Dodaj do ulubionych

Sposoby na samotność

15.05.09, 21:00
W penym momencie zdaję sobie sprawę, że to co najważniejsze jest dla mnie nieosiągalne. Wówczas pozostaje substytut, coś co w pełni skupi uwagę i nie pozwoli myśleć źle. Jeśli o mnie chodzi, w tym roku odkryłem snowboard, już nie mogę się doczekać sezonu. Od niedawna Krav maga, kiedy się da rower, zastanawiam się czy nie wrócić na studia. Ale zawsze najgorsze są weekendy. W tedy brak jest harmonogramu, nie wiem co ze sobą zrobić. Staram się spać tak długo jak tylko to możliwe, niestety potem przychodzi przebudzenie.
Obserwuj wątek
    • noajdde Re: Sposoby na samotność 15.05.09, 21:07
      No i wyszło, dwa razy to samo, jak zwykle... Czy ktoś tu zagląda poza godzinami pracy?
      • altea7 Re: Sposoby na samotność 15.05.09, 21:19
        Niekiedy ktoś zagląda smile
    • mort_subite Re: Sposoby na samotność 15.05.09, 21:32
      noajdde napisał:

> (...) Ale zawsze najgorsze są weekendy. W tedy brak jest har
      > monogramu, nie wiem co ze sobą zrobić. Staram się spać tak długo jak tylko to m
      > ożliwe, niestety potem przychodzi przebudzenie.

A ja - coraz bardziej dziwaczejący stary kawaler z niezłym stażem - jakoś nie mogę zrozumieć takiego podejścia. Kurcze, ja nie mogę się doczekać weekendu (no akurat ten bieżący mało mnie cieszy, bo od paru dni robię za zwłoki na antybiotykach i jakoś wcale nie jest mi lepiej, rzekłbym nawet, że au contraire, ale to inna bajka). W weekend mam czas na ruch, na życie towarzyskie, na książkę, na film, na zajęcie się rozmaitymi, sprawiającymi mi przyjemność drobnymi sprawami, na które w dni powszednie nie mam czasu, siły czy chęci. Kurcze, jakbym mógł, zamieniłbym swoje życie w jeden niekończący się weekend - może nie byłoby zbyt produktywne ;-P ale przynajmniej miło spędzałbym czas wink

mort_weekendowy
      • w_jak_wruda Re: Sposoby na samotność 16.05.09, 02:16
        A ja rozumiem jak to jest, dużo zajęć odwraca uwagę od różnorakich myśli. U mnie
        kiedyś taka chęć wyłączenia rozmyślań skończyła się niemal pracoholizmem,
        weekend bez pracy wydawał się trwać wiecznie i być bez sensu wink.
        • mort_subite Re: Sposoby na samotność 16.05.09, 11:59
          Może trzeba jakoś nauczyć się czerpać radość z tych mniej lub bardziej drobnych
          przyjemności, o jakie łatwiej w weekend, niż w dzień powszedni? Nie traktować
          tych zajęć, jako zapychacza czasu, odwracacza uwagi od problemu pt. samotność,
          tylko cieszyć się nimi, dla nich samych.
          • w_jak_wruda Re: Sposoby na samotność 16.05.09, 19:45
            To stan idealny wink. A stany idealne mają to do siebie, że są trudno osiągalne
            big_grin. Zresztą - "jakoś nauczyć się" nie sprzedaje sposobu (bo i takiego nie ma wink).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka