Dodaj do ulubionych

Za pięć lat karty będzie akceptować 400 tys. sk...

IP: *.net.pulawy.pl 09.06.10, 17:13
Zbawienie.com - najważniejsze ostrzeżenie biblijne
Obserwuj wątek
    • Gość: dot VISA kasuje małe sklepy na 2-4% !!! IP: *.mobile.project4.pl 09.06.10, 17:37
      VISA kasuje małe sklepy na 2-4%pomyślcie ile to pieniędzy z waszych kieszeni w całościowym
      obrocie. Za to płacimy w cenach. A w innych krajach nie ma takiej prowizji!
      • Gość: Gosc Re: VISA kasuje małe sklepy na 2-4% !!! IP: *.chello.pl 09.06.10, 18:13
        W innych krajach też są takie prowizje, Polska nie jest tu zadnym
        wyjatkiem. Pozdrawiam
    • Gość: daszar Za pięć lat karty będzie akceptować 400 tys. sk... IP: 93.159.26.* 09.06.10, 17:38
      Szkoda, ze nie napisali o tym, ze obok dzierzawy trzeba placic fee
      od wartosci transakcji karta, to dlatego male sklepiki nie chca,
      pozera to czasem nawek kilka procent obrotu.
    • Gość: Elf Bardziej skuteczne będzie obniżenie prowizji IP: *.icpnet.pl 09.06.10, 17:51
      za transakcje w terminalach..
    • Gość: Jerzy Za pięć lat karty będzie akceptować 400 tys. sk... IP: *.chello.pl 09.06.10, 18:11
      a po co jeszcze obsługa paska magnetycznego?
    • Gość: taki jeden Za pięć lat karty będzie akceptować 400 tys. sk... IP: *.multi-play.net.pl 09.06.10, 18:35
      Małe sklepy nie chcą terminali bo płatność kartą oznacza defacto konieczność
      wyjścia z szarej strefy. Gotówkę można schować do kieszeni. Jak się zabierze
      kasę z konta to niestety to widać.
      I taka jest niestety smutna prawda o tym dlaczego tak mało jest terminali w
      małych sklepach.
      Prowizja oczywiście nie pomaga ale na pewno nie jest to główny powód.
      • lucjan_23 Re: Za pięć lat karty będzie akceptować 400 tys. 24.01.17, 13:02
        Ale ty głupi jesteś sprzedaż kartą w małych sklepach nie sięga nawet 10% obrotu , nawet oszukując to trzeba coś wykazać więc to nie to , a za te 10% kasują nas z każdej strony i wymagają dużych obrotów bo dodatkowe koszty to co mam kazać płacić klientowi kartą bo inaczej mu nie sprzedam , na gazecie ma parę groszy klient płaci kartą bo nie masz prawa mu odmówić i po zapłaceniu za transakcję ile mi zostaje , zastanów się zanim następnym razem uznasz nas za oszustów
    • Gość: Pafcik Za pięć lat karty będzie akceptować 400 tys. sk... IP: 188.33.213.* 09.06.10, 19:37
      Większość małych sklepików ma te swoje terminale chyba do ozdoby.
      Trzymają w oczekiwaniu na klienta który zrobi zakupy za 10.000 złotych
      bo wtedy nie będą stratni na dzierżawie i prowizji od kwoty płatności i
      wprowadzają minimalne kwoty zapłaty.
      Tyle że te sklepiki w większości handlują pietruszką i ziemniakami. Może
      jestem w mniejszości ale bojkotuję punkty gdzie spotykam takie
      dziwactwa, typu głęboko schowane kartki z informacją "minimalna kwota
      płatności kartą 20 złotych", szafki depozytowe na plecak z którym nie
      można wejść i zrobić zakupów, sklepy do których prowadzą same wejścia i
      wyjść bez zakupów nie ma jak, panie które uparcie twierdzą że to klient
      płacąc ma im dać drobne a nie one wydać resztę ponieważ SZEFUNIO z
      własnej pazerności zabiera z kasy 100% utargu 5x dziennie itd.

Następnym razem robiąc zakupy zastanów się czy sklep to miejsce gdzie
      jego właściciel robi z ludzi idiotów czy raczej miejsce gdzie człowiek
      zaspokaja swoje potrzeby robiąc zakupy.

Pozdrawiam!

