Dodaj do ulubionych

W jakim banku założyć konto osobiste??

• Gość: ABCFINANSE Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.myslenice.net.pl 29.12.13, 21:50
      abcfinanse.produktyfinansowe.pl/
      Polecam porównać i wybrać :)
      • Gość: Oleńka Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.play-internet.pl 31.12.13, 12:37
        Ja zwracałam przy wyborze konta czy mam jakieś korzyści i w PKO zaproponowano mi konto za zero w PKO. W którym mam 10% premii za kazdy oplacony rachunek tel i moge przedłuzyc gwarancje na sprzet agd i rtv
        • Gość: gosc Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.44-79-r.retail.telecomitalia.it 06.01.14, 10:35
          dobre konto założysz w Alior Sync lub Inteligo PKO BP, przy czym w PKO BP plusem jest dostęp do placówek banków
          • kotarbas Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 28.03.14, 09:00
            Ja się strasznie zraziłem do pko bp po tym jak przelewy kosztowały 50 gr (internetowe!), co i tak jest dużo, a w zeszłym roku ta opłata została zwiększona do 70 gr, podczas, gdy prawie wszędzie indziej jest za darmo. pewnie zakładający teraz konto mają inne warunki, ale skoro takimi opłatami się traktuje stałych długoletnich klientów to ja dziękuje. wspomniałem też, że z każdego bankomantu innego niż bp płacilem prowizję?
            • aprila01 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 31.03.14, 14:24
              kotarbas napisał(a):
              > Ja się strasznie zraziłem do pko bp po tym jak przelewy kosztowały 50 gr (inter
              > netowe!), co i tak jest dużo, a w zeszłym roku ta opłata została zwiększona do
              > 70 gr, podczas

Żal można mieć do doradcy, że nie zaproponował ci zmiany konta i sposobu autoryzacji.
              Musisz wybrać najlepsze dla ciebie rozwiązanie, ale jest np. konto za zero i wszystkie przelewy krajowe masz darmowe, a autoryzyjesz SMS-em, więc trzeba zrezygnować ze zdrapki, bo za to się dodatkowo płaci, chyba nawet pko zachęca do przechodzenia na SMS-y.
              • Gość: ewka Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.play-internet.pl 03.06.14, 17:45
                tak,PKO to porażka!!!za każdy przelew ściągają,za prowadzenie konta również,za konto internetowe także,za powiadomienie sms-em - też,za wypłatę w innym bankomacie niż pko-prowizja .....żal a nie konto :-/
            • Gość: Karollo Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 15:03
              Nie lepiej udać się do oddziału i porozmawiać o zmianie konta ? PKO ma naprawdę fajną ofertę teraz, ja np. Mam Inteligo i muszę zrobić transakcję za 100 zł i mam za free
      • Gość: szumacher Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.16, 17:18
        Konto jest bezpłatne, ponadto po 4 miesiącach w ING Banku Śląskim dostałem 3 kredyty po 3500 zł, mimo iż miałem złą historię kredytową. Obsługa klienta super, zawsze kawka, herbatka. Naprawdę polecam

e-m2m.pl/57c3002f42f67
      • Gość: Okazjewbanku Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.dynamic.mm.pl 13.03.19, 11:03
        Hej,

najlepiej w mBank. Dają 150 zł premii za otworzenie konta:

Szczegóły prmocji:

okazjewbanku.pl/konta-bankowe/mbank-konto-bankowe-i-150-zl-premii/
      • mleeko Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 20.09.20, 14:23
        Wiele osób chwali sobie PKO, ja wolę Santander.
        Warto sprawdzić co wypada najlepiej w rankingu banków, albo porównać więcej rankingów kont bankowych.
    • Gość: jaki bank Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.244-95-r.retail.telecomitalia.it 03.03.14, 13:50
      ja mam w Aliorze Kantor Walutowy oraz konto internetowe w Alior Sync - uważam że jest to jeden z lepszych banków w Polsce, nie ma co narzekać. Kantor jest świetny do zakupu walut i za darmo. A inne konta też mają ok, np. Konto Rozsądne, które jest na 1 miejscu w rankingu Money.pl
    • Gość: Grower Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.14, 15:23
      Aktualnie najlepsze jest konto dla młodych w PKO BP. Za nic się nie placi, przy czym masz wyplaty ze wszystkich bankomatow.
      • nmoney Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 28.03.14, 17:52
        Ciężko wybrać z mrożeniem pieniędzy jeszcze się nie spotkałem w żadnym banku ,podstawowe pytanie jakie stawiasz wymagania ?
    • Gość: adam Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 15:38
      Ostatnie posunięcia mBanku zmusiły mnie do poszukiwania innego i w końcu zdecydowałem się na Proste Konto Osobiste w Meritum Banku.

Serwis transakcyjny gorszy niż w starym mBanku (ten był najlepszy ze wszystkich mi znanych), ale dużo lepszy niż w nowym, prosty i przejrzysty.

Karty bankomatowe za 0 nawet wtedy, gdy nie używa się ich do zakupów. Darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów. Wszystkie karty są bezstykowe.

Prowadzenie konta zero, zwykłe przelewy zero, oprocentowanie lokat jedno z lepszych na rynku.

Hasła SMS płatne następująco: 20 groszy za każdy SMS lub opłata abonamentowa 3 złote miesięcznie dająca prawo do 20 SMS (każdy następny za 20 groszy). Można też zamówić token, kosztuje 60 złotych, ale wystarcza podobno na 3 lata.

Większe opłaty naliczają za szybkie przelewy, transakcje w placówkach, jakieś dokumenty czy zaświadczenia na papierze itp. Co do kredytów, to nie wiem, bo mnie nie interesują.

Jako bank do obsługi codziennych operacji (wpłaty wynagrodzenia, wypłaty z bankomatów, zakupy, oszczędzanie) jest zaskakująco dobry jak na dzisiejsze czasy i chyba najbardziej przypomina mBank sprzed lat.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.14, 08:08
        > Wszystkie karty są bezstykowe.

Dobrze, że wymieniasz tez wady...

> Hasła SMS płatne następująco: 20 groszy za każdy SMS lub opłata abonamentowa 3
        > złote miesięcznie dająca prawo do 20 SMS (każdy następny za 20 groszy). Można t
        > eż zamówić token, kosztuje 60 złotych, ale wystarcza podobno na 3 lata.

Płatne hasła sms-owe - to dla mnie kuriozum

> zdecydowałem się na Proste Konto Osobiste w Meritum Banku.

Ja myślałem, że chcesz pochwalić, ale widzę, że skutecznie odstraszasz od tego konta...
        • Gość: Kaśka Re: Meritum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.14, 22:38
          Adam trochę pomieszał.

Karty w Meritum Banku są stykowe, tj. bez płatności zbliżeniowych.

Hasła SMS są za darmo, jak chyba w każdym banku. Płatne są natomiast powiadomienia SMS, np. o przelewach przychodzących na kont itp. Powiadomienia e-mail są za darmo.

Reszta z tego, co napisał Adam się zgadza.
          Z zalet wymienię jeszcze dobrze oprocentowane - jak na obecne stopy procentowe - konto oszczędnościowe (3%), bez konieczności spełniania dodatkowych warunków i z którego można wpłacać i wypłacać na osobiste dowolną liczbę razy w miesiącu. Oraz dobrze oprocentowane lokaty.

Polecam, sama niedawno założyłam.

• Gość: Janek Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.free.aero2.net.pl 01.04.14, 14:07
      znalazlem w necie cos takiego darmowe konta bankowe, moze okazac sie przydatne...
      • Gość: ainafets Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: 109.95.25.* 01.04.14, 17:05
        Gość portalu: Janek napisał(a):

> znalazlem w necie cos takiego darmowe konta bankowe, moze okazac sie przydatne...

Prima a prilis. Konta oprocentowane znacznie wyżej niż lokaty. Dla naiwnych.
      • Gość: Kaśka Bezpłatne rachunki bankowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.14, 22:39
        www.ekonomia.rp.pl/artykul/706656,1098416-Kto-oferuje-konto-za-darmo.html
    • marcin.kaszubski Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 04.04.14, 20:08
      myślę, że dla Ciebie, jako młodej osoby i jak sam wspominasz nie obracającej kokosami jest możliwość dodatkowo zyskania paru groszy (czy raczej solidnych parunastu czy kilkudziesięciu złotych) przy okazji płacenia kartą w sklepach czy na stacji benzynowej. są to konta z tzw. cashbackiem (lub moneyback), które zwracają określony procent od kwot wydanych kartą. Takie konto jest choćby w Getin Online czy Open Online. Możesz o tym poczytać więcej: www.bankobranie.blogspot.com/2014/04/konto-open-online-ze-zwrotem-10-od.html
    • Gość: Marcin Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.comarch.com 10.04.14, 07:37
      ze swojej strony polecam konto w AliorSync - tam na pewno nie nadziejesz się na dodatkowe opłaty (przynajmniej na razie). Jeśli chciałbyś dowiedzieć się więcej o tym i o innych kontach bankowych to zapraszam na bloga: www.jakwybrackontobankowe.pl
    • 3kalafior Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 22.04.14, 12:13
      Najtaniej - alior !

polecam porównanie - darmowe konta bankowe

ciezko go przebic ;0

Gość portalu: gość napisał(a):

> Niestety muszę zrezygnować z usług BZ WBK i przy okazji odradzić tym z was,
      > którzy planują założyć konto <30 w tym banku. Bank ten ludzi zarabiających
      > niewiele ma za nic i niestety, sam się o tym przekonałem. Bezpodstawnie mrozi
      > mi wciąż pieniądze, a to 3 zł, a to 15 zł, a to 150 zł (cały weekend nie
      > mogłem wypłacić pieniędzy na zakupy, musiałem więc pożyczyć). Niby małe sumy,
      > ale przez to nie mogę wypłacić w bankomacie pełnej sumy itd. Zresztą, chodzi o
      > sam fakt. Poza tym ściąga ode mnie jakieś nieokreślone opłaty (przykładowo,
      > ściągając 5 zł, piszą mi w tytule: "opłaty i prowizje związane z" i koniec
      > tytułu).

• Gość: aniol222 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 22:09
        Polecam konto w Getin Banku www.getinbank.pl/dla-ciebie/konta/konta-osobiste/konto-getin-up/szczegoly bezpłatne przelewy internetowe, przelewy przez Facebooka, mail lub SMS.
      • kalinta Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 03.01.15, 15:02
        A może Eurobank, mają przekonującą akcję promocyjną! www.youtube.com/watch?v=YNyEn0lFKwo
        • karolinaa1985 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 03.01.15, 19:31
          mnie również - uwielbiam akcję z których można czerpać radość i optymizm. W opisie pod filmikiem na YT jest link gdzie można pobrać sobie piosenkę - mnie nastraja pozytywnie na cały dzień :))
    • Gość: WaBanq Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.205.13.9.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.04.14, 00:04
      alior chyba jako jedyny posiada oferte darmowego konta bankowego
    • Gość: gitonik Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.14, 09:12
      Moim zdaniem obecnie najbardziej oplaca sie zalozyc konto Getin Up w getin banku. Wszystko za darmo i fajne promocje na ktorych mozna realnie zaoszczedzic pare groszy
    • doradca1988 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 07.01.15, 12:09
      Witam,

Wszystkie te banki, które Pan wymienił najczęściej wymagają określonej ilości transakcji bądź konto osobiste u nich założone musi być "głównym" (musi wpływać wynagrodzenie), żeby było bezpłatne.

Co prawda te banki oferują bonusy (typu minimalny zwrot za zakupy spożywcze, ale są to groszowe sprawy)

Jeśli miałbym polecać to konto w banku, gdzie nie trzeba spełniać żadnych "ukrytych" warunków. Całkowicie bezpłatynch kont na rynku jest mało, jednym z nich jest konto osobiste w Meritum Banku. Z tego co wiem karty do kont to VISY z systemem pay-pass. Wypłaty gotówki z bankomatów są za darmo, za granicą 5 zł. Zlecenia stałe itp. są również za darmo. System operacyjny konta w internecie jest prosty i intuicyjny.
    • tristan75 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 07.01.15, 22:28
      Najlepszy Bank Pekao, nie narzekam. Jak się ma mało pieniędzy na koncie to każdy bank będzie do bani
      • doradca1988 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 14.01.15, 11:20
        Właśnie jak się ma mało pieniędzy to tymbardziej trzeba patrzeć na tabele opłat i prowizji za konto osobiste. Są banki które nie biorą żadnych opłat za prowadzenie kont i tam się opłaca mieć "mało pieniędzy".
      • rododendron9 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 09.12.22, 18:33
        Dlaczego akurat ten?
        • derlla Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 11.12.22, 18:01
          właśnie na co warto zwrócić uwagę przy wyborze konta ?
          • koziorozka Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 11.12.22, 19:00
            Nurkowanie i Szklarską już przestałaś reklamować?
            gilara, rododendron9 czy co tam sobie wymyślisz tu ci nie pomoże ;)
    • agawa288 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 25.02.15, 14:52
      Ciekawe ofert maja T-Mobile i Bank Millennium, warto sie przyjrzec i przeanalizowac tabele oplat
      • agawa288 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 25.02.15, 14:53
        Tabele Oplat i Prowizji na stronie: konto-internetowe.dlamnie.com/
    • tymekwspanialy Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 27.02.15, 16:19
      Ja w sumie też trwał od dekady w pko bp, mimo wszystko. Słyszę o różnych promocjach w bankach, a potem słucham jak to ludzie się z niego ewakuują. Generalnie sprawdzam rankingi na lepszaoferta czy bankierach żeby być na bieżąco z kredytowymi ofertami, ale trwam póki co w jednym banku.
    • 6expert Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 27.02.15, 18:52
      Przez całe lata nie zapłaciłem nawet grosza za korzystanie z Volkswagen Banku wypłacając minimum 400 zł bez opłat. Nie ma obowiązku minimalnych wpływów, żeby konto było darmowe jak w innych bankach. Za kartę, przelewy nic nie zapłaciłem. Ale każdy musi się zastanowić z czego korzysta częściej, czy co chce zyskać np. często płaci kartą i może zyskać w innym bank itd. W każdym banku powiedzą, że ich bank i konto jest najlepsze. Takie porównanie jest
      na tej stronie
    • kaczusbb Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 05.03.15, 07:31
      Stabilnie podnosi wszelkie możliwe opłaty... A żeby nie było nudno, wprowadza i nowe opłaty.
    • ulicafinansowa.pl Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 13.03.15, 18:27
      Bank BZ WBK stracił swoją pozycję dodając opłatę za kartę. Wielu klientów zmienia konta bądź zastanawia się nad tym. Aktualnie najlepszą ofertą jest konto T-mobile które jest darmowe i nie wymaga żadnych opłat za założenie i korzystanie z karty
      • annmedia4 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 01.04.15, 11:36
        Również polecam T-mobile. Bije na głowę konkurencję, zresztą możesz porównać np: tutaj www.otogrosz.pl/ranking-kont-osobistych/ lub na innych stronach.
        • kaczusbb Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 02.04.15, 07:46
          A ja słyszałem, że od czerwca wprowadza jakieś opłata, prawda to?
          • koziorozka Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 02.04.15, 08:28
            Prawda, T-mobile od 1 czerwca wprowadza opłaty, m.in. za kartę do bankomatu.
            www.wykop.pl/ramka/2475509/t-mobile-uslugi-bankowe-wprowadza-oplate-za-karte-debetowa-prnews-pl/
            • tinley Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 02.04.15, 10:29
              Nie mam pytań.. klasyczna akcja naganiania ryb do sieci a potem patroszenia. Zakładając ze 90% ludzi nie czyta regulaminów, tabel opłat, zmian, korespondencji (a nuż przeczytam coś czego nie zrozumiem) to ludzi będą płacili 6zł dopóki się nie zorientują że im kasa z konta znika. Pozostaje chyba tylko SmartBank czy jak to się nazywa jeśłi ktoś nie planuje płatnosci kartą , ale pewnie tez nie na długo.
    • kaczusbb Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 07.04.15, 07:52
      Uwaga na Deutsche Bank - wprowadza olbrzymie opłaty za korzystanie z karty!
    • intern-etowo Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 15.04.15, 11:50
      Zgadza sie, konto Banku SMART jest w 100% darmowe i bez warunkow. Tutaj znajdziesz tabele oplat i oprocentowania Banku SMART: konto-internetowe.dlamnie.com/Bank_SMART.html
    • filonlaura16 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 27.04.15, 21:10
      mówisz że Raiffeisen bank - ale w rankingach na różnych stronach wcale nie wypada to konta wcale dobrze. Raczej średnio. Przykład - ranking na stronie www.konto-bankowe-24h.pl/
      • uklejko Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 04.05.15, 10:58
        Większośc ofert jest jednak do siebie podobnych!
        • kaczusbb Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 05.05.15, 07:31
          Niestety po konsolidacjach skończyła się konkurencja....
    • intern-etowo Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 09.05.15, 12:46
      Konta wg mnie warte polecenia:
      - Millennium Bank
      - ING direct
      - SMART Bank

----------------------------
      Porownanie rachunkow osobistych:
      banki-online.zawsze.net
    • mnemon123 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 11.07.15, 12:47
      Ja mam w agricole
    • rr44 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 02.09.15, 15:34
      Oferta Smart Banku wygląda zachęcająco, a jego założycielem Sławomir Lachowski, który przed laty stworzył mBank - kiedyś rewelacyjny, ale później przejęty przez bandytów i przekształcony w organizację przestępczą.

Zastanawiam się tylko, jak długo Smart Bank będzie oferował tak dobre warunki, bo dziś w Polsce wszystkie banki równają do gorszych - taka konkurencja na odwrót.
      • man.kowa Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 02.09.15, 21:40
        Sporo tu wypowiedzi na temat Banku Smart. Podrzucę, że aktualnie konto w tym banku założyć można w promocji - bank dorzuca bon 40 zł do wykorzystania na PizzaPortal.pl
        • biancabia Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 24.09.15, 11:14
          Ja jeśli chodzi o osobiste to mogę polecić w raifaisenie wymarzone konto osobiste. bardzo korzystne warunki :) konto darmowe, oprocentowanie, i jeszcze pakiet ubezpieczen :) zajrzyj na strone i wszystko sobie poczytaj :)
    • koziorozka Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 03.09.15, 09:19
      > Co prawda na bankach się nie znam, ale piszę to na podstawie

Niestety, muszę przyznać ci rację - na bankach się nie znasz. Wynika to choćby z tego, że za dobry bank uważasz Nordeę - bank już rok temu zniknął, więc w nim konta na pewno nie założysz.

Poradzę ci, załóż konto tam, gdzie ma je twój najlepszy kumpel/kumpela. Nawet gdy bank ci coś zablokuje, to z jego/jej pomocą "rozgryziesz" o co chodzi.
      Druga metoda - konto w banku, który ma w miarę nieoblegany oddział w twoim pobliżu.
      Obie metody mają wspólny mianownik: wyjaśnianie z żywym człowiekiem
    • trbaran Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 16.09.15, 08:36
      Stawiałabym na Smart Bank.Jest to bank internetowy, nie ma swoich placówek ale ma chyba najlepszą ofertę w zakresie kont osobistych. Tutaj masz szczegóły: www.tanie-konto.pl/smart-bank/smart-konto/ . Wszystko jest tam obecnie darmowe i bez żadnych haków tak więc spokojnie możesz sobie tam zakładać konto.
      • dziubek221 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 12.02.16, 19:52
        Od dwóch lat mam konto w ING banku i nie narzekam. Ostatnio moja córka zakładała konto i szukała konta, żeby było z jak najmniejszymi opłatami. Zastanawiała się właśnie nad ING , jednak ostatecznie konto założyła w Smart banku konto-w-banku.pl/smart-bank/. Jest to konto zupełnie darmowe, nie ma ukrytych opłat.
      • kingaaa92 Re: W jakim banku założyć konto osobiste?? 18.02.16, 12:04
        Witam ja polecam konto 360 w banku Millenium. Wystarczy jedna płatność kartą w miesiącu i wszystko jest za dormo. Wniosek można wypełnic przez internet:
        biznesmama.ebrokerpartner.pl/short/33c8r

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka