Dodaj do ulubionych

Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 16:17

Mam pytanie do bankowców! W Holandii do której przelewałem pieniądze
( jak i np. do Słowacji)powiedziano mi , że bank wg,dyrektywy
unijnej nie ma prawa pobierać dodatkowych kosztów przy przelewie ,
poza opłatą za przelew i opatą za swift, A JA CIĄGLE PŁACĘ TE
CHO..RNE : KOSZTY BENEFICJENTA" A więc , jest to lewgalnie ode mnie
pobierane czy nie???
Obserwuj wątek
    • Gość: LB045 Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.pul.tke.pl 31.10.09, 16:40
      20 PLN w Lukas Banku dotyczy opłaty za ponowne otwarcie Rachunku Oszczędzam, a
      nie konta! Precyzja! Precyzja! Precyzja!
      • Gość: krach Scoorvysyny z mBanku pobrali 2,8% za dzień debetu. IP: *.aster.pl 31.10.09, 19:53
        Scoorvysyny z mBanku pobrali 2,8% za 1 dzień debetu. Jakim cudem
        wszedłem w debet? Nie wiem do dzisiaj. Nie mam kredytówki, linii
        debetowej, ani żadnego innego kredytu. Tylko kartę debetową, która
        nie pozwala zejść pod kreskę. Mimo wszystko mi się udało. Podobno 2
        miesiące temu zrobiłem płatność kartą, którą oni od razu nie
        rozliczyli. Jak to jest możliwe? Nie wiem. Oczywiście debet od razu
        wyrównałem. Pod kreską byłem tylko 1 dzień. Koszt wyniósł 2,8%.
        Uważajcie na tę bandę złodziei z BRE. Sami namącili, a mi każą
        płacić za swój brak profesjonalizmu.
        • Gość: realista Re: Scoorvysyny z mBanku pobrali 2,8% za dzień de IP: *.smgr.pl 31.10.09, 23:03
          To fakt że naliczają masakryczne odsetki od debetu.

Mi na debet w mBanku też raz weszli - a jak? Miałem konto eMax Plus na który miałem jakąs tam sumę. Potem ostatniego dnia miesiąca dodali mi do tego odsetki. Wyciągnąłem kase bo potrzebowałem szybko na samochód. I nagle debet bo dzień później wzieli podatek od odsetek.

Całe szczęście nie amiłęm żadnych konswekwencji, ale niektórzy na forach się rozpisują że nie mogli dostać karty kredytowej w mbanku przez to że mieli taki właśnie debet i to właściwie nie z ich winy.
          • Gość: Bromba Re: Scoorvysyny z mBanku pobrali 2,8% za dzień de IP: *.rect.uni.torun.pl 02.11.09, 09:51
            Nie wzieli zadnego podatku, tylko odsetki dostales w piatek, a miesiac sie
            konczyl w sobote albo niedziele. Wyplaciles w piatek i byla korekta odsetek.
        • Gość: MałgosiaK(mBank) Re: Scoorvysyny z mBanku pobrali 2,8% za dzień de IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.11.09, 12:47
          Proponuje zwrócić się do Banku z prośbą o wytłumaczenie. Jeśli punkt w którym
          dokonałeś transakcji nie przesłał nam potwierdzenia nie ma podstaw do obciązania
          rachunku. Oprocentowanie za niedozwolone saldo debetowe jest pobierane tylko w
          uzasadnionych przypadkach
          • Gość: As Re: Scoorvysyny z mBanku pobrali 2,8% za dzień de IP: *.wroclaw.mm.pl 01.11.09, 22:46
            Facecik wyzywa Ciebie i twoich kolegów od sku....synów a Ty mu grzecznie
            odpowiadasz?Niezłe pranie mózgów wam fundują w tej korporacji. Ogarnij się
            kobieto, niech palant spada na drzewo.
            • Gość: uli Re: Scoorvysyny z mBanku pobrali 2,8% za dzień de IP: 62.172.234.* 02.11.09, 10:04
              to sie nazywa kultura wypowiedzi. To ze ktos sie zachowuje jak malpa nie znaczy
              ze ja tez musze- choc to MBanku nie palam zbytnia miloscia.
    • minipolak ja sie wcale nie dziwie 31.10.09, 16:46
      ze ich wieszac chca
      • Gość: FDS Re: ja sie wcale nie dziwie IP: *.punkt.pl 31.10.09, 17:49
        jeden ze znanych banków każe sobie płacić 20 groszy za wysłanie smsa do
        autoryzacji transakcji przez neta

oczywiście chwali się przy okazji , że 0 zł za przelewy internetowe ROTFL
        • Gość: ksin Re: ja sie wcale nie dziwie IP: *.toya.net.pl 01.11.09, 20:19
          Ci z expandera tez niezle losie, niby wszytko sprawdzili
          a np. w BOSiu jest az 5pln za ponowny PIN
    • georgeb Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... 31.10.09, 18:54
      Ja ich dawno pożegnałem, bo to hieny nie z tej ziemi. Myślę, że wezmą się za konkretną robotę, a nie za złodziejstwo. Jak spotkam ładną ich pracownicę, to dam jej zarobić.
    • Gość: grisza Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 19:14
      prowizja od prowizji. chyba powinienem to opatentowac bo juz
      niedlugo pewnie wszystkie banki to beda mialy.
    • Gość: d*pokrat Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.colc.cable.ntl.com 31.10.09, 19:23
      'Jeśli klient podejrzewa, że klauzula narusza zbiorowe interesy
      konsumentów, powinien zwrócić się do rzecznika konsumentów'

a jak narusza juz tylko moje, to ch*j z tym, tak?

• Gość: Chłop Małorolny Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.09, 19:27
      Bankierzy to nacja zawodowa, której wprost nie znoszę.
      Jakby na to nie patrzeć to jak ktoś siedzi w tej branży to w mniejszym lub
      większym stopniu staje się lichwiarzem.
      Jak zaczęli mniej zarabiać na kredytach - bo mniej ich udzielają a na tych co
      mają są już mniejsze odsetki - to jaaaazda, zdzierać na prowizjach. Jedyną
      metodą na te mendy to częste zmienianie banku. Niestety, tylko to może choć
      trochę coś zmienić.
      • Gość: andrew95 Re: Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnyc IP: *.chello.pl 01.11.09, 00:12
      • Gość: andrew95 Re: Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnyc IP: *.chello.pl 01.11.09, 00:12
    • Gość: minio Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.apmd.pl 31.10.09, 19:30
      mBank, na przykład, zaproponował bezpłatnie linię kredytową do 10000
      zł, a następnie- gdzieś po pół roku- wprowadził nową taryfę prowizji
      i opłat, na mocy której pobiera prowizję od... NIEWYKORZYSTANEJ
      CZĘŚCI KREDYTU. Jeśli nie korzystasz z przyznanej linii kredytowej
      wychodzi 25zł co kilka miesięcy. Cudo!
      • Gość: MałgosiaK(mBank) Re: Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnyc IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.11.09, 12:50
        mino zauważ że szeroko komunikowaliśmy wejście w życie opaty przy linii
        kredytowej do rachunku. Jeśli Klient nie chciał korzystac z tego kredytu mógł
        złożyć wniosek o zamknięcie
        • Gość: Uli Re: Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnyc IP: *.dynamic.dial.as9105.com 01.11.09, 15:28
          od kiedy to musze skladac wniosek o cos czego nie chce? Powinno byc odwrotnie
          nie uwazasz? MBank w Polsce moze sobie pogrywac w ten sposob dzieki nieudolnosci
          polskiego prawa/urzedow. Na Zachodzie juz dawno zaplaciby kary a "ukradzione"
          pieniadze zwrócil.
          • Gość: Be Re: Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 09:46
            Gość portalu: Uli napisał(a):

> od kiedy to musze skladac wniosek o cos czego nie chce? Powinno byc odwrotnie
            > nie uwazasz?

Nie pracuje w MBanku, ale o ile mi wiadomo debet nie jest automatycznie przyznawany i trzeba o niego złożyć wniosek. Normalnym jest więc, że rezygnując z tego typu usługi (którą się wcześniej chciało na skutek reklamy), także trzeba złożyć wniosek. Naturalna praktyką MBanku jest wysyłanie wniosków o załozenie karty kredytowej czy debetu, ale nikt nikomu nie każe odsłyać tego podpisanego. Nie chcesz takiej usługi, to po prostu wyrzucasz do śmieci pismo i po problemie, a jak ktoś się daje załapać na reklamę, to już jego problem.
            • Gość: Uli Re: Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnyc IP: 62.172.234.* 02.11.09, 10:11
              W Zachodnich krajach Europy jest tak ze nawet jesli mam depet czy karte
              kredytowa ale jej nie uzywam (lub splacam w terminie) to i tak nie place. Jezeli
              nie mialem debetu to czemu mam za to placic? W Polsce uksztaltowala sie jakas
              chora tradycja gdzie placi sie za przywilej posiadania czegos nawet jesli sie
              tego nie ma. Troche jakby placic za wejscie do sklepu.
    • Gość: Frank Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.09, 20:02
      Co z tego, że klient przeczyta umowę, jak bank może sobie w każdej chwili
      zmienić tabelę opłat i prowizji.
      Nie polecam tego banku.
    • Gość: MARIO Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: 88.199.112.* 31.10.09, 22:33
      JEDNA Z FIRM UBEZPIECZENIOWYCH ZAPROPONOWAŁA MI OPŁATĘ LIKWIDACYJNĄ
      W WYSOKOŚCI uwaga!!! 60%
    • Gość: semeon Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.09, 01:01
      A ja zapłaciłem 150 zł za wydanie pół-stronicowej opinii o mojej firmie.
      • Gość: xxs rodzinny regulamin IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.09, 10:28
        ja opracowalem sobie rodzinny regulamin
        i tam kolejny pkt mowi
        -omijaj złodziei z banków szerokim łukiem
    • verloc Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... 01.11.09, 10:46
      Autor artykułu zapomniał wspomnieć o GetinBanku: jeśli w przeciągu roku od
      podpisania umowy o prowadzenie ROR postanowisz go zamknąć, Getin kasuje cię na
      50 zł...
    • Gość: melo Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.dynamic.dial.as9105.com 01.11.09, 11:38
      MBank- 2 zl za zmiane kodu PIN do karty debetowej.
    • Gość: 666 Opłata za nie korzystanie z karty debetowej w ING IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.09, 12:22
      W ING Śląskim za nie używanie karty debetowej w koncie dla firm Direct jest
      opłata miesięczną 3 zł, problem w tym że jak zapytałem osobę która zakładała
      mi konto kiedy nie będę płacił tego haraczu otrzymałem odpowiedz ze jak będę
      robił często zakupy kartą, jest to bardzo ogólne stwierdzenie i wynika z tego
      że zależy to tylko od dobrej woli banku czy będzie pobierał opłatę czy nie.
      • Gość: laz Re: Opłata za nie korzystanie z karty debetowej w IP: *.Red-79-145-242.dynamicIP.rima-tde.net 05.11.09, 01:50
        Nie wiem jak to jest w koncie dla firm (PDF z TOiP wisi na stronie ING,
        wystarczy zajrzeć, powinno być), dla zwykłych użytkowników wygląda to tak, że w
        danym miesiącu rozliczeniowym trzeba zrobić zakupy kartą na sumę >= 100 złotych.

Pracownik banku wykazał się niekompetencją udzielając takiej ogólnej odpowiedzi.
    • Gość: rk Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.cable.ubr03.cast.blueyonder.co.uk 01.11.09, 16:48
      h im w d wszystkim bankom i bankierom.dzieki nam sa bogaci a beda jeszcze
      bogatsi. nie maga nawet zbankrutowac bo natychmiast z pomoca przychodzi im
      panstwo czyli kolejna mafia szczodrze uzywjac publicznych pieniedzy czyli
      tych wydartych swoim obywatelom.ale czego nie robi sie dla kolesi z
      zaprzyjaznionego gangu.
    • Gość: Miczu Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 17:44
      Nie rozumiem ludzi którzy mają konta w różnych dziwnych bankach i płacą za to
      wszystko tyle kasy. Ja mam w Internetowym i za nic nie płace, drugie mam w
      normalnym tez tam nic nie płace, 3cie oszczędnościowe w innym też nic nie
      płace. Strach ma wielkie oczy i strach przed zmianą jest bez sensu. Zmiana w
      US, ZUS, u pracodawcy numeru konta to pikuś. Jedynie zrozumie jak musimy miec
      konto bo mamy np. hipoteczny kredyt w danym banku. No ale przeciez mozna
      otworzyc 2 konto gdzie wszystko będzie darmowe lub za 3zl. Ludzie dają sie
      robic w babuku i tyle:/
    • Gość: ardal Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: 77.255.68.* 01.11.09, 19:31
      "Ale Invest Bank kaŻe klientów..." - jeżeli "każe", to klientom; tu powinno
      być "kaRZE" - od karania.
    • Gość: Zalamany XIX wiek IP: *.socal.res.rr.com 01.11.09, 19:53
      Ja pi... toz to XIX wiek albo jeszcze gorzej. Mieszkam w Kalifornii -
      zadnych z tych oplat ( poza splata po terminie) nie ma. Oplata za
      prowadzenie rachunku ???? Ze co prosze??????? Przeciej juz macie
      moje pieniadze i nimi obracacie wiec za co?
      • Gość: swMikolaj Re: XIX wiek IP: *.providenceresources.com 02.11.09, 13:02
        tak samo jest w Irlandii, w Ulster Banku. zero oplat. za nic nie place. nie wiem
        czemu w Polsce jest tak dziwnie??
    • Gość: Znany Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: 212.160.172.* 01.11.09, 20:58
      A od czego jest Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów ???
      Każdy przypadek postepowaniem administracyjnym powinien być już
      dawno zbadany - wówczas nie było by takich problemów !!!
      Pracownicy UOKiK nic nie robia, że nie wspomne o ich kompetencjach,
      jak kiedyś przeczytałem napisaną przez nich skargę to zastanawiałem
      się czy w UOKiK osoba która to pisała ma skończoną szkołe
      podstawową !!!
    • Gość: gość Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.polsat.net.pl 01.11.09, 20:59
      w mBanku jest 2pln za zmianę pinu, e-mail można zmienić tylko przez mLinie
      kpina, nędznieje ten bank
      • Gość: MałgosiaK(mBank) Re: Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnyc IP: *.bremultibank.com.pl 02.11.09, 09:29
        e-mail możesz zmienić samodzielnie poprzez mLinię jak wiele innych danych.
        Ustanowienie nr PIN jest bezpłatne, dopiero za zmianę jest opłata
        • Gość: Uli Re: Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnyc IP: 62.172.234.* 02.11.09, 10:22
          No wlasnie za zmiane- inne banki doradzaja czesta zmiane PINu ze wzgledow
          bezpieczenstwa. Mbank karze za takie praktyki :) Kolejna oplata ktorej nie
          pojmuje to 1zl za sprawdzenie salda w bankomacie. Place za to za bank mi powie
          ile ma MOICH pieniedzy.
    • aaron.felb Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... 01.11.09, 21:12
      jak tak czytam ten art. i opinie to zaczynam doceniac e-getinowski
      konto.
    • Gość: fixia Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... IP: *.centertel.pl 01.11.09, 23:10
      mam konto w pko niestety nie jest to najtańsze konto i chcę przenieś
      rachunek do innego banku, czy będę coś za to płaciła?
      • jarkos007 Re: Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnyc 02.11.09, 09:00
        Ja usunałem konto w pko bp bez opłat teraz jestem w pocztowym polecam
      • Gość: lejek Re: Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 19:39
        nie wiem, czy będziesz płaciła za przeniesienie z pko, ale jak nie chcesz mieć
        żadnych opłat w związku z prowadzeniem konta i wykonywaniu na nim operacji, to
        przyjrzyj się e-getin. ja mam i sobie chwalę, chociaż muszę sam robić przelewy
        przez neta, ale to się da opanować
    • Gość: Anna 5.59 zł za... brak długu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 08:20
      Mam kartę kredytową w Lukas Banku.Jakie było moje zdziwienie,gdy po miesiącu po całkowitej spłacie zadłużenia naliczono mi 5.57 zł odsetek oraz 0.02 zł ubezpieczenia.Zostałam ukarana za brak zadłużenia.Przedtem takich opłat nie było.To jest matematyka bankowa- odsetki od czegoś czego nie ma.
      Scyzoryk mi się otwiera w kieszeni.
    • kozalesz Za co bank cię ukarze, czyli przegląd dziwnych ... 02.11.09, 09:59
      w Getinie karę płaci się nie tylko za zamknięcie rachunku w ciągu 12 miesięcy
      od otwarcia, ale też, gdy zapomni się zlikwidować lokatę w innym dniu, niż się
      ona kończy - 0,1% minimum 10 zł.
      Nie mówiąc już o obniżaniu oprocentowania starych lokat jednodniowych i
      podawaniu oprocentowania w taryfie powiększonym o Belkę, którego przy tych
      lokatach nie ma.
    • lowcamgly Lukas Bank 02.11.09, 12:48
      To wszystko to betka. "Mój bank" - Lukas Bank po 5. latach od spłacenia
      należności wynikających z zaciągniętego u nich kredytu wraz odsetkami za
      nieterminowe wpłaty rat kredytowych w kwocie ok. 14,00zł. wezwał mnie ponownie
      do zapłaty odsetek w kwocie jak wyżej oraz 28,00zł. z tytułu korespondencji
      i... ponad 1300,00zł. z tytułu opłat miesięcznych za prowadzenie rachunku dla
      tych według nich nierozliczonych odsetek. Calutkie 5lat cisza, spokój ani
      mru-mru.Jak to ocenicie? Bałagan, ignorancja czy próba złupienia klienta.
      • Gość: zdrowy łoś (ZŁ) dziwna procedura w Lukasie IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.11.09, 19:33
        > Calutkie 5lat cisza, spokój ani mru-mru. Jak to ocenicie?

Tak powino być w każdym banku :)
        A na poważnie, jaką dasz odpowiedź bankowi? Będziesz płacił?

Ja mam inny kwiatek, który zawsze mnie zadziwia ilekroć jestem w
        placówce-bojówce Lukasa. Zlecam założenie nowego klienta do listy
        rachunków. Pokazuję miłej pani swój dowód. Ona go sprawdza.
        Stwierdza, że może przyjąć ode mnie to zlecenie. Po czym prosi o
        wpisanie drugiego, piątego lub innego znaku z mojego hasła do konta.
        Po co mam podać te cyferki, skoro zostałem rozpoznany i
        zidentyfikowany jako właściciel swojego konta, na podstawie swojego
        dowodu ?

pozdrawiam
        ZŁ.

PS. odpowiedź pracownika banku na to pytanie jest nielogiczna ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka