elokwentna_marysia 09.08.09, 22:22 czyli jaki skecz rozbawił Was naj najbardziej Ja popłakałam się z: www.kabarety.tworzymyhistorie.pl/1758_kmp_go_rnik-_trener.ph Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miszpat Re: dobry skecz nie jest zły... 11.08.09, 11:36 elokwentna_marysia napisała: " czyli jaki skecz rozbawił Was naj najbardziej Ja popłakałam się z: www.kabarety.tworzymyhistorie.pl/1758_kmp_go_rnik-_trener.ph " Niezly skecz, biorac pod uwage ze link nie dzialal klik klimaty miodne, smianie sie z przywar regionalnych super. Skecz Macieja S. z telefonem do znajomego z Krakowa mnie bardzo ubawil np.. M.Sthur, rozmowa telefoniczna Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: dobry skecz nie jest zły... 11.08.09, 17:15 młody Stuhr jest super! tzn. mnie bawi ) Odpowiedz Link
miszpat Re: dobry skecz nie jest zły... 11.08.09, 17:25 mnie bawi i mlody i stary Sthur, a super hm - to juz zostawie ocenie innych Odpowiedz Link
grzespelc Re: dobry skecz nie jest zły... 11.08.09, 20:41 > Niezly skecz, biorac pod uwage ze link nie dzialal > klik W życiu na Śląsku nie słyszałem "je" ani "zlazuj". I niy godo sie "karny" ino "elwer" Odpowiedz Link
goryswietokrzyskie Ja padam z brechtu na Świętej Wojnie 11.08.09, 11:55 Bo nie dość że Bercik jest tradycyjnym, ślunskim psychpatą przodowym, to jeszcze tak wali gwarą że polewka! Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Ja padam z brechtu na Świętej Wojnie 11.08.09, 12:44 Dla mnie osobiście Bercik ośmiesza Ślązaków i tworzy prostacki stereotyp. Zresztą, gdyby walił czystą gwarą, to by nikt nie zrozumiał Odpowiedz Link
miszpat Re: Ja padam z brechtu na Świętej Wojnie 11.08.09, 13:04 ...widac nie kazdego smieszy to samo, Az sie zastanawiam czy mojego przyjaciela Slazaka ow Bercik rozsmiesza. Tak jak nie kazdego potrafi rozbawic Grzegorz Halama, Klik a mnie on bawi i to bardzo Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Halama nie 11.08.09, 17:54 Halamy nie znoszę ... ten jego pomarańczowy pulower i opowieści o kurczakach uważam za żałosne... Odpowiedz Link
miszpat Re: Halama nie 11.08.09, 18:23 a pisalem ze nie wszystkich? Ja go lubie, lubie tez klasyke ze tak powiem ot chocby Odrobina mężczyzny wpisujacy sie idealnie w tematyke forum skecz panow starszych. Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Starsi panowie tak 11.08.09, 18:29 diametralnie rózne... przyznam nie znałam, przyznam spodobało mi się ) Odpowiedz Link
miszpat Re: Starsi panowie tak 11.08.09, 18:49 Jesli tak Starsi panowie to moze i TAK, powie panu starszemu z broda spiewajacemu Tu jeden z ich tekstow. I to na tyle Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: Starsi panowie tak 11.08.09, 18:58 no proszę znów zaskoczenie... nie znalam. Mnie Turnau kojarzy się z utworem Bombonierka ... www.youtube.com/watch?v=65Pxlp3i_DE Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Starsi panowie tak 11.08.09, 19:29 Trudno tworzyć jakąś regułę. Lubię prostszy humor, w stylu nawet i "Kiepskich", ale nie zawsze. Akurat jakoś "Święta wojna" wydaje mi się zbyt "wymuszona", podczas gdy np. "Świat wg Kiepskich" to w zasadzie najczęściej swobodne szaleństwo i bardziej świadoma, lecz niewinna głupota Zaś pierwsze serie miały nawet elementy absurdalnej satyry społecznej. Halamę z kolei lubię, ale on to przypadek szczególny. Albo się lubi jego styl, albo nie. Przyznam, że nie od razu go polubiłem, ale potem już tylko ryczałem ze śmiechu Podobnie rzecz się ma z Mumio. Uwielbiam też Kabaret Hrabi, ale za to trudno ich znaleźć w telewizji- szanują się Odpowiedz Link
grzespelc Re: Starsi panowie tak 11.08.09, 21:33 > Mnie Turnau kojarzy się z utworem Bombonierka ... Pioseneczka całkiem fajna. Odpowiedz Link
grzespelc Re: Ja padam z brechtu na Świętej Wojnie 11.08.09, 20:19 , > Dla mnie osobiście Bercik ośmiesza Ślązaków i tworzy prostacki stereotyp. A dla mnie nikogo nie osmiesza, bo tylko jakiś idiota mógłby uważać tą p[ostać za uosobienie prawdziwego Ślązaka. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Ja padam z brechtu na Świętej Wojnie 11.08.09, 22:26 > A dla mnie nikogo nie osmiesza, bo tylko jakiś idiota mógłby uważać tą p[ostać > za uosobienie prawdziwego Ślązaka. Niby nie, ale za to podtrzymuje pewien stereotyp hanysa jako małego prostaczka co to lubi piwo i ma żonę o obfitych kształtach. I oczywiście, musi mieć jakieś związki z Niemcami. Niby to niegroźne, ale też słyszałem, że to efekt wtórny: taki stereotyp Ślązaka to w dużej mierze zasługa różnych bawarsko-podobnych festynów i śląskiego disco-polo (czyli raczej disco-silesia). Odpowiedz Link
wajego A ja jak zwykle Laskowikiem (względnie nowym) 11.08.09, 20:13 www.youtube.com/watch?v=kj_5GbFcKW4 Odpowiedz Link
ipp2002 Re: dobry skecz nie jest zły... 11.08.09, 21:37 ...ta..dobry- nie jest zly ,ale od razu dobry?!!"SZALONA LOKOMOTYWA""MARYSIA " nie daje chwili wytchnienia,mozna dostac zadyszki biegnac za nia Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: dobry skecz nie jest zły... 11.08.09, 21:41 mam dla Ciebie dobrą wiadomość - udaję się spac czyli wyłaczam komputer Odpowiedz Link
ipp2002 Re: dobry skecz nie jest zły... 11.08.09, 21:45 ...no to ja biore swoje 3 grosze i udaje sie do opery... Odpowiedz Link
grzespelc Re: dobry skecz nie jest zły... 11.08.09, 22:13 > czyli jaki skecz rozbawił Was naj najbardziej "Nasz klient nasz pann" video.google.com/videoplay?docid=-5975512758857079423 Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: dobry skecz nie jest zły... 12.08.09, 07:42 hah, znam! Lubię, popieram Odpowiedz Link
elokwentna_marysia K.Daukszewicz... 12.08.09, 07:41 Wiecie kto znikną z estrady? K. Daukszewicz... Uwielbiałam jego głos, charakterystyczny akcent.... Odpowiedz Link