• lucjan_23 Re: Za pięć lat karty będzie akceptować 400 tys. 24.01.17, 13:03
        kupuj w internecie pietruszkę
    • Gość: Cure REA Card IP: *.home.aster.pl 10.06.10, 21:09
      W REA Card nie ma od początku opłat minimalnych a prowizje zaczynają się od
      1,7 % więc jeśli ktoś twierdzi że to strasznie drogie oznacza, że ma skrajnie
      niekorzystne warunki u swojego operatora.
      Jest jeszcze koszt dzierżawy - 64zł miesięcznie.

www.pay-card.pl
      • Gość: eduardo Re: REA Card IP: 89.100.254.* 10.06.10, 23:33
        > W REA Card nie ma od początku opłat minimalnych

poprostu nie wierze

"w REA Card nie prowadzimy takiej polityki - czytelne i proste zasady rozliczeń
        to nasz priorytet"

czy kazdy intersik w polsce musi opierac sie na kantowaniu ?
        interchange nie zalezy od wysokosci obrotu punkcie handlowym tylko od typu
        karty jaka zostala uzyta do tranzakcji,

takze widze ze kobinujecie jak tu trafic okolo 0,5% z tranzakcji
        a na tym rynku to sa ogromne pieniadze , bo firmy na zachodzie robia to za centy
        od 1 do kilkunastu i jakos sie to im oplaca

zal.pl
        • Gość: do eduardo Re: REA Card IP: *.home.aster.pl 17.02.11, 23:07
          Edek naucz się matematyki - "firmy na zachodzi robią to za centy" a REA przy płatności klienta 1 zł pobiera 2 grosze prowizji więc mniej niż 1 cent - jeszcze za drogo? Jak będziesz mocno negocjował będą Ci dopłacać do transakcji. Eduardo powinieneś bardziej uważać w V klasie podstawówki...

• Gość: maciej Re: REA Card IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 11:30
          Nie polecam reacard na kartę. Totalna porażka. Zrywa połączenia cały czas i klienci nie mogą płacić kartą
          • Gość: maciej Re: REA Card IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 11:31
            dodam, że jestem z Wawy
      • Gość: egz Re: REA Card IP: *.net136.okay.pl 06.04.11, 22:55
        1,7% prowizji na starcie ?! ... To dlaczego w ofercie dla mnie zaproponowali mi 1,71% (2 tygodnie temu !!!) ... coś tu nie pasuje.

Kto mija się z prawdą ?
        • Gość: Amexos Re: REA Card IP: *.home.aster.pl 13.04.11, 22:47
          W styczniu 2011 poszły w górę opłaty o 0,025% na Visę i Mastera i wszystko jasne...

• Gość: Opinia Re: REA Card IP: 31.178.10.* 25.07.12, 00:29
            Korzystam z rea card od ponad 2 lat i przyznam, ze takiej jakosci obslugi jeszcze nie spotkalem. Mialem raz awarie terminala - zadzwonilem na infolinie i rano dostarczyli mi nowy terminal.
            Nasze firmy na rynku powinny sie uczyć podejscia do klienta - caly czas nachodza mnie handlowcy innych firm ale ja u nich juz bylem i wiem, ze jak bede potrzebowal pomocy to albo odesla do innego dzialu albo bede czekal 5 dni na technika, gonie ich z miejsca choć by terminal mieli za 1pln miesięcznie.

Śmialo mogę polecić rea.
            • Gość: paulinag Re: REA Card IP: 195.205.27.* 05.07.16, 16:54
              Witam bardzo proze o pomoc w skontaktowaniu sie z rea card .Moze jakis numer do przedstawiciela
              Pozdrawiam
    • Gość: max Re: Za pięć lat karty będzie akceptować 400 tys. IP: *.chello.pl 05.10.10, 10:24
      No to możemy zacząć już teraz.
      www.terminale-pos.pl

zapraszam
      • Gość: Marta Re: Za pięć lat karty będzie akceptować 400 tys. IP: *.home.aster.pl 16.09.11, 09:50
        Zmieniłam polbank na rea card i mam spokój! Terminale o niebo lepszej jakości - opłaty o 30% niższe i jak zadzwonisz na BOK to traktują Cię jak klienta, lubię gdy płacę za usługę i ktoś mnie traktuje poważnie.

Marta, Krakow
    • Gość: elavon - uważajcie Wkrótce karty będzie akceptować 400 tys. sklepó... IP: *.home.aster.pl 18.11.11, 08:42
      Uwaga na firmę Elavon - zmienia warunki po podpisaniu umowy i handlowcy nie informują o ukrytych kosztach. Po podpisaniu umowy kazano mi się zarejestrować na ich stronie i wypełnić jakiś formularz - okazało się, że jest to jakiś tam certyfikat bezpieczeństwa pci - obowiązkowy i płatny.

Koszty nie są takie jakie miały być i czegoś takiego nie cierpię - ostrzegam - wyjście z umowy to koszt 500 zł ale honor mam i nie dam się robić w jajo!

G_rzesiek
      • Gość: PH Re: Wkrótce karty będzie akceptować 400 tys. skle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 07:51
        Witam

Może podać Pan nr ID handlowca z którym podpisał Pan umowę? Jest w dokumentach które Pan podpisał. Nie wiem na jakich warunkach handlowych podpisał Pan umowę. Moja oferta razem z certyfikatem PCI jest konkurencyjna w stosunku do ofert innych operatorów.

Proszę podać swój numer MID ( jest na wydrukach z terminala ), postaram się pomóc.

Pozdrawiam

PH Elavon
    • piter_dwa Wkrótce karty będzie akceptować 400 tys. sklepó... 22.02.12, 16:02
      Witam. Zapraszam do współpracy: bez żadnych opłat pci, bez ukrytych kosztów, umowa na czas określony lub nie bez kary za zerwanie. Jasne i czytelne warunki współpracy.
      Zapraszam na www.pos-terminal.pl
      • Gość: Kasia Re: Wkrótce karty będzie akceptować 400 tys. skle IP: *.play-internet.pl 09.04.12, 14:42
        Dzień dobry.
        Dwa miesiące temu dostałam propozycję z rea-card z Wrocławia.
        Istotnie nie mają ukrytych kosztów i widać że nie kombinują jak koń pod górę by mnie oszukać.
        Szczególnie polecam pana Marcina - bardzo miły facet i można się do niego zgłosić o pomoc w każdym monecie. Nie zostawia bez odpowiedzi po sprzedaży terminala a to bardzo miłe i profesjonalne.

Polecam Rea-Card.
        • Gość: TOMEK Re: Wkrótce karty będzie akceptować 400 tys. skle IP: *.ekom.net.pl 08.06.12, 13:50
          PROSZE CZYTAC DOKLADNIE UMOWE JA TEZ DOSTALEM OFERTE BEZ UKRYTCH OPLAT NA NA UMOWIE JEST JAK BYK OPLATA STALA 0,19 ZL MILY PAN TLUMACZYL ZE TO GROSZE ALE NICHCIAL TO JA JA PODPISALEM UMOWE Z ESERVICE WYZSZA PROWIZJA ALE BEZ DODATKOWYCH OPLAT PRZY WPLATACH DO 200 ZŁ JEST TANIEJ ...
          • Gość: Mariusz Olszyn Re: Wkrótce karty będzie akceptować 400 tys. skle IP: *.centertel.pl 21.06.12, 09:54
            Mi eservis własnie podniósł opłaty wiec jak najdalej od ich super ofert! Miałem też 15 gr do każdej transakcji stałej opłaty nazywają to ,,stawka płaska,, nazwę ich wprost NACIĄGACZE
          • Gość: Aneta eservice IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 20:39
            Eserwis zmieniałmi warunki chyba ze 3 razy wiec jak z nimi podpisałeś umowę to spodziewaj sie podwyżki. To bank pko ten od kolejek i marnej obslugi byłem to wiem co piszę...
            • Gość: Romek Kielce Re: eservice IP: 79.162.80.* 26.07.12, 19:42
              Ja zrezygnowalem z eservice po ponad 3 latach ciągłych problemów a to z terminalem a to z opiekunem. Na koniec podnieśli mi prowizje na poziom ponad 2 procent bo im obroty na moim sklepie nie odpowiadały.

Beznadziejne podejście do klienta w momencie gdy coś chće załatwić.

Nie polecam są inne lepsze firmy.
              • Gość: elavon Re: eservice IP: *.opera-mini.net 17.04.13, 00:44
                Eservice ogłosił chęć sprzedaży firmy - prawdopodobnie polcard ich wykupi.

Biada wszystkim użytkownikom - opłaty pójdą automatycznie w górę.

Polcard ma prowizje minimalne 60 gr oraz minimalne obroty 5000 miesięcznie jeśli nie to 30 zł miesięcznie się dopłaca.

Jestem z branży i jest o tym głośno.
                • Gość: .. Re: eservice IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.14, 21:47
                  To normalnie poszalales z trafnoscia wykupu es przez polcard... smiechu warte..
    • Gość: Bartek Uwaga na eService. IP: *.30.51.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.06.14, 10:37
      Firma niedawno rozesłała swoim klientom informację o podwyżce prowizji! Podpisują tanio umowy, a po pewnym czasie podwyższają warunki (umowa na to pozwala).
      • Gość: Anna Socha Re: Uwaga na eService. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.15, 13:03
        Panie Bartku a skąd Pan ma takie informacje? Bo to dość poważny zarzut. Jest Pan klientem czy ph konkurencyjnej firmy , że wypisuje Pan takie brednie?
    • grzesiex90 Re: Za pięć lat karty będzie akceptować 400 tys. 21.05.18, 13:57
      Uważam to za duży plus - szybsze płatności i bezpieczniej, bo nie trzeba nosić przy sobie dużej gotówki, ale z drugiej strony, gdy system padnie, to nic nie kupimy :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka