killgore 13.10.10, 08:19 1200 wstydowego to za jedno konto by musieli płacić! Polecisz rodzinie ten "bank" a potem Ci rodzinę na kredycie wydymają. Dziękuję, ale nie wsiadam:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomekwwa Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... 13.10.10, 08:28 Panie Samcik, znowu Pan pisze nieprawdę. Lokata w GI jest na DWA miesiące, a nie na TRZY, jak to Pan wypisuje na blogu... Ech, Ci nasi Polscy specjalyści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient BRE = banda dyletantów niebezpiecznych dla twojego IP: *.chello.pl 13.10.10, 11:34 portfela SZEROKIM ŁUKIEM omijać SZEROKIM ! Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd "programy lojalnościowe" 13.10.10, 12:50 cudny wynalazek - w sam raz dla kretynów o mentalności niewolników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storno 5% kosztuje płatność kartą za granicą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 12:45 Moja przygoda dotyczy płatności w UK. Przewalutowują GBP na EUR, a potem EUR na PLN. Różnica wyniosła ok. 23 gr, czyli 5,17% wobec kursu średniego NBP w tym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiecgwna Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... 13.10.10, 08:29 A wystarczyloby po prostu konkurowac dobra oferta depozytowa. Ale wiadomo ze na ten narod, jezdzacy na skrzynkach w dostawczych busach i tolerujacych pilotow lamiacych zasady ladowania, "akcje promocyjne" najlepiej dzialaja. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1 13.10.10, 10:44 Zgadza się, oprocentowanie depozytów w mbanku jest śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1 IP: *.airproducts.com 13.10.10, 12:03 dokładnie tak samo myślę - zamiast konkurować jakością to będą za to płacić. Pytanie skąd na to pieniądze się znajdą? jasne, że z kieszeni klientów. I tych, którzy polecali i tych, którzy pojawią się w banku. Tylko mBąk na tym skorzysta, bo na pewno nie klienci. I nadal będą horrendalnie drogie kredyty (z gwiazdkami) i bardzo słabe lokaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Możesz pisać co chcesz IP: 194.196.236.* 13.10.10, 08:29 Możesz pisać co chcesz a i tak mBank jest najlepszy mam w nim konto prawie od początku najlepszy z internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menda Re: Możesz pisać co chcesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:29 a teraz idz pocaluj szefa dzialu w d* wazeliniarzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Możesz pisać co chcesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 12:27 Ty swojego juz pocalowales? Odpowiedz Link Zgłoś
jonaszewski Re: Możesz pisać co chcesz 13.10.10, 13:10 mBank był najlepszy, też jestem w nim prawie od początku. I co z tego, skoro na klienta wieloletniego się wypiął. O przyznaniu kredytu decyduje to, czy telefon pracodawcy jest na firmę, czy prywatny, a doradcy kredytowi podpisujący umowy nie są powiadamiani przez analityków o toku postępowania rozpatrzenia wniosku. mBank był świetny, ale teraz inne banki oferują więcej niż on - darmowe przelewy, darmowe prowadzenie kota, obsługa internetowa - to wszystko już mamy nie tylko w mBanku, a np. w ING. Właśnie mBank oferuje jako wielką nowość możliwość wyciągania kasy za darmo w bankomatach wszystkich sieci (tylko trzeba za to zapłacić 5 zł na miesiąc), podczas gdy rzeczony ING ma to w standardzie bez żadnych opłat. Wpłatomatów w mBanku mało, obsługa kiepska i często sama sobie przeczy (wystarczy czasem parę razy zadzwonić w tej samej sprawie na mLinię, żeby uzyskać różne odpowiedzi). mBank jest fajny, jak ktoś chce mieć konto do rozliczeń, ale ani kredytów, ani depozytów nie mają konkurencyjnych. Nie będę, nawet za 1200 zł, świecił potem oczami przed znajomymi, jak powiedzą "w co ty nas wpakowałeś?". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Możesz pisać co chcesz IP: *.mofnet.gov.pl 13.10.10, 14:33 Darmowe prowadzenie kota mówisz. Bardzo oryginalna usługa. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaszewski Re: Możesz pisać co chcesz 13.10.10, 16:16 Gość portalu: M. napisał(a): > Darmowe prowadzenie kota mówisz. Bardzo oryginalna usługa. Twoja odpowiedź jest merytorycznie porażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam de R Re: Możesz pisać co chcesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 13:14 Lepiej przegladnij sobie ofertę a zobaczysz jak ten super bank cie dyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPQR Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... IP: *.strazgraniczna.pl 13.10.10, 08:40 Jak mbank mowi ze da to mowi. Klamia i tyle tak samo jak klamali z oprocentowaniem kredytow hipotecznych. To nie jest wiarygodny bank i boje sie z nim wspolpracowac. Tutaj mozna poczytac jak traktuja klientow: Pozew zbiorowy przeciw mBankowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trutheń mBank jest za słaby IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.10.10, 08:42 Kto używa mBank do kredytu? Ich kredyt jest jednym z droższych na rynku. Oni mają dobre tylko przelewy i karty debetowe. Ale teraz to już mają wszystkie banki. Poza tym same minusy: - do wypłaty tylko bakomaty Euronetu, BZWBK i cashCośTam, za inne opłata 5 zł, - kłopot z wpłaceniem gotówki, - kłopot z wpłaceniem/wypłaceniem EUR, USD i GBP, nawet nie wiem, czy jest to wykonalne, - oszukują na przeliczaniach przy przelewach zagranicznych (zawsze wybiorą taki bank pośredniczący, żeby było dodatkowe przewalutowanie). Strasznie zaniedbali wejście Polski do Unii. Zrobił się z niego czerstwy internetowy bank lokalny. Proszę zauważyć, jak w tym czasie rozwinął się Alior i HSBC. Gdyby zdobyli 10% tych klientów mieliby więcej niż przyniesie ta drętwa akcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: mBank jest za słaby IP: 178.73.49.* 13.10.10, 10:05 > - do wypłaty tylko bakomaty Euronetu, BZWBK i cashCośTam, za inne opłata 5 zł, Ale tego "tylko" Euronetu i tak jest pare tysiecy, wiec luzik. Darmowe wszystkie bankomaty za granica. > - kłopot z wpłaceniem gotówki, Fakt, zwlaszcza wiekszej. > - kłopot z wpłaceniem/wypłaceniem EUR, USD i GBP Fakt. > - oszukują na przeliczaniach przy przelewach zagranicznych (zawsze wybiorą taki > bank pośredniczący, żeby było dodatkowe przewalutowanie). O, a tu jakies klamstewko sie przemycilo. Troche robie zagranicznych przelewow z/do mBanku - i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: mBank jest za słaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 15:01 No to widocznie masz fart. Mi kiedyś przeliczyli EUR-PLN-EUR-PLN (z Niemiec do Polski). Kontrahent wysłał z niemieckiego banku i zabrali mu tyle EUR, żeby było dobrze w PLN. Kasa dotarła pomniejszona, bo w akcję wpłatał się jakiś ING, który moje złotówki przeliczył na EUR, a potem to EUR mBank przeliczył na złotówki po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pompon Re: mBank jest za słaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 18:27 Jak to się rozwinął HSBC? Malutki oddzialik ze śmiesznymi cenami. A co do wypłat ze wszystkich bankomatów to w Aliorze to kosztuje tyle samo. Nie pałam miłością do BRE, ale może nie naginajmy faktów. Faktem jest, że konta walutowe w mBanku poza EUR są bezużyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek s Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 08:49 Niech na początek skrócą czas reklamacji to mogę ich polecać. bankomat nie wypłacił mi kaski a zdjął z konta. Czas reklamacji 180 dni. zajebi....scie Odpowiedz Link Zgłoś
godenka Re: Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1 13.10.10, 08:57 Gość portalu: marek s napisał(a): > Niech na początek skrócą czas reklamacji to mogę ich polecać. bankomat nie wypł > acił mi kaski a zdjął z konta. Czas reklamacji 180 dni. zajebi....scie Mi wrócili po ok 1 tygodniu w takiej sytuacji i nawet nie dyskutowali. Być może zależy to od kwoty lub innych warunków, ale ja nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1 IP: 89.229.49.* 13.10.10, 09:50 Zdarzyło się że nie wziąłem kasy z bankomatu. To było 50 zł. Spisałem na straty.Ale po miesiącu kasa była z powrotem. Bez żadnych reklamacji. Bankomat wciągnął kasę z powrotem i wróciła na konto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1 IP: 178.73.49.* 13.10.10, 10:03 Ja dostalen zwrot kasy (bankomat zamiast 1000 zl wyplacil mi 800) po tygodniu. Zero klopotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 15:46 W razie długiego oczekiwania trzeba nękać. Wtedy szybciej się tym zajmą... Allianz Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grupanabank pozew zbiorowy przeciwko BRE S.A.-mBank/Multibank IP: *.147.134.191.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.10.10, 08:52 Dotyczy wszystkich posiądających kredyt hipoteczny w tym banku tzw,,stary portfel". Szczegóły na: www.grupanabank.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedajsięrąbać następne nabijanie mBanku? IP: *.frh.faurecia.com 13.10.10, 09:43 Czy to następne nabijanie klientów mBanku? Już jest 26 tys. nabitych klientów BRE (mBanku i Multibanku). "Atrakcyjne" oferty dały owoce - strony wściekłych klientów - www.nabiciwmbank.pl, www.mstop.pl, www.nabiciwbrebank.pl - a ostatnio stronę www.grupanabank.pl i pozew zbiorowy który złożą klienci wraz z kancelaria Wierzbowski Eversheds i Rzecznikiem Konsumenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: następne nabijanie mBanku? IP: 178.73.49.* 13.10.10, 10:06 Nie podniecaj sie tak. Wrzucasz te swoje wpisy przy kazdym artyukule o mBanku, a prawda jest taka, ze zgubila was chciwosc i nieczytanie umow. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekwwa Re: następne nabijanie mBanku? 13.10.10, 10:15 Niezły pozew zbiorowy - jest 20 tysięcy nabitych i tylko 51 chce wojować z bankiem, niezły stosunek... 0,003% JEEEE! Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: następne nabijanie mBanku? 13.10.10, 11:39 tomekwwa napisał: > Niezły pozew zbiorowy - jest 20 tysięcy nabitych i tylko 51 chce wojować z bank > iem, niezły stosunek... 0,003% JEEEE! Jak to policzyłeś? Masz jakiś BRExcel do liczenia oprocentowania? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: następne nabijanie mBanku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 13:00 może i 51 bo nie przy każdej wysokości kredytu opłaci się to (mam na myśli koszty kancelarii) mnie przy 400 tys kredytu np nie do końca się to zwróci po zapłaceniu za kancelarię :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-lichwa Re: Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:33 kiedys mbank byl ok, dzisiaj to kompletny syf i rzadzi nim banda pazernych debili (IMHO staczanie sie zaczelo sie po odejsciu Lachowskiego) sprobujcie cos zalatwic na mlinii - ni hu hu, poza tym za kazdym razem odzywa sie inna panienka i trzeba wsio tlumoczyc od poczatku :-P juz nie wspomne o z d* wzietych znienacka sie pojawiajacych prowizjach i ciagnacych sie w nieskonczonosc reklamacjach (cennik uslug tez zmieniaja raz na tydzien :-P ) i nie dajcie sie nabrac na mkioski - owszem, umowe na lichwiarski kredyt podpiszecie, ale jesli bedzie chcieli z czegos zrezygnowac to ni ch* sie nie da, najczesciej trzeba wysylac list polecony i miec nadzieje, ze łaskawie go odbiora Odpowiedz Link Zgłoś
gronostaj8 eee przesadzacie 13.10.10, 10:44 > sprobujcie cos zalatwic na mlinii zależy co - wiekszosc rzeczy idzie bezproblemowo, tylko faktycznie ostatnio długo się czeka. Ale i tak to lepsze niż jak biegać np do BZ WBK z każdą bzdurą. > juz nie wspomne o z d* wzietych znienacka sie pojawiajacych prowizjach o wszystkich zmianach informują - więc tu nie mozna im zarzucić. Trza czytać wiadomości na koncie. > i nie dajcie sie nabrac na mkioski to fakt - tutaj mają u mnie kreche na całej linii. Rezygnacja z karty kreedytowej trwała u nich 2,5 miesiąca, bo tylko listownie przyjmują! Do tego w jednym liscie wysłałem do nich dwie rezygnacje, a tylko jedna o dziwo doszła choć obydwie były w tej samej kopercie :D No i reklamacje trwają u nich minimum 30 dni... A chciałem szybko wniosek o kredyt mieszkaniowy składać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: eee przesadzacie IP: 178.73.49.* 13.10.10, 15:32 > Rezygnacja z karty kreedytow > ej trwała u nich 2,5 miesiąca, bo tylko listownie przyjmują! I co w tym zlego? Cala procedura trwa dlugo, to prawda, ale karte blokuja szybko (u mnie w dzien po tym, jak dostali list z wymowieniem), potem tylko czekasz na wygenerowanie dwoch pustych wyciagow i spokoj. Nic nie musisz wiecej robic, karte mozesz wyrzucic zaraz po zablokowaniu, nie ma zadnych ukrytych oplat... W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
gronostaj8 Re: eee przesadzacie 13.10.10, 16:31 > I co w tym zlego? > Cala procedura trwa dlugo, to prawda, ale karte blokuja szybko A starałeś się o kredyt mieszkaniowy kiedyś? 2 miesiace czekałem na zablokowanie karty właśnie - a potrzebowałem od nich zwrotnego papierka że konto jest w likwidacji. Suma sumarum 5 miesicy trawała likwidacja konta karty kredytowej. Ale mnie interesował tylko ppiaer od nich któy miałem przedstawić innemu bankowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... 13.10.10, 10:42 Gość portalu: trutheń napisał(a): > Kto używa mBank do kredytu? Ich kredyt jest jednym z droższych na rynku. Oni ma > ją dobre tylko przelewy i karty debetowe. Ale teraz to już mają wszystkie banki > . Poza tym same minusy: > - do wypłaty tylko bakomaty Euronetu, BZWBK i cashCośTam, za inne opłata 5 zł, > - kłopot z wpłaceniem gotówki, Podaj bank, który ma darmowe konto w 100%, nie zmusza do określonych wpłat, nie uzależnia darmowego konta od wieku jego posiadacza, karta jest naprawdę darmowa - czyli nie tylko określona liczba wypłat za free, nie w sytuacji kiedy zrobimy zakupy na jakąś kwotę, bank gdzie niby możesz sobie w oddziale wpłacić kasę na własne konto...ale ING 0 zł za korzystanie z karty, jeśli w ciągu miesiąca dokonasz zakupów na kwotę min. 100 zł i dalej ING Nie pobranie uprzednio zgłoszonej wypłaty gotówki w PLN 3 50 zł ]Wypłata gotówki w kasie Banku (bankowym dowodem wypłaty) 9 zł I co? Możemy dodać to, że za przelew z ING na inne konto w ING też wpłacisz w oddziale...więc co ci daje to, że masz u nich konto i odział...jak płacisz tym zdziercą! A w koncie student za prowadzenie wcześniej płaciłeś 2zł... W PKO BP nic nie płacisz...przez pierwsze 6 miesięcy! :D a przy inteligo już sobie ustalili przy jakim saldzie ( nie chodzi o wysokość, ale o sam fakt). i np. 1 – jeŜeli suma transakcji bezgotówkowych za poprzedni okres miesięczny nie przekracza 99,99 PLN Trzeba wykonywać ich polecenia, inaczej bulisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1 IP: *.multimo.pl 13.10.10, 10:54 Np. vwbank i DB. Oba niemieckie i jednak można. Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1 13.10.10, 11:04 Chcę przenieść konto z pko s.a. do vw, przede mną jeszcze tylko podpisanie umowy, token i i aktywacja konta. Ile oni biorą za bankomaty, a ile za przelewy? ale tak naprawdę, bo oferta brzmi pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1 IP: *.multimo.pl 13.10.10, 16:38 Do 399 zł 1,5 powyżej "zero" i to w każdym bankomacie. Za przelewy z konta e-direct też zero, ale oprocentowanie też zero. Plus kont wyżej oprocentowane, ale przelewy kosztują i to drogo nawet wewnętrzne. Kosztuje tez token do tego konta, wiec się raczej nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek mBanku nie polecam IP: *.multimo.pl 13.10.10, 10:51 Byłem klientem mBanku niemal od początku jego istnienia. Zrezygnowałem z kilku powodów i teraz nie polecam. Są inne banki internetowe znacznie uczciwsze i tańsze w utrzymaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zazu2 Re: mBanku nie polecam 13.10.10, 11:15 Mialem tam konto przez lata ale wczoraj decyzja zostala podjeta o przeniesieniu. Spedzilem 45 minut na telefonie zeby dowiedziec sie ze przez blad systemu moja dyspozycja nie moze byc wykonana i musze zadzwonic ponowie. Poprzednio transfer w MBanku kosztowal mnie ponad 100 zl przez blad Banku do ktorego sie teraz nie przyznaja. Moze trzeba bylo zadbac o obecnego klienta a nie skupiac sie tylko na nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabity Aquarius Omijaj mbank i multibank szerokim łukiem IP: 198.28.69.* 13.10.10, 11:45 Wydyma Ciebie i Twoją Rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Lipa IP: *.chello.pl 13.10.10, 11:47 Proponuję uważać na ukryte opłaty np. za hasła jednorazowe, zlecenia stałe. Dopiero teraz zauważyłem ubytki na koncie, a miało być bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
zazu2 Re: Lipa 13.10.10, 12:07 Oplata za zmiane pinu do karty to dopier debilizm. Wiekszosc bankow zacheca do zmiany pinu co jakis czas a MBank kaze sobie za to placic. Bezpieczenstwo twoich pieniedzy w Mbanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logger nie "daje" 1200 zł, tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 12:41 płaci za akwizycję, z klientów robi akwizytorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedyny zadowolony Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... IP: *.159.21.39.static.crowley.pl 13.10.10, 12:50 Być może mam szczęście i nie musiałem nigdy przechodzić procedury reklamacyjnej w mBanku dlatego nie mam złych doświadczeń z tym bankiem. Bardzo rzadko też musiałem kontaktować się z bankiem przez infolinię. Poleciłem ten bank wielu osobom i wszyscy, którzy korzystają z konta w mBanku są zadowoleni. Standardowe konto w mBanku nie różni się już teraz od np. Deutsche Banku (wiem bo mam też tam konto internetowe) czy innych kont internetowych. Ale podoba mi się to, że logując się na konto widzę ile mam na funduszu emerytalnym, mogę kupić akcje czy fundusze inwestycyjne i wszystko to mam w jednym miejscu. mKioski to rzeczywiście porażka, bo nie można tam praktycznie nic załatwić oprócz otworzenia konta. Ale decydując się 9 lat temu na założenie u nich konta zdawałem sobie sprawę, że to bank tylko internetowy i nie załatwię nic w realu. Zastrzegam, że nie jestem pracownikiem grupy BRE, za to mam sporo doświadczeń jako klient z bardzo wieloma kontami osobistymi, dlatego mam punkt odniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... IP: *.chello.pl 13.10.10, 12:58 No nie wiem czy to taki dobry i przyjazny bank. Mnie najpierw zaproponowali kartę kredytową , kilkanaście razy dzwonili po złożeniu wniosku , wypytywali o przysłowiowy numer kołnierzyka a potem odmówili wydania karty bo pół roku przed zawarciem umowy z bankiem o prowadzenie konta / uwaga / zmieniłem nazwisko. Zrezygnowałem więc z umowy bo poczułem się traktowany jak gó...arz. Oczywiście nie usłyszałem od przedstawiciela banku zwykłego " pocałuj mnie w .... ". To chyba nie za bardzo ładnie ze strony banku. Przeniosłem się do innego banku a tam nie było żadnych problemów z otrzymaniem karty kredytowej. Tak więc ja M Banku nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermenegilda pozew zbiorowy przeciw BRE (mBank, Multibank) IP: *.frh.faurecia.com 13.10.10, 13:03 We wrześniu 2010 wystartowała z akcją pt. Pozew Zbiorowy grupa klientów BRE (mBank, Multibank) posiadająca kredyty z tzw. starego portfela. Wspólnie z Rzecznikiem Konsumenta który reprezentuje grupę, oraz kancelarią Wierzbowski Eversheds, mają zamiar 15 listopada 2010 złożyć w sądzie pozew zbiorowy przeciw BRE - pierwszy taki pozew w Polsce. Do 15 listopada można przystąpić do grupy. szczegóły - www.grupanabank.pl Pozew to efekt pół rocznych negocjacji z kancelarią (topowa kancelaria ze stolicy, BRE nie wynajmie lepszej, godny przeciwnik dla banku). Dotyczy wszystkich klientów BRE z całej Polski (potencjalnie 26 tys. nabitych), którzy brali kredyty hipoteczne 2005-2006 i którzy mają zapisy które potem zakwestionowała KNF. Cel - odzyskać nadpłacone bankowi pieniądz (+ odsetki) oraz wyrokiem sądowym ustalić jak bank ma naliczać odsetki (LIBOR + marża z dnia zawarcia umowy). Pozew nie ma zmienić zapisów umowy tylko zmusić bank do jej rzetelnego wykonywania. Zalety tego projektu: 1) niskie koszty kancelarii - szczegóły na stronie www.grupanabank.pl 2) zwolnienie z kosztów sądowych - dzięki reprezentowaniu grupy przez Rzecznika Konsumenta 3) bezobsługowość - dzięki reprezentantowi - Rzecznikowi Konsumenta - członkowie grupy nie muszą swojego czasu spędzać w sądach 4) duże szanse na wygraną - kancelaria Wierzbowski Eversheds Dyskusja o tym pozwie toczy się na forum nabitych klientów bre: www.nabiciwbrebank.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: pozew zbiorowy przeciw BRE (mBank, Multibank) IP: 178.73.49.* 13.10.10, 15:34 Nie podniecaj sie tak. Wrzucasz te swoje wpisy przy kazdym artyukule o mBanku, a prawda jest taka, ze zgubila was chciwosc i nieczytanie umow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: pozew zbiorowy przeciw BRE (mBank, Multibank) IP: *.airproducts.com 13.10.10, 17:25 czytałeś tę umowę czy tylko ze stron BRE się dowiedziałeś o "uczciwej" ofercie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam de R Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 13:23 A ile gwiazdek ma ta oferta i ile stron drobnego druczku jest zapisane? Myślę, że bardzo dużo i kase ciężko będzie zobaczyć na koncie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bucho Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... IP: *.clientandfriends.com.pl 13.10.10, 13:47 No to rzucam robotę i biorę się za rekomendacje! Odpowiedz Link Zgłoś
