singielka_1976 05.04.09, 21:00 No moi mili, wiosna już przyszła i chyba czas najwyższy na jakieś spotkanie w plenerze, co Wy na to? Może w majowy weekend? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzespelc Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 05.04.09, 22:32 Długi łykent to dobry termin. Tak sobie myślę: w Katowicach już było, w Zawierciu było, w Bytomiu też, może jakaś knajpa w Chorzowie? Odpowiedz Link
ivis Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 05.04.09, 23:26 świeto pracy dobrym terminem jest a że najcześciej jest fajna pogoda to może coś w plenerze..... Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 06.04.09, 01:56 Miałem okazję rozmawiać niedawno z Ivis i padła idea, że może by tak Ogrodzieniec znów nawiedzić, jeśli pogoda byłaby lepsza niż wtedy, w sierpniu...? Odpowiedz Link
singielka_1976 Plenery :) 06.04.09, 18:07 Popieram! Jeśli tylko pogoda dopisze to okolice Ogrodzieńca jak najbardziej. Jeśli aura nie będzie sprzyjać to zostaje Big Blue w Katowicach-tam zawsze jest miejsce,do tego lokal dla NIEPALĄCYCH i do dworca blisko . To co jaką datę wybieramy? 1 Maj? Odpowiedz Link
ivis Re: Plenery :) 06.04.09, 18:16 ja jestem za datą i miejscem godzina jak sądzę bliżej daty do ustalenia Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: Plenery :) 06.04.09, 18:25 grzespelc napisał: > Może byc. Łaskawca . Odpowiedz Link
singielka_1976 SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli 06.04.09, 18:21 Powoli krystalizuje się koncepcja spotkania. Plan A :plener - okolice Zawiercia/Ogrodzieńca, Jedzosław -czy możesz nam coś bliżej z Zieloną zaproponować? Kwestia transportowa do uzgodnienia, ja jak zwykle mam 4 miejsca wolne . Plan B: gdyby pogoda nie dopisała, knajpa w Katowicach, sugeruję Big Blue. Proszę o potwierdzanie swojej obecności . Odpowiedz Link
ivis Re: SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli 06.04.09, 18:24 bardzo ciekawie..... wstępnie mówie : tak, bede, a dokładnie podam pod koniec kwietnia - mam nadzieje że nic niespodziewanego mi nie wyskoczy Odpowiedz Link
grzespelc Re: SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli 06.04.09, 18:26 > Proszę o potwierdzanie swojej obecności . W jakim terminie? Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli1 MAJA 06.04.09, 18:27 grzespelc napisał: > > Proszę o potwierdzanie swojej obecności . > > W jakim terminie? Z ekscytacji zapomłam napisać, że to 1 MAJA . Odpowiedz Link
grzespelc Re: SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli1 M 06.04.09, 20:01 A ja nie pytam kiedy impreza, tylko w jakim terminie obowiązuje potwierdzenie obecności Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli1 M 07.04.09, 17:58 grzespelc napisał: > A ja nie pytam kiedy impreza, tylko w jakim terminie obowiązuje potwierdzenie obecności ASAP Odpowiedz Link
grzespelc Re: SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli1 M 09.04.09, 17:34 Ostatnio byłem nawet z nogą w gipsie, więc jak będę żył, to pewnie się zjawię. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli 06.04.09, 19:40 Najpierw muszę tę całą Zieloną zlokalizować, bo choć jedna gmina to od Sylwestra tylko raz ją spotkałem Jeśli będzie pogoda to jest kilka fajnych miejsc, jak najbardziej Odpowiedz Link
toradel Re: SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli 06.04.09, 21:33 tylko katowickich? ja bym też pomajowała Odpowiedz Link
ivis Re: SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli 06.04.09, 22:01 to zapraszamy do naszego grona Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli 07.04.09, 07:49 Toradel, bazę niejako mamy w Katach, ale uczestnicy mogą do nas przyjechać nawet i spod Suwałk Zapraszamy Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: SZCZEGÓŁY =>majówka katowickich singli 07.04.09, 17:59 toradel napisała: > tylko katowickich? ja bym też pomajowała Nie tylko, to jest określenie dla lokalizacji . Zapraszamy . Odpowiedz Link
ladybird_77 Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 07.04.09, 18:19 Bardzo miło mi będzie się z Wami ponownie spotkać wstępnie potwierdzam swoją obecność pozdawiam Was wszystkich serdecznie Odpowiedz Link
toradel Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 07.04.09, 22:42 do Katowic mam sporo km, ale co tam, się przejadę może. Mam tylko nastepujące pytania: spanie pod gołym niebem, czy pod stołami knajpianymi oraz jak długo ma to trwac, bo mnie na jeden dzień turlać się chyba nie zechce, ale dłuży pobyt (czytaj 2-3 dni)to i owszem Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 08.04.09, 01:30 Chyba niestety jeden dzień plus kawał wieczoru. Mimo wszystko zapraszamy Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 13.04.09, 21:30 Podnoszę Odpowiedz Link
toradel Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 13.04.09, 22:25 kto wie, czy się nie skuszę... Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 14.04.09, 19:08 toradel napisała: > kto wie, czy się nie skuszę... Namawiam . Odpowiedz Link
hrabii Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 16.04.09, 08:31 Witam Dawno mnie nie było... Chętnie bym dołączył ale niestety weekend majowy mam zajęty. Może będzie inna okazja. Pozdrawiam Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 16.04.09, 16:00 Hrabii, kopę lat! Może jednak zmienisz zdanie? Czas na jakieś ogólne ustalenia. Proponowałbym sobotę, 2 maja. Plan mam następujący: około południa zbieramy się wszyscy pod Zamkiem. Mamy dużo czasu na jego zwiedzenie, sądzę, że pewnie w 3 godziny się uwiniemy. Nie wiem, jak tam z transportem, ale pewnie wszyscy będą zmotoryzowani. Możemy zostawić pojazdy w Podzamczu (tj.w okolicach Zamku) i pochodzić po okolicy. Do zobaczenia jest m.in. zrekonstruowany gród prasłowiański (określany mianem jurajskiego Biskupina) na Górze Birów, w odległości ok. 3 km od Zamku. Potem z Podzamcza udajemy się w kierunku Ogrodzieńca, tajnym polnym traktem. Koniec tej wycieczki miałby miejsce za Ogrodzieńcem w kierunku południowym (obok drogi na Kraków). Znajdują się tam wzgórza, które byłyby fajnym polem widokowym, jak i miejscem na ognisko i kiełbaski. Tam posiedzieć możemy do późnego wieczora, jeśli jednak nie wszyscy jechaliby samochodami to akurat o 22.00 odejeżdżałby ostatni bus do Zawiercia i tym samym byłaby to godzina zakończenia spotkania. Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 16.04.09, 20:04 Bożydar -super plan! Mam nadzieję, że innym też pasuje 2 maja zamiast 1.05.? Dajcie znać! Odpowiedz Link
moena77 Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 16.04.09, 21:39 Witajcie wszyscy, Fajny pomysł z tą majówką, czasem zaglądam na Wasze forum, chociaż nie piszę. Sama chętnie bym się skusiła gdyby nie gips na nodze od stopy po 3/4 uda- spacery zatem wykluczone. Życzę zatem udanej zabawy i może następnym razem Pozdrawiam Odpowiedz Link
grzespelc Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 17.04.09, 00:03 > Bożydar -super plan! Ano dobry, ale honorarium autorskim to by się msiał podzielić > Mam nadzieję, że innym też pasuje 2 maja zamiast 1.05.? Tak. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 17.04.09, 00:14 Moena, jeśli tylko noga się wyleczy- zapraszamy, nie ostatnie i nie pierwsze to spotkanie Tak, Grześ był jednym z sygnatariuszy Planu, zatwierdził go i dodał niezbędne uwagi. Mieliśmy okazję spotkać się przypadkowo w Katowicach na ul.Teatralnej i ad hoc ustaliliśmy wszystko Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 17.04.09, 18:14 Taa przypadkowe spotkanie, jeden spod Ogrodzieńca, drugi z Chorzowa i przypadkiem się spotkali w Katowicach. Bujać to my ale nie nas. Odpowiedz Link
grzespelc Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 17.04.09, 20:11 Małej wiary człowiek z Ciebie, MD. (to tak a propos - Jedzosław wie czego Odpowiedz Link
hrabii Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 17.04.09, 07:40 Ano kopę ale człowiek jakoś tak czasem jeszcze zagląda. Fajnie, że nadal ekipa utrzymuje kontakt. Niestety na weekend majowy wyjeżdżam i tylko dlatego nie dam rady dotrzeć, bo ochota jest. Myżlę, że jeszcze będzie okazja. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 18.04.09, 11:09 MD, niewiasto, mała Twa wiara. Wiedz, że życie zaskakuje, a Katowice jak wiadomo connecting people Sam nie wiem, jak to możliwe. Po prostu Kosmos chciał tego spotkania Hrabii, jeszcze okazja będzie. Monitoruj częściej forum Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 18.04.09, 11:11 Aha, i jeszcze jedno: jam nie "spod" Ogrodzieńca, tylko z samego, zaś Zielona jest "spod" (proszę jednak bez podtekstów ) Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 26.04.09, 20:34 jedzoslaw napisał: > Aha, i jeszcze jedno: jam nie "spod" Ogrodzieńca, tylko z samego, zaś Zielona jest "spod" (proszę jednak bez podtekstów ) Przepraszam za mój brak precyzji Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 26.04.09, 21:19 Ty dobrze wiesz, że to ma niekiedy kolosalne znaczenie Odpowiedz Link
grzespelc My tu sobie gadu, gadu... 26.04.09, 21:43 ... a tu pora usta;lić szczegóły: o której, gdzie, jak itd. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: My tu sobie gadu, gadu... 27.04.09, 09:15 No to słucham, jak Wam pasuje, ja proponuję, byśmy zaczęli w południe lub wczesnym popołudniem. Tym bardziej, że na ten dzień planowana jest impreza masowa pt. "Viva Italia" (gminą partnerską jest włoskie Melissano, więc pewnie stąd ten pomysł ). Ze strony Zamku: "godz. 16.00 Viva Italia! – prezentacje kulinarne południowowłoskiego miasta Mellisano, degustacje potraw i win, sprzedaż regionalnych produktów; program muzyczny pt.” Włoska piosenka , występ zespołu regionalnego, wieczorem – zabawa taneczna w śródziemnomorskim stylug. 13.00 Viva Italia! – prezentacje kulinarne południowowłoskiego miasta Mellisano, degustacje i sprzedaż regionalnych produktówzamek)" Zatem, jeśli chcemy zacząć przed nawałą turystów, przybywających na imprezę to wypadałoby około południa już się zbierać. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: My tu sobie gadu, gadu... 27.04.09, 21:56 No dobra, wstępna lista obecności. Wpisywać mi się Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: My tu sobie gadu, gadu... 27.04.09, 23:34 Aha, jakby Wam coś się odmieniło lub coś to w ten sam dzień jest koncert T.Love w Zawierciu (o 19.00). Więc jeśli kiełbaski Wam nie przypadną do gustu to po Zamku jedziemy (idziemy? to tylko 10 km ) się bawić do Zawierciowa Odpowiedz Link
ivis Re: My tu sobie gadu, gadu... 28.04.09, 08:00 no dobra, mogę wpisać na listę 4 osoby - nie ma jak hurt poproszę natomiast o parę konkretów: - o której sie spotykamy? - i gdzie ten radosny moment nastąpi? - co mamy ze sobą zabrać? - plan awaryjny ogniska na wypadek "basenu" - jak podczas "rycerskiego ogniska"...... ale i tak sie cieszę ))) Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: My tu sobie gadu, gadu... 28.04.09, 20:29 Obecna! Sztuk jeden póki co . Odpowiedz Link
zielone_wzgorze Re: My tu sobie gadu, gadu... 28.04.09, 20:55 Ja też wpisuje się na tą listę Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania19610 Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 28.04.09, 22:12 Ja też się pojawię Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 28.04.09, 22:25 No, tak to rozumiem. Jak dobrze pójdzie to zaciągniemy jeszcze czterech lokalnych facetów. Dwóch z nich już znacie z Sylwestra Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 28.04.09, 22:33 Dobra, czyli jak: godzina 13.00 na placu pod Zamkiem? Pasuje wszystkim? Odpowiedz Link
grzespelc Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 28.04.09, 23:12 No, niech będzie. Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 29.04.09, 13:28 jedzoslaw napisał: > Dobra, czyli jak: godzina 13.00 na placu pod Zamkiem? Pasuje wszystkim? > A mamy inne wyjście? Tylko nie zapomnij pogody zamówić Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: PROPOZYCJA : majówka katowickich singli :)? 29.04.09, 21:03 Jest wyjście, ja tylko proponuję Zamówię pogodę. Na Allegro Odpowiedz Link
singielka_1976 Zmiana planów :-/ 30.04.09, 22:09 Moi mili, zupełnie nieoczekiwanie zaistniały pewne okoliczności i niestety nie będę mogła być z Wami w Ogrodzieńcu. Żeby nie było, że jestem ta zła: jest możliwośc, że tych miałam zawieźć to zawiozę . Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Zmiana planów :-/ 30.04.09, 22:12 Nie wiem, co powiedzieć... Wielka szkoda. Skład chyba zaczyna się kurczyć Mam nadzieję, że ci co się wpisali to tylko niektórzy z uczestników, bo i tak będzie ich więcej? Odpowiedz Link
jedzoslaw Uwaga! 01.05.09, 19:05 Ostatnie odliczanie! Kto przyjeżdża jutro niech da mi znać na maila. Odpowiedz Link
ladybird_77 Re: Uwaga! 01.05.09, 22:40 Ja niestety jutro nie dojadę pozdrawiam wszystkich serdecznie udanej zabawy Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Uwaga! 02.05.09, 13:09 Proszę Państwa. Ogłaszam, że spotkanie zostało odwołane. Przede wszystkim pogoda się zepsuła nieco: nie pada, ale jest dosyć chłodno. Ponadto, nie zebraliśmy wszystkich z ekipy. Dlatego przekładamy to na czerwiec: najlepiej w Noc Kupały. Może wtedy nam się uda. Oczywiście, piwo na Śląsku niezależnie od tego jest do zrealizowania i tak Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: Uwaga!?? 03.05.09, 18:52 Szczerze mówiąc to do dziś za bardzo nie rozumiem tego odwołania spotkania. Upału nie było, ale chyba termometr nie pokazywał +10C tylko więcej? Odpowiedz Link
flyfate Re: Uwaga!?? 04.05.09, 12:36 Ja się ciesze... miałam taki młyn, ze zapomniałam odebrać poczte... i sie dowiedziałam po, że spotkanie było i sie ucieszyłam, że się nie odbyło szczególnie, że miałam zaplanowamy cały weekend na full Czekam z niecierpliwością na nowy termin Fly Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Uwaga!?? 04.05.09, 20:08 Jednak było dość wietrznie. Ponadto, ekipa nie mogła stawić się w całości, nie wszystkim pasowało. Fly, jak najbardziej liczymy na Twój udział na raz następny. Śledź forum Odpowiedz Link
flyfate Re: Uwaga!?? 05.05.09, 10:56 śledzem śledzem, ale casem czasu brak jakos tak zagonioną wiosnę mam... musze kupić bilety lotnicze i nie wiem jak bo mi ciagle coś po grecku wyskakuje i nie rozumiem co oni chcą odemnie... Odpowiedz Link