Dodaj do ulubionych

Karta kredytowa

IP: 87.204.152.* 18.06.10, 17:59
Karta kredytowa w Deutsche Bank?

Właśnie dzisiaj dostałam odpowiedź odmowną na piśmie zasłaniając się własnymi kryteriami kredytowymi, choć jak był u mnie w domu kilka dni temu pracownik Deutsche Banku, to przy zbieraniu dokumentów wydawało mi się że dostanę kartę kredytową i to bez większego problemu.

Przyznaję, że chyba bardziej ubodło to moje EGO, niż to że będę jej bardzo potrzebować. :)

No ale wreszcie wybieram się na zagraniczne wakacje i choć wszystko mam wykupione, to różnie może być np. jakiś wulkan czy inne takie nieciekawe atrakcje i hotelu, samolotu czy knajpy beż WYPUKŁEJ KARTY choć na zwykłej płaskiej kaskę mieć będę to nie zapłacę.

I mam teraz do Was pytanie, czy jestem aż tak nieważnym klientem dla Deutsche Banku (nie posiadam ZADNEGO kredytu w żadnym banku, nigdy go też nie miałam, żadnego też nie żeruje wiec kartotekę BIK MUSZĘ mieć czystą – nie wiem jak to się sprawdza wiec domniemam), a za to mam w miarę nowy dom (oczywiście bez kredytu i z tego jestem niesamowicie dumna choć dużo wyrzeczeń mnie to kosztowało przez wiele lat) .

Może czas zmienić bank dla którego taki drobny ciułacz jak ja bez szaleństw ale za to w pełni odpowiedzialny i wypłacalny będzie się liczył.
Wiem, że teraz banki nie rozdają kart kredytowych na prawo i lewo, a raczej jest tendencja nie odnawiania istniejących już kart kredytowych.
Co prawda inny bank, BZ WBK, już dwa może nawet trzy razy na przestrzeni kilku lat dzwonił do mnie żeby mi taką kredytową kartę wcisnąć, ale ja akurat od nich jej nie chcę, bo wkurza mnie w BZ WBK polityka ukrytych opłat i pilnowania, żeby nie zostać znowu oskubanym w najmniej spodziewanym momencie.

Może polecacie jakiś inny bank dla którego zwykły zjadacz chleba będzie ważny?
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Karta kredytowa IP: *.toya.net.pl 18.06.10, 18:21
      Najprawdopodobniej dlatego bank odmówił, ponieważ brak jest historii
      kredytowej i czysty BIK.Trzeba próbować w innych,ale może być podobnie.
      • Gość: kobieta przed 40 Re: Karta kredytowa IP: 87.204.152.* 18.06.10, 18:56
        czyli przekleństwem dla mnie jest to co wydawało mi się wcześniej ogromnym atutem - w razie jakiegoś życiowego nieszczęścia/choroby (tfu tfu, żeby sobie nie wykrakać) szybko dostanę kredyt, bo nie jestem zadłużona. :)
        • Gość: pp Re: Karta kredytowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 20:23
          Zgadza się. Ludzie bez historii są traktowani jako potencjalnie niewiarygodni.

Szybko weź coś na raty i spłać terminowo.

Zapytaj może jeszcze w mBanku. Tam KK jest bezpłatna przy 18000 obrotu rocznie.
          • Gość: kobieta przed 40 Re: Karta kredytowa IP: 87.204.152.* 18.06.10, 21:58
            Pewnie macie racje, ale dochodzimy do absurdu!!!
            Najśmieszniejsze że nie chcę dużej kwoty tego kredytu w karcie, bo zależy mi bardziej, aby mieć wypukłą kartę, a nie żeby się zadłużać. Maksymalna kwota kredytu miała być 4 do 5 krotność moich dochodów udokumentowanych i sumiennie odprowadzonym podatkiem do skarbówki, a zgodziłabym się nawet na jedno krotność moich dochodów.
            W dodatku jeśli gdym nie spłacała w terminie to dostaję od razu 20 % odsetek no i gdybym w dalszym ciągu nie spłacała to komornik i jest łatwo z czego wziąć jeśli jestem w posiadaniu dóbr doczesnych nieobciążonych.
            A na rach. oszczęd. w tym samym banku, więc mają tą wiedze, mam równowartość maksymalnej kwoty którą chciałam w możliwości kredycie na karcie, ale to zbieram na samochód(co prawda bank nie wie na co zbieram i jak długo jeszcze będę :) ) i pewnie jeszcze z rok pozbieram, więc nie zamierzam się zadłużać. KK miała być dla mnie tak na wszelki wypadek, taka „odrobina luksusu” za granicą, hihihihi

Ech, chyba bardziej zależy mi na poważnym traktowaniu, a nie zdegradowanie mnie do poziomu osób niewypłacalnych.
            Czuję, że Deutsche Bank już nie jest „moim „ bankiem czas poszukać innego partnera.
            I jeśli dostanę kk w innym banku to raczej nie po to żeby po jakimś czasie odejść (no chyba że zostanę przymuszona), ale liczę na długą współprace, bo ja ” przywiązuję się „ i nie za bardzo lubię zmiany.

Dodam jeszcze że rach. w DB mam od 3 lat i łatwo prześledzić że różnie bywało, ale ZAWSZE nad kreską, czasem nawet miewałam niezłą sumkę kiedy na coś zbierałam po czym czyściłam konto i zbieranko od nowa na coś innego.
            • Gość: po 30. Re: Karta kredytowa IP: *.chello.pl 18.06.10, 23:00
              Jest sporo banków, które bez większych problemów wydadzą Ci karte kredytową. Oczywiście będziesz musiała przedstawić stosowne dokumenty (zarobki). Poszukaj w Aliorze, Polbanku albo Open Finance KIS
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Karta kredytowa IP: 78.8.192.* 18.06.10, 23:12
              Nie wiem jak obecnie, ale swojego czasu Pekao SA miało Visę Classik
              wypukła "doładowywaną". Tam trzeba było założyć dodatkowo lokatę jako
              zabezpieczenie.
    • krzysztofsf Re: Karta kredytowa 19.06.10, 10:48
      Radze sie jednak zainteresowac kredytowka (polecam Money.pl) z bzwbk.

Po tym, jak otrzymujemy, wylaczamy telefonicznie (inaczej sie nie da) oplaty za
      ubezpieczenie i mamy karte w 100% bezplatna - jesli dokunujemy 5 transakcji w
      cyklu rozliczeniowym - inaczej kasuja 5 zl za miniony cykl bez transakcji. Karte
      wydaja rowniez na podstawie rozliczen podatkowych dla prowadzacych DG.

Jak nie chcesz duzo korzystac - to inna ich KK, juz nie partnerska, gdzie
      zwolnienie z oplat juz tylko na podstawie rocznych obrotow karta - limity dosyc
      wysokie.

Jesli ich nie lubisz, to sprawdz Open Finace - maja tez ciekawa KK i buc moze
      daja tez prowadzacym DG - tu atutem jest zalozenie wczesniej u nich lokat.
    • Gość: kbcik Karta kredytowa IP: *.multimo.pl 19.06.10, 15:00
      w millennium dają pod zastaw lokaty. wiec jeżeli masz dość czasu, aby na taka
      kartę poczekać, to przenieś tam oszczędności i złóż wniosek o kartę, pierw
      oczywiście wypytaj pracownika o szczegóły.
      ja osobiście historię kredytowa mam dobrą, a żaden bank nie chciał mi dać karty
      kredytowej. poszedłem wiec do 'molocha' pekao s.a. i po 2 godzinach miałem
      podpisana umowę na kartę MasterCard Silver. szkoda tylko, ze na kartę czeka się
      2 tygodnie, a na pin 3!
      również sam interfejs internetowy nie jest za fajny, bo o tym, że płaciłaś
      kartą, dowiadujesz się 2-3 dni już po rozliczeniu transakcji. nie widać więc na
      bieżąco blokad, ale nawet zrealizowanych i rozliczonych transakcji. śmiech w XXI
      wieku!
      ale karta warta rozważenia.
      • p.borzecki Re: Karta kredytowa 19.06.10, 15:42
        W AliorBanku do konta z lokatą nocną możesz wziąć wypukłą debetówkę MasterCard (dodatkowo możesz też wziąć taką z PayPass), więc będziesz miał to co w przypadku kredytówki, ale nikt nie będzie pytał o Twoje dochody.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Karta kredytowa IP: 78.8.192.* 19.06.10, 20:33
        > wiec jeżeli masz dość czasu, aby na taka
        > kartę poczekać, to przenieś tam oszczędności i złóż wniosek o kartę,

zaraz zaraz... Po co przenosić rachunek? W większości wypadków kk
        dostaniesz niezależnie od tego czy masz, czy też nie masz rachunku.
        • Gość: kbcik Karta kredytowa IP: *.multimo.pl 20.06.10, 10:06
          chodzi o to, że kartę w millennium dostaniesz po prostu pod zastaw lokaty. np.
          masz lokatę na 2 tysie, dostaniesz kartę na 1500 limitu. lub coś podobnego. parę
          lat temu tak było. jak komuś się spieszy, a autor postu chce kartę embosowaną,
          to dość dobre rozwiązanie.
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Karta kredytowa IP: 78.8.192.* 20.06.10, 12:22
            Ale co ma wspolnego lokata z przeniesieniem rachunku? Dalej nie
            kapuję...
    • Gość: kobieta przed 40 Re:Dziękuję! IP: 87.204.152.* 12.07.10, 21:25
      Bardzo dziękuję Wszystkim za odpowiedzi.
      Wróciłam z wakacji i możliwość kredytu w karcie kredytowej czy niespodziewana kaska nie była mi potrzebna, uffff. Wszystko jest dobrze.
      No ale skoro już wiem, że Ja nie jestem wiarygodnym klientem dla Deutsche Banku więc i Deutsche Bank nie może być dla mnie dobrym partnetem. No cóż kij ma DWA końce, a więc czas zmienić bank, przetestować go jeszcze i żeby w przyszłym roku nie było takich "kwiatków".
      He he, a jestem pewna, że będą z DB dzwonić, że znowu mają dla mnie propozycję, bo moje środki zgromadzone na koncie oszczędnościowym, z którego mogę w każdej chwili wypłacić całą sumkę (czyli bank nie może nimi DOWOLNIE obracać,bo może za minutę będę likwidować) są tak "nisko i nieopłacalnie oprocentowanie DLA MNIE i oni się martwią o mnie i dlatego mają propozycję....", buhaha.
      Myślę, że przy tym banku zostanę (nie ponoszę żadnych kosztów...), ale bez większych wpływów, tylko w razie zagranicznych wycieczek wpłacę sobie na "w razie czego" by móc korzystać z darmowych bankomatów na całym świecie.
      Pozdrawiam Deutsche Bank, od teraz tylko do tego mi będziecie potrzebni. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka