Dodaj do ulubionych

Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 09:58
Już czekam na tą propozycję nie do odrzucenia. Widać PR banku gra
pod publiczke
Obserwuj wątek
    • Gość: Luke a dla kogo ma być to opłacalne?? IP: 93.159.18.* 11.09.09, 10:00
      A my powinniśmy podkreślać, że to bank chce naszym kosztem, uniknąc
      odpowiedzialności za wstawienie zapisów niezgodnych z prawem. My mamy
      konkretne zapisy w prawie, które tego zabranają, a bank ma usta pełne
      frazesów. Dlaczego miałbym zgadzać się na gorszą propozycję tylko dlatego, że
      to bank zawinił??
      Na pytanie moje na forum mbank kto w układzie klient-bank jest profesjonalistą
      a kto amatorem nie odpowiedzieli... na najprostsze pytania odpowiedzi są
      "pomidor".

Bank juz dawno mógł sprawę załatwić - jak widać mu sie to opłaca ciagle.

A co do propozycji - większośc z nas barła kredyt gdy franek był za 2.30-2.50.
      jak teraz przewalutujemy to na złocisze to zrealizujemy stratę. tak jak na
      giełdzie - nie ma strat, dopóki się ich nie zrealizuje. A jak ktos ma raty
      stałe to i kapitał niewiele spłacił - może mieć wyższy kredyt niż w momencie
      zawierania umowy.

Bank znowu chce nas wyrolować.

Pamiętajcie, że wysokośc spreadu też jest pzedmiotem działań UOKiK. Trzęsą
      portkami, że będą mieli bardzo, bardzo dużo do zwrotu.

Nawet jak bank będzie stawiał silny opór to można poczekać na wyrok SOKiK w
      sprawach z Lexusem. Przy dużej ilości błedów w umowach (a jest ich naprawdę
      bardzo duża ilość - ilość spraw o tym świadczy) mozna się pokusić o bardziej
      drastyczne kroki typu rozwiązanie umowy z winy banku - koledzy wiedzą jak to
      się nazywa.

Czy jest coś, co mógłby bank zrobić dla klienta, a nie odbyło się to klienta
      kosztem?? Inaczej nie umiecie??
      • lucia78 Re: a dla kogo ma być to opłacalne?? 11.09.09, 10:12
        Ja się pod tym nie podpiszę, jak teraz zamienić kredyty na zł?? Po
        tym kursie, okaże się że g.... spłaciliśmy! Moi drodzy to kolejny
        chwyt na "nabicie". Jedno trzeba przyznać- sztab prawników BRE znów
        MYŚLI!
        ~nabiciwmbank.pl~
        • Gość: xxx Nie zgadzajcie się, ja dostałem WIBOR+0,9% w PLN ! IP: *.aster.pl 11.09.09, 19:45
          Gdzie? W Kredyt Banku pod koniec 2007, wszedłem "z ulicy".
          Moje warunki są lepsze niż większości "frankowców".
          Można? Można! Nie dajcie się!
          • Gość: gege Re: Nie zgadzajcie się, ja dostałem WIBOR+0,9% w IP: *.chello.pl 20.10.09, 21:04
            2007 to już prehistoria dla hipotek,

pytanko do nabitych ?
            a to dlaczego wtedy nie udaliście się do banku oferującego Libor +
            marża ?

chyba chciwość was zgubiła (przypominjcie sobie ostrzeżenia
            bankowców z banków "liborwych" - sam kilkakrotnie wyzwany byłem
            przez obecnie "nabitych" od drożyzny, lichwy itp, a jaki to
            doskonały i tani jest mBank)

sami jesteście sobie winni !!!!!

ekonomi też tzreba się uczyć

ps w waszych umowach nie ma żadnych zakazanych klauzul
            • Gość: xxl Re: Nie zgadzajcie się, ja dostałem WIBOR+0,9% w IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.09, 11:00
              Gość portalu: gege napisał(a):

> 2007 to już prehistoria dla hipotek,
              >
              > pytanko do nabitych ?
              > a to dlaczego wtedy nie udaliście się do banku oferującego Libor +
              > marża ?
              >
              > chyba chciwość was zgubiła (przypominjcie sobie ostrzeżenia
              > bankowców z banków "liborwych" - sam kilkakrotnie wyzwany byłem
              > przez obecnie "nabitych" od drożyzny, lichwy itp, a jaki to
              > doskonały i tani jest mBank)
              >
              > sami jesteście sobie winni !!!!!
              >
              > ekonomi też tzreba się uczyć
              >
              >
              > ps w waszych umowach nie ma żadnych zakazanych klauzul
              moja odpowiedx
              pier...l sie cwe lu
            • Gość: tomekjot WIBOR+0,9% to dobra stwaka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.09, 12:10
              nie wiem czego wy oczekujecie, ze dostaniecie Libor+0,1. Chyba po ostatnich
              wahaniach na PLN/CHF powinniście wiedzieć, że ryzyko walutowe jest ważniejsze
              niż ryzyko stóp procentowych. a to tylko ostatnie 3 lata a kresyty braliscie na
              20-30 lat, hehehehhe
    • pir-bank-kwadrat Akcjonariusze BRE 11.09.09, 10:03
      powinni zapoznać się z istotą sporu "nabitych" z BRE - w przyszłości
      rozwiązanie sprawy może mieć wpływ na wycenę akcji na GPW.
    • vikmik esencja całego sporu 11.09.09, 10:06
      "musimy zostawić sobie wyższą marżę - mówił w wywiadzie dla "Pulsu Biznesu"
      Jarosław Mastalerz, odpowiadający za pion detaliczny w zarządzie BRE Banku."
      Spokojnie mogliby obniżyć oprocentowanie już teraz, zgodnie z umowami, ale oni
      mają zupełnie inny cel...

Oczywiście jeśli ktoś uzna ich ofertę za atrakcyjną - niech korzysta. W końcu
      każdy ma inny punkt oporu i akceptacji ryzyka.
    • Gość: Frank Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 10:07
      Baju baju, a czas leci
    • Gość: mical009 Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut IP: 217.153.75.* 11.09.09, 10:14
      Tak to wygląda na kolejny PR.
      Szykują atrakcyjne warunki a jak przyjdzie co do czego to oprocentowanie będzie WIBOR + marża (o kilka pp. większa niż rynkowa).

Poza tym KŁAMSTWEM jest, że proponują już teraz marżę 2%. Ja mam pisma od banku z propozycją powyżej 3%.
      • Gość: Luke Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut IP: 93.159.18.* 11.09.09, 10:23
        większość z tego co ePR BRE przekazuje to są kłamstwa.
        Nie mają żadncyh podstaw prawnych, to próbują znowu kosztem "nabitych" sobie
        kabzę nabić.

"Inaczej nie umiemy" - BRE.
    • Gość: Jacek Gadzinowski w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... IP: 217.153.207.* 11.09.09, 11:37
      Przydałaby się transparentne, tabela/kalkulator gdzie porównać można byłoby parametry dzisiejszych kredytów i przyszłych propozycji banków. Np. porównanie kredytu 200-500 k PLN dzisiaj i w ew. nowej propozycji banków.

Wtedy każdy, na spokojnie powinien dokonać oceny, jak ma się libor CHF+ marża do wibor PLN+marza/przewalutowania. Czy jest to realna propozycja, czy jest ona korzystna, czy chce z niej skorzystać czy też nie.. Na razie jednak, jest to czysta spekulacja i sądowanie/balon próbny IMHO. Mniej emocji się przyda.
      • Gość: TomekL (mBank) Re: w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... IP: *.bremultibank.com.pl 11.09.09, 11:47
        Potwierdzam, w tej chwili pracujemy nad taką ofertą. Proszę jednak pamiętać, że będzie gotowa za kilka tygodni - wtedy pojawią się odpowiedzi na szczegółowe pytania dotyczące parametrów. Rozważane są różne scenariusze i dziś nie powinno się oceniać jej atrakcyjności. Wszystkie pytania są dla nas bardzo ważne i na każde odpowiemy co mam nadzieje rozwieje wątpliwości.

Co do tabeli i kalkulatora. Jak najbardziej dobra sugestia.

Pozdrawiam,
        TL

• Gość: Luke Re: w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... IP: 93.159.18.* 11.09.09, 12:06
          >Rozważane są różne scenariusze i dziś nie powinno się oceniać jej >atrakcyjności.

Ale możemy mieć wątpliwości patrząc się, jakie to dotychczas były "aktrakcyjne"
          propozycje.

zwłaszcza jak się kupowało franka po 2.40 a podczas przewalutwania będzie to
          2.80...
          • Gość: MałgosiaK(mBank) Re: w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... IP: *.bremultibank.com.pl 11.09.09, 12:18
            Luke z naszej strony dokładnie analizujemy sytuację i zależy nam aby oferta była
            atrakcyjna dla osób zmieniających warunki umowy z bankiem
            • Gość: Luke Re: w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... IP: 93.159.18.* 11.09.09, 12:55
              Pani Katarzyno,

pomimo największej nawet chęci nie moge dostrzec na czym klienci mieliby zyskać??

a jeżeli poczeka na wyrok SOKiK to już w ogóle wydaje się to kolejnym nabijaniem
              w mbank. Ale to moja opinia.
            • Gość: prebre Re: w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... IP: *.olsztyn.mm.pl 11.09.09, 19:18
              jak się już pracownicy wypowiadają na forach... ze służbowych komputerów... oj
              marnie to widzę :)
            • Gość: s Re: w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... IP: *.toya.net.pl 11.09.09, 20:24
              Dlaczego dopiero teraz? Dotąd przysyłaliście mi bardzo mało opłacalne
              propozycje. Sprecyzuję: mało opłacalne dla mnie, dla Was - wręcz przeciwnie.
            • charnel Re: w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... 11.09.09, 23:04
              Jakoś nie wierzę, żo dopłacicie do kursu...
            • Gość: Kirkor Re: w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... IP: *.centertel.pl 12.09.09, 15:28
              Mam styczność służbową z wieloma bankami (nie jestem petentem), ale
              nigdzie z tak fatalnym traktowanie partnerów jak w BRE nie spotkałem
              się.
              Już samo to, mówi mi, że z tym tworem trzeba postępować bardzo
              ostrożnie.
              PS.
              Swoistym smaczkiem całej dyskusji jest aktywnośc mbankowców. BRE
              przegra i dobrze o tym wie stąd "frontem do klienta"
        • Gość: s Szacunek - jak gadać i nic nie powiedzieć IP: *.toya.net.pl 11.09.09, 20:22
          Czytam wszystko o kredytach "starego portfela", bo mam taki. Nie włączam się w
          dyskusje, bo jestem laikiem, nie wiem co jest zgodne z prawem co nie. Owszem,
          czuję się lekko wyrolowany, ale sam jestem sobie winien, podpisałem umowę,
          wierząc pośrednikowi, że bank będzie grał fair. Takie życie. Umiem sobie tylko
          policzyć, że jak dotąd bank nie zaproponował nic, na czym nie mógłby mnie
          oskubać, więc czekam.

Uff, stworzyłem, ale do rzeczy:
          Kiedy słucham TomkaL, to nie mogę wyjść z podziwu jak można tyle pisać, nie
          pisząc w zasadzie nic istotnego, jak długo można tłumaczyć niewytłumaczalne i
          sprawiać wrażenie, że się w to wierzy.
          Jeśli kiedyś będę potrzebował rzecznika prasowego, chciałbym, żeby był taki jak
          TomekL.

A tak naprawdę to nieudolny zarząd stracił, bo źle prognozował i teraz odbija
          sobie na tych, na których może, czyli na nas. Niestety nie bez naszej winy, ale
          to nie powód, żeby nie psuć mu opinii.

I w kwestii formalnej: jestem klientem mBanku niemalże od początku istnienia tej
          instytucji i najlepsza oferta jaką dostałem to 3% * LIBOR
          • Gość: antekglucha Re: Szacunek - jak gadać i nic nie powiedzieć IP: *.aster.pl 11.09.09, 22:59
            Gość portalu: s napisał(a):
            > Kiedy słucham TomkaL

Słyszeć nie miałem okazji, ale jak czytam co napisał to skutecznie mnie to zniechęca do bycia klientem tego banku. Gdyby był moim podwładnym już dawno zabrałbym mu komputer za taką antyreklamę prowadzoną ponadto dość ordynarnym tonem.
            • Gość: Miki Re: Szacunek - jak gadać i nic nie powiedzieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 06:51
              Gość portalu: antekglucha napisał(a):

> Gość portalu: s napisał(a):
              > > Kiedy słucham TomkaL
              >
              > Słyszeć nie miałem okazji, ale jak czytam co napisał to skutecznie
              > mnie to znie
              > chęca do bycia klientem tego banku.

Widać sądzi, że jest błyskotliwy, ale to już płyta chodnikowa jest bardziej
              błyskotliwa. BRE sobie stworzył negatywną gwiazdę medialną.
              • Gość: Luke Re: Szacunek - jak gadać i nic nie powiedzieć IP: *.c198.msk.pl 12.09.09, 08:31
                może próbują zrobić tak - najpierw wystawiają TomkaL - wkurza niemiłosiernie.
                Ale za kilka tygodni pojawi się jakiś profesjonalista i chociażby był i to
                kiepskiej jakości, to my go pokochamy, bo będziemy widzieć kontrast.

Ale nie z nami te numery, BR(un)E(r). ;)
        • charnel Re: w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... 11.09.09, 23:07
          gadu, gadu...
        • Gość: Dr. No Re: w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... IP: *.toya.net.pl 12.09.09, 09:51
          Krótko: moja dziewczyna ma kredyt w Polbanku w CHF na ponad 400.000 zł i płaci miesięczną ratę 1.300zł. Ja mam w mBanku na 240.000zł i płacę miesięcznie 1.800zł - MOŻE TO PAN SKOMENTUJE?!

"Rozważane są różne scenariusze" - proponuję rozważyć taki: kliknij tutaj

Myślę, że wtedy usatysfakcjonujecie większość klientów
          • dalton78 Re: w kwestii matematyki bankowo/klienckiej... 16.09.09, 17:23
            Może ty masz na 20 lat a Twoja dziewczyna na 45? Może jeden kredyt w
            USD a drugi w PLN? No nie wiem jak jeszcze ale możliwości jest
            raczej wiele :-)
    • Gość: obserwator Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: 213.170.57.* 11.09.09, 12:52
      Tak sobie obserwuje - kiedyś sam brałem kredyt na "fali" i m.in.
      proponowano mi ten wynalazek - zarzad ustala oprocentowanie - za co
      serdecznie podziękowałem.
      Nie trzeba być geniuszem jak to się będzie rozwijać w polskich
      realich.
      2 rzecz - na dzień dzisiejszy trochę głupio przewalutować np
      220000zł we franku w momencie uruchomienia po 2.2zł czyli 100
      000chf, teraz na zł bo te same franki to dziś 275 000zł.
      lekko locząc 50 000 zł w tyłek.
      3 rzecz wibor +2%, jak ci ludzie brali kredyry w 2006,2007 to wib3m
      +2% to pamiętam, że to było jakieś utopijne oprocentowanie.

Gratuluje BRE - mistrzoskie rozdanie, najpierw łapiemy, potem
      wykańczamy.

Ludzie jak was tylko stać wytrzymajcie jeszcze chwilę jak franek
      spadnie i wtedy podziękujcie szwajcarom i BRE - refinansowanie.
      • steady_at_najx Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut 14.09.09, 12:32
        >Ludzie jak was tylko stać wytrzymajcie jeszcze chwilę jak franek
        spadnie

Ta zobaczysz jak "spadnie" do 3,50 - po czym Donaldziu znowu bedzie
        przrpraszal ze z obietnic nic nie wyszlo a Rostowskiego nie moze
        odwolac bo "to i tamto i eee dobry fachowiec, nie wazne z
        nabajdurzyl z dziura" - no ale liczy sie ze przeprosi.
    • krzysiek-1968 Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... 11.09.09, 13:11
      Po moich doświadczeniach z mBankiem zrobię wszystko odwrotnie do tego co
      będzie proponował ten "bank". Oni inaczej nie umieją ....
    • Gość: sceptycznySebek następne nabijanie klientów - "inaczej nie umieją" IP: *.frh.faurecia.com 11.09.09, 14:01
      Oczywiście, po kursie BRE z odpowiednim spreadem 3 razy większym niż
      w innych bankach, marżą, prowizją i kurczkami w umowie.

BRE - mBank czy Multibank - wszystko jedno - ma gdzieś swoich
      klientow. Zbliża się termin rozprawy w sądzie z powództwa UOKiK, a
      kilka innych spraw już przegrał, więc kombinuje jak tu usankcjonować
      swoje bezprawne działania. Ci co podpiszą aneksy niech zapomną o
      roszczeniach. Nie chce zmienić oprocentowania na takie jakie
      proponował przy podpisywaniu umów. Nie chce oddać bezprawnie
      pobranych kwot (+ odsetek), więc kombinuje jak to wcisnąć naiwnym
      aneksy do umów (a pewnie i kilka następnych kruczków prawnych).

BRE potraktował z buta 20 tys. klientów, a teraz pozoruje że chce
      się dogadać. A znów chce ubić oszukańczy interes. Wątpię by raz
      oszukani klienci znów zaufali BRE.

Na szczęście oszukani klienci produkują takie ostrzeżenia:

www.youtube.com/watch?v=7eyr6zpAMRM
      lub wersja upload - film/piosenka:

upload.undergrand.com.pl/storage/nabiciwmbank/historia_pewnej_bankowosci.avi
    • Gość: multiNabity propozycje Multibanku IP: 195.20.110.* 11.09.09, 15:00
      mimo ze posiadalem karte kred, przelewana byla cala pensja i inne ich uslugi
      to i tak multibank zaproponowal mi 3.7 marzy :D

wiec juz nie posiadam tam nic oprocz konta do splacania kredytu
    • Gość: Optymista Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: 213.25.98.* 11.09.09, 16:17
      Przewalutowanie to kolejny zabieg komórki ePR grupy BRE, jak zwykle
      oprócz haseł, nie ma żadnych konkretnych propozycji, będą za kilka
      tygodni... to po co o tym teraz rozmawiać ??

Już za miesiąc powinien być wyrok sądu, który powinien dać podstawę
      do odebrania niesłusznie zapłaconych odsetek!!
      • Gość: sedzia Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut IP: 89.108.212.* 11.09.09, 19:38
        Niby dlaczego sad mialby wydac wyrok po mysli kredytobiorcow? Wyda taki wyrok
        jaki uzna za stosowny, a cos czuje ze bank na tym stratny nie bedzie.
        Po tych akcjach frustratow widac, ilu mamy ekonomicznych analfabetow w kraju.
        Wzieli kredyty i jeszcze chca aby bank doplacal do tego interesu. A wystarczy
        poczekac na zmiane koniunktury, co sie zdarzy przy hipotece na 30-40 lat jeszcze
        kilka razy, i wtedy przeniesc kredyt do innego banku.
        • Gość: Luke Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut IP: *.c198.msk.pl 12.09.09, 08:33
          > Po tych akcjach frustratow widac, ilu mamy ekonomicznych analfabetow w kraju.

ok, korzystasz z kanalizacji? opisz proces oczyszczania wody w oczyszczalni
          ścieków metody/warunki ich zastosowania/prarametry końcowe itp.

na tym też się znasz ekonomisto?
          • silesia7 Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut 17.09.09, 10:43
            > na tym też się znasz ekonomisto?

nie musi, wystarczy ze zna sie na tym na czym sie zna + finansowa
            inteligencja. Taka kombinacja wystarczy, aby byc finansowo wolnym.

www.richdad.pl
    • Gość: muka Nie wierzę im .... IP: *.chello.pl 11.09.09, 19:59
      Mam stary kredyt i da sie z nim żyć, oczywiście w czasie gdy
      przewalutowanie i wyprowadzka z banku bedzie miała bilans pozytywny
      lub conajmniej neutralny.

Przy 35% wkladzie wlasnym, zabezpieczeniu na nieruchomosci ktorej
      wartosc przynajmiej na papierze wzrosla o ponad 100%, koncie
      firmowym, innych uslugach jak ubezpieczenia i zarzadzanie portfelem
      funduszy Multibank do zaoferowania mial:

- marze 3,7%
      - oplatu za konto Aquarius - jednak z uwagi na wysokie przychody
      oplaty te sa stornowane co miesiac
      - oplaty 5PLN za kazdy przelew wykonywany z konta MultiMax

