Gość: antyspekulant IP: *.aster.pl 29.08.10, 18:43 A co maja powiedzieć inwestorzy 2007 / 08 ? JWC Lewandów Warszawa: tiny.pl/h7vjm ponad 400 ofert sprzedaży na rynku wtórnym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antyspekulant Rynek deweloperski: Konkurencja goni potentatów IP: *.aster.pl 29.08.10, 18:56 JWC Górczewska ponad 300 ofert: tiny.pl/h7vjw Rynek zarówno wtórny jak i pierwotny jest zasypany ofertami nowych mieszkań budowanych w ciągu ostatnich 2-3 lat , których po obecnych cenach nikt rozsądny nie kupi. Ta sama sytuacja jest z DD który kisi całe puste osiedla na Skarbka czy na Kobiałce. Banki przykręcają kurek z kredytami, nikt dziś nie traktuje mieszkania jako inwestycji bo większy zysk ma na lokacie niż z najmu. Pokolenie jeleni z wyżu początku lat osiemdziesiątych w większości już się zakredytowało do emerytury, a nowych niewolników dla banksterów nie widać. Tuskom kończy się kasa w budżecie z wiadomych przyczyn więc majstrują przy dopłatach RNS. Za kwartał obniżenie limitów, za 3 kwartały koniec dopłat dla rynku wtórnego. KNF szykuje nowa rekomendację odcinająca zdecydowana większość jeleni od kredytów walutowych. Więc jakim cudem deweloperzy mieliby zwiększać sprzedaż mieszkań ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areq Re: Rynek deweloperski: Konkurencja goni potentat IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 30.08.10, 08:35 Więc jakim cudem deweloperzy mieliby zwiększać sprzedaż mieszkań ? Obniżając ceny???:):):) Taniej się nida ponoć..sytuacja jest patowa:):) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Rynek deweloperski: Konkurencja goni potentat 30.08.10, 11:38 Szkoda tylko, że przy okazji szpecą miasta takimi mordorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Rynek deweloperski: Konkurencja goni potentat IP: 90.156.116.* 30.08.10, 13:04 Popatrzyłem sobie na kilka fotografii. Sądzisz, że jesteś dowcipny? ...ani śmieszne, ani fajne, strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
12jarek12 Rynek zdmuchnie bańkę 30.08.10, 08:50 ceny poszybują na pysk ! na nic naganianie, chore rnm, mareczki, szariki. Rynek zdmuchnie bańkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Rynek deweloperski: Konkurencja goni potentatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 10:00 Nie kupujcie mieszkan po cenie z ogloszenia czy folderu developera. Ceny mozna zbic o min. 10-20%. Ja tak zrobilem w ub. miesiacu dzieki facetowi z rabat.com.pl. ON negocjowal dla mnie obnizke ceny. Nie placcie chorych cen developerom. Jesli JWC ma marze na poziomie 28% to ma z czego obnizac! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitandragan Re: Rynek deweloperski: Konkurencja goni potentat 24.09.10, 13:11 fajnie się reklamujesz facecie z rabat.com.pl. Urocze. Gość portalu: Adrian napisał(a): > Nie kupujcie mieszkan po cenie z ogloszenia czy folderu developera. > Ceny mozna zbic o min. 10-20%. Ja tak zrobilem w ub. miesiacu dzieki facetowi > z rabat.com.pl. ON negocjowal dla mnie obnizke ceny. > Nie placcie chorych cen developerom. > Jesli JWC ma marze na poziomie 28% to ma z czego obnizac! Odpowiedz Link Zgłoś