Dodaj do ulubionych

Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Cena...

• Gość: janosik payback isnieje już min 5 lat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 17:15
      jaki nowy program? to jest rozkrecane przez chłopców z poznania co
      najmniej od 5 lat i idzie kiepsko bo idea jest mało efektywna dla firm
      w takim programie uczestniczacych...
    • Gość: Elf Payback-jest fatalny IP: *.icpnet.pl 28.09.09, 18:08
      np w porównaniu do partnerclubu na BP jaki dotychczas funkcjonował...
      • Gość: Jacco Re: Payback-jest fatalny IP: *.makronet.pl 28.09.09, 18:56
        Tankuje samochód na Orlenie.Nie robię znacznych przebiegów (~20tys.
        rocznie osobówka)Mam zniżkę na tej jednej konkretnej stacji 1% więc
        już widać,że wartość "gadżetu" musi wynosić więcej.Oczywiście
        samochód służbowy więc ja nie płacę:)Jak ktoś piep..y,że 5 lat na
        parasolkę to pozdrawiam.Ja w ciągu 3 lat wybrałem (oczywiście
        nazbierałem tyle punktów) narzędzia Bosh,torba podróżna,wkrętarka
        Skill,2 zegarki Orlen Team,czegoś na pewno nie pamiętam a teraz
        brakuje mi niewiele na alkomat.Bzdety ale mnie cieszą, bo mam za
        free a się przydają.Dodam,że oczywiście paliwo to nie wszystko bo
        tak naprawdę extra punkty to myjnia,płyn do spryskiwaczy etc.

P/S tak naprawdę to luksus dla osób np.jeżdżących tir lub jak mój
        kolega tankujący motorówki i jachty na marinie w sezonie.Szef każe
        kupić, do punktów nic nie ma, a on ma kilkaset tysięcy punktów w
        sezonie.Nie wiem ile kin domowych i innych fajnych rzeczy miał ale
        większość idzie na prezenty albo sprzedaż, bo po 10 sztuk mu nie
        potrzeba:)
    • Gość: tolo Nie przedłuże umowy z orange IP: *.pai.net.pl 28.09.09, 19:51
      zrobili mnie w bambuko z tymi punktami profit, praktycznie na miesiąc przed końcem programu zdjęli wszystkie w miarę łatwo dostępne gadżety. Żeby chociaz zamienili punkty profit na nowe payback. A tak to zwykłe oszustwo.
      • Gość: hans Re: Nie przedłuże umowy z orange IP: *.chello.pl 28.09.09, 20:49
        Od jakiegoś czasu było wiadomo, że profit zostanie zastąpiony paybackiem.
        Wiadomo, że ludzie zwykle zostawiają wszysyko na ostatnią chwilę, więc to
        zrozumiałe, że najlepsze gadżety się rozeszły w ostatnich dniach kiedy można
        było wymieniać punkty. Chociaż dla przedłużających umowę termin został chyba
        przedłużony do końca roku.
        • Gość: zgoda Re: Nie przedłuże umowy z orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 21:19
          Zgadzam się z autorem wątku! Profit mi się podobał, nie korzystam z
          allegro, real i innych partnerów i wybieram nową sieć z prostym i
          uczciwym programem lojalnościowym!
      • Gość: yeti Re: Nie przedłuże umowy z orange IP: *.czarnet.pl 29.09.09, 07:40
        Ja też nie przedłużę z nimi umowy. Nowy program to oszustwo. Punkty z
        poprzedniego skasowali.
        Wcześniejszy Profit był lepszy - 1zł wydana to 1pkt teraz w paybacku 2zł to
        1pkt. Wcześniej byy punkty za polecenie zapłaty (100), teraz nie ma. Wcześniej
        nie było limitów minimalnej faktury, czy doładowania. Teraz (a jest to promocja
        do końca roku) minimalna faktura lub doładowanie to 25 zł. Później ma być 35 (a
        takiego doładowania nie ma więc minimum to 50-tka). Czyli za minimalną fakturę
        kiedyś dostałem 125 punktów, teraz 12 (słownie dwanaście!!!)
        Oceńcie sami.
        Do tego wysoko płatne smsy w paybacku za jakieś kody itp. Kolejny raz ściema.
        Ogólnie się zawiodłem. Nie uczestniczę w paybacku.
    • skandy5 Karta Kredytowa!!!!!!!!!!!! 28.09.09, 20:01

Wasze krytyczne uwagi są oczywiście słuszne. Jeśli jednak uwzględnić punkty
      za zakupy kartą kredytową wszystko się zmienia. 1pkt za każde 3zl!

W BP samych opłat comiesięcznych płaconych kartą przez internet miałem 1000zl
      miesięcznie, do tego najmniej 2000zl (pewnie z 90% zakupów robię kartą) na
      życie i już się robi 600pkt (licząc w starym systemie BPpartnerclub 1pkt za
      5zl). Oczywiście trzeba domagać się wydania karty kredytowej bezpłatnie lub
      symboliczną cenę (co mi się udawało). Oczywiście do tego dochodzi koszt
      ubezpieczenia karty - 6,5zl. Cudów nie ma.

Zaliczanie punktów z karty kredytowej sprawia że cały system zaczyna mieć
      sens. Bez tego (dla mnie) sensu nie ma.
    • Gość: ja Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Cena... IP: *.195.optilan.pl 28.09.09, 20:21
      Bardzo głupie wywody: "Za każde wydane w BP 100 zł klient dostanie 36 pkt.
      Żeby zapracować na patelnię z Olkusza, trzeba więc wydać na paliwo aż 9500
      zł!" Przecież i tak musimy tankować, osobiście wolę sprawdzone paliwo na
      markowej stacji, a punkty to tylko dodatek. 9500zł kosztuje paliwo a nie
      patelnia, patelnie dostaje do tego. Jak nie korzystam z programu to paliwo nie
      jest tańsze!
    • Gość: lookart Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Cena... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 20:21
      totalny matołek pisał owy artykuł - np. patelnia nie jest za 9500zł tylko za
      85zł, a za resztę czyli 9415zł jest zakupione paliwo lub inne zakupione towary
      - a to robi wielką różnicę!!!!!
      • Gość: abc Re: Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Ce IP: *.alfanet24.pl 28.09.09, 20:28
        BOJKOT PayBack-a !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: orange pożałuje Zmieniam orange na inną sieć . IP: *.oswiecim.vectranet.pl 28.09.09, 20:51
      Ciezyłem się punktami w orange. nie kupuję w realu, na BP, allegro itd. Jak wejde do ery, będę miał normalny produkt lojalnościowy. a tak nawiasem mówiąc orange zrobiło mnie w konia i ma ich gdzieś.
      • Gość: he-man Re: Zmieniam orange na inną sieć . IP: *.chello.pl 28.09.09, 21:16
        Zrobiło w konia...normalnie zastapili jeden program lojalnościowy innym
        (uprzedzając zreszta o tym odpowiednio wcześniej). Już bez przesady.
        • Gość: też zła Re: Zmieniam orange na inną sieć . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 21:21
          Normalnie?!?!?! A dlaczego teraz muszę kupować w nowych miejscach
          żeby jakoś z tego skorzystać?!?!?! to nie jest normalne, poza tym
          punkty powinny przejść i koniec.
          Źle to rozerali!
          Rezygnuję!
    • Gość: dular Akcja nielojalności IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 20:56
      Tak trzymać! co za mózgi z tych menedżerów. Usiedli, wypili flaszę i wyszło im, że patelnia za 9,5tys to dobra cena - Co mieliście w tych buteleczkach?
      I jak tam, rodacy! Ilu z Was nosi w portfelu taką kartę? wuehehehe
    • Gość: probe Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Cena... IP: 77.222.230.* 28.09.09, 21:51
      Rachunek jest prosty: 9500 PLN wydanych za benzynę na BP po 4,32 PLN/l pozwoli
      na zakup 2200 litrów.
      Zakup 2200 litrów benzyny na Auchan za 4,07 PLN/l będzie kosztowało 8954 PLN.
      Różnica = ok. 550 PLN.
      Podsumowując - zamiast dać Wam prezent konkretny za ok. 500 PLN dają Wam chłam
      za 30 PLN.
      I kto tu kogo naciąga?
      Pozdrawiam!
    • Gość: LM Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Cena... IP: 194.152.56.* 28.09.09, 22:27
      Szkoda że pan Samcik nie przyjrzał się programowi nieco bliżej. Po pierwsze
      pominął fakt że w takich programach najwięcej punktów zarabia się na ofertach
      czasowych (np. obecnie 1000 pkt za wydanie 200 PLN w REAL'u). O ile
      użytkownicy BP Partner Club odczują wolniej spływające punkty z tankowania to
      z pewnością zauważą że zaczęły pojawiać się one z innych źródeł. To samo tyczy
      każdego innego jedno markowego programu lojalnościowego który przekształcony
      został w PayBack, pozornie gorsze warunki są rekompensowane przez zwiększenie
      możliwości.
    • Gość: gość Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Cena... IP: *.milczanska.net 28.09.09, 23:17
      Czy ktoś pomyślał kiedyś,że zakupy i tak trzeba gdzieś robić,paliwo
      też trzeba tankować,a że przy okazji można zebrać parę punktów i
      wymienić je na jakąś "nagrodę"...Jeżeli ktoś tylko dla nagród robi
      zakupy za kilka,kilkanaście tysięcy zł , to podziwiam ;-).
      Równie dobrze markety , stacje benzynowe , itp. mogłyby nie brać
      udziału w takich programach lojalnościowych , a i tak klientów by
      im nie brakowało.
    • Gość: jankowy Jak dla mnie program jet git IP: *.173.26.105.tesatnet.pl 28.09.09, 23:24
      Jak dla mnie wszystko jest OK. Posiadam taka karte bo jestem klientem WBK, na
      allegro robie zakupy co jakis czas. W sklepach ktore wspolpracuja z tym
      programem lojalnoscio robie zakupy elektroniki od kilku lat. Zatem takie
      punkty to zbieram przy okazji. Dzieciaki jakies pierdoly przynajmniej beda
      mialy do zabawy. A ze chinska tandeta? Co mnie to obchodzi - to tylko jakies
      bonusy do zakupow ktore i tak i tak robie wiec nie ma problemu :)
    • Gość: Piotrek Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Cena... IP: 89.72.49.* 28.09.09, 23:29
      Przecież od dawna wiadomo, że wszelkie programy 'lojalnościowe' mają na celu
      tylko i wyłącznie robienie w ch...a klientów i nic więcej. Dziwię się ludziom,
      którzy dają się nabierać na takie tanie sztuczki
    • Gość: T. 1% to w sam raz :) IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.09.09, 23:54
      "Tylko" 1 %? :) A ile sobie autor wyobrażał? :) Przecież uczestnicy
      programu nie będą dopłacać do tego interesu. A 1% to i tak nieźle,
      to tyle co można dostać w postaci "cash back" na karcie kredytowej.

A program lojalnościowy działa tak: jeśli rodzina średnio wydaje w
      ciągu roku 10 tys na zakupy w Realu, to dostanie za lojalność 100zł.
      Jeśli zaś kupią połowe w Realu a połowę w Tesco, to za lojalność
      dostaną tylko 50 zł. A że Real czy Tesco, to żadna różnica
      (upraszczając), to jadą do Reala, żeby mieć te 100 zł na koniec roku.
      • myslacyszaryczlowiek1 Puknij się w głowę 29.09.09, 01:45
        Jeśli zmieniasz hipermarkety masz dwa razy większą szansę trafienia jakiejś
        promocji czy przeceny i to rzeczy które się nie będą pokrywać. Np. tu kupisz
        dżem, a tam np masło. Tak że te zbieranie punktów i sprzedawanie swoich nr
        telefonów ( potem co parę dni masz tel od namawiaczy) jest bezsensu.
      • Gość: berclik Re: 1% to w sam raz :) IP: 84.40.217.* 29.09.09, 08:24
        chyba ze w carrefourze dostaną 2% wtedy w realu się nie pojawią....
        tak naprawdę 1% nie zachęci mnie do zakupów na drugim końcu miasta...
        pójdę gdzie mam bliżej tym bardziej że payback to najsłabszy program
        lojalnościowy zarówno w marketach jak i na stacjach benz
    • kociz Hamburgery z KFC 29.09.09, 00:04
      Bez komentarza.
    • Gość: aburra Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Cena... IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 29.09.09, 07:52
      To bezsensowne wyciaganie danych osobowych. dla naiwnych
    • Gość: tdi Dziwne towarzystwo... IP: *.aster.pl 29.09.09, 08:30
      Tankuję na BP i mam parę sympatycznych gadżetów za punkty, ale w
      nowym katalogu nie ma już atrakcyjnych propozycji (chyba, że ktoś
      tankuje czołg - bo tyle trzeba zebrać).
      No i chcą, żebym podał swoje dane osobowe... NIEDOCZEKANIE!
      Na pewno nie w sytuacji, w której moje dane mają trafić do takich
      ZŁODZIEI jak TPSA (orange) czy CITIBANK.
      Chyba zacznę tankować na Orlenie, jest tylko 100 metrów dalej.
      • jan-w Re: Dziwne towarzystwo... 29.09.09, 08:37
        Nie wiem po co komuś dane osobowe człowieka który nie potrafi odróżnić WBK od
        Citibanku i karty kredytowej od lojalnościowej :-)

Payback zachęca do korzystania z banku WBK i stacji benzynowych BP.
    • ton Odczepcie się od autora ;p 29.09.09, 14:49
      Oczywistym jest, że nikt nie wydaje na stacji 9500 tylko po to, żeby dostać
      patelnię, ale jeśli na jednej stacji patelnię dostanę za 9500, a na drugiej za
      5000 - to wiadomo, którą stację wybiorę, jeśli cena benzyny jest taka sama (:
    • igorbn Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Cena... 29.09.09, 14:56
      Z powyższych postów wnoszę, że wciąż jest duży rynek dla systemów
      lojalnościowych nad Wisłą. A na formum piszą "przeciętni
      konsumenci" - strach pomyśleć, jak podchodzą do takich systemów ci
      mniej zorientowani.
      Swoją drogą Niemcy już dawno zmagają się z praktykami tego typu -
      dowodzą tego liczne sprawy sądowe, a także badania konsumenckie.

Ciekawe kiedy taka świadomość zawita nad Wisłę.
      Więcej o dobrych praktykach biznesowych:
      DOBRAPRAKTYKA.PL
    • Gość: "Kowalska" Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Cena... IP: 195.124.18.* 30.09.09, 09:22
      Mnie również dziwi ten cały szum wokół tej kwestii, więc pozwolę sobie
      zacytować swój komentarz do artykułu dotyczącego punktów, ponieważ idealnie
      pasuje do artykułu Pana Samcika.

Po pierwsze i najważniejsze, o czym jak widać autor tego artykułu zapomniał,
      punkty za zakupy są tylko i wyłącznie dodatkiem do tychże zakupów a nie celem
      samym w sobie, jak przedstawia to autor. Jeśli kupuję rzeczy które i tak
      muszę, albo chcę kupić a przy okazji dostanę punkty które kiedyś będę mogła
      sobie wymienić za czekoladę, telewizor czy cyfrowy aparat za 400 zł to czemu
      nie? A po drugie, chyba nikt rozsądny nie stwierdza,że jeśli potrzebuje
      aparatu to zamiast sobie go kupić za swoje oszczędności, będzie kupował przez
      rok tonę kaszy, której i tak nie lubi czy hektolitry płynu do spryskiwaczy,
      które w takiej ilości mu nie są potrzebne. Bo po pierwsze co by zrobił z
      nadmiarem tych rzeczy, a po drugie za to co wydał na ta kaszę czy płyn pewnie
      kupiłby sobie już przynajmniej 10 takich aparatów. Natomiast autor artykułu
      przedstawia konsumentów jakby ich wyborami co i gdzie kupować kierowała
      wyłącznie kwestia czy mogą za to dostać punkty. I rzeczywiści może czas
      zbierania punktów na ten aparat jest długi, ale przecież nikt nie będzie nam
      dawał za zakup 5 bułek aparatu. No w takie cuda to ja nie wierzę.
      Dodatkowo jeśli artykuł ten miał na celu zniechęcić mnie do zbierania punktów,
      co sam autor najwyraźniej robi, to wyszło mu odwrotnie. Szczególnie jak chodzi
      o ten nowy program Payback. Pomysł połączenia możliwości zbierania punktów w
      kilku miejscach, jak dla mnie jest super, bo teraz standardowy Kowalski będzie
      mógł te punkty uzbierać szybciej i łatwiej korzystając z różnych ofert, z
      których i tak pewnie korzysta. Bo któż z nas nie je, nie jeździ samochodem
      albo nie kupuje przez internet?
      I teraz pozwolę sobie zwrócić się do autora tego artykułu - ja w pełni Pana
      rozumiem, że może być Pan sfrustrowany, iż do tej pory , bo nie uzbierał Pan
      wystarczająco dużo punktów na pańską wymarzoną patelnię, co spowodowało brak
      obiektywizmu (tak koniecznego dla profesjonalnego dziennikarza) i irytację.
      Ale jeśli Wyborcza płaci Panu tak mało (choć rzeczywiści za ten artykuł na
      miejscu redakcji Wyborczej, obciążyłabym Pana kosztami marnowania miejsca w
      gazecie), że nie stać Pana na jej kupno, to może czas pomyśleć o zmianie pracy?
    • Gość: tomasz s Nieosiągalne nagrody IP: 195.205.192.* 08.10.09, 14:39
      Żenujący jest przelicznik zwrotu gotówki... :( Po przeliczeniu łatwo
      zauważyć, że np w Realu odzyskuję około 0,5% wydanej kasy. Czyli żeby
      dostać czekoladę Lindt wartą koło 6 zł muszę wydać 1200zł. Program
      daje więc szansę na coś w rodzaju 0,5% rabatu. Z każdej wydanej 100zł
      zwrócą mi 50gr!!!! Jest on świetny! Co więcej, jeżeli w ciągu 36
      miesiący nie wymienię punktów - to one przepadają. :) Żeby wybrać
      nagrodę za 500 zł muszę się uwijać i w ciągu 3 lat wydać w punktach
      obsługujących program... 100 000 zł!!!!!!! Gorąco odradzam iluzję
      bonusów. 100 000 dochodu przeciętna rodzina osiąga w ciągu 2 lat!!!!!
      A z pewnością 50% tej kwoty to opłaty, rachunki i inne koszty których
      nie uda się zrealizować w ramach PAYBACK. To jedno wielkie oszustwo.
      W Realu/Geant siła złotówki była wielokrotnie większa (nie pamiętam
      czy sięgała 10%, czy 5%). Obecnie przedstawia się, że podobnie jak do
      tej pory - 2 zł=1 pkt bez informacji ze ten punkt jest przynajmniej
      10 razy mniej warty niż dotąd!!!
      • agulha Dane osobowe 23.10.09, 02:12
        Od wielu lat uczestniczę w różnych programach lojalnościowych i konkursach
        konsumenckich oraz czytelniczych, wyrażam więc zgodę na przetwarzanie danych
        osobowych. Żadnego wpływu na moje życie dotąd to nie wywarło (ta zgoda).
        Ale jak mi w domu zainstalowali linię telefoniczną TPSA _firmową_ (firma nie
        moja, więc żadnego powiązania z moim nazwiskiem nie ma) i tego numeru _nigdzie_
        nie podałam, to już następnego dnia dzwonili z jakimiś marketingowymi g***, a w
        ciągu miesiąca to już wszystko było - sondaż słuchalności radia i zaproszenie na
        pokazy pościeli wełnianej i garów. Tfu!
    • Gość: R Szmaciarstwo IP: *.metrolink.pl 04.11.09, 20:49
      Od prawie roku dzieciak męczy mnie, kiedy odbierzemy zestaw LEGO z katalogu.
      Ja za każdym razem grzeję na BP, po rodzinie punkty z kart zbieram, a jak już
      prawie uzbierałem to katalog wcięło. Co ja mam 5-letniemu dziecku powiedzieć.
      Chłopak zobaczył nowy katalog, a tam wartości punktowe trzy większe. Masakra ...
    • dobii Spójrz na to otwartymi oczami o_o 14.12.10, 19:03
      Witam, Wszystkich
      Jest taki sobie program X, który sprawdzi na co wydajecie $ tak ?
      Stwierdzi kiedy więcej wydajecie tak ?
      Wspomoże zwiększyć obroty partnerów tak?
      Wydacie więcej kasy prawie, że majątek sprzedacie samochód tak?
      Zostaniecie z patelnią tak?
      paliwa już nie zatankujecie bo nie macie samochodu tak?
      PKB wzrośnie tak?
      Pan X pochwali się plusowym PKB tak?
      wypije za zdrowie z Waszego PKB tak?
      potem będziesz się stukać patelnią w kulę, żeś się dał w patelnię zrobić ewentualnie nie dostaniesz patelni bo nie zdążysz nazbierać na nią ptk, które przepadną więc nie będziesz mieć czym się stukać - wystukali Ciebie jak trzeba =D

• Gość: kornik (kielce) Patelnia za 9500 zł, torebka za 12 500 zł. Cena... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 16:46
      TE PUNKTY SĄ JUŻ G.... WARTE! 3 late temu mialem 2x mniej punktów i moglem za to miec 2x wiecej rzeczy. 2,5 roku temu nabylem trymer do strzyzenia Philipsa za 3450 pkt a dzis praktycznie ten sam trymer Philipsa kosztuje 6650 pkt! Inflacja w PAYBACK rosnie rownie szybko jak w Libii! Sprytny chwyt marketingowy w postaci PAYBACK TO TAK NA PRAWDE SMYCZ NA FRAJEROW. Przemilcze sam proces rejestracji bo niechetnie udostepniam swoje dane osobowe i fakt upierdliwych lasek, ktore pod postacia niby promocji punktow Payback zakladaly nie do konca swiadomym ludziom konta w pewnym banku... Jesli ktos i tak korzysta z uslug partnerow Payback'a to w sumie mu to zwisa i moze taka karcinke w portwelu nosic. Nie ma co jednak sie napalac na jakies wartosciowe nagrody - co najwyzej pluszaka po 2ch latach. Jesli ktoś jezdzi tirem, ktorego tankuje za pieniadze szefa to predzej czy pozniej moze sobie uzbiera punkty na jakas nawigacje albo wkretarke. W codziennym zyciu trzeba jednak kierowac sie przede wszystkim rozsadkiem i wybierac to co najlepsze i w rozsadnej cenie a nie to, za co daja nam dziadowskie "blyskotki" - a wlasciwie obietnice, ze kiedys je otrzymamy. Nic za darmo. Przez te kilka lat od kiedy wprowadzono PROGRAM WIAZACO-LOJALNOSCIOWY tak na prawde zarobiono na mnie wielokrotnie wiecej niz moge sobie teraz odebrac za te niby-punkty. Payback na poczatku byl nowoscia i oferowal wiele. Teraz to zenada, ktora jednak przyniosla efekt lepszy niz zalozono. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka