Gość: Lech2012 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 178.217.192.* 08.08.12, 15:20 Getin Bank Ogłądajcie dzisiaj,2012-08-08 Panoramę w TVP o godzinie 18-tej. Droga przed nami niełatwa, ale spokojnie i do przodu. 1/ Nie wolno zerwać żadnej umowy! - straty byłyby zbyt duże, naszym celem jest osiągnięcie zwrotu wpłaconych pieniędzy. 2/ Mój przypadek jest opisany w pierwszych 3 załącznikach 3/ Należy walkę rozpocząc od złożenia reklamacji do placówek, gdzie zawieraliśmy umowy. Czas odpowiedzi (normalny) to 30 dni plus czas na dojście listu. W placówkach, jakiś czas po złożeniu reklamacji powinni mieć w komputerach czas odpowiedzi. 4/ Powiadamiamy, opisując swój przypadek, UOKiK, RU, KNF (załącznik czwarty), ewentualnie prokuraturę: Kodeks Karny; Art. 286. § 1. Kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Dołączamy w pismach do w/w urzędów kopie: a/ deklaracja przystąpienia do ubezpieczenia b/ regulamin funduszy c/ warunki ubezpieczenia d/ certyfikat 5/ Mam namiar jak na razie namiar na dwie kancelarie: (zał.6) 6/ Powiadamianie mediów wszelkiego rodzaju mile widziane, sprawę wrabiania trzeba nagłaśniać (zał.4,5) 7/ Należy uzyskać informację o stronie internetowej, w oparciu o którą wyceniana jest wartość naszego rachunku ( patrz dwa ostatnie załączniki) 8/ Proszę sobie wydrukować przesłane załączniki i je przeanalizować. Bądźmy w kontakcie. Ostrzegajmy znajomych, sąsiadów, innych na Facebook'u, wklejajmy linki ostrzegawcze w internecie, nie wstydźmy się, niech się pseudobank Getin wstydzi !!! Jeszcze jedno: należy uzyskać od placówki Getin adres internetowy funduszu (z reguły Paribas), gdzie można śledzić jego aktualne notowania. Placówki się bronią, ale można, ewentualnie pisać kolejną reklamację. Dotyczy też historycznych notowań funduszy, na które powołują się SPRZEDAWCY (nie: doradcy) w placówkach bankowych. Dodam ponadto, że nie znam szczegółowo wszystkich produktów holdingu Getin, bo się nie da, one się kocą pod coraz nowymi nazwami. W jednych zatajają opłaty za zarządzanie, w innych, np. przy jednorazowej wpłacie, wycena wartości rachunku w krótkim czasie jest ułamkiem wpłaconej kwoty. Sprzedawca (nie doradca, nie opiekun, tylko SPRZEDAWCA) uspakaja, że później ta wartość rachunku będzie rosnąć do kwoty zagwarantowanej. Sprzedawca musi wrabiać klientów żeby utrzymać pracę (limity) oraz mieć prowizję !!! W przypadku śmierci osoby, która założyła rachunek Getin wypłaci upoważnionej osobie AKTUALNĄ WARTOŚĆ RACHUNKU, A TA MOŻE NA DANY DZIEŃ WYNOSIĆ 1/4 WPŁACONEJ KWOTY. RESZTA JEST ZYSKIEM BANKU !!! Podobno w niektórych wypadkach wypłacają symboliczną kwotę po zerwaniu umowy – 100 zł. Domagajmy się od Getin Noble Banku: Ponieważ nasz interes został naruszony w wyniku zastosowania nieuczciwej praktyki rynkowej na podstawie Ustawy z dnia 23 sierpnia 2007 r. o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym (Dz. U. z dnia 20 września 2007 r.), żądamy: 1. zaniechania nieuczciwej praktyki, 2. usunięcia negatywnych skutków tejże praktyki, 3. naprawienia wyrządzonej szkody (zadośćuczynienia) 4. unieważnienia zawartej umowy wraz z obowiązkiem zwrotu wpłaconych przez nas świadczeń pieniężnych , 5. zwrotu przez Getin Noble Bank kosztów związanych z nabyciem produktu Plan Oszczędnościowy Bezpieczna Przyszłość, 6. żądamy złożenia oświadczenia przez Getin Noble Bank, że w przyszłości tego typu nieuczciwa praktyka rynkowa nie będzie więcej stosowana przez Getin Noble Bank w stosunku do klientów banku. Z poważaniem Lech Matusiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 17:43 Witam Pana, Ja też należę do grona klientów "oszukanych" przez Getin. Wpłaciłem na początku kwietnia br. jednorazowo znaczną kwotę - jak na moje warunki, na "Światowe Bogactwa". Pracownik Banku praktycznie mnie okłamał, mówiąc wyłacznie o inwestycji trzyletniej, z gwarancją zysku, a co dopiero mówić o stanie faktycznym. Proszę o podpowiedź jaką mam możliwość "walczyć" o odzyskanie chociaż własnego wkładu. Pozdrawiam - Andrzej. P.S. Byłbym wdzięczny za odpowiewdź na adres andde@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 94.42.242.* 08.08.12, 21:56 Ja też zostałam wrobiona przez ten Bank. Podpisałam umowę ubezpieczenia. Chciałam założy lokatę. Pani tak zakręciła i zmanipulowała, że nieświadomie podpisałam owszem umowę lokaty na 9,23% na 3 m-ce i umowę ubezpieczenia. Jak się teraz okazało lokata to tylko dodatek do umowy ubezpieczenia. Produkt główny, który nabyłam to umowa ubezpieczenia "... Zabezpiecz Przyszłośc". Umowę podpisałam w kwietniu 2012 roku. Dziś złożyłam pismo do Getin Banku i Open Life, ale mam wrażenie, że zostanę wysłana na drzewo. Chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ale.bar Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 10.08.12, 14:48 Jestem w podobnej sytuacji. Czy nadal płaci Pani comiesięczną składkę i czy złożyła Pani reklamację do banku? Proszę o odpowiedź: albar1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 94.42.252.* 14.08.12, 22:28 Tak złożyłam reklamację. Na razie czekam na odpowiedź z Banku i OpenLife. Zastanawiam się czy wycofać pieniądze. Termin płatności kolejnej składki przypada we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 94.42.242.* 08.08.12, 22:09 Ja również zostałam w manewrowana w produkt "... Zabezpiecz Przyszłośc". Chciałam tylko lokatę. Pani tam manipulowała, że podpisałam umowę lokaty i umowę ubezpieczenia. Był to kwiecień 2012 roku. Dziś złożyłam reklamację do Getin Banku i Open Life, ale mam wrażenie, że nic z tego nie będzie. Chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br1938 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.mm.pl 30.08.12, 18:04 Jestem podobnie wplatany lokata50na50 po przeczytaniu umowy bylem w banku chcac zrezygnowac pracownica banku powiedziala ze nie moge poniewaz niema tej pani ktora podpisywalem umowe chce odzyskac swoje pieniadze dolacze do pozwu zbiorowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.12, 19:42 Co za bzdura ,przecież tę umowę może rozwiązać każdy inny pracownik! Niech się Pan spieszy,jeśli dopiero co została podpisana,to na pewno jeszcze moze Pan od niej odstapić bez konsekwencji finansowych!Niech Pan żąda spotkania z naczelnikiem placówki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.multimo.pl 31.08.12, 20:05 Proszę Pana jak najszybciej do Banku. Ma pan 4 dni od zakończenia okresu subskrypcji. Tak jest w mojej umowie. Może Pan to załatwic w każdej placówce i każdy z pracowników musi od Pana przyjąc Oświadczenie. Proszę się upierac i nie dac za wygraną. Odpowiedz Link Zgłoś
ale.bar Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 09.08.12, 10:58 Dzień dobry, zapoznałam się z treścią artykułu z dn. 7.sierpnia 2012 r. pt. „"Z wpłaconych 30 tys. zł zostało mi jedynie 20 tys. zł … ". Po jego lekturze udałam się wczoraj (8.08.br.) do oddziału Getin Banku w Ostrowie Wielkopolskim, w którym w październiku ubiegłego roku (niespełna rok) ulokowałam swoje oszczędności w dwóch produktach: „ Kwartalny Profit” oraz ubezpieczenie na Życie i Dożycie z Ubezpieczeniowym Funduszem Kapitałowym "Plan Regularnego Oszczędzania Zabezpiecz Przyszłość". Pracownik banku poinformował mnie wczoraj, że w przypadku rezygnacji z tych produktów zostanie mi wypłacona niższa kwota pomniejszona o opłaty związane z zarządzaniem pieniędzmi, i że trzeba było się z tym liczyć. Od umowy jeszcze nie odstąpiłam. Chciałabym zapytać, jak napisać reklamację i ewentualnie jakie kancelarie prawne zajmują się tą sprawą – czy są to kancelarie specjalizujące się wyłącznie w sprawach bankowych. Zastanawiam się nad tym, czy nie poszukać grupy ludzi z Ostrowa Wielkopolskiego i kancelarii z tej miejscowości. Czy orientuje się Pan również odnośnie wspomnianego wcześniej przeze mnie innego produktu: ubezpieczenie na Życie i Dożycie z Ubezpieczeniowym Funduszem Kapitałowym "Plan Regularnego Oszczędzania Zabezpiecz Przyszłość" – czy w tej sytuacji jest nadal sens płacenia comiesięcznej składki, czy lepiej będzie w ogóle z tego zrezygnować. Żadnej z umów jeszcze nie zerwałam. Nie widzę tu załączników, o których Pan wspomina. Byłabym wdzięczna za pomoc. Proszę o kontakt: albar1@wp.pl. Z poważaniem, Aleksandra Barańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swój Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.centertel.pl 09.08.12, 12:12 Również poproszę o załączniki serwatka7@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.12, 18:54 dołączę do zbiorowego pozwu, proszę o dane na pocztę danmisz7@wp.pl Poznań, oddział Getin ul Wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była pracownica Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.omeganet.net.pl 10.08.12, 12:49 Jeśli chodzi o regularne oszczędzanie to lepiej tego nie zrywać, ponieważ to co jest wpłacone zostanie pomniejszone o wszelkie koszta manipulacyjne i się to nie opłaca. Jak jest możliwość to lepiej zostawić, ponieważ po upływie 15lat będzie chociaż ten kapitał i jak coś zarobi to zyski. A tak ogólnie do wszytskich niezadowolonych klientów Getin Banku te produkty oparte są na giełdzie więć to działą na zasadzie paraboli (można sobie poobserwować jakieś wykresy z lat poprzednich), jak jest spadek na giełdzie to MUSI być wzrost... tak to juz działa. Wiem, że się ludzie denerwują, bo to ich oszczędności traca na wartości, ale na to nie wystarczy 6 miesięcy czy rok. Trzeba poczekać a skoro pazerność byłą silniejsza i SYMULOWANE zyski z 10 lat to 15% t6o nie znaczy,że tak będzie. Zacznijcie ludzie czytać i proszę o nie wrzeszczenie na dziewczyny pracujące tam, bo one nie są niczemu winne. One mają to sprzedawać i tyle. Jak się kupuje samochód to sprzedawca też reklamuje dany model w samych supelatywach a nie mówi, że przez ostatnie 12 miesięcy mieli przypadki w fabrycznie nowych samochodach awarii silnika!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mebeldom Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 10.08.12, 13:30 WROBIENI w GETIN – CIĄG DALSZY 1/ Strony do przeczytania: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12283929,Ekspert_o_Kwartalnym_Proficie_Getinbanku__Piekielnie.html www.sfora.pl/Klienci-wsciekli-na-polski-bank-Przez-gigantyczne-oplaty-na-zarzadzanie-a46239 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12271803,_Z_wplaconych_30_tys__zl_zostalo_mi_20___Klienci_banku.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12271803,_Z_wplaconych_30_tys__zl_zostalo_mi_20___Klienci_banku.html?v=1&pId=18591033&send-a=1#opinion18591033 twojeporady.onet.pl/porady/zobacz/3620/odzyskanie-pieniedzy-z-banku 2/ Dyrektywa unijna MiFID, która jest łamana w GNB: a/ „informacje kierowane przez przedsiębiorstwo inwestycyjne do klientów powinny być rzetelne, niebudzące wątpliwości i niewprowadzające w błąd” – takie w przypadku GNB nie są !!! b/ „wymaga się, aby informacje przekazywane przez przedsiębiorstwa inwestycyjne były przedstawione w sposób zrozumiały dla przeciętnego przedstawiciela grupy, do której są adresowane” – a nie są !!! Już te dwa punkty stanowią podstawę do anulowania zawartej umowy !!! Proponuję, aby ci z Państwa, którzy jeszcze nie napisali skarg do UOKiK,RU,KNF wydrukowany załącznik MiFID załączali do skargi z podkreśleniem istotnych elementów !!! Proszę też zwrócić uwagę na wypowiedź Pana Remigiusza Stanisławka, eksperta ekonomicznego: „Swoich praw można dochodzić od doradcy, od kierownictwa punktu sprzedaży. Wykazać, że nie przekazano informacji tak, jak to powinno być zrobione. Być może punkt sprzedaży pójdzie na ugodę? Często inwestorzy piszą, że nie podpisywali żadnych załączników z opłatami. Warto zażądać ich pokazania w banku (bank musi je przechowywać). I jeżeli takiego dokumentu faktycznie ktoś nie podpisał – sprawa jest prosta – otrzyma zwrot wpłaconych pieniędzy plus należne odsetki ustawowe”. MiFID DYREKTYWA W SPRAWIE RYNKÓW INSTRUMENTÓW FINANSOWYCH CZYM JEST MIFID? Nazwa MiFID pochodzi od skrótu Markets in Financial Instruments Directive (Dyrektywa w sprawie rynków instrumentów finansowych). Dyrektywa ta umożliwia firmom inwestycyjnym świadczenie usług inwestorom na terenie całej Unii bez konieczności spełniania dodatkowych wymogów lokalnych. Pozwala też korzystać z usług inwestycyjnych na ujednoliconych zasadach obywatelom Unii we wszystkich krajach. Celem dyrektywy jest przede wszystkim zwiększenie konkurencji na rynku usług inwestycyjnych. Dyrektywa reguluje m.in. obrót instrumentami poza rynkami publicznymi, co stwarza nowe możliwości rozwoju rynku jako całości. Ma również za zadanie zwiększenie przejrzystości działania firm inwestycyjnych, procesów obsługi klientów, oraz zapewnienie zgodności transakcji ze zleceniami złożonymi przez Klientów Głównym celem dyrektywy jest ochrona klientów. Przedsiębiorstwa inwestycyjne zobowiązane są działać uczciwie, sprawiedliwie i profesjonalnie, zgodnie z najlepiej pojętymi interesami klientów. Informacje kierowane przez przedsiębiorstwo inwestycyjne do klientów powinny być rzetelne, niebudzące wątpliwości i niewprowadzające w błąd. Ponadto informacje dotyczące instrumentów finansowych oraz proponowanych strategii inwestycyjnych powinny obejmować stosowne wytyczne oraz ostrzeżenia o ryzyku związanym z inwestycjami w takie instrumenty. Dnia 29.09.2009 Prezydent podpisał ustawę Ustawę z dnia 4 września 2008 r. o zmianie ustawy o obrocie instrumentami finansowymi oraz niektórych innych ustaw. Ustawa ta dostosowuje krajowy porządek prawny do wymagań MIFID’u i zobowiązuje przedsiebiorstwa finansowe do wprowadzenia tych regulacji. Pełny tekst ustawy znajduje sie w dziale "Do pobrania" • STRONA GŁÓWNA • PODSTAWY PRAWNE • MIFID W PRAKTYCE • OCHRONA INWESTORA • ROZWIĄZANIA • DO POBRANIA • MEDIA O MIFID • KONTAKT • SEMINARIUM 02.12.2009 PODSTAWY PRAWNE MIFID ma na celu wprowadzenie jednakowych regulacji prawnych dla usług finansowych w 27 krajach Unii Europejskiej oraz a także Islandii, Norwegii i Liechtensteinie. MiFID tworzą 3 akty prawne: 1. MiFID I. Dyrektywa 2004/39/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z 21 kwietnia 2004 roku w sprawie rynków instrumentów finansowych (MiFID) okreslająca szczegółowy zakres przepisów. 2. MiFID II. Dyrektywa Komisji 2006/73/WE z 10 sierpnia 2006 roku wprowadzająca środki wykonawcze do dyrektywy 2004/39/WE Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do wymogów organizacyjnych i warunków prowadzenia działalności przez przedsiębiorstwa inwestycyjne oraz pojęć zdefiniowanych na potrzeby tejże dyrektywy (akt wykonawczy). 3. Rozporządzenie Komisji (WE) nr 1287/2006 z 10 sierpnia 2006 roku wprowadzające środki wykonawcze do dyrektywy 2004/39/WE Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do zobowiązań przedsiębiorstw inwestycyjnych w zakresie prowadzenia rejestrów, sprawozdań z transakcji, przejrzystości rynkowej, dopuszczenia instrumentów finansowych do obrotu oraz pojęć zdefiniowanych na potrzeby tejże dyrektywy (akt wykonawczy). Nowa dyrektywa zastępuje Dyrektywę Rady 93/22/EWG z dnia 10 maja 1993 r. w sprawie usług inwestycyjnych w zakresie papierów wartościowych. Jej wprowadzenie było potrzebne w związku z rozwojem instrumentów finansowych oraz zmianami zachodzącymi na rynkach finansowych, jak również z dążeniem do integracji rynków w UE. Stwarza ona nowe ramy prawne dla świadczenia usług inwestycyjnych w UE poprzez zmianę warunków udzielania zezwoleń i prowadzenia działalności dla firm inwestycyjnych, funduszy inwestycyjnych oraz rynków regulowanych. U podstaw nowej dyrektywy leży: a. obniżenie kosztów transgranicznych rozliczeń i rozrachunków, b. zapewnienie, by wszelkie ryzyka systemowe w transgranicznych rozliczeniach i rozrachunkach były właściwie zarządzane i regulowane, c. promowanie realizowanej przez siły rynkowe integracji rozliczeń i rozrachunków poprzez usunięcie zakłóceń konkurencji, d. zapewnienie właściwych rozwiązań w zakresie przejrzystości i nadzoru. MIFID W PRAKTYCE Przepisy MiFID mają zastosowanie w odniesieniu do wszystkich podmiotów świadczących usługi lub zajmujących się doradztwem w zakresie inwestycji. Do głównych zadań dyrektywy możemy zaliczyć: rozszerzenie zasady jednolitego paszportu, uaktualnienie i poszerzenie przepisów o ochronie praw inwestorów, zwiększenie konkurencyjności na rynku obrotu instrumentów finansowych, objęcie nadzorem usług doradztwa inwestycyjnego, zwiększenie spójności i przejrzystości funkcjonowania firm, obowiązek "najlepszego wykonania". MiFID 1 – Paszportyzacja MiFID znosi możliwość nakładania przez państwa swoich lokalnych zasad. Celem Komisji Europejskiej jest zapewnienie przedsiębiorcom inwestycyjnym równych możliwości dostępu do rynków w całej Wspólnocie. Dlatego Dyrektywa rozszerza zasadę jednolitego paszportu. Oznacza to, że firma inwestycyjna uprawniona do prowadzenia działalności w rodzimym państwie po wprowadzeniu MiFID będzie mogła świadczyć usługi inwestycyjne lub prowadzić działalność inwestycyjną na terenie całej Wspólnoty. Państwa członkowskie nie będą nakładać żadnych dodatkowych wymagań na przedsiębiorstwo inwestycyjne lub in Odpowiedz Link Zgłoś
1halina54 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 20.08.12, 09:42 w listopadzie2011 w getinbanku w kielcach na ul.żeromskiego tez dalam sie nabrac na kwartalny profit na10 lat i zabezpiecz przyszlosc na15 lat zratą po270zl z pierwszej bank chce oddac z 10tys.5700 a z drugiej z 11500 tylko500zl. prosze poszkodowanych o rade placic te miesieczne skladki czy wogole jest sens.chce przystapic do pozwu zbiorowego prosze o kontakt 508 455 085 pozdrawiam halina Odpowiedz Link Zgłoś
maxania-1980 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 20.08.12, 10:12 Jedna drobna uwaga, nawet jak sprawa trafi do sądu (nie wiem jaki będzie wyrok), ale jak teraz przestaniesz płacić to zerwiesz umowę i zakładając że może wygrasz sprawę w sadzie to przy zerwaniu umowy nie wygrasz jej na 100% (podobna zasadza do Amber Gold i tak wszyscy będą się z nimi musieli sądzić, Ci co nie zerwali o całą stawkę, ci co zerwali o kapitał minus opłaty i kary). Jedynie co to musisz policzyć ile wpłaciłaś do tej pory i jak wysokość przyszłych wpłat ma sie do ewentualności wygrania w sądzie, pamiętając, że mimo wszystko możesz przegrać-to jest bank a nie prywatna firma, a sądy te "święte krowy" inaczej traktują Odpowiedz Link Zgłoś
1halina54 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 20.08.12, 11:35 piszecie panstwo ze zakladacie pozwy zbiorowe w Gdansku czy moze ktos zglaszal sie do kancelari w Warszawie(Wierzboaski-SEVER-SHEDS szukam osob pokrzywdzonych przez getinbank z kielc i okolic kielc Odpowiedz Link Zgłoś
smm_sylwia Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 23.04.13, 23:24 wita, jestem pokrzywdzona przez getin bank w kielcach.....oszusci i zlodzieje...z 60tys zrobilo sie 45tys na lokacie 3miesiecznej!!! co robic???Prosze o pomocy i jakies porady. Odpowiedz Link Zgłoś
smm_sylwia Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 23.04.13, 23:29 pani halino, prosze o jakies informacj jak pani sprawa sie zakonczyla z bankiem....mnie z 60tys na lokacie 3mies. po roku zostalo tylko 45tys? co robic? blagam o pomoc i jakies info. placowka na sienkiewicza tak mnie wrobila....zlodzieje i oszusci!!! 1halina54 napisała: > w listopadzie2011 w getinbanku w kielcach na ul.żeromskiego tez dalam sie nabra > c na kwartalny profit na10 lat i zabezpiecz przyszlosc na15 lat zratą po270zl > z pierwszej bank chce oddac z 10tys.5700 a z drugiej z 11500 tylko500zl. prosze > poszkodowanych o rade placic te miesieczne skladki czy wogole jest sens.chce p > rzystapic do pozwu zbiorowego prosze o kontakt 508 455 085 pozdrawiam halina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 17:07 Niestety też jestem wciągnięty w "Plan Systematycznego Oszczędzania". Poproszę o przesłanie załączników dotyczących złożenia reklamacji. Czy w przypadku odmownej reklamacji dalej płacić składki czy zerwać umowę i starać się o odszkodowanie od banku, który wprowadził mnie w błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
monisanna Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 09.08.12, 11:04 Szanowny Panie, jestem jedną z "wrobionych" w światowe rynki proszę ew o przesłanie załaczników o których Pan pisał ale na forum się pojawiły. Nie zamierzam puścic tego płazem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.bartoszyce.vectranet.pl 09.08.12, 20:12 Witam poszukuję ludzi oszukanych przez Getin Bank z woj. warmińsko-mazurskiego,bardzo chętnie przystąpimy do pozwu zbiorowego ,mój mail:doris7777@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.12, 19:00 dołączę do pozwu, lokaty nie zerwałam, mail :danmisz 7@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kjulia1 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 09.08.12, 19:20 Niestety też jestem wciągnięta w "Plan Systematycznego Oszczędzania". Poproszę o ww załączniki. Czy w przypadku odmownej reklamacji dalej płacić składki czy zerwać umowę i starać się o odszkodowanie od banku, który wprowadził mnie w błąd? kjulia1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 94.42.236.* 22.08.12, 09:36 Ludzie czytajcie umowy. Ja swojej nie przeczytałam, poszłam do Banku po zwykłą lokatę. Pani tak zamieszała z tą lokatą na 3-m-ce (9,23%), że nawet nie zorientowałam się jak podpisałam umowę ubezpieczenia, która miała być dodatkiem do tej umowy. Jakie był moje zdziwienie, gdy zgłosiłam się do Banku po 3 m-cach. Dopiero okazało się, że jest to umowa na 15 lat itd. A ja żyłam w nieświadomości z dokumentami na półce. Moja naiwność i głupota przekroczyła wszelkie dopuszczalne granice. Teraz mam problem aby odzyskać kasę. Ludzie błagam i ostrzegam nie dajcie się podejść nieuczciwemu sprzedawcy, oni tylko liczą na swoją prowizję. Przede wszystkim czytajcie każdą podsuniętą kartkę i żądajcie każdego dokumentu, o którym pisze, że się zapoznaliście z jego treścią. Podsuwane Umowy Ubezpieczenia to niezależne produkty .... Jeszcze raz CZYTAJCIE WSZYSTKIE DOKUMENTY. Odpowiedz Link Zgłoś
dankax1975 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 22.08.12, 12:56 Tyle, że większośc nie czyta umów, a póżniej pretensje do wszystkich tylko nie do siebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 94.42.253.* 22.08.12, 14:15 Właśnie w tym problem. ja już otrzymałam nauczkę na całe życie, dlatego proszę CZYTAJCIE DOKUMENTY I NIE PODPISUJCIE NIC CZEGO NIE PRZECZYTALIŚCIE LUB NIE ROZUMIECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
kjulia1 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 09.08.12, 23:42 Proszę o załączniki kjulia1@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.play-internet.pl 19.08.12, 08:41 Wyrazy uznania dla Pana. Myślę, że działania Getinu sa na tyle nieuczciwe, że sprawe trzeba pociagnąc o końca. Mysle, że MIFID jest dobrym punktem zaczepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
azumi5 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 23.08.12, 17:05 witam, zmanipulowali mi mamę do Getin Plan Regularnego Oszczędzania Zabezpiecz Przyszłość, proszę przesłanie mi załączników, chętnie dołączę do jakiejś grupy z pozwem, kontak arturz@aster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bożenka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.noblebank.pl 31.08.12, 18:10 Witam serdecznie, Ja również poproszę o załączniki. Pozdrawiam, Bożenka Odpowiedz Link Zgłoś
monika9595 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 03.09.12, 22:56 można prosic o pana maila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna13 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.12, 21:55 Witam Panie Leszku Moja ciocia też jest uwikłana w oszustwo Getin Banky w "Światowe Rynki". Zainwestowała w nią swoje wszystkie oszczędności- spora sumę- chciałabym jej jakoś pomóc dlatego zwaracam się z prośbą do Pana o przesłanie załaczników o których Pan pisze na portalu. Z góry Panu bardzo dziękuję mój adres mailowy: akosmowska@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jabba71 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 16.10.12, 17:52 witam. tez zostalem wrobiony w bezpieczna przyszlosc. czy moglbym prosic o zalaczniki o ktorych mowa w pana artykule. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.toya.net.pl 07.02.13, 16:19 Panie Lechu, w jaki sposób sformułować reklamacje do GETIN NOBLE BANK? Proszę o pomoc i poradę. Oczekuję na odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie. Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
liliana1849 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 19.02.13, 15:01 Witam, jeżeli otrzymała Pani informacje, jak napisać reklamację do getin noble bank, czy mogłaby Pani mi je przekazać. Mam Kwartalny profit i Pareto oraz duże straty. Dziękuję Liliana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.armasan.eu 08.04.13, 18:35 Ja skorzystałam z pomocy kancelarii prawnej, polecił mi znajomy, któremu ta kancelaria wygrała z oszustami z innego banku. Warto było, bo nie traciłam nerwów i już po 6 tygodniach oddali wszystko co do grosza. Jakby co mogę podać namiary. E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 21:31 Mogę prosić o adres...martacza@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakby co? Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.181.215.99.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.04.13, 16:33 Jakby co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenia Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.kalisz.mm.pl 12.05.13, 22:13 prosze o kontakt ja tez zostalam oszukana Odpowiedz Link Zgłoś
topo-s-1 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 10.03.13, 15:11 gdzie można znaleźć te załączniki, bo coś nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Matusik Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.13, 13:24 Mam taką sama sytuację opisana w artykule dot. umowy "Plan regularnego Oszczędzania Zabezpiecz Przyszłość" . Jestem z Warszawy i chciałabym odzyskać swoje pieniądze. Proszę o kontakt z osobą, która pomoże mi to zrobić. Elżbieta Piłko tel. 507196637 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.gdynia.mm.pl 12.08.12, 16:30 UWAGA! UWAGA! Światowe rynki przemianowano na produkt Szczęśliwa siódemka. Dołożyli ograniczenie wiekowe do 65 lat (całe szczęście, że "zlitowali się" nad staruszkami)Ludzie unikajcie tego szczęścia jak ognia podobnie jak Symfonii zysków po której można cienko śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 194.181.0.* 13.08.12, 10:33 Jestem z KRAKOWA. Mam podobny problem. Proszę o kontakt.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad335 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.icpnet.pl 19.08.12, 17:15 Oj widzę, że bank pojechał ostro po bandzie, tak czytając wasze komentarza, ale na TVN24 jakoś cicho o tym...aby nie było, nie że jestem za AG, bo tamto z obecnej sytuacji to tez był wał, ja nie miałem u nich ani złotówki, bo to co inwestuję obecnie to powtórnie wrzuciłem w ofertę dostępną na grandcapital.pl (link podaję aby nie rozpisywać o co tam chodzi, nie mniej wracając do tematu widac wał, wałowi nie równy, a podobno paragrafy mamy dla wszystkich równe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.gdynia.mm.pl 24.08.12, 18:47 Co to za bełkot? Czy wpis miał na celu tylko reklamę kolejnej firmy krzak - Grand Kupa Gó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanStyrawaicz Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 22:38 Gościu jestes nawiany czy naćpany? Czy jak ktos napisze dla przykłady, że można uczciwie to od razy jedziesz od g itd, Przecież on podął tylko przykład.....więc zastanów sie co piszesz następnym razem, chyba że jesteś dzieckiem onetu liczącym na podbijanie komentarza-to ci odpowiadam to forum działa inaczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T L Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.play-internet.pl 14.08.12, 15:26 CHCE ODZYSKAC MOJE PIENIADZE W 100 % PROSZE O KONTAKT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 194.181.0.* 21.08.12, 09:11 Proszę uważać na rozmowy przeprowadzane z kierownictwem Banku bo wciskają taki sam kit jak ci nieuczciwi "sprzedawcy" produktów. Stanowczo żądać odstąpienia przez bank od umowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1halina54 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 21.08.12, 10:28 pisalam skarge do Rzecznika Ubezpieczonycz iKNFU na poczatku sierpnia i czekam na odpowiedz ale jestem pesymistka w tej sprawie a co do wypowiedzi zeby uwazac na kierownictwo to rozmawialam w oddzile w ktorym zostalam oszukana to poprostu kpił ze mnie.szukam kontaktu do PANI GAJEWSKIEJ(Gajowa)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka53 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.net.intersiec.net.pl 21.08.12, 15:58 www.alert24.pl/alert24/1,84880,12340139,Getin_Bank_o_Kwartalnym_Proficie___Nie_udajemy__ze.html Piszcie reklamacje jak najszybciej ! Odpowiedz Link Zgłoś
1halina54 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 21.08.12, 16:33 dzieki NUTKA jeszcze raz wielkie dzieki za wpis o artykule jutro skladam reklamacje. Odpowiedz Link Zgłoś
24a1 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 23.08.12, 17:05 W październiku 2011 r zostałem wciągnięty w Getin Banku w lokatę ubezpieczenie Kwartalny Zysk. "Doradca" poinformował mnie, że po sześciu miesiącach będę mógł zrezygnować z lokaty bez żadnych opłat ze 100% kapitałem. Dowiedziałem się przypadkiem jak bank oszukuje na tych produktach i postanowiłem zrezygnować z tej lokaty. W banku doradca poinformował mnie, że owszem mogę ale płacąc 25 % opłat manipulacyjnych od całego wkładu. Rozbój w biały dzień. Proszę o pomoc, prześlijcie mi wzory pism z reklamacją do banku, pism do rzecznika praw konsumenta itp, bo chciałbym odzyskać pieniądze. Z góry dziękuję, mój adres: roman55@onet.eu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madagaskar3 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 21:59 Gdyby tak postąpiła prywatna firma była by afera na miarę Amber Gold Bis, a tak cisza, nie wiem czemu wydaje mi się że komuś bardzo zależy na uwalenie prywatnych firm na rzecz SKOKU (PiS raptem nabrało wody w usta) i banków. Ja od prawie roku jestem klientem Grand Capital. i zawsze wszystko mam wypłacane na czas. oczywiście przed firma nie ma żadnych ostrzeżeń, ale media jakoś milczą na temat tych uczciwych firm, podobnie jak na temat przekrętów bankowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia123 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.opera-mini.net 27.02.13, 00:01 Dałam się nabrać na kwartalny profit i Bezpieczną Przyszłość! Proszę o pomoc w napisaniu reklamacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobieni w getin Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.42.5.155.alfanet24.pl 27.02.13, 05:01 proszę napisać na henryk26@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.02.13, 07:50 WITAM PANIĄ PODAJE KONTAKT PODPOWIEM JAK NAPISAĆ LUB PRZEŚLĘ WZÓR e.lisiewicz@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EvaB Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.13, 22:47 Witam Jestem jedna z wielu oszukanych. Niestety zorientowałam się dopiero tydzień temu, ze dałam się wmanewrować w to g... Proszę o pomoc w napisaniu reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atr Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 09:10 Proszę podać maila odpiszę...Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 20:10 martuhacha@gmail.com z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 20:39 poszła odpowiedź, życzę powodzenia...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 18:39 Również zostałam oszukana podpisując umowę na życie Getin Banku. Bardzo proszę o pomoc wzór pisma do rzecznika również chciałam napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
kawaler86 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 14.08.12, 22:49 I jakoś w TV nie widzę info, że bank zrobił to czy siamto, ani ostrzeżeń przed zakładaniem lokat w innych bankach, a na przykładzie AG to serwisy trzeszczą, że w prywatnych firmach to nie bo wszyscy tylko czekaja na to jak oszukać....Pytanie, czy banki się tak boja, że prywatni inwestorzy zdejmą im klientów i prezes nie będzie miał na premię czy są tak pazerne, że nie chca nikogo dopuścić do "tortu" Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz876 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 23.08.12, 23:19 tu można przeczytać o ich kolejnym przekręcie wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12340139,Getin_Bank___Nie_udajemy__ze_nic_sie_nie_stalo___Klienci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DESPERADO Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 12.43.115.* 24.08.12, 00:15 Przypominam sobie, ze pan Czarnecki wlasciciel Zjednoczonych Przedsiebiorstw Przejmowania Naszych Pieniedzy nadawal nagrode najbardziej obiecujacego przedsiebiorcy mlodego pokolenia. Mysle ze w tym roku wybierze pana Plichte z Amber Gold- juz prawie tak dobry jak mistrz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian36z Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 22:06 Trzeba po prostu zastanowić się nad "zaufaniem" do banków, bo swiat bankowy jest tak samo przeżarty pazernością i chęcią wykiwania klienta jak AG. Dlatego uważam, że wszyscy chcący inwestować powinni tez rozważyć kontrakty inwestycyjne w prywatnych uczciwych firmach. I zobaczyć samemu co faktycznie się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAmi33 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 22:10 E tam, od razu przekręt, drobna nieścisłośc i nie zrozumienie ze strony klienta, a nie przekręt, przecież to nie prywatna firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenas1 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 22:34 A znasz tych dobrych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabian Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 22:44 A te uczciwe to niby FINROYAL???? heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.gdynia.mm.pl 25.08.12, 22:06 Początki piramidy zawsze są piękne... w dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego to forum (polecam przeanalizować jego tytuł) zmienia się w nachalną reklamę jakiejś firmy - masz jakąś misję do spełnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
samozdrowie24 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 04.09.12, 00:07 Banki nadużywają swojej pozycji. Traktują klientów byle jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 05.09.12, 08:58 Witam, Getin ro handlarze i naciągacze - stanowczo ODRADZAM. Sposób działania bliżej parabanku niż szanowanej instytucji.. A rekomendacje o uczciwym i jasnym informowaniu o produktach mają gdzieś. Zostałem oszukany przez pracownika banku, od czego sam bank umywa ręce. Jak sie okazało ten pracownik to osoba kompletnie bez wykształcenia i doświadczenia bankowego czy finansowego, wciska ludziom ciemnotę tylko po to by sprzedać produkt. Chodzi o kredyt gotówkowy a raczej o obowiązkowe ubezpieczenie do niego... mam porównanie i do np. BNP Paribas się nie umywa pod kątem warunków i rzetelności. Nie odpuszczę i będę ponownie reklamował, nie wykluczam drogi sądowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 178.23.104.* 18.10.12, 16:55 to dlaczego brałeś skoro w innym banku jest lepiej? Porównujesz warunki itp i bierzesz chyba zapoznajesz się z warunkami czy podpisujesz jak leci? nie wiem czemu czepiasz sie do ubezpieczenia babcia dzięki ubezpieczeniu nie musiała spłacać kredytu gdy dziadek umarł. Samej było by jej trudno spłacić. Po to jest ubezpieczenie jeśli coś ci nie odpowiada to konkurencji na rynku nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
roma.roma Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 18.10.12, 23:54 Drogi Janku. Widze, ze nie znasz szczegolow procederu, ktory stosowal/stosuje Getin bank w stosunku do swoich dlugoletnich klientow. Tak, ten "ban" oszukuje ludzi, ktorzy juz jakis czas mieli tam zwykle lokaty i przez to mieli zaufanie do pracownikow i produktow tej szemranej instytucji. Zaufanie to zostalo perfidnie wykorzystane i stali klienci zostali oszukani. Mam tylko nadzieje, ze taki przekret ma krotkie nogi i jeszcze temu "bankowi" odbije sie czkawka. Chociaz nie wiadomo, co zamierza pan Czarnecki. W koncu juz dosc pieniedzy sie nachapal, rowniez dzieki swojej przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.12, 00:04 Pani Romo,w pełni podzielam Pani zdanie,jestem wieloletnim klientem Getinbanku i pseudodoradca,wyrafinowany "opiekun" wykorzystał moje zaufanie i uadło mu sie sprzedać mi to "G" czyli Kwartalny Profit !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Rzetelność Getin Banku IP: *.chelm.mm.pl 05.09.12, 18:33 W artykule pt ,, Problemy z polisolokatami ‘ przedstawiciel Getin Banku Pan Maciej Szczechura zapewnił że Getin Bank zdecydował się rozpatrywać reklamacje na specyficznych zasadach indywidualnie i zależnie problemu jaki napotkał klient Niedługo po publikacji artykułu zadzwoniła do mnie Pani Dyrektor Regionalny i umówiła się na spotkanie w sprawie reklamacji dotyczącej produktu,, Kwartalny Profit’’ .Po długiej rozmowie z Panią Dyrektor doszliśmy do konsensusu z sprawie reklamacji. Stwierdzam, że bankowcy rzeczywiście podchodzą do sprawy rzetelnie, i to bardzo dobrze świadczy o instytucji. Dariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.multimo.pl 05.09.12, 21:01 Coś takiego, to jest Pan wyjątkiem, gratuluję. Ja w otrzymanej odpowiedzi na reklamację czytam, że bank dokonał rzetelnych wyjaśnień i reklamacja dotycząca 'Planu Regularnego Oszczędzania Zabezpiecz Przyszłość" uznana została jako nieuzasadniona. Dosłownie 3 zdania. Menadżer umywa ręce - właściwie o co mi chodzi.... Oszukali mnie na na ww umowie ubezpieczenia. Chciałam tylko zwykłą lokatę. Przedstawiono mi lokatę z podziałem na części 3 części i oprocentowaniem 9,23%. Pani tak zamotała z tymi podziałami - że pod pozorem lokaty nic nie mówiąc podsunęła dokumenty umowy ubezpieczenia, a ja idiotka wszystko podpisałam. Nie mam tylko Warunków ubezpieczenia, ale podpisałam, że się z nimi zapoznałam. Czy ktoś z Państwa miał podobną sytuację? Pierwsza reklamacja jak pisałam nic nie pomogła. Co mogę zrobić aby odzyskać pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
dominiq1000 Re: Rzetelność Getin Banku 13.09.12, 14:50 Mam to samo ubezpieczenie i dopiero wyslę reklamacje.Oczywiście nie wierzę w bajki że Getin bank naciągając z premedytacją na te pseudo lokaty pozbędzie sIę łatwą ręką łupu. Przymierzam się do zbiorowego pozwu.Jeśli ktoś ma Plan Regularnego Oszczędzania Zabezpiecz Przyszłość to niech pisze do mnie na adres renata-czuba@wp.pl Będę zbierać grupę bo jesteśmy rozsypani po różnych forach i każdy miota się samotnie.Jeśli zbierzemy grupę podejmiemy decyzję co dalej. Są już dwa biura prawne zajmujące się tego rodzaju sprawami.Zapraszam do wspólnego działania.Uszy do góry...pozdrawiam dominiq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.12, 22:45 wobec ponizszego powinnismy prosic o zgode na nasze reklamacje? :):):) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12480605,Co_komu_wolno_wrzucic_na_YouTube__Duza_firma_grozi.html Odpowiedz Link Zgłoś
oszukanysandomierz Re: Rzetelność Getin Banku 16.09.12, 21:01 Witam, poszukuję osób zmanipulowanych przez konsultantki Getin Banku. Osoby te nieszczerze, namawiały na krótką lokatę z możliwością wyciągnięcia pieniędzy. Co okazało się jednym wielkim kłamstwem bo to nie lokata, a ubezpieczenie oraz nie jest krótkoterminowa, a trwająca 10 lat. Poszukuję osób z okolicy Sandomierza do bezpośredniej konfrontacji z kierownikiem oddziału w sprawie reklamacji. Następnie oferuję swoją pomoc również w sprawach pozostałych uczestników. Proszę pisać na prywatną wiadomość forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.centertel.pl 30.09.12, 20:32 mój znajomy też został oszukany przez getinbank proszę o kontakt i możliwie podanie nr tel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.centertel.pl 01.10.12, 21:29 poszukuje kontaktu z osobami oszukanymi przez Geting Bank w ramach ubezpieczenia.proszę o kontakt na maila anetamisiek@interia .pl Odpowiedz Link Zgłoś
atram1957 Re: Rzetelność Getin Banku 09.03.13, 11:36 Pani Aneto, podała Pani chyba zły adres mailowy. Nie mogę wysłać wiadomości. Proszę pisać czamila@interia.eu - jestem z Krakowa. Mogą pisać również inne osoby oszukane przez Getin w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benia Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.cirow.pl 30.10.12, 09:26 Witam ja również jestem klientką Getin Banku tyle że w Jastrzębiu Zdroju i podobnie jak Ciebie mnie również oszukano przy zakładaniu lokaty kwartalny profit plus oferując wypłatę gotówki po roku a okazało się to jednym wielkim kłamstwem.Proszę o rade co mogę w tej kwestii zrobić jak zareklamować jak odzyskać swoje pieniądze bo nie mam zamiaru trzymać ich tam aż 10 lat proszę pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 10:40 Dzień dobry,jetem również w robiony przez bank w tzw.Kwartalny profit.Szukam kontaktów,na razie próbuję się zarejestrować na pozwijgo.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof. K Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.13, 13:41 Witam CIE. Jak masz regulamin to uważnie przeczytaj jest tam furtka przez którą można wyjść po roku, ale musisz miesiąc przed upływem roku lokaty napisać wypowiedzenie umowy do GETIN BANKU a on ma wypowiedzieć warunki umowy funduszowi z którym ją zawarl.NAJWAżNIEJSZE abys miala regulamin umowy!!!DO ZOBACZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.sejm.gov.pl 01.02.13, 13:35 Pewnie masz rację. Ale o tym powinien poinformować / czasami starszego / tzw. opiekun klienta. Umowa ustna tj. przed rozmową z tzw opiekunejest również umową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.net.stream.pl 01.02.13, 13:41 CO TO JEST OPIEKUN KLIENTA KOMBINATOR W BIAŁYCH RĘKAWICZKACH ROBIĄCY WSZYSTKO ABY CIEBIE PRZEWALIĆ TZN DOPROWADZIĆ DO NIEKORZYSTNEGO ROZPORZADZENIA MIENIEM I CZERPAĆ Z TEGO KORZYŚCI ART 286 $1 KK A TO JUŻ JEST PRZETEPSTWO W RAZIE UDOWODNIENIA CO JEST BARDZO ŁATWO UDOWODNIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila0685 Re: Rzetelność Getin Banku IP: 77.88.191.* 07.02.13, 17:20 u mnie było tak samo. wpłaciłam łacznie 40 000, a teraz nie mogę wypłacić swoich oszczędności, bo będę bardzo stratna. Kobieta w banku mi to tak podstępnie wcisnęła. Miało być tak, że po roku mam wypłacić swoje pieniążki jeśli chcę, jeśli nie, to mogą dalej leżeć i rosnąć. Proszę o kontakt jak ktoś coś zrobił w kierunku odzyskania pieniędzy. dało się komuś ? ja chce swoje pieniądze odzyskać. mój adres: mila03@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klapa Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.ambit24.net 07.02.13, 17:57 Napisz skąd jesteś . Zaloguj się na wrobieni.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Rzetelność Getin Banku IP: 31.179.130.* 11.12.12, 21:25 Witam, też zostałam oszukana w zasadzie przez Idea Bank, ale ma to też powiązanie z Getin Bankiem. Inwestycja nazywała się "światowe Bogactwa" ubezpieczenie w Open Life. Sprzedawca informował mnie, że nie ma dodatkowych opłat, nie dostałam Tabeli Opłat i Limitów, tylko same Warunki Umowy Grupowego Ubezpieczenia. Praktycznie nie interesowałam się tą sprawą, bo wiedziałam, że ruszę te pieniądze jak minie co najmniej pół roku. Tak też się stało, tylko, że obecnie (po pół roku) z moich pieniędzy pozostała połowa, czyli straciłam ok 15.000 zł. Proszę o jakiekolwiek rady i pomoc, gdzie mogę się udać i co zrobić. Czy udało się Panu z tego wycofać i czy przy rezygnacji poniósł Pan jeszcze jakieś koszty. Bardzo proszę o odpowiedź. Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila0685 Re: Rzetelność Getin Banku IP: 77.88.191.* 07.02.13, 16:31 też zostałam oszukana, poszukuję osób, żeby złożyć skargę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.net.stream.pl 07.02.13, 16:36 WITAJ Z JAKIEJ JESTEŚ MIEJSCOWOŚCI POZDRAWIAM EMUNDI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toni Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.68.80.108.ostrow80.tnp.pl 28.10.12, 21:23 witam.chciałbym dołączyć do zbiorowego pozwu .złodzieje z.geting bank ukradli mi 13tys. ....z 30tys zostało17tys.pomóżcie .....czy w nowym sączu w getinie jest więcej oszukanych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madmax Re: Rzetelność Getin Banku IP: 94.42.142.* 08.12.12, 14:57 napisz na tego e-maila dealtime@wp.pl (osoba ta szuka chętnych do pozwu w Nowym Sączu). Możesz napisać swój e-mail? Bo znam osoby oszukane przez tą placówkę i skontaktuje was ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.as13285.net 14.10.12, 13:23 Prosze pisac nastepna. Utworzylam grupe na Facebook "Wrobieni przez Getin Bank" Jest tam pare istotnych linkow i informacji lacznie z listem Komisji Nadzoru Bankowego, w ktorym mowa jakie praktyki sa niedozwolone, a jak sie okazalo Getin Bank uzywa wiekszosc tych praktyk, w podobny sposob zostala oszukana moja mama. Prosze rowniez pisac skargi do instytucji: Rzecznik Praw Ubezpieczonych, Komisji Nadzoru Bankowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toni Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.68.80.108.ostrow80.tnp.pl 28.10.12, 21:29 witam jaki jest adres rzecznika praw pokrzywdzonych nadzoru bankowego.getin bank ukradł mi 30tys...pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
dominiq1000 Re: Rzetelność Getin Banku 29.10.12, 09:11 Proszę poszukać na Wrobieni w getin.Znajdzie tam Pan adresy i wszystkie inne dane dotyczące oszustwa, odstąpienia od skutków prawnych, reklamacji i zbiorczego pozwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Rzetelność Getin Banku IP: *.147.62.225.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.12, 11:01 Twój przypadek identyczny jak mój, z ta różnica ze mój produkt nazywa sie inaczej. Pan "doradca" przedstawił mi sytuacje zupełnie inaczej niż ona teraz wyglada. OWU na oczy nie widziałam, nie dał mi ich do tej pory... Przed podpisem coś mnie tknęło ze są jakieś warunki ubezpieczenia - pytam: jakie ubezpieczenie? przecież to lokata - odpowiedz: nie, nie, to standardowe ubezpieczenie takich LOKAT, na wszelki wypadek. Podpisik jest, no to teraz proszę pocalowac sie w d... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna126 Re: Rzetelność Getin Banku 28.09.12, 20:04 Wyjątkowe szczęście. Regułą są impertynenckie i bezczelne odpowiedzi o "podjęciu niezbędnych czynności" z których wynikło "wyjaśnienie wszystkich wątpliwości" i jeszcze "nadzieja na dalszą współpracę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Rzetelność Getin Banku IP: 94.42.239.* 06.10.12, 08:08 Dostałam odpowiedź na kolejną reklamację. Oczywiście jest negatywna pomimo, że KNF w swoich wytycznych określił działania Banku za niedopuszczalne. Polecam www.knf.gov.pl/Images/praktyki_sprzedazowe_26_09_2012_tcm75-31955.pdf Czy jest ktoś komu udało się odzyskać pieniądze z Produktu "... Zabezpiecz Przyszłość" Odpowiedz Link Zgłoś
gazetka_gazetka Re: Rzetelność Getin Banku 09.10.12, 13:38 Najrozsądniej wysyłać reklamacje na usługi banku do KNFu z dokładnym opisem. KNF przesyła wówczas pismo do banku a bank odpowiada na reklamacje dla klienta i KNF ( wyższy priorytet). To wydaje się najskuteczniejsze jeśli chodzi o przestrzeganie przez bank terminu na odpowiedz i treści odpowiedzina złożoną reklamacje. A i przed napisaniem reklamacji polecam przeczytać na stronie KNF w zakładce sktualności pismo KNF z 26 września, o oferowaniu produktów inwestycyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.12, 16:43 Pani Kasiu,sytuacja wygląda znacznie gorzej niz sobie Pani wyobraża,przykro mi,ze muszę Pania zmartwic.To,że nie otrzymała Pani zadnych odsetek to jeden problem,znacznie większym jest ten,że w okresie 10 lat nie moze odstapic Pani od tej umowy bez poniesienia kosztów,które wyniosa ok 30-40% z wpłaconego przez Pania kapitału.To jest dopiero złodziejstwo!!!Pytanie,czy zdawała sobie Pani z tego sprawę wdeptujac w to "g".Najczęsciej pracownicy banku informowali,ze po pół roku mozna od tej umowy odstapic bez zadnych strat finansowych. Pozostaje Pani przyłaczenie się do pozwu zbiorowego,bo to najlepsza droga,polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasia Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.multimo.pl 11.10.12, 18:49 Ja jestem w takiej samej sytuacji. Pan w GNB w Nowym Sączu zaproponował mi 'dobrą" lokatę. Tak samo połowa srodków na 3 miesiące z % troszke wyższym jak w innych bankach a druga połowa na lokatę / jak się póżniej okazało / Ubezpieczenie na życie "Światowe bogactwa" w TU Open Liffe . Interesowała mnie lokata kilku miesięczna . Sprzedający powiedział mi , że mogę wybrać po 6 miesiącach 100 % wkładów albo mogę trzymac 10 lat.. Poza tym co kwartał miały wpływac odsetki na konto specjalnie założone w tym celu. Gdy przyszłam sprawdzić ile mi wpłynęło odsetek pan odpowiedział mi ,że odsetek nie ma bo fundusze w które zostały zainwestowane moje pieniądze spadły .Chciałam wypłacić ulokowane pieniądze ale okazuje się , że mogę wypłacić po 6 miesiącach 100 % ale posiadanych środków a nie wpłaconej sumy. Z 21.000 zł mam na koncie 13 000 zł. Brakuji 8 000 za pół roku to opłata transakcyjna pobierana co miesiąc 4,7 x 6 miesięcy i wycena moich jednostek daje kwotę 13 000. O drakonskich opłatach nie byłam wogóle poinformowana. Nie otrzymałam także Tabeli Opłat. Nie byłam informowana o zagrożeniach proponowanej lokaty oraz , że nie jest objęta Bankowym Funduszem Gwarancyjnym. Mnie interesowała lokata bankowa i na krótki okres czasu. Zostałm oszukana i wrobiona podstępnie przez pracownika bankowego, który jest przedstawicielem poważnej instytucji finansowej którego klient daży pełnym zaufaniem .Złożyłam reklamację w tej sprawie. otrzymałam negatyw. Złozyłam odwołanie do Katowic i czekam. mam 60 lat i utopione na 10 moje oszczedności. Jest nas więcej w Nowym Sączu. Są w takiej i podobnej sytuacji. Zgłaszamy sprawę do prokuratury i nie tylko. Ma zastosowanie w tej sprawie art. 86 KC oraz art. 286 KK. pozdrawiam stasia Odpowiedz Link Zgłoś
roma.roma Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 12.10.12, 00:12 U mnie jest bardzo podobnie, mechanizm oszustwa ten sam, miasto inne. Wynika z tego, ze "opiekunowie klienta" z tego "banku" sa specjalnie szkoleni, aby klientow oszukiwac. Napisalam reklamacje, spotkalam sie z dyrektorem regionalnym i minal miesiac a ja czekam na odpowiedz na papierze. Podobno ma byc umowa ugody, ale potraca mi 20% od wplaconej kwoty. W zwiazku z tym strace kilka tysiecy zl. Nie chce miec nic wspolnego z tymi oszustami i wszystkim znajomym tez odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.as13285.net 14.10.12, 13:25 Moja mama zostala oszukana w ten sposob i nie godzimy sie na okradanie nas z 20% kapitalu, taka ugode to sobie moga swoim starszym rodzicom oferowac. Odpowiedz Link Zgłoś
jabba71 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 16.10.12, 18:05 witam. zostalem wrobiony na 40000. szukam ratunku. jaka napisac reklamacje , aby mialoa sens. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roma.roma Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 18.10.12, 23:42 Chyba najlepiej bedzie jak udasz sie do prawnika, np. jakiegos radcy prawnego. Ja tak zrobilam. Ale wczesniej postudiowalam portal www.wrobieni.org. Tam jest troche informacji o tym jak napisac reklamacje. Mozesz sformulowac pismo wlasnymi slowami, ale prawnik pomoze Ci uzyc takze odpowiednich paragrafow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.12, 23:52 Dzięki,to juz mam za soba,czekałam kilka miesiecy na to aby dostac propozycję,ktorej nie moge zaakceptowac i musze walczyc dalej nie tylko przez prawnika i zapewne sad,ale coz takie jest życie .Myślałam,ze bedą chcieli wyjść z twarzą,ale wyglada na to ,że niestety nie...Ulotki i zła propaganda nie sa wcale zła sprawą, moze nawe skuteczniejsza niz prawa walka, bo proszenie złodzieja,zeby oddał to co ukradł to w zasadzie nie jest logiczne - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
roma.roma Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 19.10.12, 00:03 Nie mam zamiaru czekac kilka miesiecy. W przyszlym tygodniu wybieram sie do adekwatnego punktu sprzedazy (bo chyba nie sa to oddzialy banku - kilka metrow kwadratowych na krzyz, bez zadnego zaplecza w kazdym punkcie), zeby spotkac sie z kierownikiem, z ktorym rozmawialam. Jak nie bedzie sie ze mna chcial spotkac, to zrobie tam taka awanture, ze im w piety pojdzie. Pan kierownik oczywiscie nie odbiera telefonu ode mnie, bo chyba taki zajety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.12, 00:14 Kierownik to tylko pionek i poczatek góry lodowej,ale na pewno warto spróbowac...On też dostał swoja dolę, ale przecież nie wszystko co pani ukradli, obdzielili sie wszyscy po kolei ,łacznie z górą. Ja zamierzam spedzić tez wiecej czasu w "moim" oddziale i uprzejmie informowac klientów o wspaniałych produktach jakie oferuje Getinbank, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.xdsl.centertel.pl 30.10.12, 09:35 proszę o kontakt telef.Nowy Sącz , też mnie oszukano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 87.116.244.* 17.02.13, 22:08 mnie też oszukali na40000.zldopiero teraz sie dowiedziałem na kwartalny profit i patero2 proszę o pomoc . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klapa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.ambit24.net 18.02.13, 17:25 Zarejestruj się na wrobieni.org , są tam ludzie którzy łączą się w grupy i walczą wspólnie w poszczególnych produktach oferowanych przez Getin gang Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.13, 20:07 Witam szukam pomocy , także zostałem oszukany przez Getin bank przy Open Life Proszę o pomoc jak odzyskać pieniądze feno85@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.as13285.net 14.10.12, 13:18 To nie chodzi nawet wlasciwie o zyski, ale o nieuczciwe praktyki Getin Banku przez wprowadzanie klienta w blad przez zatajanie waznych informacji i nie umieszczanie waznych informacji w umowie. Niektorzy pracownicy banku popelniaja wrecz przestepstwo klamiac klientom w zywe oczy. Wlasnie otworzylam strone na Facebook Wrobieni przez Getin Bank. Zamiescilam tam wiele istotnych informacji i linkow, lacznie z listem Komisji Nadzoru Finansowego, z ktorego wynika jakie praktyki sa niedozwolone. Niestety wiekszosc z tych praktych Geting bank wlasnie uzyl oszukujac klientow. Wszyscy oszukani, przeczytajcie linki i dolaczcie do pozwu zbiorowego, ale przede wszystkim piszecie reklamacje opisujac w jaki sposob zostaliscie wprowadzeni w blad przez pracownikow banku. Ja rozwazam rowniez wydrukowanie ulotek z ostrzezeniem przed oszustwami Getin Banku i rozdawanie ich w miastach. Najsmutniejsze jest to ze wiekszosc oszukanych to osobe starsze ktore chcialy miec bezpieczna lokate, ofiara tego haniebnego procederu padla moja mama. Zlodziejom mowimy "nie" i walczcie o swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominiq Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.pools.arcor-ip.net 15.10.12, 06:17 Jestem za pisaniem ulotek i wkadaniem ich za wycieraczki samochodow,rozklejaniem na przystankach, drzewach, a jak sie do to wkladaniem do skrzynek.Zeby nie miec problemu z prawem, prosze formułować je jako zachęta do sprawdzenia uczciwości banków w Polsce.Tekst prosty i krótki ....np. CHCESZ WPŁACIĆ I NIE STRACIĆ !!!!! POCZYTAJ OPINIE W INTERNECIE - " OSZUKANI NA LOKATACH , KONTOMIERZ , WROBIENI W GETIN " Lub coś w tym rodzaju. Niech się stanie to głośną sprawą , bo jak na razie to wrobieni opłacają własnymi stratami tę ciszę i niemoc polskiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: 94.42.240.* 17.10.12, 19:22 Czy jest ktoś, komu zwrócono pieniądze z produktu "... Zabezpiecz Przyszłośc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2_ala Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.12, 16:18 Najlepiej nie czytać co się podpisuje, a potem krzyczeć, ze ktoś kogoś oszukał. Czy naprawę tak trudno zastanwoiić się, przeanalizować coś przed podjęciem decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś
atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 09.03.13, 14:06 Jejku!!!! W zawiłości sformułowań trudno rozeznać się przez 4 godz. prawnikowi, a co mówić o "szaraczku", który ma się zapoznać z treścią w ciągu paru minut. Wierzymy osobie , która oferuje produkt... ona tłumaczy to inaczej niż później się okazuje. Wstyd...:((( Odpowiedz Link Zgłoś
atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 09.03.13, 14:11 Gość portalu: 2_ala napisał(a): > Najlepiej nie czytać co się podpisuje, a potem krzyczeć, ze ktoś kogoś oszukał. > Czy naprawę tak trudno zastanwoiić się, przeanalizować coś przed podjęciem dec > yzji? Czas na analizę i podjęcie decyzji oraz przeczytanie faktycznie długi...kilka minut...:( Po podpisaniu i zawierzeniu doradcy iż produkt jest taki jaki chciałam popełniłam ogromny błąd. Po przyjściu do domu schowałam dokument do teczki, powinnam dokładnie go przeczytać. Niestety nie zakładałam, że "tak poważna instytucja" potrafi tak mnie oszukać...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwa Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.13, 14:30 Nie tylko Ciebie oszukali. Mnie też i wiele innych osób ze Szczecina. Walczyliśmy jednak dzielnie o nasze pieniądze i teraz bank oddaje. Odpowiedz Link Zgłoś
atram1957 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 09.03.13, 17:18 Jak to się Wam udało...może coś podpowiesz...jestem z Krakowa...czamila@interia.eu, będę wdzięczna za każdą podpowiedź...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.13, 14:45 SPADAJ NA DRZEWO PAJACU NIE ZNASZ TEMATU ALBO JESTEŚ JEDNYM Z TYCH ŻELOWYCH MATACZY Z GETIN ,IDEA ,ALBO OPEN CO POTWIERDZA DZISIEJSZA SYTUACJA ,ŻE NIEBAWEM ZA NICH ZABIORĄ SIĘ ODPOWIEDNIE SŁUŻBY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.12, 23:34 TEŻ JESTEM ZA ULOTKAMI I ZABIERAM SIĘ ZA TO, TO JEST CAŁKIEM DOBRA BRON PRZECIW NIEUCZCIWYM PRAKTYKOM GETINBANKU. NIECH IM SIE NIE WYDAJE, ŻE JESTEŚMY BEZSILNI !!! OSZUKANO MNIE NA PRODUKCIE KWARTALNY PROFIT, W PODOBNY SPOSÓB JAK WSZYSTKICH. JESTEM ZAWIEDZIONA, ROZCZAROWANA I NIE ZAMIERZAM SIĘ PODDAĆ!!l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 15:46 Ostrzegam, że pojawiła się podejrzana osoba , niby chcąca pomagać oszukanym przez Getin w odzyskaniu pieniędzy. Nie jest prawnikiem. Nie zdradza kim jest, bo niby boi się o swoje bezpieczeństwo. Chce za to niemałej zapłaty. Myślę, że to ktoś, kto żeruje na nieszczęściu innych. Nie dajcie się wrobić. Ten ktoś podaje się za Grzegorza i w adresie mailowym ma "orchig......." Może też zmienić swoje dane. Bądźcie czujni. Jest wielu cwaniaków, chcących się dorobić na czyimś nieszczęściu. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiq1000 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 24.10.12, 19:41 Ktoś taki ( właśnie Grzegorz) zjawił się w mojej poczcie pisząc bzdury i życząc sobie 300 zł za napisanie reklamacji i drugie tyle niby po wygranej.Cwaniaki myślą że jak człowieka wrobiono w banku to już jest nieodwracalnym imbecylem.Przestrzegam przed cwaniakami , wzstarczy tych w banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.mm.pl 11.11.12, 07:02 W Kutnie też oszukują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 18.10.12, 18:32 warto czytac to co sie podpisuje, moim zadniem oszukani to zbyt ciezkie slowo, ja w getin mam wiele lokat i na zadnej nigdy nie czulam sie oszukana Odpowiedz Link Zgłoś
roma.roma Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 18.10.12, 23:59 Ja tez przez jakies piec lat mialam tylko lokaty. Ale w koncu mnie "podeszli" i oszukali. Czesc oszczednosci powierzylam produktowi "Swiatowe Bogactwa". I z "bogactw" zostala nedza. Tak, wiec moja naiwna przedmowczyni: jak oszust chce cie oszukac, to znajdzie sposob. Mnie po prostu nabrali, ze sa uczciwym bankiem. Nie pokazali mi wszystkich dokumentow, ktore powinnam podpisac, a ktore sa bardzo znaczace, czyli tych z informacja, ze okolo 40% kapitalu potracaja na samym poczatku jako oplata za zarzadzanie w ciagu nastepnych 10 lat. Robia to z gory, co jest bardzo nietypowe i niekorzystne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZK Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 14:49 ze mną jest dokładnie tak samo. szlag mnie trafia, jak można być tak naiwnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowita Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 11:42 hmm, czytam już jakiś czas te dyskusje nt tego jak ludzie zostali przez getin oszukani. i nie mogę uwierzyć,że tak to wygląda. jestem w stanie zrozumieć niedoinformowanie, ale w przypadku gdy klient nie pyta, nie da się poinformować go o wszystkim.po to ma się czas na podpisanie umowy, nawet skonsultowanie jej,żeby wyjaśnić co jets czym, a nie podpisanie już bo mi pani tak zakręciła,że nie wiem co podpisuję. no ludzie! toż to zgroza! jak można powierzać komuś swoje pieniądze, i to nierzadko duże sumy, bez zastanowienia tak naprawdę?szkoda, że do tego dochodzi bo tak naprawdę tracą i jedni i drudzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiq1000 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 19.10.12, 12:40 To jest tylko teoretycznie tak proste-wziąć umowę i w spokoju przeanalizować. Nie ma czegoś takiego jak wzięcie umowy przed podpisaniem.W TOK Radio była o tym dyskusja.Jeden z prowadzących sprawdził to. Umowy nie dostał pod pozorem że objęta jest tajemnicą przed innymi bankami-co oczywiście jest bzdurą. Co jest jeszcze bardziej ważne -ukrywane są załączniki w których tkwią kruczki. A te dopiero pokazują straty w jakie Getin Holding wpuszcza klientów. Niestety dla wielu bank wydawał się godny zaufania.Wielki błąd, bo to właśnie jest podstawą Getingu do okradania ludzi.ZAUFANIE.Jeśli zaczniemy każdą instytucję traktować jak złodzieja to pytam po co nam państwo, po co nam prawo, po co zwykłe zasady ??? Czy wszyscy możemy być złodziejami i wina będzie po stronie okradzionego bo nie schował pieniędzy w majtki? Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 20.10.12, 22:44 Jak to "klient nie pyta"? To nie klient ma pytac, tylko pracownik banku informowac. Klient nie moze pytac o cos, o istnieniu czegos moze nie widziec. Na przyklad o istnieniu dodatkowych oplat, bardzo wysokich. Myslenie logiczne sie klania, jowito. Poza tym jak do tej pory bank byl instytucja zaufania publicznego. Jak widzimy, juz nie jest, ale iles osob musialo wtopic w ten eksperyment duzo pieniedzy. Niedlugo trzeba bedzie po bulki do piekarni chodzic z prawnikiem, zeby ktos nas nie oszukal. Ale chyba nie o to chodzi w panstwie prawa, jakim RP jest podobno. Do przemyslenia wszystkim naiwnym, jak kolezanka z wpisu powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też oszukana Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.12, 00:08 Zobaczcie, tyle ludzi zostało okradzionych przez firmę dr. cwaniaka - czarneckiego, na forum wrobieni aż kipi od skarg i żalu, a proceder i interes kwitnie w najlepsze. Pisma krążą w lewo i prawo a znikąd konkretnej pomocy. Instytucje śpią, a może boją się zareagować ze skutkiem? Żyjemy w dzikim kraju i dziękujmy że jeszcze nie obowiązuje prawo pięści. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiq1000 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 24.10.12, 10:30 I to jest fenomen. Okradają ludzi pełną parą, ludzie monitują u wszystkich instytucji odpowiedzialnych za porządek prawny, płaczą na blogach, a mimo to naiwnych przybywa !! Getin wchłania kolejny bank -Nord. Na razie częściowo,ale rozrasta się jak rak. Cała ta sytuacja jest CHORA !!! Co jest z tymi ludźmi, co jest z prawem, instytucjami które chronią bandytów ( Otwock ) i złodziei? Ludzie !! Halo !!! Kiedy zaczniecie WIDZIEĆ ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.mm.pl 11.11.12, 06:54 Ja pytałam i wyraźnie mówiłam, że interesuje mnie tylko lokata. Pani zapewniła, że wszystko jest OK i dostałam "lokatę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutka.ania@wp.pl Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.30.39.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.10.12, 14:45 Jestem w tej samej sytuacji. Przejechalam sie na cudownej lokacie PARETO II. Zlozylam skarge do Banku a ten nawet nie czuje sie w obowiazku odpowiedziec na moje pismo. Murzyn zrobil swoje murzyn sobie poszedl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.12, 20:32 Na mój gust zostaliście oszukani i zamiast próbować się organizować w zbiorowe pozwy, które tylko Was narażą na kolejne wydatki - lepiej przyjmijcie, że tyle Was kosztowała nauka. Wiedza nabyta pozwoli Wam uniknąć oszustwa w przyszłości. Na przyszłość czytajcie wszystko i podpisujcie dopiero jak każde zdanie będzie dla Was zrozumiałe. Oczywiście nic nie wskóracie, bo z pewnością wszystko jest na papierze, na którym się podpisaliście, że się zgadzacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina 54 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.cdma.centertel.pl 03.11.12, 12:29 dwa artykuly w Gazecie Wyborczej z dnia 2 i 3listopada na temat polisolokat warto przeczytac.nic nie robic siedziec z podkulonym ogonem to niektorym byloby na reke zwlaszcza getinbankowi,ktory nie odpowiada na reklamacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.mm.pl 11.11.12, 06:44 All, w którym oddziale Getin Banku pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terwil Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 03.11.12, 22:59 Polecam wszystkim oszukanym -bo inaczej nie można tego nazwać -czytajcie forum www.wrobieni.org - rejestrujcie się i zbierajcie w grupy to jedyny sposób aby skutecznie walczyć z nieuczciwymi bankami i szkolonymi przez nich pracownikami aby wprowadzać w błąd ,mamić obietnicami ,nie mówiąc nic na tematy kosztów które w Getin Bank wynoszą 50% . Pozwy zbiorowe ,żądanie zwrotu to cel "wrobionych" .pamiętajcie im większa grupa tym większe szanse na odzyskanie naszych pieniędzy Nagłaśniane są problemy z Amber Gold -bank nazywa się parabankiem ,Getin bank to "prawdziwy bank" działający pod nadzorem Komisji Nadzoru Finansowego i oszukuje Nas w majestacie prawa. Piszcie do UOKIK do Rzecznika ubezpieczonych informujcie lokalne ,i nie tylko media Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.merinet.pl 06.11.12, 20:53 A to niby ze co bo nie rozumiem? www.wszelkie.pl/pomoc_w_odzyskaniu_srodkow_z_getin_banku,ogloszenie,20121105094539.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.free.aero2.net.pl 11.11.12, 16:57 Panie Grzegorzu proszę nie wykorzystywać ludzkiego nieszczęścia a to, że bank uwzględnia reklamacje to nie jest Pana zasługa. ja Odpowiedz Link Zgłoś
monikax3x3 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 11.11.12, 21:09 również zostałam oszukana przez getin bank. Czy bank uwzględnił komuś reklamacje i w jaki sposób? prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amonka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 23:41 Wczoraj odzyskałam 100% wpłaconego kapitału.Złożyłam reklamację ale myślę też ,że w dużej mierze do zwrotu moich pieniędzy przyczyniły się moje częste i upierdliwe wizyty w placówce.Głośno wypowiadałam się na temat złodziejskich praktyk a klienci słuchali. Życzę odzyskania pieniędzy...ja już śpię spokojnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gretiel Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.play-internet.pl 12.02.13, 22:12 Amonko, mam Pareto, I edycja. Walczę już od ponad 1,5 roku. I nic. Nerwy już mam w stanie rozsypki. Ślę reklamacje, pisma do Rzecznika Ubezpieczonych, do UOKIK, do KNF - i nic. Zgłosiłam się nawet do kancelarii prawnej. Jaki miałaś produkt? Gdzie kupiony? Jak wyglądały Twoje reklamacje? Jakich argumentów użyłaś? Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.home.otenet.gr 05.03.13, 16:34 Cześć, ja właśnie rozpocznę sprawę mojej lokaty, też zostałam wrobiona, jeżeli możesz to prześlij mi swój wzór pisma z jakim to zwracałaś się do banku, proszę, nie wiem jak się za to zabrać, pomocy!!! Wykłucanie osobiste nie wchodzi w grę, przebywam za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.play-internet.pl 12.03.13, 10:09 Cześć.Też jestem jedną z wielu oszukaną przez GetingBank.Wrobili mnie w kwartalne zyski.Przeczytałam że starasz się o wzór pisma do banku.Mam prośbę,jeżeli zdobędziesz prześlij na mojego maila.Nie wiem od czego zacząć,pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość malina5 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.bialnet.pl 09.03.13, 00:12 Witam amonka , ja równiez zostałam oszukana przez bank i potrzebuje pomocy od czego zacząć walkę z bankiem. Wiecej szczegułów podam na prywatnego e-maila. ewentualnie proszę o numer telefonu to mogłabym zadzwonić po informacje jak to Pani się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.13, 06:39 PISZ REKLAMACJE DO BANKU ,TOW UBEZP. RZECZNIKA UBEZP. KNF.I UOKIK MOŻESZ SIĘ UDAĆ DO NIEJSKIEGO RZECZNIKA KONSUMENTA O POMOC POZDRAWIAM EDMUNDI e.lisiewicz@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amonka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 13:17 Witam, Proszę do mnie napisać na maila z chęcią pomogę. amonka333@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lwiatka Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.13, 13:05 Witam ponownie! Amonka gdybyś zechciała mi pomóc, to podaję mojego mail`a: absolute@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amonka333 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.13, 19:46 z chęcią pomogę,oto mój adres amonka333@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
janek781 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 18.08.13, 16:14 Witam.Jeśli możesz pomóc to będę wdzięczny.Też dałem się wrobić w kwartalne zyski,napisałem jedno odwołanie do Warszawy,ale odpowiedz przyszła negatywna.Chcę napisać następne. Dziękuje.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
m.pawlak2 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 18.08.13, 20:25 Napisz do mnie to cię nakieruję co i jak: m.pawlak2@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.13, 20:47 Biznes to dżungla” - ubolewa w najnowszym wywiadzie dla Gazety Prawnej Leszek Czarnecki, mąż Jolanty Pieńkowskiej, właściciel najgorzej ocenianego banku w Polsce – Getin Banku. A także firmy doradczej Open Finance, która “pomoże wybrać ci najlepszy kredyt finansowy”... abyś został bez kasy.... Więcej o oszustwach getinparabanku i Czarneckiego: www.gf24.pl/12991/zlapani-przez-getin-bank Odpowiedz Link Zgłoś
edemeryt Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 18.10.13, 14:20 Re: POW - Pytaj o Wszystko. Mariusz Zielke Autor: mariusz.zielke 18.10.13, 12:38 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytując Odpowiedz To był zupełny przypadek. Nie miałem żadnych ideologicznych pobudek. Starałem się wykonywać tę pracę najlepiej,jak umiem. Niemniej jednak po 10 latach pracy w tym zawodzie byłem totalnie zawiedziony właściwie całą sferą działalności publicznej w Polsce. Ogrom patologii rzeczywiście poraża. Mamy słabe państwo, fatalną biurokrację, służby, sądy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDMUNDI Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.10.13, 14:34 POTWIERDZAM I TEGO SAMEGO JESTEM ZDANIA www.gloswielkopolski.pl/artykul/1018545,kwartalny-zysk-kusil-teraz-malzenstwo-traci-oszczednosci,2,id,t,sa.html Odpowiedz Link Zgłoś
koala410 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 06.11.12, 08:14 Myślę ,że wszyscy ,którzy dali nabrać się na kwartalny profit plus, są w takiej samej sytuacji. W świdnickim oddziale Getin banku również dałam się nabrać i mimo zapewnień ,że po roku będą odsetki mija 13 miesiąc i na koncie zero. Myślę, ze jest to kolejna piramida finansowa, którą nasz rząd toleruje. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiq1000 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 06.11.12, 08:34 Sprawa zaczyna być głośna.W TOK Radio w niedziele była dyskusja ekonomiczna, a dziś krótki wywiad z redaktorem Maciejem Samcikiem.Ludzie odzyskują kasę w sądzie, ale moim zdaniem powinni też żądać też odszkodowanie za tzw.straty moralne. Tak jest w cywilizowanym świecie.Może wtedy Getin przestałby robić przekręty,a my odzyskali byśmy swoje oszczędności od tych złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala410 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.swidnica.mm.pl 06.11.12, 12:59 Powinniśmy stworzyć listę osób oszukanych , bo patrząc na ilość wypowiedzi to suma będzie astronomiczna . Może ktoś ,kto prowadzi stronę internetową zdecydowałby się na zebranie oszukanych razem Odpowiedz Link Zgłoś
koala410 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 06.11.12, 08:23 Witam, również dalam się nabrać i jestem zainteresowania tworzeniem takiego pozwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominig1000 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.pools.arcor-ip.net 06.11.12, 19:28 Proszę szukać danych na "wrobieni w getin" -tam się zbieramy i tam są dane dotyczące ew.pozwów.a poza tym proszę ostrzegać WSZYSTKICH O PRZEKRĘTACH I NIEUCZCIWOŚCI GETIN HOLDING I JEGO PRACOWNIKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
roma.roma Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 06.11.12, 23:29 Getin bank to cwaniaki. Czekam juz ponad dwa miesiace na przyslanie dokumentow do podpisania "ugody". Jestem po rozmowie z dyrektorka regionalna w Krakowie. Obiecala mi oddanie 80% wplaconych srodkow, mam swiadka spoza rodziny. W tym tygodniu wybieram sie do placowki, w ktorej urzeduje dyrektorka. Jestem tak wkurzona, ze lepiej aby szybko mnie tam obsluzyli. W przeciwnym razie zglaszam na policje kradziez pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmundi Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.13, 06:59 WITAM POPIERAM TWOJE DZIAŁANIE WPRAWDZIE JA ODZYSKAŁE CAŁĄ KASĘ ALE ZŁOŻYŁEM ZAWIADOMIENIE DO PROKURATURY OKRĘGOWEJ W CZĘSTOCHOWIE A TA PODJEŁA CZYNNOŚCI Z ART 286 $1 KK JESLI CHCESZ PODPOWIEDZI PISZ e.lisiewicz@poczta.onet.pl POZDRAWIAM EDMUND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Oszukani na polisie IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 17:00 GetinBank miękknie wyborcza.biz/finanse/1,105684,12807321,Polisy_inwestycyjne_zaczna_sie_zmieniac_.html Kancelaria z Warszawy już co nieco wygrała www.lwb.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polpot Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" IP: *.merinet.pl 11.11.12, 02:35 wzieli sie wreszcie za nich drobne.zachodniopomorzanin.pl/ogloszenie/Pomoc-w-odzyskaniu-rodkw-z-Getin-Banku-,10736 Odpowiedz Link Zgłoś
monikax3x3 Re: Oszukani przez GETIN BANK na "lokacie" 11.11.12, 21:05 Ja również zostałam oszukana. Czy może Pani odzyskała już swoje pieniądze, jeśli tak to w jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś