Dodaj do ulubionych

W lipcu pierwsi klienci PKO BP dostaną karty z ...

IP: *.static.hnet.pl 10.06.10, 19:47
To niemożliwe, taka nowość w PKO BP ? Prawdziwa ofensywa ... gruby atak na
pozycje najbardziej innowacyjnych konkurentów. Wzruszone emerytki i
oszołomieni emeryci nie będą się posiadali z radości. Następnym etapem powinna
być wymiana wniosków wypełnianych na glinianych tabliczkach na nowoczesne
płaty z papirusa. Ten bank zdecydowanie traci na "dobrze" pojmowanej
stabilności ... chyba zrezygnuję z książeczki SKO :)
Obserwuj wątek
    • hie44 W PKO wystartowała wielka wymiana 6 mln kart pł... 11.06.10, 09:39
      "Zamiast tradycyjnych kart z paskiem magnetycznym, łatwych do skopiowania
      przez złodziei, bank wyda klientom nowoczesne karty z czipem."

Panocku ! Karty z chipem mają także pasek magnetyczny, tak samo łatwy do
      skopiowania jak tradycyjne, bo identyczny. I będą go jeszcze długo miały,
      ponieważ miliony terminali i bankomatów na świecie czyta tylko takie karty.

• Gość: Elf No łasnie... wszystko na raz.. chip i pay pass... IP: *.icpnet.pl 11.06.10, 13:04
      Ostro jadą...
    • Gość: Grundzero mam głupie pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 13:04
      mam sobie od jakiegoś czasu karte z czipem wydaną przez mbank ale to mało
      istotne, chodzi mi o taką sprawe, gdy płace w realu to kasjerka zawsze
      przeciąga karte przez czytnik paska magnetycznego a dopiero potem wkłada do
      terminalu tą stroną z czipem, po co zczytują pasek magnetyczny?
      • Gość: Anul Re: mam głupie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:59
        Robi to z przyzwyczajenia. Najpierw przeciąga magnetyczny, potem klnie pod nosem
        bo właśnie przeczytała na ekranie karta z cipem, użyj czytnika cipów.
        Proste.
        • Gość: Grundzero Re: mam głupie pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 15:08
          Jednak jest coś jeszcze bo kiedyś miałem taką akcje, czytnik nie dawał rady
          paska zczytać i mimo że kobieta wiedziała że to karta z czipem to i tak trzeba
          było odczekać chwile aż przyszła inna kobieta z przenośnym czytnikiem i tam
          zczytała pasek a potem oczywiści również czip :P, panie mówiły że tak trzeba ale
          nie wiem do tej pory po co.
    • Gość: ByeByeMoney Ale pasek pozostał i żegnaj bezpieczeństwie IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 13:45
      Chip i PIN.
      PIN w banalny sposób można podejrzeć przy kasie.
      W wielu marketach pinpady są przymocowane śrubami, tak że nie można wziąć ich do ręki i zakryć.

PIN już mamy.
      Wystarczy teraz skopiować pasek magnetyczny, co potrafi średnio rozgarnięty nastoletni złodziej w kilka sekund.

PIN i kopia karty.
      Bankomaty czytają pasek magnetyczny, bo nikt ich nie będzie wymieniał. Żaden bank ni poniesie takich kosztów.

Pieniądze wypłacone z użyciem PIN.
      Reklamacja odrzucona, bo PINu należało pilnować.
      • Gość: pp Re: Ale pasek pozostał i żegnaj bezpieczeństwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 13:44
        > Bankomaty czytają pasek magnetyczny, bo nikt ich nie będzie wymieniał. Żaden
        bank ni poniesie takich kosztów.

Praktycznie wszystkie europejskie bankomaty najpierw sprawdzają, czy karta ma
        chip. Co więcej, z numeru karty wnioskują, czy karta POWINNA mieć chip. I jeśli
        chip jest, to paska nie czytają. A jeśli chipa nie ma, to powinny zatrzymać kartę.

Było w ub. roku takie porozumienie operatorów bankomatów, że za oszustwa
        spowodowane czytaniem tylko paska, gdy karta ma chip odpowiada właściciel
        bankomatu. To dotyczy tylko UE. W każdym razie dostałem takie pisemko razem z
        kartą z chipem.

• lokalny_patriota1 BZWBK to złodzieje 11.06.10, 15:41
      BZWBK to dno!!

Opiszę swój przypadek. Może napiszę na początku, że ten bank okradł mnie!!!!
      Niestety nie mają dobrego systemu, który jak dowiedziałem się od doradcy w
      placówce banku w Bydgoszczy przy ul. Kijowskiej jest w fazie udoskonalania.

Założyłem rachunek 10.03.2010 skłoniony reklamą BZWBK w tv i żałuję tej
      decyzji skuszony możliwością otrzymania 100 zł. Od samego początku wszystko
      jest nie tak. Już w dniu 31.03.2010 stwierdziłem iż pojawiła się w historii
      transakcji dziwna pozycja obciążająca moje konto na -2,01 zł ,, Pobrane
      odsetki od salda ujemnego,,. Dodam, że nie mam możliwości zrobienia debetu,
      nie mam kredytu itp. Złożyłem reklamację osobiście w placówce banku na
      Kijowskiej. Pan stwierdził iż nie powinno być problemu z jej uwzględnieniem.
      Rzeczywiście po kilku dniach kwota reklamowana pojawiła się na moim koncie.
      Następnym przypadkiem który dalej powodował moje zniechęcenie do wyżej
      wymienionego banku to brak możliwości korzystania w pełni z zgromadzonych na
      rachunku pieniędzy. Zablokowano mi z niejasnego powodu blisko 2000 zł.
      Oczywiście kolejna wizyta w banku u doradcy, kilka telefonów i ręczne
      odblokowywanie moich pieniędzy. Straciłem czas i niepotrzebne nerwy. Następny
      przypadek to ponownie jakaś dziwna pozycja w historii z 31.05.2010 : ,,korekta
      odsetek WN z powodu transakcji antydatowych,, na kwotę -2,38 oraz zabrano mi
      -2,00 zł za ubezpieczenie karty. Dodam iż przy zakładaniu konta nie było tu
      mowy o tej pozycji (wypytywałem dokładnie o koszty prowadzenia). Również w
      dniu 31.05.2010 pojawiła się ta sama pozycja która ujawniła się po 20 dniach
      od założenia konta ,, Pobrane odsetki od salda ujemnego,, na kwotę -320,50 zł
      !!! Z tego co dowiedziałem się telefonicznie reklamacja nie została uznana i
      czekam na list z dokładnymi wyjaśnieniami Dlaczego???? Z tego co się
      dowiedziałem od doradcy to związane jest to z zakładaniem lokat przez
      internet. Mechanizm myślę będzie polegać na tym iż jeżeli zakłada się lokatę
      przez internet po godzinie ok. 20.30 (przerwa konserwacyjna) to ,, założona,,
      lokata nie jest widoczna na stronie i człowiek próbuję założyć jeszcze raz i
      jeszcze nie widząc efektów swoich poczynań. W tym momencie wpadamy w pułapkę
      polegającą na tym iż system w jakiś sposób twierdzi iż brak jest środków
      (robię niby debet zakładają lokatę podwójnie, potrójnie itd ) i nalicza
      odsetki w wysokości 4-krotności stopy lombardowej. I teraz dlaczego mam za to
      płacić!!! Mam zapłacić za błędny system!!! Odsetki jakie uzyskałem z
      założonych lokat to może 50 zł a bank chce mnie OKRAŚĆ na 320,50 zł. Dodam, iż
      bank nie jest konsekwentny w swoich decyzjach ponieważ za pierwszym razem
      reklamacja została uwzględniona. Za swój cel postawiłem sobie opisać w każdym
      możliwym miejscu zaistniałą sytuację z pseudo bankiem !!!! Jeżeli ktoś ma
      pytania dotyczącej tej sprawy proszę pisać na lokalny_patriota1@gazeta.pl
      (prasa, TV) bardzo chętnie podzielę się szczegółami..
    • Gość: Raknor Re: W lipcu pierwsi klienci PKO BP dostaną karty IP: *.flash-net.pl 11.06.10, 15:54
      A tych emerytów zazdrości im masę pozostałych banków, gdybyś miał w tym trochę
      rozeznania to wiedziałbyś ze emeryci to wspaniałe i lojalne źródło pieniędzy dla
      banku (w sensie depozytów itp) dodatkowo sporo tańsze od typowego klienta.
      • Gość: emerytka Re: W lipcu pierwsi klienci PKO BP dostaną karty IP: *.ztpnet.pl 11.06.10, 17:17
        Masz rację, chwalę sobie konto Inteligo. A kiedyś byłam łupiona
        przez BZWBK, a później ING. Żadna ich oferta nie jest w stanie
        mnie skusić.
    • Gość: xtrmntr idiotyzm z tą płatnością bezstykową... IP: *.home.aster.pl 11.06.10, 18:28
      ktoś mi jeb... kartę i sobie zrobi zakupy w dziesięciu sklepach po 50
      zł. Liberum veto
    • olias W PKO wystartowała wielka wymiana 6 mln kart pł... 11.06.10, 19:15
      trochę nie rozumiem tej metody zbliżeniowej. jednak chętnie dowiem
      się gdzie bedzie mozna kupić czytnik i ile kosztuje. jazda z takim
      czytnikiem w pojazdach komunikacji miejskiej w godzinach szczytu
      może być bardzo owocna.
      • Gość: Blackops Re: W PKO wystartowała wielka wymiana 6 mln kart IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.10, 23:43
        ...a kto ci te transakcje zautoryzuje?
    • Gość: gość W PKO wystartowała wielka wymiana 6 mln kart pł... IP: *.CNet.Gawex.PL 11.06.10, 22:19
      A kiedy zadbają o płace pracowników ?
    • Gość: jeszczeklient W PKO wystartowała wielka wymiana 6 mln kart pł... IP: *.chello.pl 11.06.10, 22:37
      A jeśli nie chcę opcji bezstykowej to mogę zrezygować ?
      Czy wszystkich bez pytania uszczęśliwią na siłę tym wynalazkiem ?
      Ktoś kto o tym zdecydował wziął niezłą prowizję od Visy.
      To raj dla złodzieji !!!
      • Gość: he Re: W PKO wystartowała wielka wymiana 6 mln kart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 23:45
        złodziei
    • krzysztofsf Domowe zlodziejaszki... 12.06.10, 04:12
      Beda mieli pelno reklamacji (ciekawe jak z uznawaniem) od osob ktorym dziecko,
      wnuczek czu malzonek pijaczej, podprowadzily na chwile, lub systematycznie
      karte, na konto swoichj wlasnych "drobnych" zakupow.

Ciekawe, czy funkcjonalnosc bezstykowa bedzie do "wylacznia" ?

250 zl dziennie transakcji karta babci nie wymagajacych autoryzacji -
      niezle......
    • Gość: gość prośba do Banku IP: *.aster.pl 12.06.10, 07:17
      Wysyłajcie karty pod adresy aktualne Klientów!
      Dwa razy karta kredytowa została wysłana na adres gdzie osoba nie jest
      zameldowana od wielu lat! mimo, że było to zgłaszane w oddziale Bank robi to
      dalej...
      Czy tam jest jakiś szef od bezpieczeństwa?
      Żenada.
    • Gość: polka W PKO wystartowała wielka wymiana 6 mln kart pł... IP: 195.74.91.* 08.07.10, 15:30
      precz z chipem i wirtualnym pieniądzem nie mającym żadnego pokrycia w
      surowcu. kreowany przez bank = stworzony z powietrza, czyli zaburzajacy
      ekonomię swiata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka