Gość: 666 IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 14:23 W BZWBK, w oddziałach to nie ma kolejek, można paść ze śmiechu. Obsługa w oddziałach BZWBK jest kiepska, można powiedzieć denna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gib Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: 194.181.198.* 30.06.10, 14:25 tia lepiej zostawic kase kacapom niz naszym. brawo Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Jak standard obsługi zmnieni się na PKO - wychodzę 30.06.10, 14:37 Jakoś zawsze szczyciłem się tym, ze nie należę do PKO tylko znalazłem sobie spokojny, fajny bank. Więc niech tylko coś zmienią, to do widzenia, poszukam sobie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JuRek "Klienci" ile wam płacą za czarny PR dla PKO BP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 17:27 "Klienci" ile wam płacą za czarny PR dla PKO BP? Czy robicie to z głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackx Re: "Klienci" ile wam płacą za czarny PR dla PKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 18:47 Robie to z głupoty, 10 lat temu z głupoty uciekłem z pkobp do wbk... Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: "Klienci" ile wam płacą za czarny PR dla PKO 30.06.10, 19:53 Gość portalu: jackx napisał(a): > Robie to z głupoty, 10 lat temu z głupoty uciekłem z pkobp do wbk... Noo, to jesteś na bieżąco... A wypowiadasz się, jak nie przynierzając, autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: "Klienci" ile wam płacą za czarny PR dla PKO 01.07.10, 19:46 ko_menta_tors napisała: > Gość portalu: jackx napisał(a): > > > Robie to z głupoty, 10 lat temu z głupoty uciekłem z pkobp do > wbk... > > > Noo, to jesteś na bieżąco... A wypowiadasz się, jak nie > przynierzając, autorytet. Ile kosztuje w pkobp karta kredytowa z ktorej mozna robic nieoprocentowane przelewy i latwo spelnic warunki 100% bezplatnosci przedluzen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: "Klienci" ile wam płacą za czarny PR dla PKO IP: *.finemedia.pl 30.06.10, 21:11 PKO sam sobie robi wystarczająco dużo czarnego PR, zupełnie za friko. Oto "zalety" takiej transakcji: - wiele nowych posad do obsadzenia dla fachowców, których nie chce rynek (ale Minister Skarbu - owszem) - wchłonięcie banku przez PKO lub przeniesienie centrali banku do Warszawy - prawie pewne zamieszanie przy integracji systemów informatycznych obu banków ( w razie wchłonięcia) - prawdopodobny spadek jakości obsługi klienta (równanie w dół do standardów PKO) Reasumując za całą tą zabawę niektórzy z nas zapłacą podwójnie - pierwszy raz jako klienci, drugi raz (nieco później) jako podatnicy. Po pierwsze już teraz budżet odczuje brak dywidendy z PKO, po drugie licho wie do czego światli politycy będą chcieli już dziś albo za x lat wykorzystać tak spory bank. Jeśli coś nie wyjdzie za wszystko zapłaci dojna krowa - podatnik. I pomyśleć, że taki pomysł tworzenia narodowego czempiona "na miarę naszych środków i możliwości" wysuwają "liberałowie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany Re: Obsługa w oddziałach BZWBK jest kiepska IP: *.icpnet.pl 16.07.10, 15:20 Nie tylko w oddziałach. Własnie od ponad godziny próbuję bezzskutecznie nawiązać łączność telefoniczną z moim oddziałem banku tzn. "wstrzelić się" między klientów przychodzących tam per pedes - telefonu nikt po prostu nie odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz wyjdę jak przeważą standardy PKO 30.06.10, 14:41 I tyle, banków ci u nas dostatek Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.l Wyborcza walczy z Polskością 30.06.10, 15:15 Wyborczej sie nie podoba że Polacy zaczynają myśleć o tym żeby tworzyć swoje firmy a nie być parobkiem... nie podoba się jej to bo to nie jest zgodne z jej ideologią i teraz będzie robić w związku z tym nagonkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Wyborcza walczy z Polskością IP: *.mas.abpl.pl 30.06.10, 22:21 Wyborczej? Przeczytaj artykul. No dobrze, nie musisz - przeciez widac ze nie chodzilo Ci o skomentowanie wypowiedzi klientów tylko o dowalenie swej ulubionej gazecie. Ulubionej - bo gdyby bylo inaczej to juz dawno bys sobie stad poszedl jak kazdy normalny czlowiek ktoremu cos nie pasuje w danym otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziefff Re: inaczej to juz dawno bys sobie stad poszedl IP: *.icpnet.pl 16.07.10, 16:37 Nie może - musi gdzieś reklamować swojego niewydarzonego, nudnego bloga ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirco Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 14:25 A ja przeciwnie, wychodzę z PKO BP, jeśli ono kupi ten nieszczęsny bank BZWBK. Nie po to przeniosłem się do PKO BP z tego badziewia, jakim jest Bank Zachodni. Żałuję, że zrobiłem to dopiero teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iron Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 15:36 Dokładnie, PKO to bank z tradycjami - do tego polskimi! Nie jakiś pożal się boże oddzialik zachodniego banku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.icpnet.pl 14.08.10, 14:01 PKO to bank w który pompuje państwo i jak państwo będzie miało kłopoty to będzie chciało odzyskać to co wpompowało i wtedy PKO będzie w takiej samej sytuacji jak teraz jest AIB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: 46.113.99.* 05.07.10, 00:05 Widzę że mirco stara się zrobić czarny pijar Zachodniemu, ale na szczęście wyniki mówią same za siebie. Dopóki urzędnicy nie zaczną się wtrącać, jest szansa na uniknięcie mega bajzlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dimi Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: 194.169.228.* 30.06.10, 14:28 Mamy konto firmy w WBK i jestesmy bardzo zadowoleni z obslugi. Jak tylko potwierdzi sie informacja z PKO BP - odchodzimy. PKO BP jest klasyczna instytucją panstwową, niedoinwestowaną, ze złą organizacją i niekompetentnymi pracowniakami, działa tak samo jak np. Urząd Skarbowy albo PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 14:42 Nie ma WBK jest BZWBK a to nie to samo. To co wygląda dobrze w reklamach nie znaczy że jest dobre dla klientów, mam doświadczenia z pracy w tym bajzlu BZWBK. Polityka kadrowa jest beznadziejna a teraz jak preziem jest Morawiecki to ja współczuje pracownikom BZWBK szczególnie tym zatrudnionym w centrali a praca w oddziałach to jak zsyłka. Kupno BZWBK przez PKO BP spowoduje że duża cześć kadry kierowniczej z BZWBK straci stołki, dlatego jest ta akcja przeciw zakupowi BZWBK przez PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iron Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 15:33 Jacy obywatele, takie urzędy. Jak się będzie narzekało na państwo, ale nic się nie będzie robiło, to samo się nie zmieni na lepsze. BZWBK jest bankiem europejskim, jeżeli połączy się z PKO, możemy liczyć na to, że polski bank zmodernizuje się. Źle na tym nie wyjdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 15:45 Co rozumiesz przez modernizacje. System informatyczny w BZWBK to już zabytek, powstawał na przełomie wieków a PKO BP jest jednym z banków w którym niedawno zmodernizowano system informatyczny. BZWBK nie jest bankiem europejskim tylko polskim, to AIB jest bankiem europejskim a raczej światowym który sam siebie doprowadził na skraj bankructwa. Gdyby w BZWBK obowiazywały takie same reguły jak w AIB nie byłoby co teraz kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michust Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 30.06.10, 18:48 taaa AIB - Alied Irish Bank bankiem swiatowym czytaj zanim cos napiszesz jest to najzwyklejszy irlandzki bank obslugujacy firmy jak i osoby indywidualne w ire Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Nasz bank? Coś im się pomieszało 30.06.10, 14:43 Bank jest WŁAŚCICIELA, a nie NASZ. Klientom nic do tego, kto zamierza kupić bank. Co najwyżej któryś może sam złożyć ofertę zakupu ;-) Oczywiście klient ma prawo zmienić bank, i to z dowolnego powodu, ALE - właśnie: jest ale: To klient rozwiązuje umowę, co się może wiązać z zerwaniem lokat, spłatą zaciągniętych kredytów itd. Na miejscu tych klientów mocno bym się zastanowił, a dokładniej to po prostu poczekał. No, chyba że oni już w tej chwili są zdecydowani wyjść z tego banku, z innych powodów, ale to już zupełnie inna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mayki Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 14:45 Nie chcą niekompetentnej obsługi i kolejek to po co mają konta w BZ WBK .Nie dośc że niekompetentna obsługa to jeszcze jakies procedury z księżyca zdjate zupełnie nie pasujące do Polskiego rynku i gospodarki.PKO BP to bank jakiego potrzebujemy szybkie kompetentne odpowiedzi proste procedury i klimat w Banku że każdy czuje sie jak gość , a nie klient ,którego trzeba się pozbyć.Wiem coś o tym bo miałem konto w BZ WBK i przeniosłem je do PKO BP i nawet przez chwile nie byłem rozczarowany po podjęciu tej decyzji choć długo z tym zwlekałem.Podejżewam że ci co podniesli to larum to pomylili banki z tym PKO S.A (z Żubrem) Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_sceptyk Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 30.06.10, 14:54 A nadal macie w PKO zdrapki i system informatyczny z lat 70-tych? Zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 15:03 PKO BP ma bardziej nowoczesny system informatyczny niż ten badziewny ICBS w BZWBK. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_sceptyk Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 30.06.10, 15:10 mhm. i jeszcze intuicujna i przyjazna klientowi bankowosc elektroniczna i niezwykla usluge jaka jest "podroz do placowki w ktorej sie zalozylo konta po to zeby cokolwiek zalatwic". Szczegolnie ta ostatnia opcja jest bardzo atrakcyjna i pozwala klientowi oderwac sie od codziennych obowiazkow, by przezyc chwile prawdziwej przygody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 15:17 ICBS w BZWBK miał być przyjazny dla klienta ale teoria to nie to samo co praktyka . W BZWBK w dowolnym oddziale zrobisz tylko przelew, wszystkie inne sprawy musisz załatwiać w swoim oddziale. Poza tym ICBS jest tak awaryjny, że jeżeli dojdzie do fuzji banków przejdzie on do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_sceptyk Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 30.06.10, 15:22 nieprawda, konto zalozone w gnieznie, a do tego oddzialu juz nigdy nie wrocilem. wszystko zalatwialem w krakowie i poznaniu, doslownie wszystko. czasem tylko dzwonia z gniezna zeby zapytac czy jestem zadowolony z ich produktow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 15:38 Wszystko to znaczy co? Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_sceptyk Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 30.06.10, 15:45 od podpisania umowy o bankowosci elektornicznej, poprzez umowe o karte kredytowa, zamkniecie rachunku walutowego, wziecie drobnej pozyczki, a na otwarciu rachunku oszczednosciowego konczac. Fakt ze wszystko to moge juz teraz robic z domu przez Internet nie pozostaje bez znaczenia. W tym samym czasie mojemu kumplowi ludzie z PKO kazali jechac do miejsca zamieszkania zeby zmienic dane osobowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pump3r Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.tmark98.revers.nsm.pl 30.06.10, 18:01 Nieprawda. Ja zmieniłem nr dowodu osobistego w pierwszym oddziale z brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 20:06 Chopie obudż się! PKO BP 2 lata temu wdrożyło system centralny, od tego czasu nic z bieżących spraw nie musisz załatwiać w oddziale "macierzystym" bo takie pojecie po prostu przestało istnieć wraz z systemem zorientowanym oddziałowo. Bankowość internetowa - to portal zbudowany niegdyś przez ekipę Inteligo, mam konto w kilku bankach, ale nigdy nie widziałem bardziej ergonomicznego i intuicyjnego interfejsu bankowości internetowej. Przeczytałem ten artykuł i generalnie wnioski mam takie: - artykuł jest inspirowany, bądź nawet sponsorowany, przez kogo nie wiem, ale najwyraźniej przez kogoś, komu zależy na tym by BZWBK trafił w niepolskie ręce (stawiam na ruski Sewirnyj czy jakoś tak, w życiu nie słyszałem o tym banku w Polsce, skąd zatem każdy "klient" BZWBK ma takie wyrobione zdanie na jego temat?), - wypowiadający się klienci to w rzeczywistości jedna i ta sam osoba (albo kilka osób pod różnymi nickami), kilka faktów: wygląda na to, że każdy klient BZWBK trafił tam z PKO BP; klienci BZWBK sa najlepiej poinformowani w bankowości jako takiej, nie mając konta w PKO wiedzą wszystko o procedurach bankowych, kolejkach, produktach, pozazdrościć takich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.legnica.vectranet.pl 30.06.10, 20:27 Procedur nie znam, ale czytać dane z tabeli opłat i prowizji potrafię. BZ WBK jest trochę lepszy. Na pocieszeni: w BZ WBK także są kolejki, także pracują czasami niekompetentni ludzie. Na szczęście do placówki zdarza mi się trafiać rzadko :) Ogólnie: pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.147.44.30.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.10, 00:30 Analiza do d... każdy nawet na wsi ma najbliżej do PKO BP( rozwinęli taką sieć, że łapią szprotki ławicami), więc historia się powtarza, doświadczenia niestety też! i komu się z ztej sieci udało wyrwać wie jak ocen możliwości jest szeroki. to jest forum dla klientów BZ WBK (patrz temat -wyjdą czy nie wyjdą...?) więc zdziwienie wątpliwe a to że niby pisze kilka osób pod różnymi nickami - to świadczy jak bardzo boli Cię skala odmiennej opinii, przykro mi, taka jest, to przykre, bo to bank polski ale umierać za tę instytucję nie zaierzam,bo ona za mnie też - aż takim masochistą patriotą nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loczek Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.10, 15:57 No i jeszcze komputery na korbę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.146.4.39.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.10, 00:13 Ujawnij się! Nie jesteś klientem tylko pracownikiem albo rodziną pracownika PKO BP. Styl wypowiedzi ujawnia to za Ciebie. Mam (jak setki na tym forum) doświadczenia z obydwu banków i piszesz bzdury niezgodne z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Oczywiscie IP: *.aster.pl 30.06.10, 14:46 Wszystko lepsze niz PKO BP - komunistyczny moloch - ja bede pierwszy OUT jak PKO polozy lapy na WBKu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord KTO wogóle ma tam konto ? LOLki ????????????????? IP: *.wroclaw.mm.pl 30.06.10, 15:41 to najgorszy , czytaj najdroższy bank. Pewnie was podjarały reklamówki z DeVito i Depardieu :-) i daliście się wyrolować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: KTO wogóle ma tam konto ? LOLki ???????????? IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 15:48 No dokładnie. Rozumiem jakby bank reklamował Brad Pitt albo Depp, to jeszcze rozumiem fascynację, a tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydło Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: 91.212.2.* 30.06.10, 14:50 Bydło jesteście i tyle. Zamiast się cieszyć że nasz bank sie rozwinie utyskujecie. Sam zastanawiam się nad przeniesieniem konta z mBanku do PKO - wolę aby na moich pieniądzach zarabiali rodacy a nie kto inny. Wbrew twierdzeniom ludzi nie znających realiów gospodarczych to w czyich rękach są banki ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 30.06.10, 15:20 Gość portalu: Bydło napisał(a): > Bydło jesteście i tyle. Po tej wypowiedzi chyba jednak tym okresleniem większość nazwie ciebie. > Zamiast się cieszyć że nasz bank sie rozwinie utyskujecie. Który wasz bank? PKO BP? W jaki sposób się rozwinie? Jakie korzyści odniesie nasz PKO BP po przejęciu BZ WBK? Jakie szanse się dla neigo otworzą? Ja osobiście poza większym udziałem w rynku nie widzę żadnej korzyści dla PKO BP tym bardziej, że mam poważne wątpliwości co do zdolności kadry zarządzającej PKO BP do przeprowadzenia tak trdnej fuzji. Natomiast potencjalnych strat i zagrożeń widże wiele: - uszczuplenei kapitałó własnych banku - ograniczenie akcji kredytowej - realizacja straty (państwo odkupi bank drożej niż go sprzedało) - uszczuplenei wpływów do budżetu - psadek konkurencji na rynku itp. > Sam zastanawiam się nad przeniesieniem konta z mBanku do PKO - wolę > aby na moich pieniądzach zarabiali rodacy a nie kto inny. Twoja kasa twój wybór. Ja natomiast wolę wolałbym żeby kasa publiczna szła na ważne cele a nie na realizacje chorych ambicji politycznych decydentów. Oferta zakupu BZ WBK jest polityczną decyzją oparta jedynie na populistycznym hasle odzyskiwania polskości sektora bankowego. > Wbrew twierdzeniom ludzi nie znających realiów gospodarczych to w > czyich rękach są banki ma znaczenie. Kraj pochodzenia kapitału ma ważne znaczenie jednak równie wązna jest forma własności. W tym wypadku fakt, że ma dojśc do renacjonalizacji BZ WBK przesłania ewentualne korzyści z kolejnego "polskiego" banku. Jeżeli BZ WBK kupiłby prywatny polski kapitał to byłbym jednym z pierwszych Klientów, którzy załozyli by tam rachunek. Teraz na pewno tego nie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kun dig Poważne pytanie do kandydata na prezydenta RP IP: 93.159.18.* 30.06.10, 16:32 Mam pytanie do Pierwszego Rodaka i Patrioty w Polsce, jaśnie oświeconego Jarosława K. - czy otworzył Pan konto osobiste w PKO BP? Czy korzysta Pan z usługi iPKO? Jeśli odpowiedź jest na TAK - hmmm, będę musiał się zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: 62.29.174.* 30.06.10, 17:11 To przenieś swoje całe 15 zł i jeszcze dokup akcji PKO BP a potem dawaj się skórować. Niech cię okradają rodacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.home.aster.pl 30.06.10, 15:04 Jeżeli PKO BP zakupi BZWBK to ja przenoszę do nich konto z Pekao SA. Mam dość płacenia 11 zł za prowadzenie konta. Miałem okazję załatwiać sprawę w PKO BP i jestem zadowolony. Trochę się nachodziłem ale nie kopnęli mnie w tyłek tylko załatwili sprawę na moją korzyść, a mogłem ponieść stratę na kilkanaście tysięcy złotych. Pozdrawiam pracowników PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Tępota ludzi nie zna granic IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 15:12 kupno pakietu kontrolnego BZWBK przez PKO BP nie oznacza fuzji tych dwóch banków tylko przejęcie kontroli nad BZWBK, a to nie to samo. Dopiero jak będzie fuzja wtedy będziecie się mogli martwić o swoje pieniądze. A i tak ta akcja jest po to aby ludzie z BZWBK nie stracili swoich stołków dla nich najlepiej by było gdyby BZWBK został kupiony przez bank nie posiadający swoich oddziałów w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: 194.156.44.* 30.06.10, 15:15 Kto powiedział ze po kupnie BZWBK przestanie być BZWBK skoro kupują pakiet niezaczy ze znika bank i jego zarząd moga być dwa banki skupione w holidingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amico Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: 159.245.16.* 30.06.10, 15:17 Jak PKO kupi BZWBK to ja idę do ING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bueddy Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 15:40 A jesteś pewien, że ING tak samo nie upadnie jak BZ WBK? Bo ten ostatni sprzedają chyba nie dlatego, że dobrze się mu powodzi, tylko właśnie dlatego, że bankrutuje. Tak to jest z bankami komercyjnymi! Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_sceptyk Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 30.06.10, 15:49 Zle myslisz. BZWKB sprzedaja gdyz wlasciciel pakietu wiekszosciowego jest na skraju bankrutctwa i potrzebuje silnego zastrzyku gotowki na inwestycje zeby sie podniesc z kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.oitbd.pl 30.06.10, 15:24 A ja mam mieszane odczucia właśnie w stosunku do BZWBK. Sama posiadam konto w PKO BP Inteligo, kolejki emerytów mnie nie obchodzą, bo wszystkie rachunki i tak załatwiam przez neta. Karta zdrapka nie wzbudza we mnie poczucia obciachu...A paradoksalnie, to własnie konto w BZWBK, które posiada mój chłopak, sprawia duzo problemów. To w oddziale BZWBK pogubiono dokumenty dot. umowy kredytowej, to własnie leniwa, niedouczona baba z BZWBK odsyłała nas do oddziału, w którym zakładano konto, żeby załatwić jakąś prozaiczną sprawę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only PKO BP-Polskie Kolejki Oczekujących w Banku Polski IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 15:24 PKO BP - Polskie Kolejki Oczekujących w Banku Polski vs "BZWBK - Bardzo Zadowolony Wzorowo Bez Kłopotów" Brak szacunku do klienta. Wieczne kolejki z czasem oczekiwania do 45minut. Kto ma "Złote konto" może zostać obsłużony bez kolejki, ale ja dziękuję- żeby ktoś mnie wyzywał od "komunisty" czy "czerwonej świni" jak podejdę bez kolejki do okienka, a inni czekają 30minut. Jak PKO BP przejmie BZ WBK "BZWBK - Bardzo Zadowolony Wzorowo Bez Kłopotów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baffi Re: PKO BP-Polskie Kolejki Oczekujących w Banku P IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 15:42 A zadałeś kiedyś sobie pytanie, dlaczego ten Twój bank "Zadowolonych Klientów" bankrutuje? Chyba klienci nie byli dostatecznie zadowoleni, skoro ich ukochany bank upada :D Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_sceptyk Re: PKO BP-Polskie Kolejki Oczekujących w Banku P 30.06.10, 15:50 Zapoznaj sie ze sprawa zanim sie zblaznisz do konca Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: PKO BP-Polskie Kolejki Oczekujących w Banku P 30.06.10, 19:58 Przecież to pisze ten sam troll, z jednego adresu - po 60 razy :D Odpowiedz Link Zgłoś
ramolzezdymbca Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... 30.06.10, 15:33 Wszyscy utyskujący korzystają z Internetu, więc nie rozumiem skąd te obawy o kolejki - ja swojego oddziału (żadnego zresztą) PKO BP nie odwiedziłem od dwóch lat i funkcjonuję. A zdrapki? No cóż, rozwiązanie proste, ale głupotoodporne jedynie w przypadku rozważnych użytkowników.Oczywiście SMS'y są bezpieczniejsze, ale akurat trzeba mieć przy sobie komórkę, jednak nie tak całkiem są bezpłatne - tylko do pewnej liczby operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loczek Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.10, 15:52 Ja korzystam z usług PKO BP od 6 lat :) i miałem już konta w BPH, Polbanku... niestety moje PKO najbardziej się sprawdziło. Proste przejrzyste i tanie ;) Co do kolejek :))) w innych bankach są jeszcze większe :) zapraszam choćby do Polbanku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.icpnet.pl 30.06.10, 16:55 w mBanku BEZPŁATNIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pamelus Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 30.06.10, 19:24 I co z tego, skoro każdy przelew (nawet z mBanku do mBanku!) kosztuje złotówkę, a za każdą wypłatę w bankomacie pobierają dwuzłotowy haracz (bezpłatnych bankomatów oczywiście nie ma)? A wsadź sobie w rzyć ten mBank... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.legnica.vectranet.pl 30.06.10, 20:32 Wytrzeźwiej, banki ci się pomyliły. Przelew z ekonta (parafowany kodem sms) jest bezpłatny. Bezpłatne bankomaty: BZ WBK, Cash4You, eCard oraz Euronet. Odpowiedz Link Zgłoś
pamelus Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 17.07.10, 08:07 Sam wytrzeźwiej: www.mbank.pl/przewodnik/tpio/mbiznes_konto.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 18:55 a ile płacisz za możliwość korzystania z konta przez internet chyba 5zł/miesiąc tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.146.4.39.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.07.10, 23:59 bardzo proszę aby osoby operujące minimum usług finansowych ograniczone do konta bankowego i tylko do funkcji zawartych w aplikacji internetowej (czyli wyślij przelew, sprawdź saldo, załóż lokatę - więcej pełnego procesu przez internet się nie da) nie wypowiadały się nt fuzji banków - nie tylko najbardziej ograniczone konta internetowe podlegają fuzji, polecam edukację nt finansów. Generalnie dla mnie nie do przyjęcia - PKO BP ma swoją strategię pt"najstarszy bank w Polsce", która zmieni cały "wubek", a która jest dla mnie nie do przyjęcia, czas się pakować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss tylko nie pko bp IP: 212.160.172.* 30.06.10, 15:42 W pko bp nawet wizytówkę dostałem z błędnie wydrukowanym mailem do pracownika i nieistniejącym numerem telefonu. Konto w zachodnim mam i bezproblemowo je zlikwiduję (nie jest moim jedynym) po tym jak spróbują mnie wcisnąć do pko bp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iron Re: tylko nie pko bp IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 15:51 Tak to jest drogi "gościu", jak wybierasz sobie zagraniczny komercyjny bank. Nie zdziw się jak i następnym razem spróbują Ciebie i Twój nowy bank gdzieś "wcisnąć" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: tylko nie pko bp IP: 212.160.172.* 30.06.10, 20:36 Zdziwiony szczególnie nie jestem i nie będę jeśli takowa sprzedaż nastąpi. Za stary jestem, ale do pko bp nikt mnie nie wepchnie, choćby jajko zniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 15:46 Ludzie, ale PKO przynajmniej nie zbankrutuje, bo jest bankiem państwowym! Tak uwielbiacie BZ WBK, a nie zadajecie sobie pytania dlaczego on zbankrutował. Widocznie klienci nie byli tak do końca zadowoleni. Banku PKO bankructwo natomiast nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norweski Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.internetia.net.pl 30.06.10, 17:00 Nie pie..ol głupot Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 30.06.10, 20:01 Trollu, przestań wypisywać te same bzdury po 20 razy pod 20 różnymi nickami, bo adres i tak masz ten sam :D Komu chcesz oczy mydlić, zgniłku? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.wip.pl 30.06.10, 15:50 Ja też likwiduje rachunek jak BZWBK będzie sprzedany jakiemuś gigantowi Proponuje takie zachowanie każdemu, wtedy nie będzie chętnych na jego kupno a zatem pozostanie tak jak jest teraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madaba Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 16:08 O czym Ty bredzisz? Jakiemu gigantowi? BZ WBK to niby bank podwórkowy. To też jest gigant, jakbyś nie wiedział, i nawet międzynarodowy. Tu się sprawa rozchodzi o to, że ten bank może przejąć inny zagraniczny i wtedy nic z tego mieć nie będziemy - pieniążki z klientów popłyną za granicę. Jeśli te same pieniądze zostaną w kraju, zostanie zapłacony z nich podatek, to... Odpowiedz sobie sam co Ci bardziej odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 30.06.10, 20:03 Więc twierdzisz, że np. Pekao SA nie płaci podatków? Masz jakieś dowody na to czy po prostu pleciesz byle co, żeby dowartościować swoje zakompleksione ego ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Miałem konto w WBK, miałem w PKO-zrazili mnie IP: *.cm.umk.pl 30.06.10, 15:52 bałaganem. Chociaż bezdyskusyjnie największa padaka jest w PKO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20100510 Wg mnie to pierdoly, po ostatnim przejeciu IP: 213.115.26.* 30.06.10, 15:54 przez Irlandczykow nic sie nie zmienilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Wg mnie to pierdoly, po ostatnim przejeciu IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 16:13 Zmieniło się i to dużo, wzrosły opłaty za prowadzenie kont, zmalały pensje pracowników BZWBK, zwolnienia grupowe. Przed fuzją BZ i WBK, BZ był jednym z najtańszych i najbardziej przyjaznych klientowi banków. Były też zmiany na plus tzn. wykopanie prawie wszystkich komószków. Fuzja banków nie przynosi nic dobrego dla klientów a tym bardziej dla pracowników banków. Jeżeli dojdzie do fuzji BZWBK i PKO BP zaczną się zwolnienia grupowe ponieważ, oddziały tych banków dublują się w większości dużych miastach. Nie ma co się oszukiwać przy fuzjach banków przede wszystkim chodzi o przejęcie klientów i zmniejszenie kosztów. Marka PKO BP jest o wiele bardziej znana niż BZWBK i po fuzji ta druga zapewne zniknie z rynku. Zresztą BZWBK prędzej czy później zmieniłoby się na AIB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.gemini.net.pl 30.06.10, 15:57 bzwbk ostatnio sie pogorszylo... zaczeli wprowadzac dziwne oplaty. Do tego dochodzą reklamy które swoje też kosztowały. Dalej obsadzajcie stanowiska po znajomości idiotami to wszystkie banki pojda pod mlotek. Ja odchodze z tego banku do aliora chociaż też się zastanawiam bo to jest troche za tani bank... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madamada Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 16:00 "Działania PKO BP mają pełne poparcie Ministerstwa Skarbu. - Wspieramy działania zarządu banku zmierzające do zajęcia pozycji bezdyskusyjnego lidera polskiej bankowości, w tym działania o charakterze akwizycyjnym - powiedziała "Gazecie" wiceminister skarbu Joanna Schmid, odpowiedzialna za sektor bankowy." Cudze popieracie, swojego nie znacie. Tylko zyskamy, jeśli polskie pieniądze zostaną w polskich bankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.10, 16:09 Tyle krzyku o nic :) z osób, które się tu wypowiadają praktycznie żadna nie miała konta w PKO, więc dlaczego oczerniacie ten bank?? Co do opłat? Nie są takie złe :) Co do kolejek? Nie znam czegoś takiego w PKO :) zawsze umawiam się z moim doradcą na konkretną godzinę :) Dostęp do usług? 24h na dobę internet, telefon, oddział :) O wyjeżdżaniu do miejsca gdzie zakładałem konto żeby coś załatwić nigdy nie słyszałem :) Ale macie rację jak przejmie was PKO uciekajcie :) bo wredny klient będzie obsłużony na pewno bez uśmiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pamelus Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 30.06.10, 19:29 PKO jest państwowe (a więc podejrzane) i już samo to wystarczy, aby trzymać się od niego jak najdalej. Ja też po ewentualnej fuzji będę szukał nowego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Kolejny cienki PRowiec IP: *.chello.pl 30.06.10, 20:10 Najpierw maniackie uśmieszki, egzaltacje poza granice rozsądku, a na koniec postraszanie i strofowanie niezadowolonych. Tacy ludzie właśnie pracują w PKO BP - niekompetentni idioci, o infantylnym podejściu do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.182.160.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.07.10, 00:55 a Ty w kółko swoje... ulżyło tym razem..? wymyśl coś jeszcze -prywatny doradca klienta INDYWIDUALNEGO w PKO BP - po co takie bzdury piszesz? firmowi mają doradców jak w każdym banku, bo firma robi kilkadziesiąt operacji dziennie i bankowi się opłaca zaangażować doradcę i w kazdym się umawiają itd, ja i moja firma też, ale indywidualni traktowani są jak masa do urobienia i to w chłopskim stylu. A doradcę indywidualnego klienci mają, ale w Dominecie, teraz Fortisie, mam tam drugie konto i to jest fakt Odpowiedz Link Zgłoś
takanohana Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy 30.06.10, 16:07 Gość portalu: 666 napisał(a): > W BZWBK, w oddziałach to nie ma kolejek, można paść ze śmiechu. Obsługa w > oddziałach BZWBK jest kiepska, można powiedzieć denna. Możesz podać w których? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.stat.gov.pl 30.06.10, 16:12 Ja też zmienię bank, jeśli BZWBK kupi PKO BP nie lubię takich molochów, już raz przeżyłam koszmar po przejęciu PBK, dlatego wybrałam BZ WBK, bo zawsze był przyjazny klientowi, z superdobrą bankowością elektroniczną, a znajomi którzy mają konta w PKO ciągle na wszystko narzekają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 16:30 Ja nie narzekam na PKO BP, bo wszystko od 2006 robię przez Internet i nie marnuję czasu na szwędanie się po oddziałach.System informatyczny spełnia moje oczekiwania, mogę ubezpieczyć mieszkanie, samochód, wziąć kredyt itp. Jedyny mankament, to opłaty, które uważam powinny być niższe albo zerowe jak w innych bankach. Raz jedyny miałam za to wątpliwą przyjemność skorzystać z usługi BZWBK i kosztowało mnie to półtorej godziny w oddziale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wy IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 16:30 Ja tam mam konto w PKO. I nie przypominam sobie żebym się użerał z obsługą banku, wszystko robię przez internet i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thug Klienci BZ WBK: jak PKO BP kupi nasz bank, wych... IP: *.toya.net.pl 30.06.10, 16:20 Inaczej, ja podziękuję jak kupią go Rosjanie Odpowiedz Link Zgłoś