażające . Nie potrafię zrozumieć takich osób, dla których bycie z kimś jest najważniejszą sprawą pod słońcem.Czy ta kobieta kiedykolwiek była w związku?Chyba nie, przecież bycie z kimś to nie tylko sielanka, cud miód i różowe okulary ale również jakieś mniejsze czy większe kłopoty, którym trzeba stawić czoła. Żal mi Jej. Dopóki sama nie zrozumie,że potrzebuje pomocy ciężko będzie Jej jakoś pomóc. Odpowiedz Link
maryshaa Re: Przeczytajcie 05.07.07, 10:20 To totalny brak wiary w siebie i poczucia swojej wartości. Chyba jej się wydaje, że to partner sprawia, że stajemy się wartościowi i potrzebni światu...Współczuje takiego podejścia, bo to naprawdę można sobie życie zmarnować i wpędzić się w depresję na zawsze... Może by się tak tym toksycznym rodzicom przyjrzeć, bo często to właśnie przez rodziców jesteśmy najbardziej dołowani niestety. Odpowiedz Link
dobrotka06 Re: Przeczytajcie 05.07.07, 10:35 O rany! Zgadzam się z maryshaa. Gdyby nie moja własna matka życie byłoby piękne. Nie potrafię jej wytłumaczyć, że facet nie jest jedyną wartością w życiu a bluszczowanie w ogóle nie leży w mojej naturze. Ona sobie tak życie ułożyła, i uważa, że tylko tak jest dobrze. Boże, ile ja się już nasłuchałam, że jestem nienormalna i na pewno coś ze mną nie tak skoro nikt mnie nie chce... Tacy ludzie w ogóle nigdy w życiu nei powinni mieć dzieci! to powino być karalne. Odpowiedz Link
raknor Re: Przeczytajcie 05.07.07, 10:45 NIe rozumiem ludzi, którzy innym narzucają swój system wartości, hierarchię celów, tacy ludzi potrafią nieźle "umilić" życie ... Z tego tematu na forum psychologia to mi się spodobało : "• Re: Na leczenie kwalifikują się kobiety..... memento3 03.07.07, 22:01 + odpowiedz haha, oczywiście, wszyscy niesparowani to wariaci i zboczeńcy" Ja na pewno normalny nie jestem, ale wiem to nie od dziś Odpowiedz Link
mojave777 Re: Przeczytajcie 05.07.07, 10:50 > Ja na pewno normalny nie jestem, ale wiem to nie od dziś Paragraf 22 się kłania eM. Ps. Mnie najbardziej zaskoczyły komentarze w wątku w stylu "Nie pomagaj jej. Bo staniesz się taka, jak ona:" _____ Najnowsze badania wykazują, że trzech na dziesięciu Polaków żyje w stresie... Pozostałych siedmiu - w Londynie. Odpowiedz Link
raknor Re: Przeczytajcie 05.07.07, 11:21 mojave777 napisał: > > Paragraf 22 się kłania Hmmm jaki paragraf 22 ? > Ps. Mnie najbardziej zaskoczyły komentarze w wątku w stylu "Nie pomagaj jej. Bo > staniesz się taka, jak ona:" Większość ludzi niestety tak podchodzi do znajomości, jak ktoś ma dołka/problemy to łatwiej go zleć niż pomóc, strasznie to egoistyczne Odpowiedz Link
maryshaa Re: Przeczytajcie 05.07.07, 11:31 Najczęściej podchodzą w ten sposób osoby, które same mają ze sobą jakiś problem. Nie chcą jeszcze zajmowac się cudzymi, wolą zamknąc się w skorupce swojego poukładanego światku i nie mącić niczym swojego spokoju. Tak jest najłatwiej - olać! Ale każdy może nagle znaleźc się w podobnej sytuacji, niestety nie wiemy co może siedzieć w naszych głowach i czy kiedyś sami nie będziemy odtrąceni przez znajomych, przez swoje wewnętrzne problemy. Dlatego powinno się pomagać! Nie wciskać na siłę dziecko w brzuch, ale spojrzec na problem z innej strony, na chłodno i pokazać różne drogi wyjścia. Tu problem jest złożony, ale niekoniecznie nie do rozwiązania. Nawet na forum można czasem znaleźc nieoczekiwanie pomocna rękę. Każdy przeciez ma w swoim życiu górki i dołki i pamięta sposoby, które pomogły mu się otrząsnąć. Czasami tylko wystarczy o tym napisać... ( Ja np mam problem teraz. Nazywa się LEŃ i nie daje mi zabrac sie do pracy ) :- ) Odpowiedz Link
tapatik Re: Przeczytajcie 05.07.07, 14:21 maryshaa napisała: > Ja np mam problem teraz. Nazywa się LEŃ i nie daje mi zabrac sie do pracy Co możesz zrobić, aby to zmienić? Wyobraź sobie moment, kiedy już skończysz tę pracę, jak będziesz się super czuła. )) Odpowiedz Link
tapatik Re: Przeczytajcie 05.07.07, 14:17 Jeżeli ktoś sam sobie nie chce pomóc to inni na siłę mu nie pomogą. Dziewczynie rzeczywiście przydała by się pomoc psychologa, ale mało prawdopodobne, aby się na to zdecydowała. No chyba, że będzie z nią bardzo źle i wyląduje tam poprzez szpital psychiatryczny. Odpowiedz Link