levanto 19.09.07, 13:56 czy ktos uprawia to co w tytule? najchętniej na sztucznej ścianie w Warszawie bo aura niesprzyjająca. już w jednym z wątków temat przemknął, i przyszła mi po latach ochota na zruinowanie manikiuru i pył magnezji we włosach ;D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alo_ha Re: wspin 19.09.07, 14:30 Ja popełniłam raz i to w terenie Podobało mi się, chociaż łatwe to to nie było. Możliwe, że ręce za słabe a co innego za ciężkie Odpowiedz Link
rea_1 Re: wspin 19.09.07, 14:34 Uprawia, uprawia - i chętnie się dołączy - polecam Siennicką choć nieco daleko, ale luźno albo Obozową. A uprawnienia są? - bo czasem wymagają a ja na swoje więcej niż jednej osoby nie wezmę. pozdr... Odpowiedz Link
levanto Re: wspin 19.09.07, 14:38 alo_ha napisała: > Ja popełniłam raz i to w terenie Podobało mi się, chociaż łatwe > to to nie było. Możliwe, że ręce za słabe a co innego za ciężkie > tia... rozumiem, problem jest z tych odwiecznych - technika. ja też, nie ukrywam, uprawiałam to pare kg temu )) w terenie to zupełnie inna zabawa - duuzo ciekawiej i adrenalina nieprównywalna, uprawnień nieestety nie mam - miałam osobistego instruktora a w tym roku juz na obóz za późno Odpowiedz Link
rea_1 Re: wspin 19.09.07, 14:47 Jedną osobę ze mną wpuszczą na pewno, więcej to trzeba będzie kombinować,ale są miejsca gdzie jest tzw instruktor na miejscu i tam uprawnień nie potrzeba w ogóle. Podejmuje się sprawdzić, co gdzie i za ile i dam znać. Odpowiedz Link
levanto Re: wspin 19.09.07, 14:53 rea_1 napisała: > Jedną osobę ze mną wpuszczą na pewno, więcej to trzeba będzie kombinować,ale są > miejsca gdzie jest tzw instruktor na miejscu i tam uprawnień nie potrzeba w > ogóle. Podejmuje się sprawdzić, co gdzie i za ile i dam znać. super! dzięki na siennickiej rzadko byl opiekun, natomiast na Nowowiejskiej przeważnie tak. Jesli mogę pogrymasic ) to ja na początek najmniej chetnie na Obozową bo tam tłumy i wysoko a psyche juz nie ta ;D. w hula kuli w BUW mozna w locie wyladowac na rurach placu zabaw Odpowiedz Link
arktur Re: wspin 20.09.07, 17:53 kiedys zajrzalem na Nowowiejska bo chcialem sie tam zapisac na kurs. wieczorami jest tam masakra, po prostu tlumy Odpowiedz Link
levanto Re: wspin 21.09.07, 08:57 tia... to ta durna Magda M. taka krecią robote zrobiła podobno... ja juz wtedy od dawna się nie wspinałam, ale słyszałam że stało się "trendy" (hiehie) a ścianek nie przybywa... Siennicka była najmniej oblegana kiedyś - bo rzadko był opiekun, ale trzeba mieć uprawnienia lub partnera z takowymi Odpowiedz Link
fleshless Re: wspin 27.09.07, 16:09 levanto napisała: > tia... to ta durna Magda M. taka krecią robote zrobiła podobno... > ja juz wtedy od dawna się nie wspinałam, ale słyszałam że stało > się "trendy" (hiehie) a ścianek nie przybywa... ja mam taka obserwację, że to narpiew było trendy potem durna Magda M - bo tam przeca tylko się trendy mega jest, a potem wszystko stało się double trendy with extra cheese ;] ale to może niekoniecznie taka kolejność ;] Odpowiedz Link
levanto Re: wspin 27.09.07, 16:36 > ja mam taka obserwację, że to narpiew było trendy potem durna Magda M - bo tam przeca tylko się trendy mega jest, a potem wszystko stało się double trendy with extra cheese ;] hmmm moze i tak, ale wcześniej to było trendy tak... dość niszowo > ale to może niekoniecznie taka kolejność ;] to detal choć ostatnio na forum nerwowo...! kobiałki się czepiają że zal czytać ;D Odpowiedz Link
emzecik Re: wspin 21.09.07, 20:42 alo_ha napisała: > Możliwe, że ręce za słabe a co innego za ciężkie Czyżby biust? ;> Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu reverso 25.09.07, 19:40 uzywa ktos? zastanawiam sie czy kupic wczesniej uzywalem kubka lub plytki Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: reverso 25.09.07, 20:14 ok, kupilem licze ze mnie przeszkolisz z tego Odpowiedz Link