adirun Re: Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1 13.10.10, 15:33 Takie bzdury tylko w polsce, dla polakow. 50 zl za kazde polecenie? wow! Dzieki waszym poleceniom, bank nie bedzie musial ladowac 500 zl za osobe na kampanie reklamowe, ale wyda 10x mniej (lub jeszcze mniej) mroweczkom. Zalosne. Abstrachuje od tego, ze bank zarabia kilkaset a nawet kilka tysiecy zlotych srednio na kazdym kliencie. Otworzcie oczy ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
bartek2182 Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... 13.10.10, 15:56 Z tym dawaniem pieniedzy to juz na wstepie widac ze to jakas podpucha, grunt to nie brac tych pieniedzy od klienta i w te strone niektore banki ida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwGRUPANABANKpl Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.10.10, 16:13 Bo jak klienci uciekają to trzeba się jakoś ratować i nawet płacić za nowych. A może wystarczyło dbać o dotychczasowych a nie rąbać ich nie miłosiernie. Przykładem jest jak grupa BRE (mBank, MultiBank) rąbią klientów na oprocentowaniu kredytów hipotecznych. Z tego tytułu ponad 26 tysięcy klientów nie poleca tego banku, tylko przeciwnie. A od września przygotowują pozew zbiorowy wspólnie z jedną z większych kancelarii w tym kraju, a reprezentantem grupy jest Miejski Rzecznik Konsumentów w Warszawie. Na stronie www.GRUPANABANK.pl można dowiedzie się szczegółów oraz ewentualnie przystąpić do pozwu zbiorowego. Dlatego nie ma co się dziwić że bank szuka nowych klientów bo dotychczasowi mają go już dość. Ciekawie jak nowi będą rąbani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 120... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 16:22 pewnie szukają klientów, bo lada moment będą 1 bankiem w Polsce, który zostanie "zaciągnięty" przed Sąd przez klientów.Ruszyła już akcja zbierania chętnych oszukanych przez mBank i Multibank do pozwu zbiorowego - muszą nałapać klientów póki czas, później będą mieli taką antyreklamę, że będzie u nich krucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #engy Tylko u nas: mBank gra coraz ostrzej, płaci 1200.. IP: *.rzeszow.mm.pl 13.10.10, 17:31 ..mam konto w mBanku już chyba z 10 lat i mówiąc szczerze nie poleciłbym go teraz nikomu. Pewno za moją sprawą mBank pozyskał przynajmniej kilkunastu klientów, jednak na chwilę po za kontem biura maklerskiego i niektórymi ubezpieczeniami (chociaż te znalazłem już w bardziej atrakcyjnej formie) mBank nie daje nic co wyraźniałby go wśród konkurencji. Brak dobrze oprocentowanego ROR, brak kont oszczędnościowych z dzienną kapitalizacją odsetek i z możliwością codziennej wypłaty środków, brak atrakcyjnych lokat, brak też np. bieżącej informacji sms o stanie konta ROR (inf. po transakcji). Płatne karty kredytowe (to jest dramat - sam z takiej zrezygnowałem, mimo częstego korzystania i solidnego salda). Nie mówię o kredytach, tych w mBanku nie brałem, ale po aferze z kredytami mieszkaniowymi, kiedy to mBank BEZCZELNIE chciał wy......ć swoich klientów, możemy wyrobić sobie pogląd w tej sprawie. Trzeba zauważyć, że oferta mBank-u już od dawna nie mieści w czołówce internetowych banków. Kiedyś był najlepszy. Obecnie daleko mu do czołówki. Nie polecam. Reasumując mam tam konto jedynie dlatego, że jeszcze za nie nie płacę, ale to tylko tyle. Korzystam z usług jeszcze trzech innych banków i dlatego coś mogę o tym napisać. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś