jarek_0104 21.07.09, 19:09 Witam, co możecie poradzić dla młodego(30 lat) singla w Katowicach, jakieś imprezki gdzie warto byloby zajrzeć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ane-tal Re: Single w Katowicach 22.07.09, 09:18 " Witam, co możecie poradzić dla młodą (30 lat) singielke z opolskiego " PS . Nie jesteś sam Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: Single w Katowicach 23.07.09, 22:07 tłumów ze Śląska to tu nie ma Odpowiedz Link
singielka_1976 Re: Single w Katowicach 26.07.09, 10:33 No żebyś się nie zdziwiła, bo swego czasu grupa katowicka była tu dość dobrze zorganizowana . Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Single w Katowicach 05.08.09, 21:00 I jest wciąż. Już wkrótce to udowodnimy Odpowiedz Link
adt202 Re: Single w Katowicach 07.08.09, 21:39 Wielu samotnych z Katowic znajdziecie w serwisie matrymonialnym: iduo.pl Więc jeśli szukacie miłości to jest duża szansa, że tam ją znajdziecie. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Single w Katowicach 07.08.09, 22:14 Wielu samotnych z Katowic woli spotykać się na żywo, a nie tracić czas na portale randkowe ;/ Odpowiedz Link
elokwentna_marysia tylko w Katowicach? :) 09.08.09, 22:58 a propos Katowic, przypomniałam sobie jedno zabawne zdarzenie jestem na Rynku w tym mieście, potrzebowałam udać się na pocztę. Pytam więc grzecznie dygając przechodnia ...a ten odpowida: poczta? na ul. Pocztowej. I poszedł dalej ) Odpowiedz Link
grzespelc Re: tylko w Katowicach? :) 10.08.09, 17:57 ) No zgadza się. Na południowo-zachodnim narożniku Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: tylko w Katowicach? :) 10.08.09, 21:39 szkoda, że Ty nie udzielaleś mi informacji- trafiłabym bezbłędnie. Kompas jest w wyposażeniu każdej damskiej torebki Odpowiedz Link
grzespelc Re: tylko w Katowicach? :) 11.08.09, 16:22 trafiłabym bezbłędnie. Kompas jest > w > wyposażeniu każdej damskiej torebki Jakbym tam był, to bym ci wskazał właściwy kierunek. Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: tylko w Katowicach? :) 10.08.09, 21:42 To w Katowicach jest jakiś Rynek? Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: tylko w Katowicach? :) 10.08.09, 21:44 nazwę tą nosi skrzyżowanie torów tramwajowych Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: tylko w Katowicach? :) 10.08.09, 21:48 Bez takich, Katowice mają Rynek, choć w formie zawoalowanej za pomocą betonu i asfaltu Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: tylko w Katowicach? :) 10.08.09, 21:54 Mówią, że mają, ale nie mówią gdzie Może jakoś udowodnią jego istnienie Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: tylko w Katowicach? :) 10.08.09, 21:58 mnie z Rynkiem kojarzą się kwiaciarki i wóżki z obwarzankami... w Katowicach na Rynku również są kwiaciarki - dwie i jedna preclohandlarka w centralnym punkcie Rynku a jakże, mianowicie na przystanku tramwajowym Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: tylko w Katowicach? :) 10.08.09, 22:05 Czekaj, czekaj, projekty przebudowy Rynku już leżą w Magistracie Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: tylko w Katowicach? :) 10.08.09, 22:07 tylko błagam, nie wyrzucajcie z Rynku Teatru Wyspiańskiego Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: tylko w Katowicach? :) 10.08.09, 22:09 Zaraz, zaraz znaczy się ten Rynek to jest dopiero w... planach Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: tylko w Katowicach? :) 12.08.09, 07:53 jerunie, jak w planach? Kożden winkiel opisany jes Rynek. żebych ino jo tu gwarom pisała, pociskom Wom gupoty, zarozki... Odpowiedz Link
elokwentna_marysia nie daj sie prosić, plisssss 10.08.09, 22:03 a czemu na tem wątku się nie godooo? kaj zaś poloz ten synek co tu pierwyj godoł, trza go gwara nauczyć coby się nie stracił zarozki w naszem wielkiem mieście i nie przeloz za Przemsza ;p no dobra, test kto zna gwarę niech napisze, to po śląsku, akcent zaznaczcie pisząc kilkakrotnie samogłoska plissssssssss Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: nie daj sie prosić, plisssss 10.08.09, 22:09 Dziołcha, za Rawa albo Brynica, ni żodna Przemsza Jo tam trocha godać sie uczyłech, ale jo i tak jest gorol Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: nie daj sie prosić, plisssss 10.08.09, 22:13 uwielbiam gwarę )))))))) jak byłam mala jeździlam z rodzicami na wakacje do Zawoi, stale co wakacje my w Zawoi ... tam podsłuchiwałam gwarę miejscowych... po 2 tygodniach to ja juz ich byłam Ps. A nie chcesz mi wkulać? ciągnę temat i ciągnę... Odpowiedz Link
goryswietokrzyskie Re: nie daj sie prosić, plisssss 11.08.09, 08:49 Elokwentna, ja za młodu też na Podhalu po dwóch, trzech dniach byłem bardziej podhalański niż Sabała i Gąsiennica-Byrcyn razem wzięci. A jak w domu leciały jakieś programy gwarowe to dym robiłem żeby je oglądać! I przyznam się otwarcie czasami oglądam TV Trwam bo tam czasami są rozmowy z góralami i tak napierd.... gwarą że głowa mała. I nie chodzi tu o zwykłą gramatykę, słowa, alo o styl wypowiedzi i klimat w jakim są mówione. Miazga&masakra! Odpowiedz Link
grzespelc Re: nie daj sie prosić, plisssss 11.08.09, 16:21 > Dziołcha, za Rawa albo Brynica, ni żodna Przemsza Za Rawa? Znaczy do Spodka? Za Rawa to jak żech studiował, to sie przechodziło z jednego budynku wydziału prawa do drugiygo po moście westchnień, ale granicy tam niy idzie przekroczyć. A za Przemsza można, ino nie do Zagłymbia, a do Małopolski. Odpowiedz Link