levanto Re: reverso 25.09.07, 20:36 na petzlu mam wszystko narysowane ;D ale nie ma to jak instruktaż i demonstracja no problem wlasnie wlasnie, ktos tu sie deklarowal ze sprawdzi scianki i ceny i... cisza a mi nie powiem co rosnie ;D Odpowiedz Link
levanto Re: Ceny 27.09.07, 11:10 dzięki! w krótkich żołnierskich słowach to jak, montujemy ekipę? Odpowiedz Link
9b9 Ten tego, no właśnie:) 27.09.07, 11:37 A jeśli ktoś nigdy w życiu nie miał z tym styczności to co musi zrobić, w razie gdyby wpadł na pomysł zacząć? Ale tak ostrożnie Odpowiedz Link
levanto Re: Ten tego, no właśnie:) 27.09.07, 15:42 hm... tak na szybko, z własnego doświadczenia, może eksperci cos dodadzą ? 1) obciąć paznokcie - co by DNA na sciance nie zostawić 2) złozyć luzne portki, nie krótkie bo kolana poobcierasz, a po co 3) buty... hmm jesli nie wiesz czy to cie kreci to nie ma sensu inwestowac, ale z drugiej strony adidaski zabierają połowe zabawy - up 2 u 4) nie objadac się przed, bo cięęężko będzie 5) last but not least - przyjść na scianke, najlepiej malo uczęszczaną, po co drażnić męskie ego ;DDD na ściance z opiekunem mozna skorzystać z krótkiego przeszkolenia z zasad bezpieczeństwa to tyle Odpowiedz Link
9b9 Nie jest żle:) 27.09.07, 20:57 1) To już mam 2) To jestem w stanie łatwo załatwić 3) Czyli szaolinki będą oki 4) Hmmm. Życie jest pełne kompromisów 5) Tu bym miał pierwsze problemy. 6) Czy ten opiekun musi być z jakimiś upawnieniami? Może Ty?... Odpowiedz Link
levanto Re: Nie jest żle:) 27.09.07, 23:17 9b9 napisał: > 1) To już mam > 2) To jestem w stanie łatwo załatwić > 3) Czyli szaolinki będą oki a cio to? jesli sandalki to patrz 1) będzie płacz i zgrzytanie zebami kiedys zastepczo uzywalo sie korkersow najlepiej dobrze przylegajace sportowe > 4) Hmmm. Życie jest pełne kompromisów > 5) Tu bym miał pierwsze problemy. baaardzo dobrze Cie rozumiem, też bede miala po tylu latach )) > 6) Czy ten opiekun musi być z jakimiś upawnieniami? Może Ty?... opiekun to taki gospodarz scianki, raczej nie wspina sie tylko pilnuje porzadku i bezpieczenstwa po przeszkoleniu pozwolą Ci się wspinać, sądzę ze nawet z osobą bez uprawnień ja nie posiadam uprawnień - partner miał ;> Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Nie jest żle:) 27.09.07, 23:22 jak sie skonczylo kurs wspinaczkowy to ma sie uprawnienia? kurcze musze znalezsc swiadectwo Odpowiedz Link
9b9 Re: Nie jest żle:) 28.09.07, 08:36 No to wychodzi na to, że nic tylko spróbować. Dobrze by było podłączyć się pod jakąś grupę Odpowiedz Link
levanto Re: Nie jest żle:) 28.09.07, 16:07 rea_1 wrócila z garścia informacji mysle ze po weekendzie sie wreszcie spotkamy Odpowiedz Link
levanto Re: Nie jest żle:) 01.10.07, 13:34 właśnie klaruje mi się grafik wieczorów w tygodniu.. najblizszy w pościeli a PRZEDTEM wizyta u lekarza przywiozlam chyba jakieś wirusa z Rumunii a jeszcze przyplatała się rodzima angina i już walczę z nimi oboma w biegu od paru dni bo leżeć w weeekend w łózku w taką pogodę to grzech... więc się doigrałam przepraszam, ale mimo najszczerszych chęci ja się przedwstępnie deklaruję w 2 polowie tygodnia, bo teraz forma żadna... Odpowiedz Link
9b9 Re: Nie jest żle:) 01.10.07, 14:12 Jeśli o mnie chodzi, to i tak mógłbym najwczesniej w czwartek po południu. Ale w zasadzie i tak byłbym raczej kibicem z tendencją do aktywności, także nie czuję się zobowiązany po podejmowania wiążących ustaleń (ale bełkot). Odpowiedz Link
nemo1968 Re: Ten tego, no właśnie:) 28.09.07, 12:36 > może eksperci cos dodadzą ? - dobry humor Odpowiedz Link
tapatik Re: Ten tego, no właśnie:) 01.10.07, 11:22 9b9 napisał: > A jeśli ktoś nigdy w życiu nie miał z tym styczności to co musi > zrobić, w razie gdyby wpadł na pomysł zacząć? Ale tak ostrożnie To tak jak ja Odpowiedz Link
levanto Re: Ceny 27.09.07, 15:18 pytanie było skierowane do ogółu ale tym bardziej dziękuję Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Ceny 27.09.07, 15:21 robimy, robimy ekipe buty mam, reverso do odebrania, jeszcze HMS do kupienia a uprzaz mozna chyba wypozyczyc? Odpowiedz Link
levanto Re: Ceny 27.09.07, 15:31 git! uprzęże były zwykle na ściance - do wypozyczenia - tam gdzie był opiekun (np. Nowowiejska) mnie cos łamie ostatnio, angina czyha czy cuś... ale wstępnie na weekend? why not? Odpowiedz Link
nemo1968 Re: Ceny 28.09.07, 12:40 weekendy sie slabo sprawdzaja, za duzo imprez "alternatywnych" I tak was pewnie kiedys spotkam )) na sciance. Odpowiedz Link
rea_1 Re: Ceny 28.09.07, 15:44 Przyznaję się, zawaliłam, przepraszam - ja miałam sprawdzić ceny, ale dopiero dziś się wykopałam ze stert papierów, notatek itp. w robocie. Weekendy się sprawdzają, pod warunkiem, że przed południem - zwłaszcza na Siennickiej. Dzwoniłam przed chwilą - u nich instruktor będzie od października, a w jakich godzinach, napiszę w poniedziałek. Jest również świetna nowa ścianka na Banacha - w hali sportowej UW - czy otwarta dla ogółu dowiem się w tyg. Poza tym ,znam świetnego instruktora, jakby ktoś chciał się pouczyć bardziej systematycznie to można by wziąć u niego parę lekcji grupowo. Ale szczegóły też dopiero w przyszłym tygodniu. Dajcie znać, co Wy na to? Odpowiedz Link
levanto szczegóły 28.09.07, 16:05 jak na lato ja moge po 18 w tygodniu, w piatki po 14 to startujemy w przyszłym tygodniu? Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: szczegóły 30.09.07, 22:17 jestem za przyszłym bo nie wiem czy w tym tygodniu uda mi sie wybrac do sklepow aby przejrzec i zakupic jakas sensowna uprzaz. Odpowiedz Link
nemo1968 Uprząż 01.10.07, 09:04 Na początek wypożycz na ściance, jak polubisz wspin, to sobie coś dobrego kupisz Odpowiedz Link
levanto Re: Uprząż 01.10.07, 09:12 racja, racja, do spora inwestycja, ja kupiłam po pewnym czasie, po przetestowaniu różnych już wiedziałm czego szukam Odpowiedz Link
tapatik Re: Ceny 01.10.07, 11:24 Gdyby to było w któryś weekend, to ja byłbym zainteresowany. Dwa najbliższe mam zawalone, ale potem się zobaczy. Będę obserwował wątek, więc jak by proszę tu pisać Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Ceny 04.10.07, 10:29 scianka na Banacha dostepna dla wszystkich w godzinach wt: 19:30-22:00 sr: 18:30-22:00 cz: 19:30-22:00 pt: 17:15-22:00 sob i niedz 10:00-22:00 w ciagu tygodnia 12 PLN w weekendy 15 PLN Odpowiedz Link
nemo1968 Re: Ceny 04.10.07, 12:27 Co tam na niej jest? Jaka wysokość? Szeroka? Na ile osób? Byłeś ? Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Ceny 04.10.07, 13:11 ogladalem z daleka, na szerokosc to tak z polowa obozowej Odpowiedz Link
stacja.kosmiczna.zbawienie Re: Ceny 28.02.08, 22:51 nemo1968 napisał: > Nowowiejska - 15 > Hulakula - 12 > Obozowa - 17 Banacha - 14 Odpowiedz Link
lutka.lutka Re: Ceny 04.04.08, 13:49 teraz wejściówka na sciankę do Hulakula kosztuje 15 pln. myśle że warsto bo to największa ścianka w Warszawie.. zresztą, zobaczcie sami www.hulakula.com.pl/wirtualny_spacer_po_hulakula.php Odpowiedz Link
levanto Re: wspin 10.10.07, 12:09 to jak, pajączki, wprawdzie zaczyna się WFF więc w tygodniu niechętnie, ale w piątek lub weekend czemu nie...? Odpowiedz Link
levanto Re: wspin 10.10.07, 13:21 to tak jak ja na kręglach... przyszlam to grać kazali, spodobało mi się a teraz nie ma za bardzo kim grac Odpowiedz Link
9b9 Re: wspin 10.10.07, 13:27 Wszystko da się załatwić. Nie wykluczam, że wspin mi się spodoba. Choć ostatnio wzbogaciłem się o 3-4 kg Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: wspin 10.10.07, 15:03 chcialbym zauwazyc ze WFF jest od 12 do 21 X wlacznie czyli weekendy tez obejmuje poki co zdobylem wlasnie katalog, jutro zamowie bilety i powiem kiedy moge isc na wspin Odpowiedz Link
levanto Re: wspin 10.10.07, 15:06 jaasne ale całego weekendu w kinie nie planuje więc coś dla ciała zmieszczę a w tygodniu targi / fabryka + kino więc to se ne da.. ja zamawiam dziś, więc się wyklaruje co, kiedy i z kim ) Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: wspin 20.10.07, 23:15 jako ze bedzie po wff proponuje srode na obozowej Odpowiedz Link
levanto Re: wspin 21.10.07, 18:54 środa wstepnie ok, obozowa... hmmm przeceniasz moją psyche ) Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu jakby ktos byl chetny to 23.10.07, 19:09 24 paz (sroda) miedzy 18:00 a 18:30 (o ile pamietam) na obozowej Odpowiedz Link
levanto Re: jakby ktos byl chetny to 24.10.07, 20:15 no i nie bylismy jedynymi ktorzy chcieli sie wspinać o tej porze... tlum dziki na ściance nas odstraszył, kolejne podejście w pt po 14 lub niedziela rano ale co się napatrzylam przez chwilę to moje ;D podtrzymuję swoją opinię z wątku o niewymownych męskich elementach garderoby )) Odpowiedz Link
altu Re: jakby ktos byl chetny to 24.10.07, 21:26 skoro ścianki były zajęte.. i byliście taaaaaaak blisko, trzeba było na coś dobrego zajechać Odpowiedz Link
levanto Re: jakby ktos byl chetny to 24.10.07, 21:29 altu napisała: > skoro ścianki były zajęte.. > i byliście taaaaaaak blisko, trzeba było na coś dobrego zajechać > ja nie znała czyje to rewiry zażalenie do pomysla )) Odpowiedz Link
altu Re: jakby ktos byl chetny to 24.10.07, 21:39 zażalenie niniejszym składam.. jakby co - to proszę pamiętać Odpowiedz Link
altu Re: jakby ktos byl chetny to 24.10.07, 21:24 były męskie tyłki???? no nie!! to niedopuszczalne.. i mnie tam nie było.. ech.. a przejeżdżałam tamtędy o tej porze.. cóż.. Odpowiedz Link
levanto Re: jakby ktos byl chetny to 24.10.07, 21:34 altu napisała: > były męskie tyłki???? o masz... całe tuziny tyłki piekne, a jakie klaty )))) do wyboru do koloru, mniam ;DDDD no nie!! to niedopuszczalne.. > i mnie tam nie było.. > ech.. > a przejeżdżałam tamtędy o tej porze.. > cóż.. nie uciekną... masz tak blisko... Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu dlaczego w wawie 25.10.07, 22:54 nie ma czegos takiego jak w kraku www.renisport.pl/hala.html www.cwf.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=202 przeciez od nas jeszcze dalej do skalek wiec tym bardziej moglby ktos zrobic cos tak wspanialego, tam w sezonie wsiada sie na rower i pomyka... Odpowiedz Link
stacja.kosmiczna.zbawienie a ja 02.03.08, 22:27 wraz z 2 osobami przenieslismy sie z siennickiej na banacha na obozowej zbyt tlumnie jak dla mnie i tez poczatkuje Odpowiedz Link
altu Re: wspin 29.02.08, 19:22 niestety.. chociaz kiedys kusilo.. ostatnio - wspinam sie na wyzyny cierpliwosci Odpowiedz Link
levanto Re: wspin 23.05.08, 09:20 autorka własnie wspięła się na krzesło uroczo jęcząc i złorzecząc na bolący kręgosłup, a przyczyny to temat na zupełnie inny wątek ) --- M. Odpowiedz Link
wajego Re: wspin 23.05.08, 11:47 Może dlatego, że jestem teraz w biurze i za jasną cholerę nie wiem po co? Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: wspin 23.05.08, 12:23 jezeli nie wiesz po co to moze zmien miejsce przebywania, co? Odpowiedz Link
wajego Re: wspin 23.05.08, 13:30 Właśnie ktoś odnalazł sens mojego przebywania. No nic, jakoś wytłumaczyłem, że dzisiaj połowy ludzi w robocie nie ma i papiery będą w poniedziałek. Niech się inni martwią Odpowiedz Link
arktur oswieze watek 06.02.09, 22:33 bo a noz lub widelec ktos w koncu sie zglosi jakby co reflektuje banacha i daaawno sie nie wspinalem Odpowiedz Link