hexapuma Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polisy ... 10.11.10, 13:32 Temat nieco przestarzały. Już pisali o tym na wielu forach i z tego co się orientuję sprawa się wyjaśnia. Prawda taka że wina też leży po stronie klientów, jeśli nie dostarczyli potwierdzenia zawarcia ubezpienia AC to na jakiej podstawie bank mił stwierdzić że klient ja posiadał? Ale wszystko się wyjaśniło i osoby posiadające AC nie muszą być ubezpieczone w link4. Z dużej chmury mały deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomówka Banki, bankami, ale.... IP: *.icpnet.pl 10.11.10, 13:36 Wszystko rozumiem , ale powiedzcie - jak można wziąć auto na kredyt i nie wykupić AC? Chyba bym spała w takim samochodzie... Mam auto kupowane za własne pieniądze, nic wielkiego, szału nie ma, kasy wiele nie wydałam, ale AC kupuję. Dla własnego spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
golab.tom Re: Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polis 10.11.10, 13:46 dokladnie, mnie to samo spotkalo z ubezpieczeniem nieruchomosci, na ktore ubezpieczenie mialem (5 razy taniej) a potwierdzenie i cesja zawsze wysylane sa do banku na czas. opis podobnego przypadku znajdziecie na przyklad tu samcik.blox.pl/2010/07/Z-troski-o-klientow-bank-sprzedal-im.html radze wszystkim dobrze - trzymajcie sie z daleka od getin, open finance, noble itp.... madry polak po szkodzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunetti Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polisy ... IP: *.146.251.219.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.10, 14:24 Sprawa dotyczy nie tylko kredytów samochodzowych ale także hipotecznych. Różnica jest taka, że tu ubezpieczony zostałem na lat 5 (pięć) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bez żadnej poprzedzającej informacji ubezpieczony zostałem w chwili gdy ubezpieczenie było jeszcze aktualne (Tzw. "trzynasty miesiąc" w Warcie) a wiadomość z Getin do mnie dotarła, gdy już zdążyłem dokonać prolongaty polisy. Obecnie czekam na wynik mojej reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 odstąpienie od umowy AC 10.11.10, 14:41 Wystarczy napisać do firmy ubezpieczeniowej pismo o odstąpieniu od umowy AC i pozamiatane, Trzeba by jeszcze dopisać, że zwrotu należnej składki należy dokonać do banku na konto - i tu należy podać numer konta, na który się spłaca raty. I zgodnie z zapisami KC pozamiatane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada tak samo robi ge money bank... IP: *.146.183.84.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.10, 14:54 tak samo robi ge money bank, który bez zgody dolicza ubezpieczenie nw śmierci do karty kredytowej - m-cznie kilakdziesiąt złoty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soultys Re: Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polis IP: *.tktelekom.pl 10.11.10, 17:41 To samo robią Leasingi - mają podpisane umowy zbiorowe z określoną stawką za ubezpieczenie. Do niedawna jeszcze klient mógł zawrzeć indywidualną polisę ( dużo tańszą ze względu na posiadane zniżki) o ile spełniała warunki określone przez Leasing. Od niedawna jednak Leasingi wymusiły na ubezpieczycielach nieudzielanie jakichkolwiek zniżek na pojazdy leasingowane co powoduje, że składka indywidualna jest wyższa niż zbiorowa nawet gdy klient ma maksymalne zniżki. Jest to jawna zmowa cenowa, ale czy ktoś jest w stanie to udowodnić i oskarżyć jakiś koncern? Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik jestem przerażony Waszą ignorancją IP: 46.113.30.* 10.11.10, 18:15 Po pierwsze zgodne z prawem jest wypowiedzenie umowy kredytowej z uwagi na niezabezpieczenie kredytu a nie wykupienie za klienta polisy ubezpieczeniowej. i to na 3 lata. Czy to jest słuszny pogląd banku w tym wariancie zachowania Getin Banku powinien oceniać sąd Po drugie - jeżeli kredyt jest nie na firmę to stosujemy prawo konsumenckie. I nie ma argumentu "bo tak jest w umowie". Taka umowa musi spełniać pewne standardy w zakresie nazwijmy to zasad słuszności. Nawet jeżeli w umowie kredytowej Getin Bank stał się pełnomocnikiem klienta banku taki zapis jest co najmniej dyskusyjny. Przede wszystkim cechą pełnomocnictwa jest to, że można je odwołać. Nie jest to podstawa do wypowiedzenia umowy kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polisy ... IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 11.11.10, 14:15 Faktycznie bank przesadzil, ale wysylajac dokumenty z innej polisy z reklamacja nie ma problemow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sramnafortis Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polisy IP: *.multimo.pl 11.11.10, 17:50 wystawcie tyłki, Czarnecki ściąga spodnie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmeladka Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polisy ... IP: *.lanet.net.pl 11.11.10, 17:51 nie rozumiem tej calej dyskusji, to przeciez jasne ze jak bank daje kredyt na auto to musi byc ono zabezpieczone, chyba nie chcemy zeby bank ryzykowal np naszymi lokatami. A z tego co czytam to ci co mieli swoje polisy, musile tylko doslac papiery i wszystko bylo uregulowane, wiec jak dla mnie wszystko jest jak nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polisy ... IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 16:25 no to trzeba się trzymać z daleka od Getin banku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladek Re: Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polis IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 13:35 Mnie w Idea banku wcisneli polisę na ubezpieczenie na 10 lat. Moja wina że sie nie docztałedm. Ostrzegam wszystkich którzy chcą skorzystać z usług Idea banku w Gdyni - na doradcow finansowych a szczególnie Dymitr Langera którzy co innego mówi a co innego podsuwa do podpisu. Poduna mi polisę - i niestety podpisałem nie czytając Uwaga ne ten bank a szczególnie na doradców !!!!!!!!!! OSTRZEGAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaFaeczka Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polisy ... IP: *.189.218.66.skyware.pl 08.02.13, 18:14 dziwie się dlaczego ludzie nie korzystają ze sprawdzonych źródeł takich jak np banki.finansefakty.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polisy ... IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.13, 17:24 Getin Bank to złodzieje i oszuści. Spłaciłem w całości kredyt samochodowy przed czasem. Dostałem pismo, że z tego powodu mam nadpłatę w wysokości 1300 złotych. Najpierw nie mogłem się doprosić dokumentów umożliwiających mi zdjęcie cesji z auta. Otrzymałem je dopiero po wysłaniu dwóch maili ze skanem dokumentów i po dwóch listach poleconych. Nie mogę jednak do dzisiaj otrzymać zwrotu tych 1300 złotych. Jedyne co słyszę, od konsultantów, że bank oddzwoni do mnie i takie tam inne bajki. Dowiedziałem się też, że kredyt jest już zamknięty i oni zawsze wysyłają pieniądze na konto w przypadku nadpłaty. BZDURA. Dostali potwierdzony dokument z mojego banku, że jestem właścicielem (takie było życzenie GetinBanku) i polecenie przesłania na te konto nadwyżki. NIC NIE DOSTAŁEM. Najpierw musiałem walczyć, aby łaskawie zdjąć cesję z auta, a nadwyżki nie mogę doczekać się do dzisiaj. Głupi GetinBank okradł mnie na 1300 złotych, a straci 100000 zysku z nowego kredytu na auto, które teraz kupię, ale poprzez inny bank. Życzę szybkiego bankructwa i bezrobocia dla pracowników tego złodziejskiego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Nowa pułapka w banku. Wciskają klientom polisy ... IP: *.centertel.pl 21.01.14, 13:53 Getin bank wykupil mi polise ac w link4 ale po kradziezy auta i zanizonej wyplacie z link4 zabraklo do splaty kredytu 4000 i wtedy bank umywa rece i zada odemnie splaty 4000zl Odpowiedz Link Zgłoś