BRE .... klamie
    • Gość: adamcik Nie wytrzymam! Jaka propozycja - kolejna ściema! IP: *.aster.pl 11.09.09, 20:06
      MZłodziej znów chce zarobić. Grunt pali sie mu pod nogami bo wie że lada
      moment zapadnie niekorzytsny wyrok SOKIKu i klienci pójdą do sądu!
      Przewalutowanie - nie po to brałem kredyt w CHF zeby teraz sobie podwyższać
      raty. Już widzę te korzytsne warunki. A pan Mastalerz niech nie kłamie -
      relacje z bankiem: konto od 10 lat, karta kredytowa, lokaty i fundusze
      inwestycyjne - a ich propozycja marży dla mnie 3,7% + libor. Dzięki! zapraszam
      na nabiciwmbank.pl i mstop.pl
    • Gość: Michał Autor zapomniał dodać, że klienci sami się nabili IP: *.chello.pl 11.09.09, 20:08
      Nie tylko mBanki i MultiBank oferowały kiedyś kredyty ze stopą
      procentową ustalaną przez zarząd. Było tak też w SantanderConsumer.
      Sam chciałem brać u nich kredyt, ale jak usłyszałem o sposobie
      wyliczania oprocentowania to po prostu wyszedłem. Trzeba mieć
      niepokolei w głowie, żeby godzić się na tak niekorzystne warunki.
      A co do przewalutowania to wątpię żeby wiele osób się na to
      zdecydowało. Oprocentowanie w PLN i tak jest dużo wyższe niż w CHF,
      więc taka zmiana dla klientów będzie oznaczała wzrost raty.
    • Gość: bm Mialem do czynienia z mbankiem. Oszusci IP: 78.147.224.* 11.09.09, 20:11
      jakich malo.
    • Gość: adamcik Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.aster.pl 11.09.09, 20:18
      MalgosiaK i TomekL - dziękujemy wam za zapewnienia, taka wasza praca
      MBankowców, ale czy możecie sobie spojrzeć w oczy w lustrze? Czy warto? pozdrawiam
    • Gość: dup3k Bankowiec oszalał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 20:38
      "Ale jeśli ktoś "jedyne co u nas ma to kredyt, a pensja idzie gdzie indziej,
      tam nie zdecydowaliśmy się na tak duży ruch."

No tak, kredyt na 300 000 to faktycznie jedyne co.
      Takie jedyne co, na czym bank zarobi kilkadziesiąt % w przeciągu 30 lat...

PIKUŚ
    • Gość: ppp Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 21:26
      bezczelna propozycja BRE, po tym kursie przewalutować?, czekamy na wyrok sądu
    • Gość: lichwiarz z BRE [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 22:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Stefan Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut IP: *.chello.pl 11.09.09, 22:12
        Trzeba było czytać co się podpisuje, bo teraz tym przysłowiowym
        choojem to pan po prostu się ostał
        • Gość: franek Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut IP: *.197.12.105.threembb.co.uk 12.09.09, 08:44
          Czy nie rozumiesz, że tu nie chodzi o to co podpisali?
          Jeśli ta grupa ludzi wygra w sądzie to będzie to światełko w tunelu, będzie bat
          na banki łamiące prawo! To jest w interesie wszystkich klientów banków! W tej
          chwili banki mogą wszystko... zmienić tabele opłat i prowizji po podpisaniu
          umowy, zmienić spread a nawet wypowiedzieć umowę z dnia na dzień i nakazać
          spłatę całego kredytu! Co może klient? Albo płakać i płacić, albo walczyć o
          swoje, a przy okazji ucywilizować przez sądy branżę usług finansowych!
          • and_nowak Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut 12.09.09, 11:34
            Gość portalu: franek napisał(a):
            > Czy nie rozumiesz, że tu nie chodzi o to co podpisali?
            Czy ty nie rozumiesz, że jednak właśnie o to chodzi?

> Jeśli ta grupa ludzi wygra w sądzie to będzie to światełko
            > w tunelu, będzie bat na banki łamiące prawo!
            Światełko to będzie, jak pociąg nadjedzie. Nie wiem dlaczego uogólniasz to na
            "banki", pomijam że nikt BRE bankowi niczego nie udowodnił. A zarzuty? Jak tez
            ci mogę coś zarzucić.

> W tej chwili banki mogą wszystko... zmienić tabele opłat
            > i prowizji po podpisaniu umowy,
            Ano mogą. I WSZYSTKIE TAK ROBIĄ. Istotą sporu jest nie sama zmiana, tylko jej
            przesłanki. Tak przy okazji: pisał kiedyś na forum jakiś facet z UK - ma właśnie
            taki kredyt i twierdzi, że to norma w UK. A dlaczego ludzie w to wchodzą? Bo
            istnieje konkurencja do której można się przenieść. To są słowa tego faceta, nie
            weryfikowałem tego. A u nas? U NAS TEŻ JEST KONKURENCJA ;-)
            • Gość: zdrowy Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut IP: *.it-austria.net 15.09.09, 10:51
              Pewnie, ze ludzie sa idiotami, ze podpisywali umowy, gdzie oprocentowanie ustala
              bank, ale wobec tego mam pytanie do zadluzonych w innych bankach.

Czy ktorys z Was podpisal umowe o kredyt we frankach, gdzie kurs splaty (a nawet
              zaciagania) jest ustalany przez bank, ktory Wam pozycza? Chyba nie, bo przeciez
              byloby to bardzo niemądre :) A ile możliwości
        • Gość: aaz Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.09, 11:56
          > Trzeba było czytać co się podpisuje, bo teraz tym przysłowiowym
          > choojem to pan po prostu się ostał

choojem jestes ty palancie pracujacy w bre i wypisujący tytaj takie pierdoły na
          zlecenie
          • Gość: Stefan Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut IP: *.chello.pl 12.09.09, 15:59
            Przyjmij do wiadomości zakuta pało że nie mam nic wspólnego z bre
            czy innymi instytucjami finansowymi. Żal bierze jak sie czyta posty
            od 'nabitych'- raczej to oni sami sie oszukali
    • Gość: widelec Klienci, ktorzy sa z nami dlugo... itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 22:05
      Jestem dlugo, mam dwa duze kredyty hipoteczne, kilkadziesiat tysiecy obrotu
      miesiecznie, kilkadziesiat tysiecy na rachunku, kilkadziesiat tysiecy na
      lokacie, karte kredytowa i rzeczywiscie dostalem propozycje LIBOR + marza
      ponad 2 procent czyli 2,7 (przez telefon). Po reklamacji zamienili to na 2,95
      (na pismie)!!! - usmialem sie tylko. A wtedy zgodzilbym sie na 2,5 ale mnie
      olali. Do zobaczenia w sadzie Panie BREdzacy, juz niedlugo. Pocieszajace jest
      to, ze sypia sie propozycje, niewazne jakie. Dla mnie to sygnal, ze wyrok w
      naszej sprawie blisko i trzesa portkami.
    • Gość: bartek Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 22:15
      Jestem klientem Multibanku i mam całkiem spore obroty na koncie +
      kilka ich produktów, niestety kredyt hipoteczny mam w mBanku i tu
      zaczynają się schody, ponieważ nie mogę zostac potraktowany jako
      klient grupy BRE. Mbank proponuje mi zamknęcie konta w Multibanku i
      przeniesienia wszystkiego do siebie, czyli BRE chce zapłacić za ten
      kanibalizm, kilkutygodniowe tłumaczenia nie pomogły - paranoja!
    • Gość: Jarek Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 23:20
      MultiBank kłamie ! ja mam jedyne konto u nich w dodatku Aquarius i mam bardzo
      duże oprocentowanie kredytu hipotecznego w PLN ustalone przez zarząd. Nikt ze
      mną nie negocjował a co dziwniejsze zarząd go nie obniżył , chodź wielokroć
      podnosił. nastawieni są na szybki zysk i kłamią, że dają jakikolwiek wybór.
      mój e-mail jarek@microsoft.produkcja.com.pl
    • Gość: NieUwierzęBRE BRE ma w d... swoich klientów. 20 tys. oszukanych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 23:29
      Co sądzą klienci o propozycjach BRE - tj. mBanku i Multibanku, można
      zobaczyć czasem na spotykanych na ulicy samochodach - tu kilka
      próbek:
      galeria.nabiciwmbank.pl/main.php?g2_itemId=36
      lub natknąć się na youtube:
      www.youtube.com/watch?v=7eyr6zpAMRM
      Ten bank po prostu drwi ze swoich klientów i ma ich za nic, za dojne
      owce które można dowolną ilość razy oszwabić. Ale już chyba nikt tej
      instytucji nie uwierzy...
    • Gość: kolejny nabity Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.jmdi.pl 12.09.09, 00:37
      Byłem wczoraj na rozmowie w banku po tym jak przecztałem w prasie ze
      bank chce złożyć pewną koszystanę propozcyję.... niestety z rozmowy
      wynikło coś innego ... propozcyja banku okazało sie mniej koszystna
      niż warunki które posiadam teraz.

Bank zaprponował mi marzę 3,8% + Libor który teraz jest na bardzo
      niskim poziomie ... co jak każdy wie pewnie zacznie rosnąć w
      niedługiej perspektywie czasu.

Jako jeden z Nabitych poraz kolejny zostałem potraktowany per noga
      przez mój bank no ale cóż widziały gały co brały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka